Отговори
# 480
Подкрепям Котката. И аз си бях в пълно супер съзнание - чуваш всичко, а зад паравана тук-таме се виждат и главите на докторите  Peace

За пелените - с каката съм ползвала Пуфис и бях много доволна от тях. Ето защо реших да взема пак такива. В интерес на истината с нея бях пробвала почти от всички видове - от нито един не се подсече и нито 1 не е пропускал. Ама с това мъничкото - ще видим какво ще е..

За свещичките - да вземеш от предната вечер, ако си знаеш датата. Ама айде не я мислете толкова тая клизма - не е толкова отвратително (не че е и хубаво, ама не е и страшно  Peace)

Човече
, ама Лимон едричък се роди. Нормално някои дрешки вече да му умалеят. Пък ние 56 р-р още ни хлопат дето се казва  hahaha

# 481
mama_Todorova Честит рожден ден ! Много щастие, леко раждане, прекрасно бебче и спокойно майчинство ти желая !  bdbaloni

Аз да Ви почерпя днес пък за имен ден, не е разпространен, но е Св. Силвестър, и от няколко години си намерих нов повод за празник !     cook

За памперсите, и на мен първия месец ми пропускаха на марка "Памперс" при момченце, въпреки че бяхме над 3 кг. После вече пасваха. При мои познати с момченца също се оплакваха че пускат при новородени. Доволна бях и от Либеро, но бебчо беше голям, когато ги пробвах тях. Пробвала съм и доста други марки, но мина бая време и не помня вече кои как бяха.

За упойката, предния път бях с пълна и секциото беше късно вечерта, после цяла нощ в реанимация заспивах за минути и се събуждах, изгарях за вода и това ми беше основната мисъл. Питах за бебчо и като ми казаха че е добре и са го отнесли в отделението долу, единствената ми мисъл цяла нощ и половин ден после беше вода, нищо друго, просто организма ми изгаряше и имах чувство че ако не пия вода няма да мога да дишам. Много отнесена се чувствах и не бих могла да почна да изпращам съобщения по телефона, че бебчо се е родил. Друг е въпросът и че мъжът ми отнесъл телефона в стаята ми и нямах никаква връзка със света и да исках. На целия етаж, една хъркаща акушерка цяла нощ и 1 или 2 родилки имаше, тишина, тъмнина, да се побъркаш, само се молех да става вече светло.  Peace

За баткото и градината, ние сме предучилищна група и няма как да отсътва повече от 3 дни, освен ако не е болен. Надявам се да ходим на градина, че от октомври ме побърка с болести и се изнерви от стоенето вкъщи. Като се роди бебчо също искам да ходи, докато сме в болницата, защото там по-бързо ще му минава времето. Точно че не сме се разделяли, както при Кайлис, знам че ще му е много трудно, вече има признаци, усети се че остават няколко дни.Засега съм го нагласила така че да е на градина докато е секциото и реанимацията, и после да са почивни дни като ми дадат бебчо, за да може да идва с баща си в болницата и да свиква.След изписването ако са работни дни ще  го оставя максимума от 3 дни вкъщи, няма как повече, ако се съчетаят с уикенда, чудесно да стане седмица, но както се случи.
Онази вечер баткото ми каза, че вече не си харесва леглото. Питам защо: " Защото паднах от него една вечер и плаках ". Питах кога, че не съм чула, " Ами вие спяхте и не чухте, но вече не го искам, искам да спя в кошарата, от нея не мога да падна. "  smile3521 newsm62
Аз го водя и вземам от градина, баща му много рядко, но сега през зимата мъжът ми е основно у дома, така че мисля той да го води сутрин, а следобед да гледа бебето, аз да взема баткото, че иначе съвсем ще изревнува. И ние нямаме баби тук, извън града са, но и не ги искам, едно че ми пречат, второ че баткото ще го приеме като прекалено отдаване внимание на бебето и знам че положението повече ще се изнерви,Достатъчно хора живеем в една къща, че да викам още.

# 482
Пък ние 56 р-р още ни хлопат дето се казва  hahaha[/color]

А на на 50-ти все още ни хлопат!!  hahaha

За упойката - ако има унес, то не е от упойката (спинална/епидурална, при пълната наистина е друго), а от обезболяващите, които вливат ( а може би и от тези, които бият  newsm78 ). При мен и другите момичета такъв ефект имаше точно по време на и след системите, за които ни казваха, че са с обезболяващо, но какво точно не помня...

# 483
Здравейте и от мен! Честито на новите мами - да са им живи и здрави дечицата и скоро да се гушкат в къщи!!! На болните-скорошно оздравяване! След два дни затишие днес пак съм с тъпи болки в кръста, въпреки, че си пия "коктейла" на доки но-шпа+магнезий, та докъде ще я докарам и аз не знам Sad

# 484
  • Между хотелите
Здравейте момичета и за много години!!! Пожелавам ви да се сбъднат всичките ви мечти и най-вече здраве на вас и на семействата ви!!!
ЧРД mama_Todorova!!! Много здраве и щастие, и много стиснати палци за дена Х, когато и да е той!!!
Честито бебче и на мама Сияна! Нека расте здраво и много усмихнато!
АЗ ДА СЕ ПОХВАЛЯ, ЧЕ ДНЕС МИЕ ТЕРМИНА!!! ИЗДЪРЖАХ СИ ДО ДАТАТА - много исках да е 2014 г.
И сега да се пооплача: днес ми падна тапата сутринта. Имах записан час за тонове и после консултация в Майчин дом. Записаха ми тоновете и зачаках за консултацията, но в последствие се оказа, че тъй като не съм записана там на ЖК и искам преглед, трябва да платя 70 лв. Та си останах само с разчитане на записа (добри са тоновете) и ме отпрати да си ходя до ЖК, която си ме следи в поликлиниката.
Та се замъкнах и там и лекарката като разбра, че ми е паднала тапата, каза, че макс до 24 часа, трябва да отида за приемане, тъй като вече няма бариера за инфекциите. Аз и обясних, че нямам никакви други симптоми, но тя каза: Това е моето мнение-ти си прецени. Дори не пожела да ме прегледа за разкритие и т.н., защото нямала "доверие" на ръкавиците, можело да стане инфекция и т.н. Единствено ми опипа корема, каза, че главата му е още високо и не е слезнал в таза. И тя ми слуша тоновете, но с онзи уред, дето го наричам "вувузел". Каза, че са добре и това е. Да не съм ходела повече на тонове, а най-късно утре да отивам да ме приемат.
Та голямата ми чуденка момичета е: да отивам ли утре с багажа за приемане или....и аз не знам какво да правя, тъй като, ако нямам други симптоми, според мен ще ме върнат. Но пък до колко мога да си позволя да чакам, при положение, че вече се водя, че преносвам?...
Ще се радвам на всякакви съвети!

# 485
Hug Кайлис Hug благодаря ти, че се сещаш. Тук, съм, не ми се пише . Просто ви чета..

# 486
Калимма,сега пък ново 20.Как от паднала тапа трябва спешно да те приемат?Ако изтекат водите съм съгласна-тогава няма никаква бариера за инфекции ама тапата не е определяща за приемане в болница.Явно докторите различно мислят.

# 487
тонини, Хъджис са хубави, но доста дебелички и ненужно по-скъпи. Либеро също са много хубави.

И Либеро са ненужно скъпи. Аз също съм фен на Бейбилъв, (но не съм ползвала за новиродени и за това все още не съм взела) и Хъгис, но хем са скъпи, хем оригиналните трудно се намират, а турските са далече от истината...

Да, Либеро също са ненужно скъпи, забравих да допълня. И наистина сега се сещам, че ако попаднеш на турските Хъгис те са тотално различни от оригиналните.  Rolling Eyes За новородени и аз не съм използвала на Бейбилов, но сега ще вземем да видим.

калимма, по принцип седмица можеш спокойно да преносиш. Аз с предишната бременност толкова преносих. А иначе тапа не ми е падала, но за първи път чувам щом ти падне веднага да те викат. Знам, че може да ти падне и да не започне раждане още 10 дни. А и тук това доста често е коментирано. Момичетата с опит с тапите да кажат.  Grinning

# 488
Падането на тапата не е показание за приемане в болница за раждане. Чака се родова дейност. Дотогава се следи бременността - тонове + ехограф.

# 489
  • София
Здравейте. На мен ми беше супер зле - от какво, така и не разбрах. През нощта както винаги не спах, само 2-3 часа. Сутринта пратих ММ за сироп за кашлица. Гледах някакъв по-щадящ, да става за бременни и деца. Пък и да е подходящ за моята кашлица  и избрах мукоплант. Пих сироп, закусихме и на мен ми се доспа. Изведнъж започна да ми отмалява тялото и да ме задушава. Направо имах усещането, че ще припадна. Доста време ме държа, едно 30 минути. Лежах в спалнята на отворен прозорец, че на затворен ми причерняваше. После мина. Не ми стана ясно какво ми беше, мислех да не е от сиропа, но няма противопоказания и се пие от бременни, кърмачки и малки деца. В още една доза преди малко и чакам да видя. Чат-пат ме задушава, но още не е така. Даже се чудя дали да не говоря с док за по-ранна дата за секцио, че не знам колко още ще издържа, наистина ми е доста зле.
Елг, това твойто бабе плаче за Витоша. Mr. Green Ама много си търпелива - аз на твое място щях да се изнеса сигурно.
Кайлис, аз нямах предвид теб, като казах тази история. Наистина при вас привързаността е заради липси на баби предполагам. Иначе щеше да е свикнала и с някоя баба и нямаше да й липсваш толкова. Пък и тя е доста малка още. То там наистина е патологичен случай, вина си има и майката.
Панди, не ми е проблем дали ще спя, а по-скоро, че по време на самото секцио трябва да лежа по гръб. Аз и 1 мин едвам издържам така - почва задушаване и сърцебиене. А след гинекологичната операция също не се застоях много по гръб, въртях се като пиле на грил - наляво-надясно....
DeniSlava86 и аз съм със стар стерилизатор на авент - електрически. Даде ми го една колежка, на която детето е вече на 8 и половина. Странно мирише обаче, не ми харесва миризмата Sad.
Като ви чета, как така пък всички се разболяхме на финала???  newsm78
Мишеловска:), хаха - да се обидиш на 5 годишен и от там на всички, що за разсъждения???
Ivi4ka, кашлянето след операция ми беше невъзможно. Ако ми се докашля, лапах ментов бонбон. Кихането - и то така Simple Smile Така че много се надявам да оздравея преди това.
maggie_m, разбирам те отлично. Аз съм с едно, ама май годинките ми тежат.
mama_Todorova, ЧРД!!! Стискам палци за подаръка!!!
Яни_Ди, ходи ли да гледаш цените на бейбилав?
Тонини, хъджис ги имаше в онова магазинче на Пиротска, но не знам дали са от хубавите.
panda7, Честит имен ден!!!!!!!!!!

# 490
  • Между хотелите
Ох момичета и аз така си знам с тази тапа, че не е показател за приемане, но не знам-утре ако нищо не стане ЖК сигурно няма да ме прегледа, щом не съм отишла да ме приемат, а в МД ми казаха да си слушам ЖК- тя когато ми каже да ходя на тонове, на ехограф и т.н. Офффф утре сигурно ще отида сутринта в МД, но долу за приемане, поне там да ме прегледат като хората, щом на другите места отказват.
Това най ме дразни-прехвърлянето напред-назад.... Дано по-бързо тръгнат нещатс, че взе да ми писва

# 491
Пробвай с хомеопатия да тръгне родовата дейност.....какво ще правиш в болница без контракции, само ше се обездвижиш повече и по трудно ше стане  Tired без тапа може да си ходиш със седмици без проблем, но за да слезе бебето надолу му трябва движение,многооо движение има и някои йога пози, за да му се отвори място  и гравитация най вече и може да подпомогнеш контракциите  с чайчета/ цвят от малина/, ананас, хомеопатия/ бях писала тук за липсващи и нерегулярни контракции се пие Caulophyllum

# 492
бейбифейс, да ходих. 1ви номер е 9,99лв за 28бр, а 2ката е 30лв за 100бр. Двойката забравих дали беше от 4 или 5кг, за съжаление поне в този ДМ, в който бях аз нямаше от големите кашони 1ца. Иначе щеше да е по-изгодно, както е 2ката.

Много ме дразнят тези доктори, общо взето повечето май искат да се ражда когато на тях им е удобно.

# 493
Аз днес нали за първи път съм сама с беба, та за първи път съвсем на спокойствие си я гушкам дъъъълго и във всякакви пози, оглеждам, мириша, говоря, пея, слушам как гука, снимам и т.н. Simple Smile Много ми е мило.  Heart Eyes А от НГ забелязвам, че Лизи вече има моменти на бодърстване по около час-час и половина.  Heart Eyes

Калимма, защо ЖК да не те приеме само защото не си постъпила в МД???   newsm78 Подкрепям Котката, тапата сама по себе си не е достатъчен показател за прием. На мен когато ми падна с каката, бяха започнали регулярни, болезнени контракции на 5 мин и за туй тръгнах към болницата . Това си беше съвсем различно. Успех така или иначе!!  Hug

Фейс, сори, аз не съм доразбрала за къде говориш. На операционната маса аз лично бях доста дрогирана, идея си нямам точно от какво. От спиналната рязко ми падна и кръвното, което било нормално, чувах всичко, но глухо и леко замаяно. Абе не ми беше добре. Мен лично този път И ме боля, но това няма да го разказвам.  Mr. Green Мисълта ми е, че според мен последното, за което ще мислиш ще е факта, че лежиш по гръб. За кашлицата след секцио - мамооо няма по-гадно нещо!  ooooh! Аз незнайно откъде получих (при това с храчки) и щях да умра! Оправяй се!  Hug

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 15:42 от ♥Пандичка♥

# 494
Е Фейсче, то това е целта. Да се изнеса. Ама няма, на пук и аз ще и късам нервите.

Днес мама е в нас. Сготви, изчисти, простна дрехите.
Елия е ужасна тези дни. Все нервничи, повишава ми тон.

А аз май съм с онези контракции. Една тежест. Боли ме кръста много. Боли ме и като за цикъл. Така ли трябва да е?
 Ние към 17ч сме на тонове. Та може и да зачезна.

Общи условия

Активация на акаунт