Отговори
# 330
И аз като Яни Ди забранявам на семейство Панди повече болести. Годината свърши и то много добре за вас и за това утре внимателно и с винцето, ама Наздраве!!!

Мамита, напротив пишете през какво минавате защото дето се вика ние където отиваме, вие от там се връщате. Минали сте го и знаете и за нас е полезно. Общо взето обаче , ми се струва, че ние не можем да сме ви така полезни на вас, колкото вие на нас в момента. Почти всички сме изкукали като гледам. Една се кипри по пижама, друга с бална рокля, трета готова да изчисти жилищито  с променения мъж и все ни е криво, неудобно, ревливо...Ми така е. Айде помним и вие как бяхте. Така че давайте смело и ни разсейте с хубавите неща, които ни чакат.

А на фейса гледам уникални снимки. Красивия Франц, нежните Виви и Лизи, Рая муцката, Господин Лимон, който никак не изглежда кисел.. и всички останали /оле, абе кой изобщо ще се ражда януари  newsm78/ Определено се разкисвам там и може би в момента временно така се получи там да ви се радваме на вас, а тук да си се пооплачем ние. Ама нали надеждата ни е скоро да изравним положението??!!!  baby_neutral baby_neutral  bouquet

Сега да ви кажа,че ми се крещи...от болка....менструална.Сутринта имах за 2 часа , взе че спря и днес отново шетане и посрещане на госи. Е , то хубу, ама сега вече ми иде да хвърлям предмети. В момента съм на 4 крака до дивана и се жалвам,че нямам топка. Утре мойте ги гоня пак по мъжки и вечерта уж по домашному.

Бях на лекар и тонове. Никакви надежди не ми дават за раждане до утре вечер, ма уж можело да почне ама да съм си чакала термина. Добре де , защо ме боли тогава толкова много кръста и ниско долу...Вече и ние сме три кила.

Роси нямам идея, мила, да не би Виви да е снежанка?  Heart Eyes

Момичета нямам хапове и не пия, как да облекча болката , някакви пози освен на 4 крака има ли...искам и да си легна уморих се вече, а като легна друг страх ме почва...Повтарям се , знам...

За всички дето ме търпите   bouquet

# 331
Здравейте кокиченца !   bouquet

Честито на Чика буум !  Hug
Перо,ако имаш вана ,скачай вътре,ако не - топъл душ предполагам че ще ти помогне...
Роси,много се радвам за вас ,че сте у дома и най -вече здравички !Малката е прекрасна!Мисля,че проблема е в термометъра,имах и аз такъв случай -чувствах че имам температура,а пък той не отчита такава..
Ивичка,Панди и аз мисля,че тр да споделяте тревогите си,както и останалите родили мами,нали форумът е за това,а и можеше ние да сме преди вас и обратното...мен също ме радва споделеното за мъниците Hug
Фейси,много съжалявам за положението,в което си...трябва да бъдеш силна,а пък дано се пооправят нещата,на някой мъже им идва в повече,колкото и странно да звучи,тук проличава и кой е по-силният пол... Hug
Елг бабето опасно 😄 и на мен ми хареса идеята за планински лагер 😄😄😄ти какво плетеш сега ?
Деси,тр да споделиш с доки ест,а и всичко,останало ,което те притеснява..
Тори,браво на бебките,героини сте трите!

За утре-аз реших да си купя един тънък пуловер/туника(черен с 3/4 ръкав) и специален чорапогащник ,както и един колан ,малко фдт и червило и .толкоз,успях да се пъхна в "м" така че ,ще си я нося и след това..иначе си джиткам с клинчета от лятото,някой мои тениски ми стават,но за спане взимам на лизинг 😄 че мразя да ми е открит кръста..
Снощи се чудим къде да караме НГ ,викам в болницата Joy
По цикъл термина ми беше на 28.12 ,по ехограф 6.01 ...
Уикенда бях пушка и с ММ изчистихме,подредихме,перални,гладения ,та снощи и гости ,днес цял ден в леглото ,батерията ми беше на 0  Laughing  Но се радвам,въпреки многото работа сега ми е много спокойно... започнах да рисувам и една картина ,с друго ме мога да се занимавам,преди 2 ч правих и макарони, и толкоз....чиниите стоят неизмити от вчера,ама утре ще им дойде реда..дразнят си ме де Mr. Green
Утре ако съм ок ,мисля само баница с късмети да направя,ама от бутер тесто,защото тук кори нз къде има...иначе ще сме у свеки ,тя поема щафетата,даже не иска нищо да правя,но те не познават традицията,та ще се запознаят,предполагам че ще е забавно с късмети на немски  Grinning
Аз също от няколко дена много се потя ,а през нощта спим без парно...

Тонини-радвам се ,че се разписа  Hug
Мандаринке  Hug приятно сглобяване и подреждане утре Hug

За белезите - майка ми прави един вълшебен крем с истинска дъвка ( купува се от аптеките) и още някакви съставки,ако ви интересува ще питам за пропорциите!Помага много,изпитан е от нас,съседи,познати и т.н ,помага също при изгорено...

Хайде лека нощ и сладки сънища!  Heart Eyes

П.С Нашата кукла щеше да се казва Кая,но тъй като тук не го признават това име за женско,тр да мислим др...та стигнахме до заветни три - Мирая,Елиза,Селина...ама ММ много държи и Мелиса,мен въобще не ми харесва това име..и евентуално ще е с 2 ...ама аз казах,живот и здраве да се роди ще избера едно от трите,пък за Мелиса ще видим Mr. Green

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 04:33 от His Princess

# 332
Електронните термометри мерят по ниска температура, когато не е патологично повишена. Измери и своята и ще видиш. Сега от зор гледай да не претоплиш детето. Ако паниката е много, иди купи един спиртен, гушни детето в теб и го дръж 10-15 минутрки ПОД МИШНИЦАТА, спиртните са същите като живачните едно време, но мерят по бавно, стъклени са, и с безвредна течност вътре. Въпреки всичко, при повишената телесна температура, електронните си отчитат нормално. Просто ниските им куцат.......гледай само  да не претиплиш детето, че е опасно, повече, отколкото ако му е хладничко.

Ей така изглежда спиртният.

Това с очичките едва ли е конюктивит, по скоро е тръгнало към бактериална инфекция или запушване на каналчетата. Конюктивита е остро инфекциозно и щеше цялата къща да е пламнала вече. И а. Хих звъннала на докторката веднага, това и е работата все пак  Peace

Аз имам въпрос към ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА консултантите относно храната при кърмене. Остава ли забраната за ядене на непастьоризирано мляко, сиши, сурова риба, сини сирена, суровите яйца, както при бременност?  newsm78 Могат ли салмонелата, листериозата и т.н бактерии да преминават чрез кърмата, както през плаценатат?  newsm78

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 06:53 от Звезден^Прах

# 333
Здравейте,
Пупите да се пребройм  Hug

Аз снощи аха да тръгна. ММ ме бъзика, че ще си рода в нас. Нали ви казах, че ме подритва в дясно. Е снощи пак така. Но не знам от бебо ли е или бъбречна криза.
Бебетата ви вече не шават толкова много нали?

Пандич, никакво разболяване.
Ивичка, ама защо да не пишете за бебетата newsm78 Аз мисля, че никой не се дразни. Даже напротив. То винаги ще е така, едните ще са по напред, другите не. Пишете моля.

Мариан, другите вече са ти писали. Аз с каката капвах физиологичен разтвор.

Мамапак, няма ли на кой доктор да звъннеш.

Роска, браво на вас. Praynig Hug
Аз знам от нашето доки един метод за мерене на Т. Слагаш си клепача на челцето, ако пари има Т. Но и според мен термометъра не е в ред.

Фейсче, тъй като 45 дневния е до термина, а ти ще си родила примерно 10 дни преди това. Няма как за един период да ти бъдат изплатени 3 болнични. Първо се издава 45 дневния, до термина. След това този, от болницата. После изравнителен от педиатъра. Последните два припокриват в повечето случай този 45 дневен.
Пример. Аз съм до 11 болничен. Ако родя на 9,  болницата ще ми издаде болничен от 9 до изписването. Но тъй като за 9,10 и 11 съм си получила парите, няма как да получа пак. След това педиатъра издава примерно от 11 до края. Тук вече ще си получавам пари. Ако род на 2, болницата издава болничен примерно за 3 или 5 дни. Което е  до 7 януари. Педиатъра издава изравнителен до 11 януари. Пари за тези болнични не получавам, защото вече е платен 45 дневния. След 11 януари педиатъра ми издава един голям болничен ( не помня колко дни) за цялата 1 година. Той се носи с една декларация.
Надявам се да го обесних правилно.

И споко с ТМ. И ние имаме такива моменти. Ще се роди бебо и всичко ще се нареди.

Принцесо, довършвам една жилетка за каката, за довечера. После съм си взела зелена прежда за жилетка на бебо.

# 334
Добро утро, днес чакаме изненадииии! Да видим! Елг, може най-сетне да си ти - стига тоя твой мъж те е измъчвал отвътре! Възкресителнице, и при теб много мъка, много чудо - аз от едни мижави контракции се оплаквам, представям си от твоите болки как щях да вия - пожелавам ти до полунощ да се е случило чудото!!!

Хис принсес, непременно дай рецептата на майка ти - ако не за белезите, то за изгаряне със сигурност ще го ползвам аз. Във фб групата бях постнала едно кремче, препоръчано от лекар, за подсичане - то се забърква в аптека, от него също няма недоволна мама.

Моичкият ме остави да се качват на Алеко, че за мен място в колата няма, но като гледам колко е мижав снега горе по уебкамерите, направо ми е жал за очакванията, които имат. Тия дни планират ходене до Седемте рилски езера - там има малко повече снежец, и се чудя дали да не отида и аз до там - никога не съм била, ама в това състояние...

Аз ставам, че днес уж почивка, ама ме чака готвене, чистене и гладене уффф Елг, кога ще направя курсовите и ще се подготвя за изпитите като слушам вече родилите мами как не спят, хич не ми го побира главата!!!!

За лекцията - ще направим последно преброяване в неделя, че хич не съм сигурна и аз ще докретам ли до там  Mr. Green

# 335
Тони, недей така де. Баш на празник ли. Аз съм си заплюла3 януари. Хубава дата е. НГ и 1 не ща Joy

Аз да ти кажа, родила или не на 6 започвам да пиша, че мойте са 8 броя. А и ако не спим, бебо в синга и в хола на големия комп и готово.

# 336
Добро утро и от мен!  bouquet

Кое бебче ще хване последния влак от тази година? Mr. Green
Аз съм решила да премина към следващата. Ама да видим.

Тонини, не ми говори за Рилските езера, че ги имах планувани за тая година, ама на, бебока ми обърка плановете. Щях да качвам и Ботев в Стара планина и Полежан в Пирин, ама на после бебче в кенгуро и ще атакуваме върховете. Да му мисли тати, който ще влиза в ролята на магаренце.

Вчера пак ме ядоса. Фейси не си само ти. Прибира се изнервен от работа и почва да дудне. Как можело държавна болница, пък толкова много пари да струвало раждането. После влезе в банята и като излезе беше съвсем друг. Един мил, гушкащ, явно е размислил, че не му е сега времето да мрънка. Хваща го и него предродилната депресия.

А пък вие студентките, от сега ви мисля как ще се оправяте. Аз не бих могла.

Яденето за довечера още не съм го измислила. В един момент ми се прияждат пелмени, в друг момент искам пилешки филета с топено сирене, а най-много искам торта, ама като знам че пак сама ще си я ям. Мъжо хич не е по сладкото. Цяла тава тиквеник почти сама си го изядох.

За дрескода - няма да се старая - анцунга и единствената тениска, която ми става. Самички сме и няма да имаме гости. Нищо чудно и да заспя преди 12, пък после да се събудя.

Към родилите мами. Не спирайте да пишете. Много ни е приятно и сте ни много полезни. Всичко което споделяте ще ни е полза и на нас в най-близко бъдеще.

Петя честита ти детска стая. Ние си нямаме такава, дребосъкът ще спи в стаята на мама и тати, пък ако догодина си купим наш си апартамент ще му направим негова си стая.

Принцесо, и ти голямо гнездене си му ударила тия дни. Simple Smile

# 337
Добро утро и от мен Simple Smile

Тъкмо се нахранихме с Виви и реших да ви пиша.
Викам си я да проверя, че може да си имаме бебе а аз да не знам - ама като гледам и Перото, и Елг и Хиз Принцес са се разписали  Grinning така че май ще си чакаме.

Мама Тодорова и Сияна нещо зачезнаха....може да ни изненадат.

Момичета благодаря ви за отговорите за термометъра. Според мен Виви си е добре - спокойна е, спа като къпана, хапва си добре. Абе да ме пита човек защо и мерих температурата....та в какъв филм се вкарах ... Много съм зле.
Пак да кажа благодаря момичета, ако не бяхте вие с бързи отговори щях да се побъркам....толкова се радвам че ви има.  Heart Eyes

Аз мисля да се понаглася днес, въпреки че ще празнувам вкъщи със свекърите и Виви Simple Smile ххх
Мисля и нея да я облека с една рокля, та да се чувства и тя готина госпожица ... Хихихи Simple Smile
Хайде хубав ден от мен ххх

# 338
  • София
Добро утро. Аз и тази нощ бях кукувица - спане от 2 до 5.40. Не знам как ще издържа, но като се знам колко съм по спането напоследък, може изобщо да не усетя умора. Интересното е, че цяла бременност нямах апетит, а тук от 10 дни ще изям всичко, което ми се изпречи на пътя. Преди, ако правих грешка да хапна 2 филии на закуска, ми държеше почти до вечеря. Сега ги хапнах преди час и вече съм гладна отново. Страх ме е да се кача на кантара. #Crazy
Кайлис, аз исках да си стерилизирам за болницата помпата и една биба, но чета, че само 3 часа трае стерилизацията и после край. Нещо не мога да си го  обясня - ако опаковам нещата в стерилно пликче, как пък само 3 часа???
Rosi4kaS, е пък колко по-ниска температура? 3 десети от твоята. Не се шашкай, добре си е малката.
Перо, с тези болки, не ти ли дадоха поне но-шпа? Не знам дали може да се пие преди раждане, но все пак трябва да има нещо облекчаващо. Иначе за ММ не ми е бременния мозък само. Секциото евентуално ще е в неделя, когато му е ден за футбол и сутринта го питах ще дойде ли в болницата или ще рита и той ми каза, че нямало какво да прави в болницата, нали съм в операционната и после в реанимация, та нямало да ме види (демек отива да си рита)   #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy  И аз избеснях и казах, че детето ще бъде на мое име тогава. Евентуално ако му покажели бебето нямало да ходи да рита. Егати спокойствието. Май на изуст си приказва този човек... Иначе още днес искаше да сглобява и оправя леглото, нямал търпение. Май е по-бременен от мен.
His Princess , Кая ми харесва и на мен много, жалко че няма да е така.

Това с очичките едва ли е конюктивит, по скоро е тръгнало към бактериална инфекция или запушване на каналчетата. Конюктивита е остро инфекциозно и щеше цялата къща да е пламнала вече. И а. Хих звъннала на докторката веднага, това и е работата все пак  Peace

Не е така, не си права. Конюктивитите могат да бъдат много видове - както вирусни, така и бактериални. Има и хронични. Касае се за възпаление на конюктивата. В зависимост от вида на секрета може да се разбере какви са. Ето тук малко инфо, че ще стане много дълго да обяснявам: http://www.puls.bg/illnes/issue_378/part_2.html
А че трябва да се обади на педито, трябва!
Елг, разбрах те за болничните много добре! Просто мислех, че от болницата ще ми дадат 1 месец, а не само за престоя. Бъркам се с предното ми лежане там, но то беше за друго. Иначе ти все си харесваш някакви дати, ама бебо е със собствено мнение. Simple Smile
Тонини, в Лабиринт ли беше лекцията? Ето, твоите хора е можело да вземат бабето на Елг на Алеко  Mr. Green
Деси, то на мен за пари не ми дудне, че нашите казаха, че искат да платят престоя в болницата, ама то все има нещо друго. Ние не сме по дудненето, а по бездействието. Аз дудна, той нищо не прави. Mr. Green
Аз пък сякаш почвам да се разболявам. Леко ми се кашля. Баща ми беше болен и ме е страх да не ме е хванало. Те уж ме пазят, но той се разболя докато бях там. Дано е фалшива тревога...

# 339
Привет и от мен Simple Smile
Перо, много е неприятно това с болките. Аз снощи също имах доста контракции, за капак - трябваше да оправям и приспивам дете, че ММ излезе с приятел. И познайте - нали е на инхалации - докато ѝ държа маската - нагълтах се с вентолин и после яко кашлях Tired то може и от това да са контракциите - бяха безболезнени, само втвърдяване - пих 2 но шпа и един диаспорал и се успокоиха нещата.
А ти защо искаш да родиш непременно тази година...Аз май нещо съм пропуснала newsm78
Фейсче - аз ще стерилизирам, защото нещата ми бяха в един шкаф. Иначе моят стерилизатор ако не се отваря държи 6 часа стерилност. Така или иначе ще започна да стимулирам в реанимация - това, което излезе (ако нещо излезе) няма да се даде на бебето. Просто няма кой да го занесе моето шише с коластра от един етаж на друг Confused. Иначе Котката и Човечето казаха, че водата в болницата е гореща и е достатъчно само да се измиват нещата. Аз мисля като взема бебето да го закача на гърда, та помпата - само ако има нужда от доизцеждане за облекчение, иначе не мисля да я ползвам.
Тони, аз Рилските езера съм ги качвала без бебе в корема и през лятото и пак бях безкрайно уморена.  Crazy Но аз държах да се кача до най-високото, де. Бременна не ми се мисли. Най-вероятно не бих се осмелила, особено в 9-ти месец.
Принцесо - и аз се нареждам на опашка за рецептата за вълшебния крем. За името - Кая ми беше харесало много  Heart Eyes Успех с избора Peace
Хайде, аз отивам да подредя малко къщата докато дребната и татко ѝ са навън.

# 340
Не могат ли да ви стерилизират нещата в болницата?  newsm78

# 341
Здравейте,момиченца кокиченца!!!Благодаря,че покрай собствените си грижи сте се сетили и за мен,но ние сме си още 2 в 1.Вчера бях на консултация и незнам защо си бях втълпила,че след понеделнишките болки имам разкритие и ще ме оставят в болницата,още повече че моята док е дежурна на 31,01 и 02.И като се почна сутринта едно шетане,оправяне,миене,пускане на перални,дооправяне на багажи,само дето завещание не си написах smile3532 smile3532 smile3532.Докато стигнем до болницата вече ми трепереха краченцата по стълбите(нали вече знам "как се ражда",както писа една бъдеща мама Joy)Та влизам -мерене теглене(Фейсче-75кг с ботуши и дрехи),хич не ме е страх да се качвам на кантара,примирих се че вече залепих 20кг отгоре,ама ММ не му пречи да ме вижда като жена Laughing Embarassed.Моя мъж не му се излиза ама грам.Колкото наближава,той по-спокоен остава,шаваше си кротко,водите му са достаатъчно,разкритие няма,пъпна връв наред,даже контракцийка нямаше на тоновете.Пък аз така се бях филмирала Tired
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!ДА СА ВИ ЖИВИ,ЗДРАВИ И МНОГО РАДВАЩИ ВИ!!  bouquet  bouquet
За довечера може да облека нещо различно от анцунг и един грим.А за вечерята-пържоли в гъбен сос,баница,руска и картофена салата-това от мен,другото от магазина.На Коледа у мамини пих винце и май вдигнах леко кръвното,та довечера освен шампанско никакъв друг алкохол.
Друго не помня какво бяхте писали,ама докато ви изчета #Crazy.
ПП:Един ден в запечено положение,друг ден в разстроено(за 00 говоря Joy)Щях да питам нещо ама забравих Embarassed
Айде лек ден!!!

