Отговори
# 750
Az pravih fetalna morfologia pri doctor Iskilieva v 20 gestacionna sedmica I sega v 30 otnovo shte pravia.Mnogo sam dovolna ot profesionalizma I.

# 751
  • София
и аз правих при Искилиева и трите. Доста обстойно гледа бебето,доволна съм.

# 752
задължително ли трябва да са 3 ФМ?ние сме с близнаци и там маи цената е по-висока.колко парички да си приготвим?

# 753
  • гр. София

Оххх, да.  ooooh! ooooh! ooooh!
Бамба, благодаря за поправката.  Hug

# 754
задължително ли трябва да са 3 ФМ?ние сме с близнаци и там маи цената е по-висока.колко парички да си приготвим?

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 23:53 от BoDill

# 755
180 лв  е ФМ на близнаци в клиниката ,не вярвам да има промяна в цената от няколко месеца насам.БХС мисля беше 120 лв,след това се прави ФМ,а третата не е задължителна.Препоръчвам ти д-р Чавеева

# 756
Аз правих в 13 г.с /преди 3 седмици някъде/ цената беше около 95 лв за едно бебе обаче - кръв + ехография. Бях при д-р Искелиева и съм доволна. Сага в 16 се чудя дали да правя или направо в 20, в четвъртък сам на доктор и ще питам.

# 757
Деа,при първото ни инвитро бяхме със смесено оплождане.От 5 яйцеклетки 2 бяха ИКСИ и 3 оставиха ин витро.Най-хубавото ни ембрионче беше от ин витро оплождането.Друг е въпросът,че не се имплантира...
В момента съм между пункциь и трансфер на вторият ни опит.Този път настоявах за по-хард стимулация - получих я   bouquet В следствие на това док ми аспирира 15 яйцеклетки,от соито към момента имаме 12 ембриончета.В сряда на трансфера ще разбера какво е било съотношението IVF / ICSI този път и как се развиват шушките ни Praynig
Надявам се да има за замразяване,но още повече се надявам да забременея този път и да не са ми нужни снежинките.

Ние имахме подобрение в спермограмата основно в следствие на срирането на цигарите и свалянето на няколко килограма.Въпреки че га тъпках и с бйрканицата с мед и ФертилАйд,но твърде за кратко,защото половинката заяви ,че качва от тях и не ги ще  Mr. Green

При кой доктор си? Кaк успя дa го убедиш зa по-хaрд стимулaция? Нa кaкви медикaменти беше първaтa и вторaтa стимулaция? По къс или дълъг протокол? Извинявaй, че зaдaвaм толковa много въпроси, но и при мен при първaтa стимулaция извaдихме сaмо три яйцеклетки, оплодихa се и трите, но трaнсферирaхa две ембриончетa, че третото беше с фрaгментaции.  Блaгодaрение нa д-р Гaневa сегa имaм нaй-прекрaсния син нa годинa и три месецa. Сегa ни предстои второ инвитро и ми се искa по-сериознa стимулaция, с цел дa остaне зa зaмрaзявaне. Преди бях по къс протокол, мислех че сегa ще го нaпрaвим по дълъг, но тя кaзa сaмо че ще смени лекaрството. Дaли ще е достaтъчно?
Кaк минa трaнсферa? Кaк се чувствaш? Пожелaвaм ти високо ЧХГ в следвaщите дни Wink

# 758
shmoksi ,
при д-р Юнакова съм.Успях да я убедя ,като я обработвам цяла година,още след неуспеха миналата година започнах.Първия път тя ми каза-Това не го решаваш ти  Mr. Green хахах ама аз тъпо и упорито,без да досаждам де.Просто и обясних,че за мен това е много важно,да имаме повече за подбор и за замразяване.Казах и,че няма да живея с орлите и съм готова да подложа тялото си на това.Дали ще направя 5 по-леки стимулации или една Хард,според мен е все тая,само дето психиката ми няма да издържи на първото.Първият път ме стимулира в началото с Гонал Ф 6 дни по 75+150 единици и след това преминахме на 2 дни Мерионал 150+150 единици.
Сегашната стимулация започна с Елонва 150ед.на втори ден от цикъла и на 5-ти ден добавихме по 150ед Менопур само сутрин,а вечер Цитротида,така до 11 ден,когато бихме Овертрила.
Много е от значение стимулацията,въпреки че и двете са по къс протокол,защото антралните фоликули,които броихме преди това бяха горе-долу еднаква бройка и в двата случая.Ако имаш и други въпроси аз съм насреща  Grinning
А иначе трансфера мина добре,върнаха ми само едно ембрионче,заради хиперстимулацията която е лека,но при покачване на ЧХГ може сериозно да се активизира.Сега чакам и се моля да се появи и покачи това пусто ЧХГ,та да я видим тая работа  Laughing

# 759
  • София, Бургас
Това според мен хич не е силна стимулация. Понеже и аз не правя много яйцеклетки, последния път започнахме с 150 менопур сутрин и 225 вечер..на петия ден по 225 сутрин и вечер и така до края..изкарахме7 яйцеклетки, което е супер много за мен, но друг е въпроса колко са качеснвени. Другия път, ако реша да правя опит тук, в никакъв случай няма да си слагам всички инжекции и да ми ги изпише. По-добре малко, но качествени...

# 760
Хм,така като чета твойте дози,наистина моето не изглежда никак хард.Може би се повлиях от Елонва-та.Но е факт ,че имам драстично увеличение в броя аспирирани яйцеклетки.
Първи опит-извадени 5-оплодени 5,трансферирани една много хубава и две горе-долу.
Втори опит-извадени 15-оплодени 12,трансферирана 1 отличен ембрион и замразени 4 бластоциста.
Между другото трансфера ми и двата пъти беше на 4-ти ден.Първият път не знам по какви причини,а вторият,за да си ми го направи мойта лекарка и да не се налага да ме прехвърля точно за трансфера,тъй като щеше да пътува на следващия ден.Аз също държах тя да го извърши,понеже и имам доверие и много,много си я харесвам.Нищо не разбирам от ембриони ,но преди малко сравнявах снимките и да ви кажа доста се различават.Ако приемем ,че на 4-ти ден трябва да се компактизира вече ембриона,тоест да спрат да се разграничават отделните клетки в него,то тези от сегашният опит са значително по-развити от предишните.Друго интересно е,че на 4 ден имаше 2 потенциално добри за замразяване,но ми казаха ,че ще преценят на следващия- 5 ден.Когато се обадиха ме информираха,че въпросните 2 се развиват много добре ,но има още две,които на предния ден не са изглеждали толкова добре,но след това са наваксали в развитието си и също са подходящи за замразяване.
Общо взето 5 хубави ембриона от 15 яйцеклетки не знам колко добър резултат е,но за моя опит е много по-успешен от първият път.
Моля се за положителен резултат,защото правихме и някой допълнителни неща,та каквото зависеше от човеците е сторено,остава Господ да реши да ни направи родители.

# 761
  • София, Бургас
А преди този опит и аз бях с Елонва. На 4ти ден включиха 150+150 менопур, а на 6ти станаха 150+225..и накрая - 3 фоликула с 2 яйцеклетки Simple Smile трагичен случай съм аз Simple Smile

# 762
Мда...
А ти като казваш,че си показвала снимките на клиники в чужбина,това означава ли,че си правила опит там,или само обмисляш такъв?Интересно ми е дали вече имаш опит,за да направиш разлика как ти самата реагираш ,а и в ембрионите.

# 763
  • София, Бургас
Ами, точно това ми е чуденката в момента...дали да правя тук пак или да правя в Турция. Там правят по-лека стимулацшя и трансфера е на следващия месец, за да няма объркване на хормони и т.н. от проведената стимулация. Не знам..още се чудя, но като гледам колко по-различно се случват нещата при момичетата в истанбулската тема, може би там ще правя другия месец..лошото е, че ми излиза скоро и номера по фонда и това ме вкара в размисли. Иначе вече си бях наредила нещата за пътуване. Даже и докторът ме чака този месец да ходя Simple Smile

# 764
Аз за себе си съм взела решение,че не дай си боже този опит,ако не е успешен ,ще процедирам по следния начин.
Първи и втори опит са ми в клиника Щерев,доволна съм изключително много и нямам никакви оплаквания,плюс това,че направихме много неща между двата опита и не мога да отрека,че лекарката ми се постара,но ако не успея от два ин витро опита при тях,просто ще трябва се опитам другаде.Ако се  стигне до там,третият опти ,който ще е и трети по фонда бих направила в Надежда,може пък различният подход,лекари,ембриолози да доведе до резултат.
И ако в крайна сметка се наложи да си самофинансирам опит, ще отидем в Турция.
Въпреки че съм доволна,имам резерви относно клиниките в България,за съжаление.Не знам до не можене или до не искане опира работата.

Общи условия

Активация на акаунт