Отговори
# 435
  • Italia
Оставам с впечатлението, че нещата в Надежда са по-добре. Дано някой сподели обективно мнение. Ако и там ситуацията е подобна шита е тотален. Rolling Eyes

Не зная как да тълкувам написаното...Това означава ли,че всеки опит в Надежда е с положителен резултат! Там хора или извънземни работят. Недейте да подценявате специалистите в клиника "Щерев", там работят хора с големи сърца, опитвайки се да помагат на всички свои пациенти. Но не винаги всичко е в ръцете им на 100%. Аз преди да избера тази клиника,разучих всички възможни клиники в София,потърсих мнения за докторите, които работят в тях. Решението в коя болница да отидеш не се взема от раз. Точно за да няма след това " хън-мън" защо съм тук,дали не трябва да съм другаде....

# 436
  • София
На петата година от първото ми посещение в Щерев успях да забременея..
Никога не съм си мислила да сменявам клиниката..
Убедих се, че това си е Божа работа, колкото и да се стараят лекарите.. Peace

# 437
5 години  Shocked това колко опита са? Hug Когато чета в мрежата за Щерев и конкретни лекари, попадам на подобни истории: http://www.zachatie.com/index.php?option=com_content&view=ar … 44&Itemid=133 Не знам дали е вярно, факт обаче, че много момичета споделят, че не се търсят причините за неуспех, а директно се предлага да се започне нов опит. Също така и до ден днешен не мога да разбера защо в клиниката се разчита на хидротубация, май отскоро се правят и цветни снимки, но не мога да го твърдя със сигурност.

За себе си мога да кажа, че съм на прага на първия си опит. На този етап, мнението ми е, че там работят професионалисти-изпипват си процедурите и нещата които правят - поне екипите с които съм си имала даване вземане до момента. Към момента съм с мнението, че определени хора гледат да те "цоцат"финансово. За лекуващата си лекарка не съм на това мнение, но за хора около нея да. Ако не успея, няма да обвиня никой, толкова суеверна съм, че вярвам, че в основата на всичко е Бог. Но ако опита е неуспешен ще се местя в Надежда, даже вече имам и записан час. Peace

# 438
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Dea Sunshine ,не разбирам при условие, че нямаш доверие на клиниката защо изобщо ще правиш опит там?
После ще продължим да четем разни постове от сорта "колко са зле в тая клиника"...
При условие, че си се насочила към Надежда не е ли напълно безсмислено да правиш опити тук?
А за 5 години няма значение колко опита са според мен. Важна е линийката в профила на Сърчице*** .
И би ли споделила кои са тези :" определени хора гледат да те "цоцат"финансово" ? И по какъв начин го правят? Защото все пак има регламент за заплащане на всички процедури и манипулации, които се извършват.
Предполагам си запозната с раздел цени в сайта на клиниката.
На други клиники дори ценоразпис няма по сайтовете им.
Аз лично доста пъти съм била преглеждана и консултирана без да заплащам нищо.
Разкажи ни това, което знаеш за тези ,които "цоцат" и как точно го правят.
Не е редно да хвърляш подобни обвинения по форумите без да се аргументираш.  Thinking ooooh!

# 439
  • гр. София
Когато човек има проблем, който дълго време не може да бъде решен, той е по-склонен да обръща внимание на такъв тип статии и истории като от линка на Dea Sunshine. В същото време има и предостатъчно положителни статии и истории, но на тях много не им се обръща внимание.
За всяка клиника, за всеки лекар, има и положителни, и отрицателни отзиви. Те зависят от това дали съответният пациент е постигнал успех и е решил проблема си. Историята на един не е историята на друг.
Един лекар може да не е успял да помогне на Хикс, но е успял да помогне на Игрек. Е, той добър лекар ли е или не? На Хикс ли да вярваме или на Игрек? Единият ще разкаже лоши неща за лекаря, другият - добри. Всеки пациент си е уникален със своите здравословвни проблеми и не е правилно да се припознава в разказите на останалите пациенти. Борбата на всеки си е негова, лична и няма нищо общо с борбата на другите.
Затова ми се струва нездравословно да се приемат присърце успехите или неуспехите на другите. Каквото се е случило с един, може да не се случи с друг. Знам, че е трудно човек да се абстрахира от тези неща, но трябва. Все пак и аз съм минала по този път и ако има нещо, което със сигурност съм научила, то е, че борбата на всеки си е само негова. От чужд опит лична полза не може да се почерпи.

Пожелавам на всички ви много здрави нерви и много кураж. Бъдете силни и нека мечтите ви да се осъществят, мили момичета!   bouquet

# 440
Клиниката я избрах преди много време, още когато нямаше Надежда. Не съм се ровела, не съм чела, след като взех заповед започнах да чета и започнах да имам съмнения. В същото време чух противоположни неща за Надежда, от лични познати най-вече. Казах, че няма да обвинявам клиниката за неуспех и никога не съм писала, че са зле - напротив съвсем обективно споделям това с което съм се сблъсквала към момента. Подробности съм предоставила на хора, които са се заинтересували на лични.  Peace За мен в България има само две клиники - Щерев и Надежда, другите дори не ме интересуват.  Peace Тази дискусия твърде много стана философска и аз имам заслуга за това, поради тази причина ще спра. Сега съм в Щерев и се надявам скоро да споделя добри новини и да чета за все повече успехи тук.  Hug

# 441

Затова ми се струва нездравословно да се приемат присърце успехите или неуспехите на другите. Каквото се е случило с един, може да не се случи с друг. Знам, че е трудно човек да се абстрахира от тези неща, но трябва. Все пак и аз съм минала по този път и ако има нещо, което със сигурност съм научила, то е, че борбата на всеки си е само негова. От чужд опит лична полза не може да се почерпи.

Тук си много права, аз правя точно това, явно психиката ми е слаба. Всъщност моя проблем е уж от лесните и ми дават големи шансове, но явно съм решила да проявявам мазохизъм към себе си. Hug

# 442
  • София, Бургас
При всеки отнема различно време. Ето при дъщеря ми нещата се развиха много бързо. Отидох март в клиниката и септември бях бременна - след цветна снимка, лапароскопия и два опита Инвитро...Сега нещата са различни. Второто ми дете явно се инати и от септември миналата година ходя в клиниката и още не съм сигурна дали съм бременна. Искам да кажа, че даже и при един пациент нещата могат да са съвсем различни и бързо да се промени ситуацията. И определено мога да кажа, че при мен се търси причината. Докторката ми откри причината за неуспехите ми, даже и аз да бях много скептична към идеята и. Но се оказа права и сега и стимулацията и лекарствата ми са различни от преди 2 години...Но човек, ако има съмнение, най-добре е, пак казвам, да се смени клиниката. Няма смисъл от това да се измъчва отвътре, че нещо не е наред...

# 443
Клиниката я избрах преди много време, още когато нямаше Надежда. Не съм се ровела, не съм чела, след като взех заповед започнах да чета и започнах да имам съмнения. В същото време чух противоположни неща за Надежда, от лични познати най-вече. Казах, че няма да обвинявам клиниката за неуспех и никога не съм писала, че са зле - напротив съвсем обективно споделям това с което съм се сблъсквала към момента. Подробности съм предоставила на хора, които са се заинтересували на лични.  Peace За мен в България има само две клиники - Щерев и Надежда, другите дори не ме интересуват.  Peace Тази дискусия твърде много стана философска и аз имам заслуга за това, поради тази причина ще спра. Сега съм в Щерев и се надявам скоро да споделя добри новини и да чета за все повече успехи тук.  Hug
Много бързо се измъкна от отговорите, които е редно да дадеш.
При условие, че си дала отговори на лични, не смяташ ли, че е по-логично и на лични да обвиняваш персонала на клиниката. И ако някой от тук пишещите те попита тогава да му отговориш персонално на него за наблюденията и притесненията си.../на лични /.
И един съвет: не чети и не рови много из форуми, защото вероятността да се филмираш тотално е съвсем реална.
А " Надежда" я има от доста време....
Няма да обвиняваш клиниката при евентуален успех, но вече си започнала да пишеш какви специалисти работят там- дори не си направила един опит към момента....
Помисли повече преди да споделяш, защото ми се струва доста нередно.
Аз рядко пиша вече, но не се стърпях след твоите постове да не се включа.

# 444
  • София
Да напълно съм съгласна с теб Зимна роза .Борбата на всеки си е само негова.  Hug
Всички сме толкова различни, проблемите ни са от най-различно естество, за това няма формула.

За мен през тези дълги години борба беше да имам доверие на лекаря, да ме познава, да не ме пита всеки път като отида на преглед- какво трябваше да правим сега? Да е запознат със моя случай, а не тепърва да си го припомня от досието..И всичко това получих, уважение, съчуствие и разбиране и най-хубавото-(дано да устискам до финала) Praynig Praynig
Аз също съм ходила на консултации без да плащам, даже и пет дни лежах в болницата по пътека.

# 445
Да напълно съм съгласна с теб Зимна роза .Борбата на всеки си е само негова.  Hug
Всички сме толкова различни, проблемите ни са от най-различно естество, за това няма формула.

За мен през тези дълги години борба беше да имам доверие на лекаря, да ме познава, да не ме пита всеки път като отида на преглед- какво трябваше да правим сега? Да е запознат със моя случай, а не тепърва да си го припомня от досието..И всичко това получих, уважение, съчуствие и разбиране и най-хубавото-(дано да устискам до финала) Praynig Praynig
Аз също съм ходила на консултации без да плащам, даже и пет дни лежах в болницата по пътека.

Сърчице*** , дано всичко е наред до финал!
Аз също съм лежала по пътека и без да давам и стотинка за нищо.
Имам няколко опита и 2 хистероскопии правени тук. Винаги съм получавала адекватни грижи и отговори на всеки зададен от мен въпрос.

# 446

Мен така и не ме запомнят, ама може би при теб е защото си прекарала толкова години при тях. Аз всеки път им припомням, но не се сърдя, виждам, че има много хора. Peace

# 447
Dea Sunshine ,
не разбирам какво има да им припомняш? Имаш досие, в което всичко до момента е записано.
И преди да влезнеш в кабинета досието ти е там и лекаря го е видял.

# 448
Не разбирам какво има да им припомняш? Имаш досие, в което всичко до момента е записано.
И преди да влезнеш в кабинета досието е там и лекаря го е видял.

Успокой топката, нЕма нужда. Peace Виждам ти постовете отпреди и при теб не всичко в Щерев е било цветя и рози - не са ти предоставили запис, след хидротубацията си правила ЦС в друга клиника (ще се радвам ти да споделиш мнение, защо още се прави тази тъпа хидротубация, дето е по-скъпа и от ЦС?) Ама си родила и си забравила всичко, нормално да е така  Hug Това, което правим всички е да споделяме за пътя си, през който си минала очевидно и ти. Не всичко е цветя и рози и форума е за това.  Peace

# 449
  • гр. София
И аз съм лежала за задържане по клинична пътека и не платих 1 стотинка като си тръгвах. Грижите бяха на ниво.
Сърчице, ще устискаш!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт