Отговори
# 525
Попитах също така, защото някой някъде беше написал, че някои клиники избират късия, други дават приоритет на дългия. Аз съм "ЗА" късия, защото четох, че бил по-щадящ, а и не съм първа младост. Но пак от четеното останах с впечатление, че по-успешни са ин витро процедурите по дълъг протокол.

Никакви подобни изводи и заключения не могат да бъдат медицински и научно аргументирани, ако не се разглеждат следните параметри, взети заедно:

• Възраст на пациентката
  • Репродуктивен проблем - продължителност, фактор (мъжки, женски, имунологичен, неизяснен)
  • Хормонален статус
  • Яйчников резерв
  • Продължителност на МЦ
  • Придружаващи заболявания

# 526
Аз съм на 36, със запушени тръби, хормони без отклонения, нямам оценка на яйчниковоя резерв, продължителност на МЦ-28-30 дни, нямам придружаващи заболявания. Кой протколо е най-добър за мен? Никога не съм забременявала, нито пък до момента съм прибягвала до асистирана репродукция.

# 527
  • В сърцето на любимия човек
Аз съм на 36, със запушени тръби, хормони без отклонения, нямам оценка на яйчниковоя резерв, продължителност на МЦ-28-30 дни, нямам придружаващи заболявания. Кой протколо е най-добър за мен? Никога не съм забременявала, нито пък до момента съм прибягвала до асистирана репродукция.

Маргаритка няколко поста по-нагоре се опита да ти обясни, че точно това подчертаното се определя от лекаря ти. Никой от нас не може да ти каже кое е най-подходящото лечение. Тази тема е по-скоро за обсъждане какво представлява дадена процедура (например, че хистероскопията в тази клиника се прави със спинална упойка), а не за медицински консултации.

Оценка на ЯР най-вероятно имаш, защото най-малкото са ти броили антралните фоликули. Ако броят им е задоволителен не се пускат допълнителни изследвания.
Имай предвид, че може протокола да е подходящо избран, да има перфектни ембриони и пак да не настъпи бременност, така че се подготви емоционално и за такъв резултат.
В крайна сметка или се доверяваш на лекаря или не. Ако смяташ, че това не е твоят лекар, по-добре го смени.

# 528
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Понякога отговора на лекаря е като му дойде времето, сега и да ти кажа, пак ще трябва да го повтарям.  Hug

Попитах също така, защото някой някъде беше написал, че някои клиники избират късия, други дават приоритет на дългия. Аз съм "ЗА" късия, защото четох, че бил по-щадящ, а и не съм първа младост. Но пак от четеното останах с впечатление, че по-успешни са ин витро процедурите по дълъг протокол.

Бетрей, спамиш. Peace
Не мисля, че спамя. Момичетата са ти отговорили многократно на въпросите. Но да кажа и аз за пореден път: ако нямаш доверие на лекар и клиника просто не се хаби да правиш опит и сменяй клиниката спешно.
Всички въпроси е редно да задаваш на лекаря си, защото той единствен е компетентен да отговаря адекватно.
"Кой протокол е най-добър за мен?" ... дали тук някой може да ти даде отговор на въпроса?!
Замисли се преди да пишеш и питаш!

# 529
  • София, Бургас
Няма закономерност кой протокол е по-успешен. Всичко зависи от проблемите в конкретния случай. И да си за или против някакъв протокол няма значение докато не опитате. При мен уж дългия беше по-подходящ, но в последствие се оказа, че не е за мен...

# 530

Бетрей, спамиш. Peace
[/quote]
Не мисля, че спамя. Момичетата са ти отговорили многократно на въпросите. Но да кажа и аз за пореден път: ако нямаш доверие на лекар и клиника просто не се хаби да правиш опит и сменяй клиниката спешно.
Всички въпроси е редно да задаваш на лекаря си, защото той единствен е компетентен да отговаря адекватно.
"Кой протокол е най-добър за мен?" ... дали тук някой може да ти даде отговор на въпроса?!
Замисли се преди да пишеш и питаш!
[/quote]
Спамиш с нервните си изблици към мен. То добре, че са другите момичета. Въпроса ми беше малко ироничен, след като в тази тема можем да бъдем медицински аргументирани, реших, че мога да получа и медицински компетентен отговор. Peace Маргаритка, това не е насочено към теб, а към такива като Бетрей. Специално към това, което пишеш ти, винаги се отнасям с уважение и си много полезна тук, защото мен преди успя да успокоиш. Peace

Имам доверие на лекарката си. Настроила съм се за ....неуспех. Така ми е по-спокойно. Знам, че могат да изникнат неподозирани съпътстващи проблеми като: лоши яйцеклетки, лош отговор на стимулация, генетични или имунологични проблеми, изместване на предимплантационния прозорец, хидросалпингс. Явно затова всички сме на мнение, че цялата ин витро процедура е Божа работа.

# 531
  • В сърцето на любимия човек
... след като в тази тема можем да бъдем медицински аргументирани, реших, че мога да получа и медицински компетентен отговор.

Деа - не ми е известно някоя от дамите тук да е медицинско лице. Не може да очакваш от пациенти да ти предложат лечение. Те могат единствено да споделят своя опит и на базата на него да направят някакви изводи, които обаче, може да са верни за тях, но не и за някой друг.

Ако искаш задай въпроса си в този подфорум:
http://www.bg-mamma.com/?board=103.0
или по-конкретно в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570329.0

Само в горепосочения подфорум може да получиш отговор от лекар, като запазиш своята анонимност.

Успех   bouquet

# 532
пънче-мънче ,
  202uu
Дано Деа обърне внимание и на насоките от теб.

# 533
Няма закономерност кой протокол е по-успешен. Всичко зависи от проблемите в конкретния случай. И да си за или против някакъв протокол няма значение докато не опитате. При мен уж дългия беше по-подходящ, но в последствие се оказа, че не е за мен...

Така е. Затова явно първият път е малко опознавателен, ако разбира се, нещата не завършат благополучно   bouquet Когато лекарката ми каза къс протокол не я попитах защо, тъкмо бях приключила с друга интервенция и реших да си оставя въпросите за началото на стимулацията. После влезнах и четох мнения-от в Щерев прилагат основно къс протокол, до възрастта като фактор и евентуална поликистоза. Ще се радвам на повече мнения за опит с протоколите. Hug

Бетрей, спамиш  Peace

# 534
Деа, никак даже!
Ето къде можеш да получиш отговори на всичките си въпроси
http://shterevhospital.com/
За пореден път...
Форума не е най-доброто място за търсене на подобна информация, защото всеки случай си е индивидуален и тук/ в темата за клиниката/ няма медицински специалист  , който да ти каже каквото искаш да чуеш.
... след като в тази тема можем да бъдем медицински аргументирани, реших, че мога да получа и медицински компетентен отговор.

Деа - не ми е известно някоя от дамите тук да е медицинско лице. Не може да очакваш от пациенти да ти предложат лечение. Те могат единствено да споделят своя опит и на базата на него да направят някакви изводи, които обаче, може да са верни за тях, но не и за някой друг.

Ако искаш задай въпроса си в този подфорум:
http://www.bg-mamma.com/?board=103.0
или по-конкретно в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570329.0

Само в горепосочения подфорум може да получиш отговор от лекар, като запазиш своята анонимност.

Успех   bouquet
Пънчето ти е дала линкове. Задай там въпроси.

# 535
Още едно плюс за безумиците на Деа  Mr. Green

# 536
Още едно плюс за безумиците на Деа  Mr. Green
sigma ,
дано и теб не те обвинят, че спамиш.
 newsm12
Че на финала да не се окажем всички, пишещи тук един голям спам-екип. хахаха
А толкова малко е нужно, за да бъдет удовлетворени страстите на Дейчето. Просто да задава въпросите си на точното място и на точния човек.

# 537
Да ме обвинява.

# 538
  • София
Ами, освен да й изпишем и лекарствата за стимулация на момичето и да намине и пункция да й направим....

# 539
Ще се радвам на повече мнения за опит с протоколите. Hug
Бетрей, спамиш  Peace

1. betray не спами.   bouquet

2. Щом искаш лично мнение за опит с протокол мога да ти дам само моя:

1. Липсваща една тръба и овулация в 80% от случаите от точно този яйчник
2. Лек мъжки фактор
3. Добър хормонален статус
4. Възраст (тогава  Mr. Green) 36 г
5. След две неуспешни инсеминации се оказа, че имам и ЛУФ синдром

Дълъг протокол с блокаж Декапептил и стимулация с Мерионал. При 2000 Е2 48 ч преди пункцията, на нея от 12 фоликула извадиха само 3 яйцеклетки, от които една незряла. ИКСИ. Раздели се само една. Трансферираха ми я на 3-ти ден, разделена на 8. Първи и успешен опит.

Извинявай, ти какви изводи можа да си извадиш от всичко това?!

Аз само един - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!!!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт