ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 243
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 380
Успокойте се малко,бе хора
не знаете ли,че болести се създават и от вътрешната агресия на човек към околните,
колкото и здравословно да се храниш...
Повече агресия в темата проявяват месоядните, а те така или иначе не се хранят здравословно, така че май призива ти е излишен.....      Laughing

Тук не съм много съгласна,точно вегетарианците се познават по невротичното поведение,
известно е вит.В12,че е стратегически за нормалното функциониране на нервната система

# 1 381
Сега, при цялото изобилие на храна, истинска храна  /не говоря за фабричните продукти/, просто за мен е безсмислено и нездравословно да се яде месо по три пъти на ден.
Защо аз се отказах от него, съм писала вече неведнъж.Няма да се повтарям.    Grinning

Пънки, готина си.   Hug
Правилно го каза - ЗА ТЕБ. Това значи ли, че щом за теб е така, то по презумпция е така за мен и за всички останали, които го консумират?
За мен също е безсмислено, при наличието на толкова много месо, яйца и други субпродукти, да се храня само и единствено с ГМО соя, салати и плодове, които са точно толкова тъпкани с химикали, колкото месото. Това значи ли, че сега трябва да започнеш да набиваш пържоли за закуска, щом аз го смятам за правилно?

# 1 382
Тогава всички - фрутерианци!
Такива, дето ядат само паднали от дървото плодове.

L'Agent - Toва разбира се е възможно, доколкото НЕ пречи като практика... Доколко е ефективно обаче - е трудно да се каже! Аз в последно време завъртам нещата около съвместимо и нужно за Природата или обратното.... И в това намирам все по-дълбок смисъл... За всичко около нас  Flutter Според мен, въпросът е да НЕ СЕ пречи на Природата и да се извършват действия в синхрон с Природата! Иначе нещата става зле, примери има много...  Crazy Но да се взимат яйцата на кокошката НЕ Е вредно за Природата! Защо? Все пак човека не изяжда всичките яйца, има и за раждане на пилета, нали? Това е целта на Природата! Чедата й да се възпроизвеждат, кръговрата да НЕ спира! Ако човек унищожаваше всички яйца на кокошки, които НЕ изяжда, то кокошките щяха да са вече изчезнали! Т.е. действията на човека относно кокошките са допустими от гледна точка на Природата и всичко е ОК! Но от недопустими действия на човека са довели до изчезването на много видове иии... това е зле!  Stop Това е асинхрон с Природата и резултата е налице! Ако човек изяде всички домати и не засади нито един - пак е зле! Нали? Защото отново има действие в разрез с Природата!

# 1 383
Извинявам се на тези, които са се обидили от хумора.

Хуморът е нещо съвсем различно. Wink Да се смееш предимно сам на собствени "шеги" е занимание, извън сатирата и забавата.
Дискусията, мотивирането на позиция, предоставянето на информация, различна от обективиране просто на едно поредно лично разсъждение по даден въпрос, са също различни неща.  Peace

Цитат
Judy - Думата беше "цивилизационен"... Това "цивилизован" е друга дума
Реших, че е грешка в избрания термин и понеже аз с това не се заяждам, както не се заяждам и с правописа на хората, извън правописни теми, го отсивирх.
Тогава да попитам какво е точно "цивилизационен избор"? Избор на цивилизацията?  newsm78 Ако е тъй- на коя по- точно?  Grinning

http://rechnik.info/%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D … D0%BD%D0%B5%D0%BD

http://slovored.com/search/all/%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0 … D0%BD%D0%B5%D0%BD

Можем да попълним, тогава, тълковния речник. Хората сами ни канят да го сторим.

# 1 384
Ибисa е птицата,яде "месо".Лекува се с клизми.
...
Не яде ли малки ракообразни?
И не поглъща ли пясък, докато рови по дъното за тях?
Все ми се струва, че тази процедура му се налага поради задръстването с пясък и черупки от храната

Инече и лъвовете щяха да сия прилагат, ако е заради месната диета  newsm78

Пясъка е полезен за храносмилането по принцип,така че няма как да се задръсти от него.В нета се намира инфо за храненето му.
Лъва малко трудно ще си стигне задния край.И освен това затлачване не става сaмо от месоядна храна,така че не се хващайте за пържолите.

Търси jp,няма как да не намериш,освен ако не знаеш как да си служиш с google.
Има сега модерни  нови науки,които по принцип са били полупярни от време оно,без да имат днешните имена,та човек от край време е наблюдвал природата и е взаимствал идеите за  всичко,което е сътворил до сега.

# 1 385
Judy - "Цивилизационен" произлиза от "цивилизация", която дума е между другото и синомим на "напредък" и "прогрес"... Wink Та тогавашния човек е "открил", най-вероятно случайно, че хапвайки и месо - това му дава повече шансове за оцеляване и именно така е станало. С течение на времето, са настъпили и генерични изменения и човека, което му е позволило по-доброто усвояване на месо, конкретно... Вероятно този процес все още върви... Иначе прогреса е очевиден - кроманьонеца е станал хомо сапиенс, от родово-обшинна и стадна обществена организация сме преминали пък други видове обществена организация... Вместо да изчезнем и сега да няма кой да гледа нарисуваните картини, да слуша създадената музика и да пише по форумите в И-нет!  Sunglasses

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 11:18 от Miami_beach

# 1 386
Търси jp,няма как да не намериш,освен ако не знаеш как да си служиш с google.

Joy Яснооо... Simple Smile

Срам ли те е да цитираш или просто няма подобни данни за злощастния месояден ибис?  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 11:51 от jp

# 1 387
Относно яйцата на кокошките, не всички са оплодени, респективно не от всяко ще се излюпи пиленце. Така че никакъв кръговрат не нарушавам, изяждайки 2 яйца.

# 1 388
Крайно време  е някой да пусне по интригантска тема в клюкарника и тази за приключи.

На въпроса към Пънки и кучетата, аз ще отговоря. Имам котки и ги храня с месо .Консерва, отказват да я ядат , с гранули много малко , защото имам коте умря от тях. Докато има месо бол да се продава по магазините, не ми е съвестно да ги храня с месо , поне го изяждат истински хищници . В деня , който спре да се продава месо по магазините повече , който ако дойде ще е след n години , ще спра да ги храня с месо и ще ги пусна навън да си ловят мишки . И сега могат да убиват , макар и да не разбират ,че са за ядене , а ги носят като трофей на стопанина .

В древността, не знам дали човека е оцелял заради месото , но доста не са оцелели , защото са станали мезе на някоя съблезъба котка , примерно . Канибализма също никак не е чужд на човечеството, още по-малко агресията към собствения ни вид.  

# 1 389
Извинявам се на тези, които са се обидили от хумора.

Хуморът е нещо съвсем различно. Wink Да се смееш предимно сам на собствени "шеги" е занимание, извън сатирата и забавата.
Дискусията, мотивирането на позиция, предоставянето на информация, различна от обективиране просто на едно поредно лично разсъждение по даден въпрос, са също различни неща. 
Peace

Цитат
Judy - Думата беше "цивилизационен"... Това "цивилизован" е друга дума
Реших, че е грешка в избрания термин и понеже аз с това не се заяждам, както не се заяждам и с правописа на хората, извън правописни теми, го отсивирх.
Тогава да попитам какво е точно "цивилизационен избор"? Избор на цивилизацията?  newsm78 Ако е тъй- на коя по- точно?  Grinning

http://rechnik.info/%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D … D0%BD%D0%B5%D0%BD

http://slovored.com/search/all/%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0 … D0%BD%D0%B5%D0%BD

Можем да попълним, тогава, тълковния речник. Хората сами ни канят да го сторим.

Отдавна се мотивирах по тази тема. С това почнах дори. Сега просто се забавлявам на крайностите, в които някои хора изпадат. За хумора няма да споря - той е като вкуса (облизало си кучето дупето и казало - ехх колко вкусно).  Joy

# 1 390
Кучетата могат и да живеят на по-вегетарианска диета, без много месо, но котките са твърдо месоядни и им е пагубно за здравето, ако нямат редовен прием на месо.

# 1 391
Оr, консумираш ли риба и морски дарове?

# 1 392
Кучетата могат и да живеят на по-вегетарианска диета, без много месо, но котките са твърдо месоядни и им е пагубно за здравето, ако нямат редовен прием на месо.

именно заради такива вярвания има диабетна епидемия вече години сред шв.кучета
купената им храна е мин 60% въгл.
по форумитв масово се разменят рвцепти какво да им готвят и къде да им пазаруват месото
даже някои им дават директно сурови месо за да пресекат диабета в началото му

# 1 393

именно заради такива вярвания има диабетна епидемия вече години сред шв.кучета
купената им храна е мин 60% въгл.
по форумитв масово се разменят рвцепти какво да им готвят и къде да им пазаруват месото
даже някои им дават директно сурови месо за да пресекат диабета в началото му

Казвам го чисто теоретично, от това, което казваш, излиза, че и куче не може да е вегетарианец. Аз куче не съм имала, но котки - да, и никога не бих си позволила да ги храня без месо. Това значи бавно да ги убивам ден след ден.

# 1 394
Сега, при цялото изобилие на храна, истинска храна  /не говоря за фабричните продукти/, просто за мен е безсмислено и нездравословно да се яде месо по три пъти на ден.
Защо аз се отказах от него, съм писала вече неведнъж.Няма да се повтарям.    Grinning

Пънки, готина си.   Hug
Правилно го каза - ЗА ТЕБ. Това значи ли, че щом за теб е така, то по презумпция е така за мен и за всички останали, които го консумират?
Не, не значи.
Правилно си прочела-за МЕН.     Simple Smile
Т.е., цялата останала част от поста ти е безсмислена.

Общи условия

Активация на акаунт