# 342
капването на кърма не е винаги добра идея. Има бацили, които се хранят точно с нея и положението може да се влоши. Преварената вода и редовното почистване са достатъчни като начало, но аз бих се обадила на педиатъра без притеснения, че утре е нова година. Мисля, че по всяко време трябва да се разчита на тях  Peace

+1. Марян аз бих спряла капането на кърма в очите незабавно. Аз бих почиствала точно както е написала Зузи! И НЕ щади педиатъра, звъни да не стане по-сериозно. Дано бързо се оправите!  Hug

His Princess, защо името Кая не може там? Някой ти каза изрично ли?  newsm78 Все си мислех, че живеем в свободен свят, в който можем да кръщаваме децата както искаме. На мен името много ми харесва!  Heart Eyes

Иви4ка, дам и аз се чувствам малко като теб за "дразненето". Вероятно не сме прави, но то всеки гледа от своята кампанария. Simple Smile

Възкресителнице, а то не става толкова дума за помощ, колко за удряне на една морална покрепа в стил "оо няма, няма  spoko "  Simple Smile Аз лично имам усещането, че като пиша за малката никой-нищо. Ама разбирам причините и няма проблем. Просто си помрънках - като теб.  Laughing  Hug  А ти още ли не си тръгнала към болницата???? Според мен си ти изтича тапа като стой та гледай!! Много се моля за теб и те гушкам, да знаеш!  Hug

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 11:46 от ♥Пандичка♥

# 343
Добро утро!!!

chica__bomb, честит син Никола!

nikoleta_21, много ме развесели! Ние ще се събираме при приятели, но не мисля да стоим кой знае колко. Ще изчакаме да спрат най-ожесточените бомбардировки и обратно към вкъщи. Ще пийвам сок от ябълка и безалкохолно шампанско в 24 часа  Mr. Green. Иначе ти гледай да не прекаляваш с подготовките, защото на бая натоварване ми звучи и накрая няма да можеш да се насладиш на вкусотиите.  Hug
babyface76, при нас има нещо подобно с охлаждането на страстите  Laughing, но се надявам, че е временно и ще отмине. Относно името може би не е лоша тактика да оставиш темата на първо време и при срещата на таткото с бебока да му кажеш какво си избрала, имайки предвид, че така или иначе ще е размазан и няма да знае къде се намира.  Hug
His Princess, кори и то всякакви, при нас дори и на Белла, има в турските магазини  Heart Eyes. Не е ли вариант малката да е Кая Мелиса, например? Чела съм, че когато не е еднозначно мъжко или женско името те карат да му дадеш и второ, от което да става ясен полът на детето.
~Elg~, моята рита и се гъзи като луда последните 10тина дена, не знам кога ще й отеснее, че да се кротне, но от друга страна се радвам като си я усещам.
Кайлис, аз съм с бронхиална астма и няколко пъти по време на бременността ми се е налагало да правя инхалации с Вентолин и знам, че не е противопоказен. Не съм наблюдавала подобен ефект, но знам ли как действа при здрави хора  newsm78.

Весело посрещане на Новата 2014-та година и много здраве и радости през нея!!!  Flowers Four Leaf Clover  party006

# 344
За конюнктивита - най-вероятно става дума за запушени канали, това не е проблем, който минава за ден - два. Трябва да се прави масаж на вътрешното ъгълче на окото, по 5-6 пъти дневно, с лек натиск надолу към нослето - там има каналче, през което се оттича слъзната течност, но в някои случаи е затворено с мембрана, която трябва да се разкъса - иначе слъзната течност застоява в окото и предразполага към инфекции. Ако това не стане до 7-8 месечна възраст на бебето, трябва да се сондира (пробие с малка сонда) под упойка. Обикновено проблемът се решава за няколко седмици с упорити масажи.
За локално антибиотично лечение (с капки) - ЛЛ на детето.
Кърма не капя нито в очи, нито в нос, защото съдържа белтъци и захари - идеална среда за развитие на бактерии. В някои случаи (вирусна инфекция) би могла да помогне с антитела, но при бактериална инфекция само ще засили проблема. А при гнойни гурели със сигурност има бактериална флора. Вирусните секрети обикновено са безцветни.

Роси, не се вманиачавай да мериш Т профилактично. Ако на бебето нещо не му е наред, няма начин да не разбереш. Така само ще луднеш. Аз съм минималистичен родител - правя минимално необходимото и си спестявам много главоболия Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт