Отговори
# 75
  • София, Бургас
Да и аз мисля, че ембриолозите са много важни. Поне в моя случай е така. Надявам се следващия път да улучат правилния сперматозоид...

# 76
от лекарят зависи всичко до пункция, после се молиш на ембриолозите да им е късметлийския ден  Mr. Green

тите, така е . Много зависи от ембриолозите, но има едно но - от стимулацията, която ти я провежда лекарят, от определянето на момента на пункция  зависи и качеството/зрелостта на яйцеклетка. Не е въпрос само да ти се извадят някакви яйцеклетки. Не може топката да се прехвърля само на ембриолозите. Mr. Green Добрият резултат според мен  зависи от усилията както на лекаря, така и на ембриолозите.
За мъжкия фактор и подбора на "правилния" сперматозоид, вече всичко е в ръцете на ембриолозите и там и аз се моля оня от горе да е с тях в този момент.
Ако и този опит при мен приключи с провал(това ще е 3ти пореден опит), аз ще сменя клиниката заради цялата екипна работа и на лекаря и на ембриолозите.

# 77
Мисля, че всеки преживял неуспешен опит се сблъсква с мисълта за смяна на клиника.
Така едни мислят, че от Щерев ще отидат в Надежда, тези от Надежда към Истанбул, от Малинов в Щерев и ей такива ротации.
Не знам кое е правилно, дали лекарите имат вина или проблема си е в нас.
Аз съм по-склонна да вярвам, че при неуспешен опит причината ще бъде в мен или е въпрос на късмет.
Случайно се запознах с една двойка, която имаше заповед от фонда и казаха, че са били в Малинов.
Веднага след като са ги одобрили се било наложило да правят допълнителни изследвания, които всъщност е трябвало предварително.
Та при тях, хем имат заповед, хем се наложило да доплащат около 5 000 лв.Това е наложило и смяна на клиниката, разбира се.
Чудя се, има ли такива машинации или нещо в Малинов са се объркали?
А някой има ли такъв лош опит в Щерев?

# 78
  • гр. София
А някой има ли такъв лош опит в Щерев?

Не, по простата причина, че ми бяха отказани всякакви допълнителни изследвания ( нямало нужда, били излишни ) и искаха директно да ме мятат на следващ опит.  Crossing Arms

# 79
  • София
Мече, съгласна съм с теб, но за моя случай мисля, че докторката се справя със стимулацията , а за мъжкия ни фактор разчитам на щастливия ден на ембриолозите  Mr. Green

Чудо, какви са тези изследвания за 5 бона ? Ние преди първия опит имаме генетични, имунологични, хормони, ЦС, хистероскопия, варикоцеле + всички прегледи и изследвания и пак не съм ударила 5 хил.

# 80
Не знам какви са.
И ние сме правили това долу -горе, което описваш, не съм смятала, но не сме дали повече от  2000 лв. и то като си включа конизацията в тях.
Беше ми неловко от разговора, защото го водеха мъжете ни.
А ние с момичето слушахме, моя беше много любопитен и го сръчках да тръгваме.

А къде мога да видя подробна информация за всички изследвания преди първия опит?
Притеснявам се, че ако не ни бръкнат в джоба, то ще ни забавят във времето.

# 81
от лекарят зависи всичко до пункция, после се молиш на ембриолозите да им е късметлийския ден  Mr. Green

тите, така е . Много зависи от ембриолозите, но има едно но - от стимулацията, която ти я провежда лекарят, от определянето на момента на пункция  зависи и качеството/зрелостта на яйцеклетка. Не е въпрос само да ти се извадят някакви яйцеклетки. Не може топката да се прехвърля само на ембриолозите. Mr. Green Добрият резултат според мен  зависи от усилията както на лекаря, така и на ембриолозите.
За мъжкия фактор и подбора на "правилния" сперматозоид, вече всичко е в ръцете на ембриолозите и там и аз се моля оня от горе да е с тях в този момент.
Ако и този опит при мен приключи с провал(това ще е 3ти пореден опит), аз ще сменя клиниката заради цялата екипна работа и на лекаря и на ембриолозите.

Според мен също протокола има значение. При този опит извадихме 7 броя. От тях 6 се оплодиха и бяха перфектни, върнаха 4 от тях на 3 ден. При предишните опити, с конска доза стимулация  все по 3,4 се вадеха и се оплождаха примерно 3 от тях. Единствено при първи опит имах извадени ,ако не се лъжа 7 или 9 ,но ги държаха до 5 ден и оцеляха 2, които ми върнаха. Бях на ЛЦ този път/ с фемара и по-ниски дози мерионал/. Още не е ясно дали е станало нещо, но имахме и за замразяване/ достигнали до 5 ден/, което до сега не се е случвало при нас.
Аз си обяснявам това единствено с различната стимулация. А и този път си ходех като перде през цялото време. Все едно не става дума за мен- някак машинално ми беше всичко. Явно сериозно съм се изтощила от всичко към момента.

# 82
Аз съм по-склонна да вярвам, че при неуспешен опит причината ще бъде в мен или е въпрос на късмет.
Работата на лекарят,  и затова отиваме там, е именно да открият проблема при нас и да ни предложат решение. За съжаление откриването на проблема не се заплаща от здравната каса и допълнителните изследвания не са малка сума. Аз предпочирам предварително да се направят необходимите изследвания за да се открият проблемите, отколкото да се дава пари за опит след опит и всеки път да ти се казва - следващия път може да е вашия опит. Не знам защо, но когато се разбра, че сме по мъжки фактор се реши, че при мен всичко е ОК - от един преглед.
Има доза късмет, но ако  лекарят и ембриологът са си свършили работата както трябва шанса за късметът се увеличава.

# 83
  • София
А и този път си ходех като перде през цялото време. Все едно не става дума за мен- някак машинално ми беше всичко.

значи не съм само аз като перде  Mr. Green

# 84
Е, то е ясно за предварителните изследвания, но е факт, че не рядко сами предлагаме да ни пуснат едни или други.Затова се интересувам, да не пропусна нещо, щото знам, че не съм само аз на главата на моята лекарка.
Да не казвам, че веднъж беше объркала досиетата и така ме уплаши с диагнози, че ми свърши мерака за всичко.
Май си права за мъжкия фактор...

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 12:32 от Чудо на чудесата

# 85
Аз не мога да бъда перде. Това дали е проблем за неуспехите ми  newsm78
щото знам, че не съм само аз на главата на моята лекарка.
...
В момента на прегледа е само нашия случай и лекарката има моето досие пред себе си. Това за мен не е оправдание, когато "пропускат" да ни кажат за някое и друго изследване.

# 86
  • София
Работата на лекарят,  и затова отиваме там, е именно да открият проблема при нас и да ни предложат решение.

Абсолютно е така, но както много добре знаем във всички клиники пациентите сме много и конвейра е неизбежен, от което и пропуските. И лично аз в която и клиника да съм ще си ходя с тефтера с въпросите  Mr. Green и ще си настоявам за нещата, които са важни за моя случай  Peace , разбира се това винаги го правя деликатно  Laughing И ще продължавам да пускам на своя глава изследвания ако се налага  Mr. Green

.., но е факт, че не рядко сами предлагаме да ни пуснат едни или други.

Мече, то не е хубаво да си перде, щото това значи , че си натрупала завиден опит пред кабинетите  Mr. Green
 Joy  Joy Joy при мен изобщо не е рядко, аз направо си ходя с резултата да ми го приложат към досието

# 87
Аз не мога да бъда перде. Това дали е проблем за неуспехите ми  newsm78
щото знам, че не съм само аз на главата на моята лекарка.
...
В момента на прегледа е само нашия случай и лекарката има моето досие пред себе си. Това за мен не е оправдание, когато "пропускат" да ни кажат за някое и друго изследване.
Аз нямам предвид, че принципно съм като перде. Но този път просто всичко ми беше едно такова механично, без грам емоция от моя страна и ходех машинално през цялото време.
Иначе съм си много досадна с хиляди въпроси и консултации с доки за всичко, което мисля, че искам да опитаме.

# 88
  • София
Момичета дайте да внеса малко положителна емоция - преди последния 4 опит бях на кръстопът дали да не сменя клиниката с последен опит в Турция с мъжки фактор сме (но нямахме толкова пари) и ето късмета ни се усмихна. Бременна съм след лимитиран цикъл от ЗЕТ. Даже като се сетя Милачич не искаше да замрази 4 ембриона, защото не били хубави - но каза хайде щом настояваш и ти и колежката (другата ембриоложка), а то взе и се получи. В момента са са хванали три ембриона, в два сака - едните са еднояйчни и другото е едничко, та сега сме на вълна редукция за съжаление  Crossing Arms
Вярвам че всичко ще бъде наред до срещата с едното или двете бебета  Praynig Praynig Praynig

# 89
  • гр. София
Djiji, това се казва хубава новина! Лека бременност и успех до края ти пожелавам!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт