Отговори
# 450
ЧЕСТИТА НОВА 2014 НА ВСИЧКИ!

Нека бъде успешна,благополучна и много щастлива.На всички родили и не родили мами,пожелавам живи и здрави бебчовци,мирни,кротки и спокойни !

Честит Георги на Сияна,жив и здрав да им е и много да ги радва.

И аз се разболях Sad.Не може да ми се отпуши носа с нищо Sad.През ноща дишам все през устата и в резултат и гърлото ме заболя Sad.Малко се притеснявам,защото ми предстои секцио и някак не си го представям да се случи докато съм болна Sad.Поне ми е хубаво,защото малката си е все още у нас,заради ваканцията Simple Smile

# 451
Добро утро момичета! Честито бебче на Сияна, да е здраво и силно  newsm30
Аз днес съм на тонове следобед и на преглед, дано всичко е ок, ще обсъждаме план за раждане  Praynig
face дано не се разболяваш, стискам палци, пий много чай, на мен много ми помага с мед и лимони  Hug
Цветно и мен ме разстрои това с БГ коледа, където да погледнеш все болни деца, ММ го махна да не се разстройвам. Спокойно, всичко ще е наред с бебоците ни, ще се здрави и силни  Hug
tonniny пропуснала съм явно темата за инжекцията, всички ли трбва да я купуваме и да я носим в болницата?  newsm78 Защо поне в частните болници я няма? Как си получаваме после парите, ако все пак решим да я закупим?
Момичета, един въпрос, кои ми се върти в главата напоследък: как мислите да стерилизирате шишета и биберони вкъщи? newsm78 Всички ли сте си закупили стерилизатори? аз мисля да изварявам шишетата в тенджера с вряла вода, моя позната използва ел. кана за целта, та вие на какво мнение сте?
Пожелавам ви хубав ден, след прегледа ще мина да се отчета   bouquet

# 452
Май всички болнахме от гърло и сопол.... И аз ще съм секцио, и то скоро, а не спира да ме боде гърло, сутрин кашлям и имам гноен вкус в устата, иначе нямам температура, през деня като съм заета с нещо и забравям, но нощем като се въртя и не спя и гърлото почва да ме дразни и прикашлям.... Дали не е на нервна почва?! Моя Влад ще тръгне на градина на 6-ти, имам смътното усещане, че ще се разболее точно за раждането! Искам да изгоня тези мисли! Много ме бива да съм черногледа, а вярвам, че така сами предизвикваме нещата... ОООХ

# 453
как мислите да стерилизирате шишета и биберони вкъщи? newsm78 Всички ли сте си закупили стерилизатори? аз мисля да изварявам шишетата в тенджера с вряла вода, моя позната използва ел. кана за целта, та вие на какво мнение сте?

И преди, и сега в стерилизатор за микровълнова (моят е Tigex). 3 минути на макс пауър и готово. Не бих губила време и ток за изваряване в тенджера, вкл. с помощта на ел. кана...

Мишеловска, ох вечният страх с разболяването на по-голямото детенце. Sad Добре че в нашия случай се паднаха празници, та каката си беше вкъщи около 10 дни (в единичните работни дни не я пуснахме на градина). Ако имаш възможност го остави вкъщи поне за седмица точно преди да ви изпишат...

# 454
За всички с оплакваня в гърлото,пробвахте ли Хомеожен, вярно хомеопатия,но на мен много ми помага. А за сироп-Стодал, но вие си ги знаете тези работи Simple Smile!Бързо оправяне на болничките!

