Отговори
# 330
Как решават каква да е стимулацията. Всеки ден се ходи на преглед ли? И ако да, какъв?

# 331
  • София, Бургас
Като понеш процедура, почти всеки ден изседваш хормони и те гледат на ултразвук и според конкретния случай могат да ти увеличават или намалят дозата на лекарствата..Така, че нещата се променят в хода на самата процедура..

# 332
Мерси  Hug Още малко остана и се почва при мен. Вече съм се настроила на каквото стане, не се вталявам излишно.  Sunglasses

# 333
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Записвам се в темата, тъй като от миналата седмица и аз съм пациент в клиника Щерев. Изчетох доста от вашите коментари след като си записах час за преглед. На рецепцията ме записаха при д-р Иван Димитров. Сега като ви изчетох коментарите почти не го споменавате и започвам да се притеснявам. Тъй като се мъчим с бебеправенето от 7 месеца /а иначе сме заедно от 13 години/, записахме час и на съпруга ми при д-р Бъчваров и сега чакаме резултатите от спермограмата. Ако някоя от вас може да ми даде някакво мнение за д-р Димитров ще съм ви много благодарна.
Пожелавам на всички ни прекрасни бебчета в най-скоро време  baby_neutral.

# 334
  • В сърцето на любимия човек
Марч - имам правена оперативна хистероскопия в клиниката и в стаята бях с негова пациентка - направи ми впечатление на внимателен лекар, винаги е усмихнат и любезен.

# 335
Марч - имам правена оперативна хистероскопия в клиниката и в стаята бях с негова пациентка - направи ми впечатление на внимателен лекар, винаги е усмихнат и любезен.
Аз също останах с много добро впечатление от него. Беше страшно внимателен и непрекъснато ми повтаряше, че ако се сетя за нещо друго, което съм забравила да попитам, мога винаги да му се обадя по телефона. Притеснявам се, ако се наложи инсеминации, ин витро и т.н той може ли да се справи, защото никой не е коментирал, че е забременял с негова помощ.
Благодаря за отговора  Simple Smile.

# 336
  • София, Бургас
Аз мисля, че щом е в клиниката, значи е добър лекар и можеш да му се довериш. Когато записвах часс за първи път казах на регистратурата да ме запишат на една дата за първата възможна докторка..и се паднах на Коновалова. Тогава тя беше почти неизвестна и аз имах същите притеснения, но останах при нея и никак не съжалявам. Сега се редим на опашката за второ детенце. Така, че ако ти е вдъхнал доверие, не търси коментари, а смело почвайте борбата заедно Simple Smile

# 337
  • Italia
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Записвам се в темата, тъй като от миналата седмица и аз съм пациент в клиника Щерев. Изчетох доста от вашите коментари след като си записах час за преглед. На рецепцията ме записаха при д-р Иван Димитров. Сега като ви изчетох коментарите почти не го споменавате и започвам да се притеснявам. Тъй като се мъчим с бебеправенето от 7 месеца /а иначе сме заедно от 13 години/, записахме час и на съпруга ми при д-р Бъчваров и сега чакаме резултатите от спермограмата. Ако някоя от вас може да ми даде някакво мнение за д-р Димитров ще съм ви много благодарна.
Пожелавам на всички ни прекрасни бебчета в най-скоро време  baby_neutral.

Здравей. Моето мнение е че ако се запишеш при по " известен " доктор работите ти съвсем няма да са ти в кърпа вързани. Ето например аз съм при прословутата Тимева и освен чакане пред кабинета по 3 часа, и когато ти дойде най накрая реда влизаш за не повече от 5 мин.нищо друго не видях. Изследвания, които беше пропуснала при съпругът ми, преди да замразим материал, за което ме уведомиха сестрите, и чувството, че си поредната на " конвейра"...са малка част от впечатленията ми за прословутата Тимева. След неуспешният ми опит там, сериозно се замислям ако все пак избера отново тази клиника, дали да се доверя отново на свръх натоварената " звезда", или да потърся по - свободен и земен човек.. Не искам да те обърквам, но и аз самата се чувствам такава, особено когато не разчиташ на Фонда, а се самофинансираш.....

# 338
Чакаме резултатите от спермограмата на 14,04 и чак тогава ще ни кажат какви са ни вариантите и какво следва оттук нататък. При мен не е проверена само проходимостта на тръбите, но д-р Димитров ме посъветва да изчакаме резултатите на съпруга ми, защото цветната снимка може да се обезсмисли, ако минаваме на ин витро.
e_len, още не съм се сблъсквала с голямото даване на пари. Засега само изследванията сме си плащали, но разгледах ценовата листа и въобще не са малко парите, особено като чета, че малко хора имат успех от първия път. За Фонда чета от вашите коментари и още не съм се запознала как можеш да кандидатстваш /едно от момичетата беше писало, че има 4 неуспешни инсеминации и вече може да кандидатства за Фонда/.
Късмет на всички с бебеправенето baby_neutral.

# 339
  • София
Марч, това е най-добрият вариант - да изчакате спермограмата и после да правите какво и да е. В противен случай отиват доста пари и притеснение по дяволите. Аз изпаднах в същата ситуация, бяха ми насрочили час за продухване на тръба, 2 месеца стимулация и накрая всичко без смисъл, защото спермограмата се оказа лоша. За д-р Димитров даже на съм чувала. Аз когато отидох в клиниката се ми записаха първия свободен час при д-р Арабаджи и въпреки, че нямаше много инфо за нея съм доволна, поне от отношение и информацията, която ми дава. За другото не знам, тъй като не се знае какво ще се случи след стимулацията на съпруга ми. Относно д-р Бъчваров - аз го харесах - внимателен, обяснява, с добра практика (поне така пише и така твърди), но след терапията ще мога да ви споделя по-точно  Grinning
E_len може ли да ми кажеш горе-долу колко излиза самофинансирането на инвитро процедура и има ли разлика в цената при обикновена и икси процедура. И вероятно ако знаете колко време се чака ако те одобрят от фонда  newsm78.

# 340
  • София
Мушмул,
ако под обиконовена процедура имаш предвид ин витро и икси , да има разлика в цената

IVF-ЕТ2  ИН-ВИТРО оплождане и ембриотрансфер (пакета включва: ултразвукови прегледи по време на стимулацията, пункция на фоликули под анестезия, оплождане, ембриотрансфер)
 2 695 лв.

ICSI-ЕТ2 интрацитопл.инжектиране на сперматозоид  (пакета включва: ултразвукови прегледи по време на стимулацията, пункция на фоликули под анестезия, оплождане, ембриотрансфер)
2 995 лв

Това е само цената на процедурата. Към тази цифра прибавяш хормони и медикаментите за стимулация.

За фонда може да чакаш заповед от 7 до 12 месеца

# 341
Чакаме резултатите от спермограмата на 14,04 и чак тогава ще ни кажат какви са ни вариантите и какво следва оттук нататък. При мен не е проверена само проходимостта на тръбите, но д-р Димитров ме посъветва да изчакаме резултатите на съпруга ми, защото цветната снимка може да се обезсмисли, ако минаваме на ин витро.

най-искрено и приятелски те съветвам да не правиш опит без цветна снимка  Peace

# 342
  • София
TitkaBanditka, Благодаря за отговора. Значи около 5000 лв. би трябвало да ни оправят. Много е дълго това чакане Sad Не стига, че чакаш, докато разбереш какво ти е пък и после пак:( ужааас

# 343
  • Italia

E_len може ли да ми кажеш горе-долу колко излиза самофинансирането на инвитро процедура и има ли разлика в цената при обикновена и икси процедура. И вероятно ако знаете колко време се чака ако те одобрят от фонда  newsm78.

Ние правихме ИКСИ, на къс протокол, излезе ни всичко около 4500 лв. За Фонда и представа си нямам как стоят нещата..

# 344
  • София

Ние правихме ИКСИ, на къс протокол, излезе ни всичко около 4500 лв. За Фонда и представа си нямам как стоят нещата..

Мерси за отговора E_len ,
Тихичко се надявам да не стигнем до там, а всичко да стане по нормалния начин и щъркелът да кацне и на нашия комин   Praynig Joy

Общи условия

Активация на акаунт