ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО- тема №14

• 77 946
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
enyo и аз съм така, пия ципралекса от началото на декември и още не мога да кажа, че ме е покрил напълно. А за първия месец направо не ми се говори. Сега тъкмо се бях зарадвала че съм по-добре и от няколко дни ми е едно тревожно, тук ме боцне там ме стегне ....и айде паниката болна съм. Вече не знам па ли е, хипохондрия ли е, тревожност.
Гала аз ти казах при мен какво се оказа след години ходене по доктори. При теб може да е същото просто по-силно. Инсултните лезии в мозъка и стенокаричните пристъпи са ми изцяло от нервната система. Имам слаби микроваскуларни съдове и от тревожността правят спазми. До едно време се надявах, че като ги овладея с ад ще изчезнат следите в кардиограмите и ямр, но те са си там. Сега просто се стремя да няма нови. Правила ли си консулт с психиатър, ако трябва да те пратят на изследване на малките съдове за да видиш дали не е от тях белята. Все си мисля, че изпускат нещо дребно. Търсят голямото, сериозно, вгледали са се в инсултите и стенокардните пристъпи, а не виждат това, което ги предизвиква. Тъпчат те с шепи лекарства, които могат да дообъркват картината. Много искам да прочета пост, в който казваш, че сте намерили решение. От сърце ти го желая  Hug
И малко оф, тази седмица правя ватиканския хляб (този с желанието) да видим дали ще се изпълни  Grinning

# 706
За съжаление три от най-близките ми приятелки са с това/и трите са на доста отговорни постове, имат семейства, деца, и при четирите ни се отключило покрай боледуванията на децата/ и от тук от форума се запознах с още едно майче с ПР с което много се сближихме и се чуваме всеки ден по телефона- дет се вика не съм сама и по-леко като имаш близки хора, с които да споделяш за това как и какво чувстваш, като усещания,емоции- и при четирите, колкото и да си ни сходни  физическите симптоми, толкова са ни различни  начините, по които изживяваме това и се борим с тях.

И на мен едната ми приятелка редува ту ПР, ту депресия, също на много отговорен пост-професорка е в един университет......обаче на нея АД и действаот раз. Вече години наред ту спира, ту започва феварин и почти не търпи странични ефекти. Точно за нея бях споменала, че мъжът и е доцент по психиатрия и  дисертацията му е свързана със зависимостите, а тя 30 години е с АД, синът и също, още от "училищната скамейка".
 За фейс групата си права. Аз блокирах дамата с, която мислиш, че те обърках, но гледам, че е намерила с кого да се кара и заяжда пак  Grinning  Просто имам много скъпи хора там и влизам да ги навестя.
   Вярно е, че не е добре да спираш АД изведнъж, но вчера ми похвалиха Дормиплант като добър заместител-съдържал маточина и валериана.....Аз още се опитвам да убедя неолексана да ми помогне-вече 3 месеца го измъчвам  Joy
При мен натрапливостите са свързани  и с постоянно проверяване на електроуреди като тръгна някъде......Бях си сложила диагноза ОКР,та един пси много се развесели, понеже там натрапливостите били доста по-драстични , но аз като гледам симптомите ми се струва, че границата между ОКР и ПР е много тънка  newsm78

# 707
zdravei , po princip ima razlichni mneniq za deanksita pone ot tova koeto az znam ,az go pih 3 meseca po 1 na den no go sprqh postepeno ne na edin pat po4nah prez 1 den posle sled prez 2 dena i taka dokato stignah do prez 5 dni piesh go po 1 sedmica rzdeleno no nikoga ne go spirai rezko zashtoto panikata se vrashta s dvoen razmer no az ostanah dovolna pomogna mi i nai ve4e pove4e mislq 4e se stgnah psihi4eski

# 708
Момичета, като ви чета, се замислям, така, или иначе имам рецепта за деанксит, дали да не си взема.  а той как повлиява тревожността, депресията и безсънието........гледам, че колежката ми го пие при нужда против главоболие......аз не съм го пила от 96 година и нямам спомен.......Един доста уважаван от мен психиатър напълно го отрича, но пък не ми се иска пак да се боря със страничните ефекти на ssri......

# 709
po dobre deanksit ot kolkoto takiva s zeleni recepti zashtoto psihiatrite tva znaqt samo vednaga  prepisvat ot nai silnite i problema se reshava , no te sa mnogo po opasni i stavat za cql jivot ,lichno az predpocheta deanksita i se izpravih malko sreshto strah i malko po malko preodolqvam i atakite sa mnogo po rqdko.A pr otrazi li se na kg

# 710
po dobre deanksit ot kolkoto takiva s zeleni recepti zashtoto psihiatrite tva znaqt samo vednaga  prepisvat ot nai silnite i problema se reshava , no te sa mnogo po opasni i stavat za cql jivot ,lichno az predpocheta deanksita i se izpravih malko sreshto strah i malko po malko preodolqvam i atakite sa mnogo po rqdko.A pr otrazi li se na kg

Аз не говоря за успокоителни, имам предвид АД SSRI, които принципно са доста по-нови и надеждни от деанксит , но пък имат в началото доста странични ефекти, които когато човек е на работа-трудно се понасят. Да, отразява се на килограмите......малко са хората, които са споделили, че след прием на АД са съхранили фигурата си същата.

# 711
Здравейте на всички. Какво де ви кажа, нещата не са никак добре. В смисъл аз не съм добре, а още нищо не се открили. Сега съм във военна, в хематологията, направо се хванаха за главата като видяха диагнозите,  последната от Сити клиник пише, че съм била неадекватна, освен останалия неврологичен статус, с нистагъм и различие в рефлексите и чувстивтелността. Чудят се и за тия кръвоизливи, ще ми правят някакви специфични изследвания, но ми казаха, че може би няма да могат да открият причината. Така, вече не са убедени, че са исхемии, казаха че все нещо е щяло да си види на ЯМР, но какво е... Не са убедени, че са спазми, нито пък са съвсем убедени, че е хемиплегия мигрена. Консултираха ме кардиолог и той много се чуди. И така аз съм доникъде, много зле се чувствам, разбирайте сама не мога да се изправя, страшно изтощение чувствам и умора, прилошава ми, на мозъка ми е зле. Иначе на няколко психиатъра съм ходила. След няколко месеца лечение, психиатърката ми каза, виж какво това са сериозни неща, отивай да търсиш кадърни невролози и кардиолози. Иначе вземам валдоксан, не съм видяла някакво подобрение от него.

# 712
Здравейте много четох и аз реших да пиша за своя проблем, който ми се появи преди 3 месеца . Първо една вечер както си лежах и нещо ме задушаваше стана ми много лошо на главата все едно е от олово треперех не можех да си поема въздух и адското сърцебиене , така отидохме в бърза помощ и казаха вегитативна дистония и от там се почна ходене по лекари изписаха ми деанксит и кардиоложката бета блокер за пулса и не сам имала такива атаки ,но много често ми става лошо на главата стяга ми отзад ,имам главоболие в слепоочието и това замайване ми се оправя само ако изпия четвъртинка лексотан . Иначе невролога казва не искам да те тъпча с други лекарства почивай си нз си какво и накрая сега тези дни личния каза ,че ще правим скенер и ЯМР . Искам само да разбера как да премахна това гадене постоянно тая тежест в главата дали е от нервите или има нещо на главата нз ....ще се разбере от скенера исках само да споделя и да питам някой имал ли е такива симптоми newsm78

# 713
Alinna, когато започнах да го пия съвсем в началото още от 3-тото хапче тревожността ми се изпари/тревожността ми бе съпроводена и с физически симптоми/,безсънието също, обаче си се чувствах една като надрусана,все едно съм със затъпени емоции и забавени реакции, пих го един месец само и нали се чувствах супер, и минах на едно и тревожността се възвърна,появи се натрапливостта- минах пак на две и вече нямаше такъв ефект като първия месец, 4-ри месеца пих по две без кой знае какъв оособен ефект, освен,че си спях добре. А за натрапливосттите си права, и аз съм говорила  и с психиатъра  и с психотерапевтката и те твърдят,че моята гадна мисъл не е ОКР, а си е от тревожността.  

Веселинка и на мен все ми се гадеше в началото,но отмина.  То като се замисля в началотоимах абсолютно всички гадости за които може да се сети човек,като физически симптоми.

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 19:04 от Анонимен

# 714
Охх ако това е началото не знам имам чувството че много време съм така , а са минали 3 месеца само лошото е че тази тежест в главата и замайването ми минават с лексотан , а знам че не трябва да го пия....

# 715
Alinna, когато започнах да го пия съвсем в началото още от 3-тото хапче тревожността ми се изпари/тревожността ми бе съпроводена и с физически симптоми/,безсънието също, обаче си се чувствах една като надрусана,все едно съм със затъпени емоции и забавени реакции, пих го един месец само и нали се чувствах супер, и минах на едно и тревожността се възвърна,появи се натрапливостта- минах пак на две и вече нямаше такъв ефект като първия месец, 4-ри месеца пих по две без кой знае какъв оособен ефект, освен,че си спях добре. А за натрапливосттите си права, и аз съм говорила  и с психиатъра  и с психотерапевтката и те твърдят,че моята гадна мисъл не е ОКР, а си е от тревожността.  

Веселинка и на мен все ми се гадеше в началото,но отмина.  То като се замисля в началотоимах абсолютно всички гадости за които може да се сети човек,като физически симптоми.

Благодаря ти много. Ще се опитам още малко да проверя ,дали съм достигнала прага си на търпение и може би ще опитам с деанксит.

# 716
Охх ако това е началото не знам имам чувството че много време съм така , а са минали 3 месеца само лошото е че тази тежест в главата и замайването ми минават с лексотан , а знам че не трябва да го пия....
от нервите ти е всичко  Peace и аз имам гадене, като ми е нервно и тревожно,
а и щом от лексотана ти минава, нерви са това  Peace

# 717
Гала, никакъв съвет не мога да ти дам.....
Моля се да открият това, което ти причинява тези страдания Praynig
Кога ще бъдат готови резултатите от новите изследвания?

# 718
Аз искам да благодаря на всички, че ме подкрепяте и съчувствате. Аз даже не съм за тая тема. Не се знае кога ще са готови изследванията, гледам да не се надявам много на тях, защото после разочарованието е голямо и се сривам.

# 719
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА на всички! Нека бъдем много здрави, весели,засмени и с червени бузки(без Elizabeth,понеже тя не си пада много по тях Joy )

Чувствам се изключително зле.Вчера направих ПА на излизане от аптеката...Изведнъж ми се догади, онзи вълна за която все говоря пак ми мина през тялото,преобърна ме и се разтреперах цялата.. Така ми трепереха ръцете и краката, че едвам ходех.. Вече не съм сигурна дали това изобщо са П атаки.. newsm78
Нощем не мога да заспя до 2ч...седмици наред.Като цяло не се чувствам тревожна, по-скоро уморена с усещане за досада..Но то кой не е така..

Общи условия

Активация на акаунт