Отговори
# 465
Цитат на: panda7 link=topic=756676.msg27065428#msg27065428 date=

[b
мама Тодорова[/b] -как си сигурна, че е тапата ? Какво беше ? Аз имам повечето дни като някои дами тук "воднисто "течение, на 2-3 пъти имаше секрети, веднъж по-жълто, после пък само бяло и се чудя вече какво става. В петък съм на лекар,а не съм гледана от 20-ти декември и вече се притеснявам

Панда7,сигурна съм,тъй като доста съм чела и знам какво представлява. #CrazyИ точно това знание ме побърква,сякаш предния път като нищо не знаех и ми беше по-лесно.Тапата е по-слузеста от вагиналното течение и не може да се разкъса,понякога е жълтеникава,понякога придружена с кръв и пада няколко часа,дни ,седмици преди раждането.Може и да не падне ,а да изтекат води и всякакви варианти,но при мен определено си беше тапа.
Днес сутринта падна и остатъка от нея,а натиска е ужасяващ ,момичета. #Crazy #Crazy #CrazyМисля,че днес е МОЯТ ДЕН Х!!!
А между другото да ви почерпя,че съм рожденичка  party023  party023  party023  Gift  Gift  Gift newsm59.Да ми е честит,това ще е най-големия подарък в живота ми,стискайте палци. Praynig Praynig.
Кайлис,все още сме 2 в 1 ама май скоро няма да сме hahaha hahaha

# 466
А моето бебе от сега реагира много бурно на гласа на кака си. ТЯ като плаче и започва да рита бясно Heart Eyes Пък и въобще не си правя илюзии, че ще му пази тишина или няма да го прегръща. Доколкото си знам детето нон стоп ще виси върху бебето...Ама да свиква от малко, това го чака с нея, няма избор просто.

# 467
За памперсите - с дъщеря ми ползвах на Памперс и бях много доволна.Взимала съм само за пробата и други,но пропускаха.Сега взех един пакет Пуфис да ги вида аджеба какво толкоз им рекламират ,ама явно ще минаваме пак на стария добър Памперс щом казвате че не сте доволни,ама те ако са хубави няма толкоз да ги рекламират я.
Айде успешен ден на всички Peace

# 468
Хайде и още един ден мина!  Grinning

Ивчи, аз с каката пробвах всички възможни памперси и по-гадни от Пуфис за мен няма. Пропускаха и тн. Така че аз определено бих ги сменила. Както бях писала и преди сега ще сме на Бейбилов.

За стерилизацията, аз имам на Авент за микровълнова. Много удобен уред, от който не бих се отказала. Има обаче една част от помпата, която не препоръчват да се стерилизира в стерилизатор та нея ще я изварявам.

Момичетата със секцио - питайте дали не може предишната вечер да си сложите свещичка ЕВА Кю вместо да ви правят клизма. Аз бях с такава свещичка миналия път и сега също. Супер удобно и ефикасно.  Grinning

никито, не се шашкай толкова за това секцио. Не е страшно, наистина! Минава и заминава. В този момент си толкова обладан от емоцията, че ще си видиш бебето всеки момент, че ти минава ей така като на сън.

Фейсче, това лежане по гръб даже няма и да го усетиш. Както писах по-горе съвсем други неща ще са ти в главата. Само ще усещаш бутане и дърпане и накрая една лекота, това е в момента, в който вадят бебо. И после вече светът ти ще е друг!  Heart Eyes

Хахаха...ужас...Никито е писала във фейса, а аз отговарям тук. Малеее, голяма съм шматка! Явно още не мога да преодолея лягането в 1.30ч на НГ и съм като премазана.  Mr. Green

# 469
Мама Тодорова, ехааа ЧРД!!   bouquet Ха дано получиш най-хубавия си подарък точно днес!  Hug

Аз писах, че вчера си писахме и е добре.  Peace

За изваряването с ел кана - аз в същност не съм сигурна дори как би станало. Слагат се нещата вътре в каната ли?  Shocked Според мен може да бъде от помощ единствено за по-бързо загряване на водата, но после пак си трябва изваряване в тенджера.

Мишеловска, егати! То пък бива, бива, ама да се разсърдиш на ДЕТЕ за нещо казано и за това, че майката не била взела отношение... да не се обадиш да питаш как е майката на бъдещия ти втори внук... да не се обадиш дори на сина си...  ooooh!

Иви4ка, много ме разсмя с лафовете на твоята кака. Simple Smile Същата работа е и при нас. Само дето Пандата иска и да суче от мен или да й цедя кърма.  ooooh! Алтернативно, казва ми "не искам да кърмиш Лизи" и като я питам защо, "ами не знам, просто не ми е приятно". #Crazy Joy

За памперсите ние досега също сме ползвали единствено Пуфис двойка (за болницата бях взела такива 24 бр, че наоколо друга марка малък пакет не намерих) и Премиум кеър, пак двойка, че единица не намерих. Беба се роди 2800гр, изписаха ни 2670гр. Досега нито единия, нито другия са пропуснали, а мислех, че поради миниатюра ни ще пропускат. По принцип съм чела оплаквания и от едната, и от другата, да не кажа от всички марки. Не знам от какво зависи.  newsm78 Сега имам огромен пакент обикновен Памперс, ще го видим него. Апропо на мен Премиум кеър ми миришат  Sick и често оставят следи от мрежичката по нежната кожичка на бебка...  Confused Продължавам да се чудя какви са им предимствата пред обикновения памперс.  newsm78 Преди бях чела нещо за 100% памук, но наскоро като им влизах в сайта не открих такова ифно... Ако някой знае, нека сподели.

Момичетата със секцио - питайте дали не може предишната вечер да си сложите свещичка ЕВА Кю вместо да ви правят клизма. Аз бях с такава свещичка миналия път и сега също. Супер удобно и ефикасно.  Grinning

Аз пих р-р X Prep, по заръка на моя док. Изходих се на няколко пъти, но с адски болки.  ooooh! Котката Марта беше казала, че този р-р е агресивен, но не вярвах, че в това му се изразява агресивността.  #Crazy Честно, предпочитам клизмата. Поне се изхождаш еднократно и без болки. Не знам с тези свещички как е...

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 11:56 от ♥Пандичка♥

# 470
Иначе за упойката - какви нерви, какви пет лева  Joy ти ще си толкова упоена, че ще си мега отнесена, ако една упойка не може нервите ти да уталожи, какво може тогава Mr. Green А докато те пусне, вече всичко ще е минало, ще си видяла бебчо и ще си се успокоила  Hug

Стига бе, това въобще не е вярно. Не съм била "мега отнесена" нито един от трите пъти. Съвсем адекватна си бях. Докато се появи бебето, е доста вълнуващо. След това става тегаво, понеже бебето вече са го взели и чакаш да свършат с тебе.

Ивче, какво решихте за херпесите? Аз съм "за" секцио в такава ситуация, не бих рискувала никак.

Цветно, всичко ще е ок с бебето, не се филмирай. Нормално е, но все пак повечето бебета се раждат живи и здрави  Hug

Сиана, честит син!   bouquet Да е здрав и винаги победител  Hug

Кайлис, "защо е болна?" ми води класациите Simple Smile)) Това е любимият въпрос на баща ми. А на майка ми - "детето има ли температура?" - задава го през около 2 часа по телефона. Слава Богу, че Кифличка рядко боледува и аз гледам да не казвам, когато е възможно, за да не ми изпилят нервите. Така и не се научиха тия хора, че по цял ден болни деца гледам, сигурно със собствените ще се оправя.

Ние сме си сами трите кифли, каката и другата седмица се разбрахме да е вкъщи, ама повече няма да издържи, тя отсега напира, че не е виждала деца от 19-и. И тя се вре в бебето, вдига шум и го целува по лицето, но не я ограничавам, не може да спре да диша, понеже дошло бебе. Най-много да го намрази, пък аз това не искам. Стига й, дето 60% от вниманието ми са отклонени от нея.

# 471
  • Германия
.......

Аз имам въпрос към ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА консултантите относно храната при кърмене. Остава ли забраната за ядене на непастьоризирано мляко, сиши, сурова риба, сини сирена, суровите яйца, както при бременност?  newsm78 Могат ли салмонелата, листериозата и т.н бактерии да преминават чрез кърмата, както през плаценатат?  newsm78
Звезден прах, докато през бременността  заразата може да бъде пренесена чрез плацентата и да има негативни последици за нероденото бебе,  то по време на кърмаческия период този риск го няма. Или накратко: чрез кърмата не могат да бъдат пренесени нито токсоплазмоза, нито листериоза. Ако кърмещата майка е заразена, е наложителна строгата хигиена, за да се избегне пренасяне напр. чрез лигавиците.

# 472
Здравейте, момичета! За много години, живи и здрави и много щастливи!
Честито и на Сияна, жив и здрав да е юнакът!
Ние сме добре, корема ми се смъкна доста и вече ходя с клатушкане, а аз се боря с хрема, която е алергична и скоро за жалост няма да мине, така че се надявам поне да не се влошавам.
 Hug

# 473
  • София
Сияна А., честит син! Жив и здрав!

Фейсче, аз писах, че притесненията ми не са свързани с това гола и боса ли е.  Peace Тя си е самостоятелно дете, прекарва по много часове без мен, но е трудна работата с оставянето - особено като нямаш на кого  Mr. Green Ето сега, пак целият пакет тръгваме за ЖК. Ако имаше баба наоколо - щяхме да я оставим на нея, но понеже няма - товарим се тримата в колата и по кабинети за прегледи, тонове. Който не е минал по този път не може да го разбереPeace

Определено има един такъв тънък момент  Hug Не искам да те плаша, но моята мома се беше затъжила за мен, докато бяхме разделени. И на нея за пръв път й се случи подобна раздяла, че и толкова време... НО пък като се събрахме, бързичко й мина  Hug Дано при вас да бъде още по-леко, все пак тя е още малко по-голяма, повече разбира  Hug

Наш Лимон изглежда расте здравата и след раждането Mr. Green Вече му омаляха първия размер пелени от не-универсалните. Да не ви приказвам колко дрешки дори по веднъж не облякохме, а директно заминаха в архивата  Joy

# 474
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!

# 475
Наш Лимон изглежда расте здравата и след раждането Mr. Green Вече му омаляха първия размер пелени от не-универсалните. Да не ви приказвам колко дрешки дори по веднъж не облякохме, а директно заминаха в архивата  Joy

Shocked ooooh! Joy

# 476
Звезден прах,  Hug мерси за инфото. То при мен си е двоен риска - нулева отрицателна съм, та контролът ще бъде строг. Успокоиха ме много от моята болница, защото явно там следят тези неща и не ги подминават с лека ръка. Отделно от това ми хареса и че правят имунизация с витамин К. Засега съм доволна от предварителното инфо от Вита - струва си парите според мен, но ще казвам впечатления като мина и аз по реда си.

Мама Тодорова, ЧРД и стискам палци днес да е денят - едно да приключат болките, второ - да е в същия ден като теб родено бебето!! И дано всичко да мине безпроблемно!

за памперсите - сестра ми пък обратното - оплакваше се, че от Памперс постоянно било мокро дупето на детето й, ползваше Пуфис. Аз заради това съм взела от всички по 1 пакет - да видим. Иначе снахито от Австралия много хвали Хъгис, обаче не се намират навсякъде тук. Още не съм купила от тях.

за упойката - на мен така ми подейства предния път - беше ми отнесено, в пълно съзнание наистина, даже говориш с лекарите, но все пак отнесено и при всички положения нервите си бяха отишли. А си представям сега още повече - като видя бебето.

Яни Ди, мерси за съвета за свещичките - със сигурност ще се пробвам - дано мине номера, но и клизмата не е болка за умиране. Мен ме притеснява повече глада  Joy, че никога не съм гладувала за повече от няколко часа.

# 477
Мама Тодорова, да си здрава. Хайде ако днес ти е ден, страхотен подарък ще е. Стикам палци.

Аз не смея нищо вече да кажа.

Нашия бебо и той реагира на гласа на кака си.

# 478

Стига бе, това въобще не е вярно. Не съм била "мега отнесена" нито един от трите пъти. Съвсем адекватна си бях. Докато се появи бебето, е доста вълнуващо. След това става тегаво, понеже бебето вече са го взели и чакаш да свършат с тебе.

+1
Напълно подкрепям!  Peace

Панди, за Памперс за мен и обикновените са супер миризливи. Имам чувството, че или са пълни с някакви химикали или накрая преди да затворят пакета им пръскат парфюм.  Sick Аз затова харесвам много Бейбилов. Супер меки, естествени и без миризма са.
За свещичките с Ева Кю нямаш никакви болки. Отивам веднъж и това е.

тонини, Хъджис са хубави, но доста дебелички и ненужно по-скъпи. Либеро също са много хубави.

# 479
тонини, Хъджис са хубави, но доста дебелички и ненужно по-скъпи. Либеро също са много хубави.

И Либеро са ненужно скъпи. Аз също съм фен на Бейбилъв, (но не съм ползвала за новиродени и за това все още не съм взела) и Хъгис, но хем са скъпи, хем оригиналните трудно се намират, а турските са далече от истината...

Общи условия

Активация на акаунт