Отговори
# 660
Здравейте момичета, някой правил ли е ин витро на ЕЦ в Щерев. Правих стимулирано ин витро в Щерев, което завърши с извънматочна и мислех откомври да пробвам в Надежда на ЕЦ. Но като гледам какво пишат момичетата в темата и започвам да се отказвам.  Tired Или поне вариант с лека стимулация, някой прави ли е?  bouquet

# 661
  • София
Здравей, alexa, аз съм правила 2 опита в "Щерев" със съвсем лека стимулация. И двата пъти стигнах до ЕТ, но завърших с отрицателен тест. Само да уточня, че това беше през далечната 2010 г. , а оттогава досега клиниката много е напреднала - и като оборудване, и като внедряване на нови методи и технологии, и по отношение квалификацията на лекарите и ембриолозите.

...мислех откомври да пробвам в Надежда на ЕЦ. Но като гледам какво пишат момичетата в темата и започвам да се отказвам...

И аз се бях запътила натам, но ме отказаха разочаровани от д-р Стаменов и екипа му пациентки. Не съжалявам, че ги послушах, даже съм им благодарна.  EmbarassedИзвинявам се за спама на останалите, четящи тази тема!

# 662
  • София
Алеха, и аз ще повторя burty Simple Smile

2013 имам две леки стимулации - единия месец с фемара + мерионал 150 ед.; другия месец клостилбегит + менопур 150ед.
Аз съм с ИЯР и разчитам на 1-2 фоликула и при силна стимулация, та при мен нямаше трансфер в тези два случая, заради много фрагментации в ембриона.

За Надежда - имах идея да пробвам да събирам на ЕЦ, дочаках си часа за преглед там, но се отказах от техните услуги. Ако те интересува защо няма проблем да ти споделя на ЛС Simple Smile

# 663
Тиквичке, честито и от мен.Дано да има повече такива новини!

# 664
Алеха, и аз ще се присъединя към момичетата.
С ИАР съм. В Щерев правих едно инвитро по къс протокол, но имаше само 2 фоликула и 1 яйцеклетка - ембрионът беше с фрагментации (ИКСИ) и тестът - отрицателен. Преди месец правих инвитро на ЕЦ (само прегрил за таймиране на пункцията) - обикновено инвитро, хубав ембрион, но малко бавен, биохимична за малко.
Мисля да продължа на ЕЦ в Щерев.
Да добавя, че и аз отидох на записания преди година час в Надежда. Ако те интересува впечатлението ми, може на лични.

# 665
Ще взема да си стоя в Щерев, засега. Като чета другата тема все повече се убеждавам, че това на този етап е по-безрисково, дано да е и успешно по някоето време.

Гледам това http://shterevhospital.com/invitro/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B … 0%BF%D0%B8%D1%81/

Има пакети ин витро на спонтнен цикъл и на лимитиран стимулационен цикъл. Някой може ли да ми обясни разликата и да сподели дали се е възползвал от някой от пакетите?   bouquet

# 666
  • София
Аз съм правила ИКСИ на лимитиран цикъл. От това, което знам лимитирания цикъл е с фемара/клостилбегит + ниски дози мерионал/менопур (може и др.да са медикаментите, това е само пример). Разликата е, че с тези медикаменти се правят по-малко фоликули от стандартната стимулация и съответно има "обработка" на по-малко яйцеклетки/ембриони, което води до по-ниската цена на процедурата. Много лаишки го обясних и не претендирам да е вярно Simple Smile, моля ако някой е по-запознат да ме коригира.
Аз така съм го разбрала - защото при единият ми опит имах само един фоликул/яйцеклетка и след проведените разговори във връзка с една техническа грешка, категорично казаха, че с една яйцеклетка се води лимитиран цикъл.

