ДЕКЕМВРИйки 2013

• 30 476
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
аз съм доволна от олио хип Simple Smile

# 556
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро  Mr. Green

kokona20, ще се оправиш  Peace  Ако трябва оставяй едната да поревава, няма как  Peace

И ние мажем с олиото на Хип, но пак ни се белиха ръчичките, после спряха, според мен е характерно за всички бебенца  Peace

valentinaaaa и ние имахме такъв период за около седмица премина  Peace

MerryMerry, пробвай с яркожълта играчка да видиш дали няма да следи  Peace

# 557
  • София
Момичета, тук четох-четох, пак не съм сигурна  Embarassed. По колко мл АМ трябва да яде малката на хранене, ако се храни средно 8 пъти на ден и тежи почти 4 кг? На кутията на АМ пише 120 мл, но да се храни 5 пъти на ден  Shocked. А ние и се кърмим или ядем АМ през 3 часа средно.
Изчислявах по една формула тук: кг на детето умножено по 150 гр и раделено на броя хранения. 4 кг х 150 гр/ 8 хранения = 75 мл на хранене грубо.

# 558
Здравейте, мами
малко ви поизпуснах последната седмица. Сега се връщам да ви изчета.

Вчера бяхме с Ники на първа консултация и ваксина. Качил е 1.3 кг. и 3 см. - много съм доволна, защото е само на кърма и все се притеснявах, че не яде достатъчно. Лошото при нас е, че както коликите бяха отшумяли за няколко дни, така от снощи се завърнаха с пълна сила. Давам Инфакол и Колииф, но ефект не виждам Confused Също така ни се появи и акне... е такова чудо кака му никога не е имала. Бузките от кадифени станаха като шкурка Cry Докторката предписа джинджира алба, но да видим. Предупреди ме, че за сега е леко, но може и да се влоши.

За пелените ние досега бяхме с премиум кеар, а днес ще отворим пакет зелен памперс вече 2-ка. И двата вида не ми пропускат. Мисля да пробвам и пуфис при следващо купуване. Дано са подобрили качеството, защото преди 4 години пропускаха яко с голямата ми дъщеря.

За козметиката ползвам себамед, но не ми харесва как мирише. Шампана е малко като лекарство, а аз искам да ми мирише на бебе.Иначе тялото мажа с олио, поне докато се белеше. Сега го довършваме и ще взема мляко. Мисля също да сменя с Мустела.

Кокона дано скоро изпишат детенцето и да си гу гушкаш в къщи. Пък ще порасне, няма все малко да остане, я  Hug

snej_vk ние правим лека гимнастика- Да. Кръстосваме ръчичките пред гърдите и свиваме крачетата. Също оставям по коремче за 4-5 минутки.

Ставам, че има зор за ядене Laughing

# 559
момичета здравейте,много се извинявам че чак сега влизам,не съм ви чела и 2-3 страници назад...нямам време
Да отговоря за мушкатото(моловка или сърдела-едно и също е)...къса се листенце от мушкато заедно с стебълцето,върха на стеблото се подрязва и се потапя в олио,мушка се в дупето и се завърта или пък се вади и вкарва няколко пъти и до 2-3мин ако има какво бебчето се изхожда...

# 560
Ох момичета тази мъгла ще ме побърка вече Sad педиатърката ни "забрани " да излизаме на вън заради мъглата и вирусите ..а така ми се иска да се разнообразя ...

# 561
И мен мъглата ме побърква. Confused Ние забрана за излизане нямаме, даже напротив.  Вчера педи каза, че до -10 трябва да излизаме и то така, че бебето да има открити части-личице, ръчичка, за да си набавя вит. Д Thinking На -10 и в мъгла няма да го изведа, защото аз не бих стояла на -10, но и да стои като в инкубатор също не ми се струва много нормално. Ние си имаме кака и татко работещ в офис с много хора, така че има как вируса да дойде по други пътища. В тази връзка superslims аз бих излизала, защото по логиката на вашето педи до март трябва да стоите като затворници. Възползвай се от меката зима и излизай за помалко, че ако ни налегне студ и лед като в Щатите ( а вече му е време) тогава наистина няма да е за излизане. Peace Дано не ми се обидиш, че така те поучавам. Просто израза "забрани" ми се струва малко краен Hug

# 562
И ние си излизаме, даже сега ги чакам да се наспят и мисля да се поразходим малко.
Памперси ползвам на Памперс някакви турски, нямам пропуснал за сега. На 2 номер сме, от 3 до 6 кг. мисля че бяха.
Коконче, ще се справиш, ще видиш! Стискам палци да изпишат Теичка този уикенд fingerscrossed
И един въпрос към ЛЛЛ - как процедираме при кърмене в тандем, когато едното дете е болно? Нашият батко е с вирусна инфекция - кашлица, температура, разстройство, изобщо всички екстри на грипа, за които се сетите. От време на време обаче иска да суче и не знам какво да правя - изчетох много и знам че не трябва да се отказва гърда на по - голямото дете, ако самО си поиска, а в същото време ме е страх да не заразим малката  Tired Давам му да суче само от едната гърда, после като кърмя Дея я кърмя само от другата, но не знам дали е достатъчно. Иначе той си пие лекарствата, изписани от педиатърката му, а аз засега съм здрава, ако има значение. Благодаря ви предварително   bouquet

# 563
Здравейте Simple Smile
А на нас за Еспумизана педиатърът ни каза на всяко хранене по 25 капки  newsm78
Това за мушкатото не го бях чувала  Laughing Да взема да си завъдя едно, за всеки случай, че не се знае какъв зор ще видим по-натам Simple Smile Аз знам за термометърче и сапунче, но това ми е ново. Ние до тук веднъж умахме проблем с акито - 3 дни без да е ходила - нищо не й дадох и накрая си се справи сама.
Снежи, ние още не сме започнали гимнастиката. Като направим месец ще започнем с масажа, като направи 2 месеца - тогава гимнастика. Но пък моята маймунка и тя е от подвижните, не спира да рита и да се суче сама, та се раздвижва доволно.
При нас пък от 2 дни дребната е като озверяла от глад. Яде на всеки 2 часа (само нощем са към 3), изцежда ме до капчица и от двете гърди, след което продължава да се сърди и да иска още... увеличих й добавката АМ (а така се надявах да я намалим и спрем) и пак едва издържа до 2-2,5 часа, когато започваме цялата програма отначало. Т.е. остава й към час, час и половина време за сън - тя се опитва да спи, но не е много спокойна и често се буди, и мърмори нещо. Дано скоро й мине този период, че ме изтормози.
За памперсите - гласувам с две ръце за Памперс Премиум Кеър - ние сме на 1-ви номер. Точно по мярка са й, тънички, удобни, а като ги напълни повечко, става като мравчица в дупето и нито капка навън! С каката сменяхме всички марки, докато накрая се спряхме на Huggies - само те не й пропускаха, но сега ми е много трудно да ги намирам в магазините - където съм виждала са само по-големите номера, затова още не сме взимали от тях. Аз лично сменям памперса най-често по средата на кърменето. Така я разсънвам, за да продължи да суче - иначе заспива и след половин час пак надава вой за храна.
И едно въпросче: момичета, на Лора вече й окапа част от и без това малкото пухеста косичка. Знам, че е нормално да се случи, но не е ли леко рано за това? Имаме ли други бебенца с започнал косопад?

# 564
Здравейте мамита Simple Smile и ние сме на половина гологлави и дори виждам новите мъхчета Simple Smile Баткото беше по същия начин.

# 565
Ох, как не ми се иска да опадва нашата коса. Малката всички я знаеха в родилното като бебето с мноооого коса, направо опашки можем да връзваме. Дано да си остане така. За сега не съм забелязала да пада, да видим...

# 566
  • Пловдив
TDI, 20 дена сме така, просто не знам. При вас бързо е преминало, аз си мисля, че така ще си останем. Четох някъде, че имало деца, които така си се хранят.

# 567
Ох, как не ми се иска да опадва нашата коса. Малката всички я знаеха в родилното като бебето с мноооого коса, направо опашки можем да връзваме. Дано да си остане така. За сега не съм забелязала да пада, да видим...
И ние сме така

# 568
Здравейте, може ли да ме добавите в списъка. Малкия Кевин се роди на 12.12.13г. - 3.050кг. , 51см. Ние сме от Варна.

# 569
И мен мъглата ме побърква. Confused Ние забрана за излизане нямаме, даже напротив.  Вчера педи каза, че до -10 трябва да излизаме и то така, че бебето да има открити части-личице, ръчичка, за да си набавя вит. Д Thinking На -10 и в мъгла няма да го изведа, защото аз не бих стояла на -10, но и да стои като в инкубатор също не ми се струва много нормално. Ние си имаме кака и татко работещ в офис с много хора, така че има как вируса да дойде по други пътища. В тази връзка superslims аз бих излизала, защото по логиката на вашето педи до март трябва да стоите като затворници. Възползвай се от меката зима и излизай за помалко, че ако ни налегне студ и лед като в Щатите ( а вече му е време) тогава наистина няма да е за излизане. Peace Дано не ми се обидиш, че така те поучавам. Просто израза "забрани" ми се струва малко краен Hug

В никакъв случай не бих се обидила,напротив,за това споделям ,за да чуя различни мнения и препоръки Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт