Отговори
# 405
  • Italia
Здравейте,да ви попитам-правят ли все още клизми в клиниката преди пункция?

При мен направиха клизма, извадиха 4 Я. Няма нищо страшно, не се притеснявай.Simple Smile Simple Smile

# 406
Здравейте,да ви попитам-правят ли все още клизми в клиниката преди пункция?

При мен направиха клизма, извадиха 4 Я. Няма нищо страшно, не се притеснявай.Simple Smile Simple Smile
Да на мен ми беше пункцията на 03.05.  извадиха 7 Я.,и ми правиха клизма утре ми предстои ембриотр.,но 2 оплодени като 1 се развивало нормално вчера се обадиха  биолозите,а др.1 растяло по бавно та утре нз. дали 1 или 2 ще ми върнат. Peace Praynig Praynig

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 09:04 от taifun

# 407
Момичета, местя се в Надежда, но ще ви следя и надзъртам в темичката.  Hug
В Щерев не получавам отговори на въпросите, не се търсят причини за неуспехите, времето там е спряло, а моето все пак лети, 2 години са ми достатъчни.
На всички сладурки тук, успех!  Heart Eyes

Права си  book
След три неуспешни опита единственото което ми предложиха е 4 опит инвитро #Cussing out
За сега спрях с инвитро опитите.
Почивам си и психичиски и финансово ни изцедиха Money

# 408
Момичета,аз вече приключих с 1-я инвитро опит за жалост  с неуспех няма делене.Преди 1ч се варнах от клиниката с тази лоша новина и ми едно............ newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

# 409
Не се разстройвай, бъди силна. Hug Хората правят по 10 опита, не казвам, че ти ще правиш толкова, но това е борба, пореви си днеска айде, ама от утре на фронта с положително мислене и емоции.  Hug
Скрит текст:
Какъв е проблема и имаш ли замразени ембриончета, извинявай ама аз пък съм пред 1 опит и идея си нямам какво значи да спрат да се делят?

# 410
Не се разстройвай, бъди силна. Hug Хората правят по 10 опита, не казвам, че ти ще правиш толкова, но това е борба, пореви си днеска айде, ама от утре на фронта с положително мислене и емоции.  Hug
Скрит текст:
Какъв е проблема и имаш ли замразени ембриончета, извинявай ама аз пък съм пред 1 опит и идея си нямам какво значи да спрат да се делят?

Не нямам замразени,защото ми извадиха 7я и ми казаха на другия  ден след пункцията ,че от тези 7я само два са почнали да се оплождат ,като от тях само един бил с добри показатели и щели само единия да ми върнат,да ама не това ми го казаха на другия ден след пункцията и ми казаха трансфер вчера,да ама не вчера отивам знам,че ще има трансфер ,а то уви няма да има защото и този дето се развивал уж добре спрял деленето.Та, аз питам да ли този отговор и снимките дето ми дадоха са реални, истински?Защо тогава не ми се обадиха на другия ден или вчера през деня да не се разкаравам до клиниката  вечерта за да чуя лошия отговор.На мен лично нещо ме навежда за други мисли,но не знам какво да си мисля къде е истината?Винаги ще има едно съмнение от мен в поведението на клиниката и на ЛЛ. Лично мнение.
Какво се случва с Вашите ембриони в инкубаторите:
в деня на пункцията (т.нар. ден 0): получените при фоликуларната пункция яйцеклетки се преглеждат под микроскоп, класифицират се според качеството и зрелостта им и се поставят в специална среда за култивиране. Няколко часа след това, в зависимост от тяхната зрялост, към всеки от тях се прибавят 50-200 хиляди сперматозоиди (при класическо IVF оплождане). Поставят се в етикиран съд в инкубатор;

ден 1 след пункцията: на следващия ден яйцеклетките се проверят за оплождане. Признаците на оплождане се изразяват в появата на два пронуклеуса (един от сперматозоида и един от яйцеклетката). Средностатистически около 60% от яйцеклетките се оплождат успешно;

ден 2 след пункцията: оплодените яйцеклетки вече са започнали деленето си – нормално делящите се ембриони са между 2 и 4 клетки, наречени бластомери;

ден 3: при правилно развитие, ембрионите най-често имат средно 8 бластомера;

ден 4: развитието на ембрионите продължава;

ден 5: в повечето случаи, ембрионът достига до стадий „компактизация”.
Успех ти желая  Praynig Peace Peace

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 12:51 от taifun

# 411
В клиниката и аз започвам да имам съмнения. Hug Ама да видим, ако ми е неуспешен първия опит си бия камшика оттам. Peace

# 412
taifun Изключително изчерпателно и интересно обяснение  на мен ми беше интересно защото съм на точно тази фаза .  Hug Hug Hug
 Утре очаквам обаждане за връщане на ембрион  Crazy  Rolling Eyes , така че ако знаеш как точно протича ще съм ти лично много благодарна за още информация  newsm78 Heart Eyes  bouquet

# 413
taifun и Dea Sunshine, за съжаление има случаи, в които:

1. Репродуктивните клетки изглеждат добре под микроскоп, но не настъпва оплождане, дори и да е приложено ICSI. Това не може да се регистрира по-рано от 24 часа след пункцията, както е цитирала стъпките на ин витро оплождането taifun.

2. Въпреки, че е настъпило оплождане, е възможно развитието и делението да не е с необходимите темпове и дори да спре. И това не е процес, който може да бъде управляван от хората, поне засега.

Причините за това, повярвайте ми, не са в ембриолозите, оборудването или средите. Ембриолозите правят това, което правят стотици хиляди ембриолози по света, използвайки едни и същи технологии. Оборудването на ин витро лабораториите е навсякъде най-ново поколение, самата конкуренция го налага. Използват се сертифицирани среди, които се използват в целия свят.

Така че това е проблем в качеството на самите репродуктивни клетки. Обаче имайте предвид, че качеството на репродуктивните не е константа, т.е. може да им се повлияе в положителен аспект чрез хранителен режим, добавки и пр. Така, че това, че този опит е приключил така, в никакъв случай не може да е показателно за следващи опити! Въпросът е да търсите причините и отговора заедно с лекаря и ембриолога си!  Peace Hug

И още нещо - лечебното заведение има много по-голям интерес да приключи процедурата с трансфер, защото това би означавало по-голям оборот, респ. приход. В случая за всеобщо съжаление процедурата приключва дотук, като никой няма интерес от това положение, но поне отношението към пациента е коректно и честно.

Тайфунче, не се отчайвай!  Hug Изплачи си разочарованието и като събереш сили продължи напред!

Деа, успех на теб и имай едно на ум, че скачането от клиника на клиника не е най-доброто решение!

# 414
Margaritka Да наистина не е най доброто ,но като ни гледат като банкомати без право на свършване на финансите какво да правим?Аз също бях с 4 инсе.  в друга клиника,а за ин витрото се преместих в тази,но вече не знам съвсем се обърках.То тези клиники дето растнат като гъби ,трябва да се издържат и избиват финансите,ако всеки опит е  EFP кой тогава да ги поддържа.Ще фалират много бързо.Лично мнение.

# 415
За съжаление лекарите и клиниките ни ,са необходимото зло-не можем без тях.Аз също имах известни съмнения след неуспешното си ин витро и ги споделих пред лекар ,който е в контурентна клиника,коментарът му беше-Знам какво си мислиш,но е изключено,прекалено много хора са замесени в една процедура.Аз имах съмнения,относно това,че на всички около мен вадеха по 5 качествени яйцеклетки,независимо от броя фоликули.
С времето ,съмненията ми намаляха,а и не виждам смисъл да търся под вола теле.За себе си имам лимит 2 ин витро процедури.Ако не дай боже другия месец втория ни опит е неуспешен ще сменя клиниката,но дори и тогава ще взема под внимание съветите на лекарката си.
Абе мътна и карвава е от всякъде.Най-важното според мен е да слушаме сърцето си.
  bouquet

# 416
За съжаление лекарите и клиниките ни ,са необходимото зло-не можем без тях.Аз също имах известни съмнения след неуспешното си ин витро и ги споделих пред лекар ,който е в контурентна клиника,коментарът му беше-Знам какво си мислиш,но е изключено,прекалено много хора са замесени в една процедура.Аз имах съмнения,относно това,че на всички около мен вадеха по 5 качествени яйцеклетки,независимо от броя фоликули.
С времето ,съмненията ми намаляха,а и не виждам смисъл да търся под вола теле.За себе си имам лимит 2 ин витро процедури.Ако не дай боже другия месец втория ни опит е неуспешен ще сменя клиниката,но дори и тогава ще взема под внимание съветите на лекарката си.
Абе мътна и карвава е от всякъде.Най-важното според мен е да слушаме сърцето си.
  bouquet
Да съмнения много,много и сега току що получих на личен ,че при прекалена стимулация пак се получава същото.Та и това  ме довърши ,понеже бях много стимулирана от 3 -др.жени дето сме си говорили ,аз бях с 3 вида лекарства и то с дози............,а те с 1-2  лекарства най много.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 21:23 от taifun

# 417
Тайфун, ти самофинансиран опит ли беше и ако не, обясниха ли ти защо ти правят силна стимулация? Ако си била самофинансиран опит си мисля, че е било за да вземат повече пари, обаче пък лекарката при която си за мен е най-читавата. newsm78

# 418
Тайфун, ти самофинансиран опит ли беше и ако не, обясниха ли ти защо ти правят силна стимулация? Ако си била самофинансиран опит си мисля, че е било за да вземат повече пари, обаче пък лекарката при която си за мен е най-читавата. newsm78

Не съм самофинансиран  по фонда,не не са ми обяснили но ЛЛ  може да излезе с думите понеже съм по едра -мое мнение.Аз не мога да кажа да ли е най читавата или не е ,но съмненията винаги ще ги има от моя страна.Ти какво направи кога ти е  ембриотр. Hug Praynig Hug

# 419
  • гр. София
Дали стимулацията да е по-силна или по-слаба, както и видът на медикаментите, с които тя се прави, се решава от лекаря по определин критерии. На мен първите 3 стимулации ми бяха леки, четвъртата по-силна.

Общи условия

Активация на акаунт