ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО- тема №14

• 78 324
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Здравеите,аз от осем години сам с ПР,пиех сероксат по половинка и при нужда ривотрил.Преди шест месеца спрях лекарствата и се чувствах много добре,на следващия месец забременях,чувствах се силна и вярвах че ще се справя без напчета.И така парвите три месеца се справих имах много атаки,но стисках заби,докато роложението започна да става много зле.Не можех да дишам,постоятно ми ставаше лошо,ускорен пулс и РА.Накрая не издаржан и отизох в на психиатар в София и тя ми каза,че не е трябвало да срирам АД защото се е получило процес на отнемане.Изписа ми Золофт,увери ме че не вреди на бебето.Сега го  пия всеки ден,но мисля че не ми помага много.Всяка сутрин се будя сас слно напрежение в гардите,постоянно плача и имам лоши мисли.Много ми е лошо и имам чувството че организма няма да ми издаржи,не зная какво да правя.Нодих по всякакви лекари,всичко ми е наред,само имам проблем сщитовидната жлеза сащо от години.но си пия еутирокс и следя хормона всеки месец.Много ме е страх и незная как да се справя,а отначалото бях толкова силна.Има ли някои минал ро този пат,моляви даите ми савет,как да се преборя.

# 646
Rali4etooo аз имах същото питане като писах в групата.И аз съм бременна съвсем в началото,пия Золофт и АГ и психиатърът ме увериха,че няма проблем с него за бебето.Пия Золофт от половин година почти.Той действа,чрез натрупване.Лек АД е и не води до пристрастяване.Не се безпокой.Може да приемаш и някои успокоителни чайове,примерно от маточина.Аз пия от време на време,но все пак се консултирай с АГ си .По колко ЗОлофт пиеш ,ако не ти подейства до 2 седмици ,трябва да ти вдигне дозата.

# 647
Rali4etooo , аз съм изкарала бременност с ПР , както и много други жени в тази тема . Дано се включат и те , но аз ще ти кажа - издържа се някак си . Аз го направих и без лекарства . И аз минах през доста ПА през бременността ,които си останаха за съжаление и след нея . На мен през бременността ми помогна това , че спрях да работя още в 4тия месец , това ми спести доста главоболия . Стоях си  в нас предимно и почивах , беше най - важно да си износя бебето . Е , успях , стискам ти палци , изкарва се бременността , събирай сили за после , че пак не е лесно .

# 648
Благодаря ви за барзия отговор.Пия золофт от един месец и половина,от както го пия поне започнах да дишам нормолно иначе от ПА много се задахвах и не ми достигаше ваздух,но тази напрегнатост и притеснение за наи малкото нещо не минават.Никога преди не сам се чувствала толкова зле и вече се чудя дале е само от ПР или ми има и нещо друго.Моля се само тези кризи да не повлиаят на бебето ми.

# 649
По колко хапчета пиеш на ден

# 650
Едно циало.Може ли да те попитам дали имаше някакви странични ефекти при теб,защото аз от както го рия започна много да ми се гади и вече и повращтам,а сам в пети месец.Може ли да е от него.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 10:29 от Rali4etooo

# 651
Отиди да ти вдигне дозата,щом имаш симптоми и черни мисли.Може да ти го направи на 1 и половина или 2.Аз пия по 2 .Има странични ефекти,аз не съм повръщала от него ,но те са временни,после отшумяват.

# 652
Другата седмица сам при нея и ще видим какво ще каже.Дано намеря сили да издържа докрая.Благодаря ти за подкрепата.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 12:50 от Rali4etooo

# 653
 Rali4etooo  при мен по време на бременноста ПР изчезна напълно. Върна се няколко месеца след като родих. Вероятно се е появил някакъв майчин инстинкт......нямам обяснение как се случи. Но има много жени, които по време на бремеността пият АД. Не е най-доброто решение, но пък психичното състояние на майката действа и на детето, така, че си прецени. Ако можеш да си позволиш психотерапия-това е най-добрият вариант.

# 654
На мен ми казаха така- по-добре здрава майка психически и физически. Доколкото Золофт,можеш да потърсиш и в интернет има мненичя че не влияе на бебето.Аг-то  ми каза ,че е имал бременна с АД и накрая се е родило здраво бебче,но рпи всеки е относително,дори при тея които нищо не пият,няма застраховка.

# 655
И на мен така ми казаха всички лекари с които говорих относно золофт,даже психиатарката ми показа снимки на деса които са се родили здрави след приема на золофт от майките им.Аз като го започнан го пиех с рев,но не виждан друг начин да се оправя.В началото ходих на психолог,но маи не попаднах на правилния човек и се отказах.Бях толкова сигурна,че и при мен ще отмине по време на бременността и че ще се справя без хапчета,но сега защо така стана,защо немога да се стегна.

# 656
И при мен ПР изчезна докато бях бременна,даже бих си пожелала да съм постоянно в това състояние Simple Smile Върна се 2 години след като родих и най-вече се проявява в есенно-зимния период.Идва пролет и лято и съм сигурна,че всички ще се чувстваме по-добре  Hug
П.С. Да попитам някой от вас пробвал ли е да приема мед+джинжифил и как му се отразява?

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 11:44 от Елена Димитрова

# 657
И аз бях от щастилвките, които ПР не ги повтори по време на бремеността, най-хубавия ми период от живота и 3 години и половина след това се повтори, в следствие на много голям стрес покрай многото боледувания на детето и свръх стресова нова работа. Но пък първия път когато ме споходи ПР аз не съм пила нищо и психолози и психиатри не съм посещавала и за 3 години се оправих благодарение на големия си инат,че хапчета няма да пия, но сега втория път беше много по-страшно защото вече имах и тревожност и безсъние, но и то лека полека си заминава. При мен и двата пъти се отключи първия път лятото,втория път пролета- така,че май сезонността на тези "състояния" е божа работа, при всеки си е индивидуално. Просто това нещо си изисква търпение и то доста солидно.

# 658
Мен ей тая тревожност ме събаря.Да не можеш да стоиш на едно място,усещането ,че нещо лошо ще се случи ,да си постоянно ''на тръни'' ,и това ''вълнение'' така да го нарека,което постоянно изпитваш ....просто е ужасно.Ако не е то може би и аз нямаше да пия АД.

# 659
Шушулина, напълно те разбирам. Това е постоянното ми състояние.....макар, че много странно на работа, откъдето ми идва основния стрес съм по-спокойна, отколкото вкъщи. Още "държа" фронта без АД, но все съм на ръба да посетя психиатър.....

Елена, и аз есенно зимният период се чувствам най-зле. По повод въпросът ти за мед и джинджифил , аз съм го правила на баща си и покойният си съпруг, но за други заболявания. И не го ядоха сериозна, та нямам отзиви, но аз имах един период в, който ежедневно си стържех джинджифил на салатата и се чувствах  по-бодра......а,на това лекарство ако имаш точните пропорции-ще съм ти благодарна да ги напишеш, че го изгубих някъде....

Общи условия

Активация на акаунт