ДЕКЕМВРИйки 2013

• 29 916
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро!
Кажете по кое време давате Вигантола,понеже на мен педито ми каза сутрин на гладно да е?

# 616
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Вилхелм Тел, вземи си Лецитин и изпий ударно 4 и се пробвай да цедиш под топъл душ. Ако може и някой от ЛЛЛ да се включи да ти каже какво да правиш  Praynig

През деня не мога да спя - преди обяд тя спи, а аз оправям домакинските задачи, следобяд на мен ми се доспива, а тя влиза в буден период и иска внимание, разнасяне... после се прибира каката от градина и лудницата става пълна.

При нас е абсолютно идентично,  а от другата седмица съм на изпити и не ми е ясно как ще се случват нещата  ooooh!  Отделно вече се усещам, че започвам много да се изморявам. Нашата мома снощи е заспала в 12ч. будна беше от 9, сутринта ме вдигна в 5  ooooh!

Rosinka, и ние имаме такива пъпчици, не много 2-3 да са най-много и забелязвам, че са там където се допираме кожа в кожа при кърмене - предполагам, че е от това. Също знам, че се получават при целуване, затова те питах къде са. Баткото имаше пъпчици от претопляне, но те бяха по цялото му тяло - в областта на памперса и вратлето най-вече  Peace

Количката е Jane Nomad -  ние имаме нещо като партер в блока и един етаж стълби преди да се стигне до асансьорите, затова ми беше важно да е лека, а Nomad-a е 6,5кг., супер маневрена, гумите са големи и по разбития асфалт возят много леко. Вчера на разходката си говорех по телефона и бутах с другата ръка - няма толкова маневрена количка.  Peace Аз като я купувах, се чудих между нея и Muum-а, но на него кг. са му в повече, а лятната седалка е по-тясна, въпреки, че е с адаптори, а моята с коланчета и копчета. Обаче пък от друга страна колко пъти ще я свалям и слагам тази седалка - само като я пера.
Предната ми беше Кенгуро Ексклусив - тя беше два пъти по-тежка като я свалях по стълбите, но също возеше много добре и беше маневрена. Имах и едно Пег Перего Плико мини, което пък беше 5кг., наистина много леко, но по разбития асфалт малко му тракаха колелата, но то е и за по-голямо детенце  Peace

Dusty_wind, a твоята каква е?
В интерес на истината ако си пазех Кангуро-то и аз нямаше да си купя друга, но свекърва ми и майка ми някак успяха да я изгубят  Hug

Добро утро!
Кажете по кое време давате Вигантола,понеже на мен педито ми каза сутрин на гладно да е?

На нас ни казаха преди разходка и по възможност на разходката да имаме открити части на слънце - личице, ръчички - така действал по-добре  Peace

# 617
Въпрос към ЛЛЛ
Ние сме на 37 дни и се храним изцяло на кърма. Според мен, а и според наддаването на първата консултация, кърма имам. Бебчо е качил 1150гр. и 5 см. Проблемът е, че на всеки час иска да е на гърда и суче така, сякаш не е ял поне 3-4 часа, лакомо и активно. Понякога суче 20 мин, понякога 40. Заспива или кротува, но за кратко - най-много 20-30 мин. и пак е гладен. Опитвам се да удължа паузите, като го забавлявам, гушкам, по съвет на педиатърката предлагам вода, но той я отказва. Пробвах и с биберон, но номерът минава за кратко. Така сме вече 20 дни, може и повече. През деня будуваме, вечер паузите са по дълги - на всеки 2-3 часа. Какво да правя? Нормално ли е това и да продължавам ли да давам гърда, макар и през час? Ще се регулира ли това? Става ми все по-трудно да удържам на този темп на кърмене. Мой познати ми казват, че макар да имам кърма, тя може да не е хранителна? Има ли нехранителна кърма и то при условие, че детето расте? Две вечери съм давала АМ в началото, бебчо изпива лакомо 90-100 мл. и спи като къпан 7-8 часа, което е объркващо за мен. Ще съм благодарна, ако ми дадете насоки.

valentinaaaa, привет!

Чудесно наддаване за това време има Боян – така се става голям и силен мъж Simple Smile Показателите сочат, че се спрявате добре за момента. Peace

Удобно ли е да попитам от кога той се опитва да си навакса с храненето? Защото виждам, че Боян вече е на около 6 седмици, а това обичайно е времето когато някои бебета преживяват тъй нареченият „скок в растежа“. Това е състояние, в което на бебето вече не му е достатъчно количеството кърма, което успява да изсуче от гърдите и проявява признаци на глад на по-кратки интервали от време. От друга страна се получава така, че колкото по-кратки са интервалите между кърменията, толкова по-калорична става кърмата, което е чудесно за бебета, през първите им седмици, както и при евентуален "скок в растежа". Обикновено това е период около 6-тата седмица на бебето, когато то внезапно увеличава честотата или продължителността на сучене, което обичайно трае няколко дни до седмица. По този начин се увеличава произвеждането на кърма, която вече да задоволява нарастналите нужди на порасналото бебе. Това е нормално поведение на много бебета и ако се отговаря на техните нужди според праявените признаци на глад е възможно до няколко дни, или седмица организмът на майката да отговори на растятщите нужди на бебето и кърменето да се установи и да влезе в познатият ритъм, който е обичаен за точно тази двойка – бебе-майка.

Удобно ли е да попитам колко време суче ефективно Боян от едната гърда? И мислиш ли, че достига до хранителното "задно мляко"? Ако пък той има по-голям интерес да изпива по-лесно течащото предно мляко е възможно да огладнява по-често именно защото не достига до задното и по-засищащо мляко. Може да опиташ да го кърмиш от едната гърда докато я усетиш празна и тогава да му предложиш да суче и от другата. Ако не успее да изсуче втората гърда докрай на следващото кърмене може да предложиш първо нея - така това може да помага на бебето да изсуква повече от задното по-хранително мляко.

Пишеш, че предлагаш на бебето вода, или биберон-залъгалка, но той не ги отразява особено. Може да е удачно докато премине този период да не даваш залъгалката, защото е възможно да се обърква бебето с нея - засукването на биберона и гърдата е различно. Вода също не е препоръчително да се дава на толкова малко бебе, защото от една страна напълва коремчето на бебето и естествено забавя следващия прием на мляко, като намалява общото количество мляко, което трябва да получи бебето за едно денонощие, а от друга основата на кърмата е 75-80 % вода, така че бебета успяват да си набавят необходимото им количество течност от кърмата.
Досега изследванията не са доказали да има „нехранителна кърма“. Кърмата на всяка майка е уникална, защото тя се произвежда от организма на мама за точно определено бебе – нейното. През цялата бременност тялото ни се подготвя не само за раждането, но и за отглеждането и изхранването на бебето. В този смисъл ти също си дала част от отговора на този въпрос. Wink
Може да е удачно да се спомене тук, че децата, които се хранят с адаптирани млека е възможно да спят по-дълго и продължително, защото те се преработват по-трудно в коремчето на бебето и е възможно то да спи по-дълго по тази причина. Кърмата е лесносмилаема и усвояема храна за бебето и това понякога води до по-често хранене, за да може то да си набави необходимите му количества мляко за оптимален растеж и развитие.
Би било чудесно да продължаваш да следваш нуждите на бебето си и ти желая да се радваш на тези хубави моменти, които имаш и ти предстоят с малкия човек!

# 618
И ние си излизаме, даже сега ги чакам да се наспят и мисля да се поразходим малко.
Памперси ползвам на Памперс някакви турски, нямам пропуснал за сега. На 2 номер сме, от 3 до 6 кг. мисля че бяха.
Коконче, ще се справиш, ще видиш! Стискам палци да изпишат Теичка този уикенд fingerscrossed
И един въпрос към ЛЛЛ - как процедираме при кърмене в тандем, когато едното дете е болно? Нашият батко е с вирусна инфекция - кашлица, температура, разстройство, изобщо всички екстри на грипа, за които се сетите. От време на време обаче иска да суче и не знам какво да правя - изчетох много и знам че не трябва да се отказва гърда на по - голямото дете, ако самО си поиска, а в същото време ме е страх да не заразим малката  Tired Давам му да суче само от едната гърда, после като кърмя Дея я кърмя само от другата, но не знам дали е достатъчно. Иначе той си пие лекарствата, изписани от педиатърката му, а аз засега съм здрава, ако има значение. Благодаря ви предварително   bouquet

vio, здравей!
Прекрасно е, че споделяш моментите на кърмене и с двете си деца и разбирам притесненията ти за Дея и болният ѝ батко. Майчината ти интуиция не би те подвела, защото децата вече са в контакт така или иначе. Щом като се гледате вкъщи всички, значи Дея е изложена вече на вирусите и това, че я кърмиш може да е само в плюс. Peace
Както вероятно знаеш организмът на майката произвежда антитела, които преминават в кърмата и по този начин те се предават и на детето/децата. Това, че се кърмите в тандем може да е от полза както на баткото за по-лесно и бързо оздравявавне така и за Дея, като я подпомагат в евентуална борба с вирусите.
По принцип специална хигиена не е нужна, защото зърното секретира специална „смазка”, която противодейства на много бактерии, а бебетата се раждат с имунитет към повечето микроби в дома. Кърмата е антибактериална по състав. Необходимо е нормално поддържане на хигиената – ежедневен душ без сапун. Повечето често срещани болести са заразни дни преди проявата им, така че децата могат да са заразени още преди първите симптоми. Това, че досега Дея не е проявила симптомите на болестта може да е добро предизвестие и тя да не се разболее. Пожелавам ви скорошно оздравяване на баткото и все така здраво и щастливо бебе.
Peace

# 619
  • UK
Вкъщи сме с двете принцески  Heart Eyes

Теа е толкова мъничка обачеееееееееее, какъв глас само има, малейййййй Crazy ММ Laughing Laughing ме остави сама и отиде да черпи в службата, уж са нахранени, ама ако ревнат, незнам!!! :

Как сте, чета че едвам се оправяте с едно дете, пък аз с цели две идея си нямам как ще се случват нещата  Crazy
Тази седмица ММ се уреди с болничен ама в понеделника си е на работа и иииии тогава става интересно Wink

Смятам да ходим долу при майка ми, на нея и предстои операция тази седмица, обаче ние с принцесите ще и бъдем опора да не мисли за болестта си и да има стимул да се оправи по-бързо, така и тя няма да е сама а покрай нас и аз няма да съм сама с нея и татко ще съм. Те живеят на центъра имам възможност за малко да излизам докато мадамките спят, пък и те ще имат нужда от помощ в домакинската работа и в готвене и пазаруване. Малко за ММ ще му дойде нанагорно, че ще трябва да ни води сутрин и да ни взема вечер, но като е кофти времето ставаме там да спим и това е. За мен е идеален вариант, защото се страхувам да оставам сам-самичка в къщи с двете деца Crazy Crazy

Rosinkaaaaa ние се къпем в легенче, коритото ни идва прекалено огромно  hahaha
Вилхелмче дано се оправиш бързо  Hug
Станислава какъв билков чай даваш на бебчо? Против колики ли е?

Моля те,да споделиш
и нас много ни мъчат Rolling Eyes

Дойчинова благодаря  Hug

# 620
Здравейте, връщаме се от чудесна почти 3 часова разходка в парка. Ако не трябваше да се кърмим щях да остана още. Ей това ме дразни в кърменето, ако бяхме на шише щяхме да си стоим докато времето позволява.
Вилхелм жалко, че така се получава. Според мен кърменето е двустранен процес. Ако не се чувстваш Ок -спирай го. Желая ти съвсем скоро да се почувстваш по-добре.  Аз не кърмих голямата ми дъщеря с оправданието, че нямам кърма. Истината е, че не исках да я кърмя и за това нямах. Сега имам и отново не съм във възторг, но като имам не мога да не му дам да суче. Ще го покърмя, но максимум до 6-тия месец. От там нататък пюрета, каши и АМ. На мен не ми е комфортно с кърменето, не бих кърмила на обществено място, в парк, заведение, мол и тн. Явно е до човек и усещане Peace

TDI с Mutsy 4rider съм

Кокона чудесно, че Теа си е в къщи. Със сигурност ще ти е екшън, много повече от на нас с по 1 бебе, но се свиква.

# 621
Kiki_82 Аз лично го давам сутринта преди яденето към 9, т.к. ние не правим пауза вечев и нямаме първо сутришно ядене  Laughing
Коконче, много се радвам, че вече сте си всички у дома. Не се притеснявай ще се справиш.

# 622
Здравейте, момичета  Hug! Съжалявам, че нямам време да ви чета и за това направо питам- какви капки против колики давате? Аз започнах с Еспумизан, но нощно време е ужас, по 5-6 часа не спи, а през деня не мога да го събудя. От два дни давам Colief и не смея да се похваля още, но снощи спа много спокойно. При вас как са нещата?

# 623
аз се отказах от колиефа ..  ooooh! давам го и до другото хранене е някакво дране, рев, цяло чудо  newsm78 пръцкането му е болезнено..
Вчера му купих БиоГайа пръцкаше докато спеше, явно на него му се отразява по-добре поне засега ..

# 624
Здравейте!
Не съм писала скоро..Аз започнах работа тази седмица. Сутрин цедя, оставям на бебка кърма и така. Мама я храни  Grinning Има и АМ  за всеки случай, че като е гладна момата....как крещи ...не е истина просто  Laughing Laughing Laughing
Като ви чета , че кърмте по 20 мин. минимум,направо се изумявам.. Ние се кърмим по 10 мин. и то най- много...Въпрос към ЛЛЛ:Нормално ли е да се кърмим по 10 мин.? Беба по прнцип се храни по 8-10 мин. След това се оригваме, сменяме и пак малко да цока- 5 мин. максимум. Понякога и толкова не иска. Изписаха ни от болницата 3350кг. и 49см.  сега е 4700кг. и 56.5см. Миналата седмица също беше 4700кг. , днес пак беше толкова (тегля я в една и съща аптека  , всеки понеделник).Друг път е нахранена, днес не беше...беше с с празно стомахче на тегленето.. Притеснява ме това краткотрайно хранене. Понякога издържа 3 часа, понякога на 2-2.5ч. и започва да мърмори. Има и случаи в които спи по 4 часа.. незнам... Мналата седммица имаше ден  в който яде 3 пъти само...все спеше..не можех да я събудя, за да я нахраня какво ли не правех..Давах гърда, а тя не искаше и продължаваше да спи... 

# 625
Вилхелм Тел  и аз съм с температура 38.4оС, но от днес слетобяд реших да не и давам кърма , защото незнам дали е от гърдата, която ме боли и трудно изцеждам или е някакъв вирус. А пък реших да пия парацетамол ако мога да я сваля, а незнам дали е удачно да пия и да я кърмя. Добре , че утре сме на консултация да видим какво ще ми каже педиатърката.

# 626
Коконче, браво на твоята Теичка!  bouquet Честно, не знам как се справят мами на близнаци... Важното е, че все пак имаш подкрепа от роднините.  Peace

Моят Деян утре става на месец. Как минава времето само! Simple Smile Той хапва, спинка и плаче, хехе - мисля, че се развива много добре детенцето... Имаме понякога много тегави нощи, но гледам да ги забравям бързо и да гледам напред. Радваме се на всеки миг и туй е. Simple Smile

# 627
Вилхелм Тел  и аз съм с температура 38.4оС, но от днес слетобяд реших да не и давам кърма , защото незнам дали е от гърдата, която ме боли и трудно изцеждам или е някакъв вирус. А пък реших да пия парацетамол ако мога да я сваля, а незнам дали е удачно да пия и да я кърмя. Добре , че утре сме на консултация да видим какво ще ми каже педиатърката.

Щом ти е така гърдата по-вероятно е от нея ..  ooooh!
Аз като чуя думата гърди и кризата ме хваща  Mr. Green умрях от температура, после и хормони .. абе малък ужас .. добре, че имаше кой да ми помага с бебчо..

# 628
Здравейте, момичета. Моят бебок май има задна хрема. Към мамите с 2 дечица - случвало ли ви се е и как се справихте? Аз подозирам, че е от сухия въздух в стаята, аз също в момента имам някакви секрети по гърлото. Но може и да не е това.. Само се надявам да не е бактериална инфекция, но на лекар можем да отидем чак вдругиден. Засега капя физиологичен разтвор в носа, дано помогне.

# 629
  • Пловдив
За ЛЛЛ Tony_st
Боян е така вече около 20 дни. Суче ефективно различно време - понякога 10 мин., друг път 30. Преглъщането се разрежда, но преглъща. Опитах да предлагам и двете гърди на едно хранене, но резултатът е същият. Последните няколко дни е непрекъснато на гърда (като изключим времето между 1 и 9 през нощта - тогава се буди само веднъж, храним се и заспива, спокоен е). Вчера от 21 часа до 2 през нощта - суче, заспива, суче пак заспива на гърдата. Мисля, че е възможно да ме използва за залъгалка и за успокоение. Днес целят ден от 11 сутринта до 22 вечерта пак така. Ако заспи то е само върху мен и за много кратко - 15 до 30 мин. Буди се и пак плаче. Вече се обърках дали е от глад или защото нещо го боли. Не мога да го оставя да плаче...и предлагам гърда. А и честно казано нищо друго не помага - люлеене, гушкане, музика, масажи. Може би е ще е полезно да споделя, че имаме болезнени газове и плаче когато се напъва. Напиканите памперси са добре, нааканите 1-2. През деня нямаме дълъг дневен сън. Няма как да не се чудя какво става. Не искам да давам АМ, макар че мисълта е много изкушаваща. Ако бебчо ме използва за успокоение какво да предприема - да продължа ли да давам гърда и ще отмине ли този период.

Общи условия

Активация на акаунт