Отговори
# 585
  • София
 Thinking Явно ще има какво да си поговоря с лекарката:) Като ме стимулираха с Клостилбегит виждаха по 3-4 в единия яйчник. Ще ходя хубаво да разпитам, че всъщност най-големият ми страх е да не ми се изчерпа яйчниковият резерв, въпреки че ме увериха, че всичко се наблюдава и няма как да стане това и че съм ок.

# 586
Мушмул, водих една приятелка в Щерев за скрининг, жената няма репродуктивни проблеми, ама аз съм доволна от там и и препоръчах. Направиха и вагинален ултразвук, и се видяха 7 фоликула общо, тя наближава 40-те, казаха и да побърза за децата, защото може да стане късно.  newsm78
Стимулацията по фонда е около 2-2500, ще си платите около 4 хиляди. Не може ли на естествен цикъл, там парите ще са наполовина и то ако се стигне до трансфер?

# 587
  • Където е сърцето
Първият ми опит беше на лимитиран цикъл или т.н. лека стимулация. Не съм си водила подробен отчет, но лекарствата не бяха скъпи и някъде ми излезна всичко около 3500лв. Ако се интересува някой ще изнамеря какви лекарства  са ми били предписани.

# 588
  • Italia
Първият ми опит беше на лимитиран цикъл или т.н. лека стимулация. Не съм си водила подробен отчет, но лекарствата не бяха скъпи и някъде ми излезна всичко около 3500лв. Ако се интересува някой ще изнамеря какви лекарства  са ми били предписани.
Здравей. Първото ни ИКСИ и при нас беше на лимитиран цикъл. И ние платихме около 3500 лв. Интересно ми е колко яйцеклетки извадихте и с какво те стимулираха. При мен извадиха 5, от които само 2 се оплодиха, стимулацията- сравнително лека,в предвид,че съм с ПКЯ, с мерионал..

# 589
Цитат на: Мушмул
Казаха ми, че може стимулацията да ми излезе грубо около 1000-1500 лв., но забравих да попитам колко се плаща после за самото оплождане и трансфера (ако така правилно се казват процедурите:))). Защото съпругът ми е разбрах, че 1000-1500 лв. за стимулация и после около 2500лв за другото, което реално си е равно на самофинансирано ин витро.
Та мисля да ходя да задам тези въпроси, освен ако някой от вас няма отговор  Grinning

Мушмул, ето ти ценоразписа на болницата, там всичко е описано подробно:

http://shterevhospital.com/invitro/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B … 0%BF%D0%B8%D1%81/

# 590
  • София
Благодаря ви момичета  Hug Излиза, че ако не се случи нещо извънредно 3000 лв може и да ни оправят, като се има предвид, че повечето изследвания май сме ги направили:)
Dea Sunshine за съжаление още нищо не разбирам от тези неща. Чета разни статии, следя тук във форума какво се случва, затова ще отида с един въпросник, за да ми се изясни максимално ситуацията. Истината е, че всеки случай си е различен и трябва индивидуален подход.
Сигурна съм, че ще се образовам на тази тема, доакто дойде времето да ми връчат писмото, че съм одобрена;)

# 591
моми4ета,днес ми е последното противоза4ата4но.пия регулон,защото полу4их хиперстимулация и се наложи да отложим трансфера.имам замразени 6 ембрион4ета Sunglasses.въпрос ми е колко дни след спиране на хап4етата трябва да ми доиде?лекарката ми каза да ида за преглед на втори ден от цикала,ама аз ве4е му изпуснах края с тия стимулации,хиперстимулации,пункции и противоза4ата4ни...  Simple Smileи като ме прегледа на втория ден,как се слу4ват нещата после,ако има  някои минал по тоя път,да каже.да съм наясно горе-долу и да не задавам вапроси на лакарката савсем неподготвена.оби4ам да сам си написала дома6ното предварително hahaha

# 592
Ако яйчниците са спокойни, ще проследят овулацята и ще ти върнат няколко ембриончета на съответния ден след ову.

# 593
... най-големият ми страх е да не ми се изчерпа яйчниковият резерв...

Simple Smile Hug спокойно, това от раз няма да стане

# 594
  • София
 Laughing Четох, четох и взех, че се успокоих:)Simple SmileSimple Smile  Hug благодаря, торбеста мечка

# 595
Здравейте мили момичета, днес ми е 10 ден от стимулацията, имам си 10 фоликулчета по 18-19 мм, едно две са по 15-16мм. Естрадиола ми е 6000. Не знам това добре ли е зле ли е, след два дена ми е пункцията. Прогестерона ми е 1,4.  Rolling Eyes Корема ми е като балон, имам чувство, че ще се пръсна, получих това усещане когато фоликулите минаха 15 мм.  TiredЧакам с нетърпение да се разтоваря.   Embarassed Как мислите добре ли са тези ст-ти?

# 596
На мен ми изглежда нормално!!! И тежеста в корема и аз я имам при пункция...

# 597
 alexandria_777, успех и щастлив финал!
Обърни внимание на докторите за това усещане. Тежестта е нормална, но усещането да си подута "като балон" изисква малко повече внимание.
  bouquet

# 598
  • София
Здравейте момичета,
Следя редовно какво пишете, но не съм от най-активните  Rolling Eyes Но от няколко дни се чудя дали да ви питам и накрая се реших  Grinning Подадох документи за ин витро в Щерев. От самото начало съм при д-р Арабаджи. Та въпросите са ми има ли момичета, които да са били при д-р Арабаджи, имате ли някакви наблюдение и препоръки. Реших да питам, защото виждам, че повечето сте при други доктори и ми стана странно. Да не взема да объркам нещо и да загубя още толкова време  newsm78

Привет,
При д-р Арабаджи бях по заместване за една инсеминация (моята лекарка отсъстваше в този ден и сама тя ме изпрати при нея). За Арабаджи от този ден мога да кажа само хубави неща - много симпатична, обяснява, спокойна, внимателна (което е много важно), компетентна и те зарежда с толкова положителна енергия. Така че спокойно, нищо не си объркала Simple Smile Има много лека рък Simple Smile Успех!!!!

# 599
  • София
Здравей. Първото ни ИКСИ и при нас беше на лимитиран цикъл. И ние платихме около 3500 лв. Интересно ми е колко яйцеклетки извадихте и с какво те стимулираха. При мен извадиха 5, от които само 2 се оплодиха, стимулацията- сравнително лека,в предвид,че съм с ПКЯ, с мерионал..

При мен на лимитиран цикъл извадика 7 Я, една от които не ставаше, останалите 6 се оплодиха, 5 се развиха до 5ти ден, една спря да се дели (не попитах на какъв етап, видимо мога да различа в нея 2 клетни, но не съм специалист). Върнахме 2. Последва обаче отицателен тест, въпреки позитивизма на лекарката и ембриолозите. Сега може би ще търсим вероятна причина за неуспеха и после ще върнем и някой от замразените.

Общи условия

Активация на акаунт