# 455
Кайлис, а какво ти е мнението за детегледачките.
Ами за предпочитане детегледачка пред ясла (а най-за предпочитане свястна и разбрана баба за помощ от време на време), за който може да си го позволи. Но в нашия случай - ако се бях върнала на работа заплатата ми нямаше да стига за детегледачка  #Crazy Затова си останах у дома и втората година. Обаче наистина трябва жената да е сигурна, аз съм виждала дететгледачки, които се отнасят прекрасно с поверените им деца, но и такива, на които не за час, а за 10 мин не бих си оставила детето.
Аз ще стерилизирам  с ел. стерилизатор на Авент, старичък ми е, това ще му е 4-то бебе, ама върши работа. Да изварявам - нямам си доверие, каквато съм блейка току виж забравя. ЕЛ. каните не са подходящи според  мен за тази цел, те загряват водата до 100 гр и после спират, а то си трябват няколко минутки на тази темепература Peace
Мишеловска - дано да се оправиш ти, а детето да не се разболява Peace Ние с ММ решихме да оставим малката у дома целия януари, по нататък ще го мислим пак за февруари. Искам малко дазакрепне имунната система и най-важното - не ми трябват болести с новородено у дома. Трудно ще е, но ще се справим. Не мога да причиня още едно такова боледуване на детето си. Tired
Перо не писала и Маги също newsm78

# 456
Добриутро и от мен!

Елг,  Hug много силен човек си, за да търпиш всичко това!!!
Цветно, всичко ще бъде наред - на финалната права си, не се паникьосвай защото каквото е имало лошо да се случи, си го оставила зад гърба си!!!
Панди, ама тя малката вече има 2 седмици, ако пекне слънце - защо пък да не излезеш за 15 минути???  newsm78

За инжекцията Анти-Д гамаглобулин - до нея се стига само ако майката е отрицателен резус фактор, а детето е положителен и се слага след раждане, а по време на бремеността се слага ако на майката са се появили антитела. На останалите мами изобщо не им трябва - те нямат проблеми като риск от отхвърляне на следващия плод!!  Peace Между другото за всички, които ще раждат във ВИТА - там има анти-д и се слага без проблеми. Хората пак ми отговориха на запитването по мейл - евала! Явно проблемите са само в държавните болници. Така че мамите с отрицателен резус - непременно си проверете какъв е случая с вас. НО все пак не купувайте още - ако детето е със същия резус, ми се струва безсмислено да се бие.
mariq13, аз не бих се примирила да не ми върнат парите - не само заради принципа, но и заради това, че сумата не е никак малка - не са 20 лева да ги прежалиш и трябва да ги дадеш точно в момент, в който си се ръсил сума ти пари за раждането.

за предаванията и стреса - строго забранена е всякаква телевизия в нас от години!!! Информацията, която постъпва до съзнанието ни, е строго селектирана лично от нас  Mr. Green - всеки си е на компа и си избира. А най-хубавото е, че не знам какво е това реклама!!!! Рай!!!

Денислава, за стерилизирането - на мен ми дадоха на заем ел.стерилизатор затова него ще ползвам, но иначе пари за такова нещо нямаше да дам. Сестра ми изваряваше в тенджера, така че става и този вариант. Други пък изобщо не изваряват. Това с ел. кана ми е малко безсмислено - тя само подгрява водата, не я преварява.

# 457
Понякога се налага имунизация и при ab0 несъвместимост и силна жълтеница....не само резус.

# 458
Звезден прах, какво означава  ab0 несъвместимост??  newsm78

# 459
за предаванията и стреса - строго забранена е всякаква телевизия в нас от години!!! Информацията, която постъпва до съзнанието ни, е строго селектирана лично от нас  Mr. Green - всеки си е на компа и си избира. А най-хубавото е, че не знам какво е това реклама!!!! Рай!!!

БРАВО! Това е и моята мечта, неосъществима с телеманиака-ММ, само като влезе вкъщи и пуска тв... Полудявам... толкова ме дразни този постоянен шум и брътвежи, които на всичко отгоре ме натоварват или заинтригуват излишно... Като бях с малкия в майчинство, а таткото на работа,  имаше дни в които не съм пускала тв... Много браво, че си постигнала тази информационна свобода!

Не знам как ще процедираме с баткото като се роди малката, но той е в подготвителна за 5 годишни , тя нали е задължителна вече.... Допълнително съм толкова натоварена емоционално - свекървата ни е сърдита, защото лятото, малкия я нагрубил нещо, тя се оплака, а аз нищо не реагирах... и тя много обидена, че не сме взели отношение.. И ПРЕДСТАВЕТЕ СИ  - до днес повече не се е обадила... сина й също й се разсърди пък, че била се разсърдила тя за това.. и така.... живее на две спирки, но не се обажда, не пита за нас, не се интересува от моята бременност, не търси внука си - а той й е пръв и единствен.... Толкова се чувства.... обидена и аз....Баба на две спирки, която не хае за нас.... моята мама е в Сф и ходи на работа... не мога постоянно да я викам, а и едно е тука да го гледат баткото,друго е да го вземе някой..... Мислех, че по празниците ще й домилее на оная жена за сина й и за внука (айде аз съм й никоя) , но не братче....Божеее и аз имам син, моля се да не ми позволява акъла и съвестта да съм толкова студена и корава... Все пак и на ММ му е страшно кофти от ситуацията...

# 460
Привет  Stop
Аз днес направих едно излизане до магазина (за пръв път от сума ти време  ooooh!). Има мъгла, ама по-друг е въздуха, вместо това да си седиш само в къщи...

Фейсче, ще издържиш 1 час, как няма. Разговори с доктора, както казах ще те разсеят. Аз бях много притеснена, защото отидох за тонове и после трябваше да ме гледат на ехо. Но се оказа, че не са били много добри тоновете. И веднага абоката на ръката и ми викат отивай за клизма. И аз като в необрано лозе....Изобщо не го мисли  Hug Преживява се, макар и задуха Hug

Цветно, без такива мисли. Аз умишлено избягвах такива истории по време на бременост. По-малко ороблеми - по-спокойна бременост  Peace Всичко с бебчето ще бъде наред  Hug
Денислава - аз преди преварях шишетата в тенджера, но от котления камък стават на бял прах. И сега в купа с капак и в микровето. Пускам си ги за 10 мин и си върша др работа. Няма бял прах, водата си завира добре, щото е затворен съда  Hug
Болничките майчета - да оздравявате бързо. Много е гадно ако си болен и със секцио. Аз кашлях като луда 1 ден преди да родя. Е не питайте как се кашля с рязан корем  ooooh!
Панди, да се паднат хубави дни и да излезете на разходка. При нас не е толкова студено, но е почти всеки ден мъгливо. Искаше ми се на 7-ми да отидем у мама на гости, че сме много именнички тогава, но ММ казва че била много малка още и предвид времето...Май и тогава ще си празнуваме сами...
Кайлис, дано малката не ти създава проблеми, като се роди бебчо. И ние мислехме да оставим каката у дома, но още на 2-я ден си промених решението. Тя постоянно е отгоре бебето. Току блъсне някоя врата, разпява се, докато малката спи, постоянно посяга да я целува по лицето. Оня ден докато кърмих и ми вика - дай ми да ям, гладна съм. Обясних че сега храня бебето и не мога да и дам да яде. А тя ми вика - тогава ми светни в банята да акам.  Shocked Ако не е врат ще е шия. И въпреки че е по-голяма и се предполага че разбира.....нищо не влиза в главата като и обяснявам  Laughing
Елг, освен да ти пожелая търпение....И при нас е така със свеки. Понякога се държи като зрял човек, друг път - бебе на 50год. И това много ме нерви  #2gunfire

Сияна, честит син Георги. Да расте здрав и послушен  Hug

Аз да споделя. Ползваме памперси на Пуфис от раждането. Но почти всеки ден по веднъж се подмокря. Посред нощ смених пампи, нахраних я и не искаше да спи. Близо час и нещо. Накрая я взех в ръце и усетих мокрото.. Сега взех Премиум 1 да пробвам - дали 1-цата ни идва широка в крачетата и за това пропуска или Пуфис-а пропуска  newsm78

# 461
За да не философствам и преразказвам, направо копирам обяснението:

АВО-изоимунизацията на плода и новороденото представлява вид кръвногрупова несъвместимост между майката и плода. За да се получи тази несъвместимост е необходимо майката да е кръвна група О, а бебето А, В или АВ.
Поради разминаването в кръвните групи майчината имунна система произвежда антитела от клас IgG срещу еритроцитите на бебето. Те преминават през плацентарната бариера, свързват се с феталните еритроцити (изоиумунизация) и ги маркират за унищожаване в слезката. Така настъпва хемолиза (разрушаване на червените кръвно клетки) и анемия.
Преди да забременее жената може да се сенсибилизира и да образува такива антитела след контакт с различни алергени в природата като прах, медикаменти, ваксини и бактерии. Именно поради тази причина дори при първа бременност може да се изяви хемолитична болест на новороденото.
Клиничната изява при АВО-изоимунизация на плода и новороденото протича по-леко в сравнение с резус - несъвместимостта. Това се дължи на незрелостта на феталните еритроцити, които имат по-малко антигенни детерминати от възрастният човек с кръвна група А или В, а от друга страна наличието на извънеритроцитни кръвногрупови субстанции в биологичните течности в тъканите на плода свързват преминалите през плацентата анти-А и анти-В-антитела.
Основният симптом е ранната поява на иктер (жълтеница) - преди 24-тия час. Пожълтяването на кожата се дължи на отделения след хемолизата на еритроцитите хемоглобин, който се превръща в неконюгиран билирубин. Неконюгираният билирубин, наричан още индиректен, е мастноразтворим пигмент и се натрупва в кожата. Друг симптом е хепатомегалията (увеличен размер на черния дроб).
От лабораторните изследвания на плода показателни са анемията и високия неконюгиран билирубин, показващ хемолиза (разрушаване) на червените кръвни клетки. Определя се и кръвната група на бебето.
Добър диагностичен тест е този на Мунк-Андерсен (Munk-Andersen).
Тъй като рядко се достига до сериозна анемия, основното лечение при АВО - изоимунизация на плода и новороденото е фототерапията. Тя представлява специфично облъчване на бебето със синя светлина. При това билирубина от кожата претърпява фотоокисление и може да се отделя с жлъчката и урината. При фототерапията е необходимо да се покрият очите и половите органи на детето.

Още за: АВО-изоимунизация на плода и новороденото | мкб P55.1
от framar.bg

# 462
Ivi4ka и аз имам притеснения, че ако оставим баткото у дома с бебето ще е подобна ситуация... ще иска да я храни, да я носи, абе все нещо да й прави.... Мисля, че беба ще познава най-много неговия глас, като се роди хахахахахахахаххахаха  Той е просто гръмошумотевица....
А аз също от пуфис не бях доволна с баткото, мисля сега само памперс да ползвам в началото...

# 463
Здравейте и от мен, ох поредната безсънна нощ адски ме болят ребрата и мускулите в горната част на корема, двете бухтички така ритат, чеее свят ми се завива. По-скоро се опъват не ритат, че нямат място, но е доста болезнено.
На 8ми съм на ЖК и ще ги гледат на ехо, направоо вече започвам да броя дните и се моля още 3 седмици да минават, за да съм по-спокойна и да идва момента да се раждат. Едвам стоя от болки, нещо между мускулна треска и натъртени ребра. За киселините да не говоря.
Връщам се да ви попрочета и пожелавам на всички прекрасен и усмихнат ден.

# 464
Кайлис, а какво ти е мнението за детегледачките.
Ами за предпочитане детегледачка пред ясла (а най-за предпочитане свястна и разбрана баба за помощ от време на време), за който може да си го позволи. Но в нашия случай - ако се бях върнала на работа заплатата ми нямаше да стига за детегледачка  #Crazy Затова си останах у дома и втората година. Обаче наистина трябва жената да е сигурна, аз съм виждала дететгледачки, които се отнасят прекрасно с поверените им деца, но и такива, на които не за час, а за 10 мин не бих си оставила детето
моята майка вече 4 година гледа дечица. Първо бяха големи и ги води на балет. И продължава де. После едно детенце с проблеми в общуването. Там се сменяше с друга жена. Та детето благодарение на тях тръгна на градина. Сега гледа един сладур през 2 дни. Не взима много. Може би около 300лв за 15 дни.
Но е настина важно да намерих съвестна  баба.
И аз съм виждала едни при нас. Мани. Ядеше му яденето на детето.

Болните да се оправяте бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт