ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 362
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 395
Да бе, оцелявали кучетата с вегетарианска храна. Оцеляват за известно време наистина, но после ги умъртвяват, защото са се разболели и да не се мъчат. Ама като нямаш пари да си храниш песа с месо, ще си вмезеш риби или нещо, на което храната му е по джоба ти. Много съм против да си вземеш животно и да го храниш със сухи залци, накиснати в оранжевата помия от снощната яхния. Бабата на мъжа ми умори не едно куче, защото ги храни с хляб, накиснат във вода, че няма пари за месо. Може ли немска овчарка да яде по един хляб Добружда на ден, да не се извежда изобщо навън, че бабата няма сили да я удържа и да е добре? Ми не може. Сега си е взела коте, поне отпада проблемът с разходките, ама пак е на хляб и вода.

# 1 396
аз само споделям какво става тук

за моето куче готвехме
както и за котката
но тя предпочиташе тиква, картофи, тиквички, кестени пред рибата си и се бяхме вкарали в чудо заради това

# 1 397
Не е упрек към тебе, ВАСП, само споделям за тъжния край на кучетата, ядящи хляб вместо месо, понеже се засегна и този въпрос. Защото за човека може да не се знае коя е вярната храна, ама за кучетата се знае. Тя котката и сладолед ще яде ако й дадеш, но въпросът е да не се допуска до храна, която е неподходяща за нея. Как ли пък няма да дам кестени на котката. То и децата ми предпочитат шоколад пред мляко, не не може. Много ме дразнят веганите, които изпадат в умиление, че котката ядяла кълнове, банани и шоколад. Като им пукне котката, плачат после.

# 1 398
Не е упрек към тебе, ВАСП, само споделям за тъжния край на кучетата, ядящи хляб вместо месо, понеже се засегна и този въпрос. Защото за човека може да не се знае коя е вярната храна, ама за кучетата се знае. Тя котката и сладолед ще яде ако й дадеш, но въпросът е да не се допуска до храна, която е неподходяща за нея. Как ли пък няма да дам кестени на котката. То и децата ми предпочитат шоколад пред мляко, не не може. Много ме дразнят веганите, които изпадат в умиление, че котката ядяла кълнове, банани и шоколад. Като им пукне котката, плачат после.

Ама баба ти която ги е хранила с хляб и вода не е веганка , пак веганите ли са виновни в случая !?. Хляб и вода е веганско , хляб и мляко вегетарианско . Ако яде кучето хляб и мляко , предполагам една идея повече ще живее. Храня улични котки с хляб и пилешки бульон , дебелички са и живеят повече отколкото , тези които няма кой да ги храни. Баба ,която няма пари за месо , няма да има и пари за евтаназия , така , че едва ли ще го умъртви , че се разболяло. Веган, който има пари за коноа и тем. подобни , едва ли не му е по джоба 1 пилешко бутче на цена 0.80 лв.  Масово по селата ги гледат на хляб и вода, да лае там на двора и не им пука за животното  .Не ги кастрират , поколението им , или го изхвърлят да умре бавно и мъчително , или го давят я в реката, я в някой леген . Това не е от състрадателни подбуди към животинския  вид , нито към човешкия , от там и всички бездомни кучета и котки . После кучетата освирепели от глад , нападнали някой човек , пак веганите и вегетарианците виновни , че ги защитават , а не такива баби , които ги изхвърлят .

Котките и вълците в природата си ядат разни тревички , които са им полезни , няма нищо лошо и чудно са ядат зеленчук , но не като основна храна разбира се .

# 1 399
ян, аз не съм те и прочела
отговорих на кукумицинка

иначе мисля като теб

# 1 400
  • София
Чистия шоколад се прави само от растителни неща - демек е веган. Салата тоест. Mr. Green

# 1 401
Чистия шоколад се прави само от растителни неща - демек е веган. Салата тоест. Mr. Green

От захарта в шоколада, куче или котка със сигурност ще хванат диабет. Има хора които не знаят , че им е вредно , хранят ги с месо и им дават и вафли , защото искали животните. Те искат, защото ние ги ядем и имитират нас ., следват водача на глутницата , както  ще каже Сизър Милан.

# 1 402
  • София

От захарта в шоколада, куче или котка със сигурност ще хванат диабет. Има хора които не знаят , че им е вредно , хранят ги с месо и им дават и вафли , защото искали животните. Те искат, защото ние ги ядем и имитират нас ., следват водача на глутницата , както  ще каже Сизър Милан.

А, въобще не говоря за даване на животинка.
Доколкото знам, кучетата не могат да преработват сладко.
А тия съвременните гранули са ми доста съмнителни.
И ние уморихме една котка с тях.

Някъде бях чела пък за хранене на крави с отпадъци от сладкарска промишленост, от което съвсем ми настръхна косата.

# 1 403
Цитат
Ако имаш предвид хапчетата инсулин, ти ги спомена като евентуално съществуващи, а аз обясних, че реално, има доста време докато се появят на пазара.

Пак да ти напомня, че аз никога не съм твърдяла, че на пазара има такива. Обратното писах. Но то нечетенето, съпроводено с писане и бързане да се отговаря по недоразбрани постове, до такива резултати води.  Simple Smile
Дискусия се получава, когато в нея участват хора, които могат да дискутират и без да изпадат в остри емоционални дисбаланси.
Не знам защо се натискаш толкова да ми обясняваш неща, които не съм твърдяла, че са налични, но вероятно те напъва. Няма да те спирам. Дерзай! Hug

Judy, дискусия се получава, когато дискутиращите са на едно ниво по отношение на знанията и разбирането на проблема.  Една друга съфорумка се опита да ти го обясни; стори ми се малко грубо, но може би е добре да прочетеш нейния пост отново.

# 1 404

А, въобще не говоря за даване на животинка.
Доколкото знам, кучетата не могат да преработват сладко.

Някъде бях чела пък за хранене на крави с отпадъци от сладкарска промишленост, от което съвсем ми настръхна косата.

Луда крава е  следствие , че хранели кравите с костно брашно . Грешно изчислена формула на някой доктор . Костното брашно , останало от труповете на закланите други крави  Sick

# 1 405
Причинителят на лудата крава е прион и вирее най-добре в меките тъкани на главния мозък. Затова и той е най-опасен за консумация от хората. И при канибализъм има такива случаи. Иначе е доказано, че този тип болести при повечето животни, които страдат от това, най-често възникват спонтанно в стадото и най-лесно се предават от майката на потомството по време на бременността, чрез плацентата и пр.

# 1 406
Цитат
Judy, дискусия се получава, когато дискутиращите са на едно ниво по отношение на знанията и разбирането на проблема.  Една друга съфорумка се опита да ти го обясни; стори ми се малко грубо, но може би е добре да прочетеш нейния пост отново.

Тц. дискусии могат се правят и в клас между учители и първолаци. Добри дискусии- при добре възпитани и интелигентни хора.
Иначе тук дискусиите се сриват само, защото някой смята себе си за много вещ в дадена тема или идеите си за божествено неприкосновени свещени крави, а сам не може нито да обясни, нито да обоснове тезите си. Обаче се пъне, сърди и обижда останалите.  Grinning

Аз груби постове не чета. Спирам на първите изречения нейде. От груби хора нямам какво да науча. Те обикновено не са и особено интелигентни.  Peace
За сметка на това мога да изслушам или прочета тези, напълно противоположни на моя, стига да са изразени с нормален тон и мотивирани, а не резултат на нечие поредно изхвърляне от висотата на камбанарията "Аз съм по-вещ дори от тези, които не познавам.".
С онези пък, които взимат отношение по нечия теза, с която дори не са си направили труда да се запознаят, комуникацията е съвсем безинтересна и дискусиоубиваща. Последната дума можете да я притурите в тълковния речник, наред с цивилизационния избор.
.................................

Цитат

И мое коте умря преди години от това. Ветеринарят каза, че трябвало да му даваме винаги прясна и свежа храна и не препоръчвал гранулираната изкуствена такава. Често при котките се увреждали храносмилателните органи или бъбреците.
При друго коте на приятели стана абсолютно същото.
За кучетата сладкото изцяло е забранено.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:58 от Judy

# 1 407
Преди неколко години, не помня точно, Б.Б. беше на власт и имаше луда крава. Даваха репортаж за едни умни кравички в Родопите, които разбрали кво ми готвят, отворили вратата и избягали в планината. Търсиха ги с хеликоптери...Казвах им мантри.
А за тъжната съдба на селските кучета даже не ми се говори. Търговията с домашни животни трябва да се забрани и ще се! Peace
Аделинда, вдъхнови ме да разкажа историяат на моята котка, ама в котешката тема, некой път.

# 1 408
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.

Кукумицинка, това за костния мозък и лудата крава , го бях гледала по дискавъри или нейде от сорта по каналите . Нямам претенции на биохимик или ветеринарен лекар .

# 1 409
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.

Кукумицинка, това за костния мозък и лудата крава , го бях гледала по дискавъри или нейде от сорта по каналите . Нямам претенции на биохимик или ветеринарен лекар .
Явно не са гледали много котки. От гранулите определено им се влошава здравето и не е хубаво само на гранули. Някои (по породистите) направо си умират ако са хранени само на гранули. Т.е. живеят по-кратко...

Общи условия

Активация на акаунт