Един съвет мога да ти дам - нали тук има подфорум на Щерев, в който отговарят онлайн. Защо не им зададеш въпроса там, сигурна съм, че ще го обяснят по-добре от мен Simple Smile

# 667
  • Italia
Моята стимулация беше с клостилбегит и мерионал. Платих цената за лимитиран цикъл. Изкарахме пет яйцеклетки, от които две се оплодиха.
 Правила съм запитвания в подфорума на "Щерев" тук, отговарят сравнително бързо Simple Smile
 Аз съм доволна от клиниката,имам доверие на лекаря си, и не правя планове да я сменявам. Но чета все пак форума на " Надежда", най вече ако мога са разбера защо я хвалят толкова много- е не съм разбрала досега Grinning
Важното е да намерим тази клиника,в която се чустваме спокойни и информирани,за да можем по бързо да гушнем дечицата си. Успех на всички Hug

# 668
и аз след 4 неуспешни инсета и диагноза "неизяснен стерилитет".се бях замислила дали да не сменя клиниката и да пробвам в надежда.ноооо.....като почетох малко повече по форумите,се отказах набързо.за мен клиника, която има всичко на всичко 3-ма лекари,часове се записват за след 6 месеца(най-рано) и всички вкупом излизат отпуска август месец,не е моето място.доста от пациентките им се оплакват от нещо много странно за мен:не им вдигат телефона при целодневно обаждане Shocked ooooh!в "щерев"за 4 години нито веднъж не ми се еслучило да не мога да се свържа!попаднах и на много оплаквания при проследяването на бременност,като имаше доста слушаи заваршили с ъс загуба на бебета.незнам,може лекарите да са наистина добри,но май са се нагърбили с повече дини отколкото могат да носят и освен това им липсват основни неща в организацията. но все пак смятам,че конкуренцията е много хубаво и градивно нещо.ние пациентите сами си решаваме къде да си дадем паричките и на кого да си поверим надеждите за бебче.аз останах и сам щастлва с положителен тест след 1-во инвитро при доктор савова Blush

# 669
Момичета всички ли чакате за преглед като мен по 5 часа? Миналата седмица чаках 5 ,30 мин пред кабинета на доктор Савова. днес пак чакам близо 4 Sad защото е взлязла в планово секцио в 12ч. Не би ли следвало да не записват часове, когато има операция? Много съм разочарована Sad

# 670
  • Italia
Аз съм пациент на доктор Тимева и се е случвало да чакам 3 часа,но не винаги. Когато има повече бременни пациентки,и тези с записани часове се случва да почакам.  Peace

# 671
Най-дългото ми чакане е било час и половина-два.

За Надежда в другата тема наистина се пишат кофти неща и се отказах да ходя там.

Искам да попитам ин витро-то на лимитиран цикъл по-щадящо ли е за яйчниците, чувала съм, че многото стимулирани опити изчерпват резерва. Горе долу колко фоликула тръгват има ли някаква статистика и на колко яйцеклетки може да се разчита при лимитиран цикъл. Някой може ли да сподели мнение.  Tired

# 672
  • София, Бургас
Спжред мен Савова и Тимева са много натоварени и зотова се случва да се чака повиче при тя х. Аз не съм чакала повече от час, освен 2 пъти където имаше непредвидено лапаро и секцио..

# 673
незнам колко яицеклетки се отделят при различните стимулации.аз обаче имам генетична предразположеност към хиперстимулации и никога не се знае как ще реагирам на различните препарати.за инсеминациите имам 2 цикъла с клостилбегит и нищо-по 1 Я.и 2 цикъла с мерионал-единия път 11Я,другия 9Я.а това хич не е малко за инсеминация.за инвитрото бях с минимална доза елонва и направих 16Я и хиперстимулация,заради която отложихме с 2 месеца трансфера.

# 674
  • София
tikvi4kata честито и до термин  Hug

Jessikа чувала съм, че при д-р Савова се чака, ама 5 часа е многоооо.
Аз съм пациентка на д-р Андреева и мисля, че за всичкото търкане на пейките в клиниката ми се е налагало само веднъж да чакам един час, т.к. тя беше в операция. Дори и без час, когато съм ходила съм чакала по-малко (имам си схема, кога да отида Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт