ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 112
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 365
Ибисa е птицата,яде "месо".Лекува се с клизми.

Моля да не давате източници от земя на заем,там наистина всичко е смешно.
И честно казано се прекалява с подигравките, и то не само в тази тема,което обезмисля споделянето на информация.

# 1 366
Облачето Хей, сега ти прочетох поста. Grinning
Знаеш ли, че си джайнистка по душа? И аз съм така, мисля, че  е вродено, не се учи.
Имам същото отношение към нещата, към кълновете, към учителя ти по йога. Ако се засечем по други теми, може да си поговорим.  Hug
На тази тема отдавна гледам с чувство за хумор. Иначе щях да ви кажа и нещо за птицата ибис. Sunglasses
Уасп, видях ти въпроса, имам мение по темата, отскоро се промени, но бих отговорила, ако въпроса беше от любопитство, добронамерен. Сега резултата е лесно предвидим. Wink
Ако кажа, че ги храня с месо:''О, ква лицемерка си!''
Ако кажа, че ги храня без месо:''О, горкичките животни!''
Нема да отговоря. Simple Smile

# 1 367
И честно казано се прекалява с подигравките, и то не само в тази тема,което обезмисля споделянето на информация.
Peace Peace

Ако някой желае да оспори дадена информация, то има начини да го стори грамотно и възпитано.
Повечето реакции /не мога да го нарека иначе, т.к. не са аргументи, не е спор, не е дискусия/, за жалост, не са от този тип.

Цитат на: link=topic=756852.msg27138312#msg27138312 date=1389340737
Цитат на: =topic=756852.msg27138270#msg27138270 date=1389340442
Цитат на:  link=topic=756852.msg27138060#msg27138060 date=1389339224
Животното с клизмите е ибис.
Да бе? Къде го чете това?
Добре де, Ог, този обис какво яде и защо има нужда от тази процедура?
 newsm78
Ето инфо - даже е доста смешно Simple Smile)))
http://forum.zemianazaem.com/index.php?action=printpage;topic=2214.0

Кое ти е смешно? Че има клизми? Че те се правят и в съвременните лечебни заведения.
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%B7%D0%BC%D0%B0

Има ги и в редица клинични пътеки.
http://spravochnik.framar.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%BB%D0%BD%D0%B8

Сподели, какво те разсмя?

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 10:15 от Judy

# 1 368
Успокойте се малко,бе хора
не знаете ли,че болести се създават и от вътрешната агресия на човек към околните,
колкото и здравословно да се храниш...

Съгласен съм и подкрепям с 2 ръце мнението!  Simple Smile Вътрешната агресия си е вътрешен стрес и негативна вибрация, която преди всичко влияе на приносителя й, колкото и той/тя да се старае да я извърли навън като външна изява  Confused

Месоядните отдавна острят зъбки да схрускат некой веган. Simple Smile

Aз пък имам усещането, че е по-скоро обратното... Добре, че вегетарианците не ядат месо!  Sunglasses Шегувам се, де! Wink Но действително отчитам далеч по-непримирима позиция на вегетарианци и вегани към останалите като към някакви абсолютно невежи и по същество: сган  Crazy Имам решение за себе си да се храня МАКС изчистено от към изкуствени вредности, но не и с необоснован отказ от месо и риба... (Интересно, че някои не считат рибата за месо  Grinning) Всеки друг си има право да си реши дали ще действа така или по друг начин. Дали ще е вегетарианец, веган и прочие... Писал съм неколкократно тук, че считам, че вегани, които са такива поради изначална невъзможност да преработват месо (вид болест или генетично изменение по рождение) - е разбираемо защо са такива.... Другите - си е тяхна работа и толкова!  Flutter Това е моето виждане - тези, които са зорлем вегани - не ги разбирам (съвсем), тъй като човек е направил цивилизационен избор да яде месо още от древността и поради това е оцелял въобще! В днешно време планетата Земя няма ресурс за изхранване на 6-7 милиарда вегетарианци и вегани... Освен ако не се ядат морските растителни дарове (водорасли). Но знае ли някой какво ще стане след Х години такава масова атака срещу Морето?  ooooh!

# 1 369
Благодаря, Пънки.  Hug

Скрит текст:
Според мен растенията са същества, които заслужават много уважение. Просто са много по-различни от нас и от животните. Но само защото нямаме сетива и разбиране за тях ги поставяме в разни нащи измислени рамки, степени, категории, че им и приписваме нашите си чувства и очаквания, все едно така е обективно.

# 1 370
Ибисa е птицата,яде "месо".Лекува се с клизми.
...

Не яде ли малки ракообразни?
И не поглъща ли пясък, докато рови по дъното за тях?
Все ми се струва, че тази процедура му се налага поради задръстването с пясък и черупки от храната

Инече и лъвовете щяха да сия прилагат, ако е заради месната диета  newsm78

Да, Пънки, правилно се сещаш
Само да те светна, че диабетът при кучета и котки бележи висоти в момента заради хранене с непривична за тях храна
Та ми е странно кое обичаш повече, дали кучето си или телето, което би му дало здравословна храна
Затова питах
Ама тид аде и нови насоки на въпроса ми

# 1 371
Цитат
тези, които са зорлем вегани - не ги разбирам (съвсем), тъй като човек е направил цивилизационен избор да яде месо още от древността и поради това е оцелял въобще!
Именно-Оцелял.    Peace  
Нямал е този избор на какви ли не храни,  само месо, корени, плодове.....
Сега, при цялото изобилие на храна, истинска храна  /не говоря за фабричните продукти/, просто за мен е безсмислено и нездравословно да се яде месо по три пъти на ден.
Защо аз се отказах от него, съм писала вече неведнъж.Няма да се повтарям.    Grinning

Пънки, готина си.   Hug

# 1 372
Дали и доколко един избор е "цивилизован" е също доста спорен въпрос, на който всеки ще си отговори, съобразно избора, който е сторил сам.  Laughing Цивилизован е само неговият, то е ясно. Възпитан и запознат с различни теории човек подобен кардинален извод не би направил.
А какво значи "зорлем вегани"?
За оцеляването на човечеството- твърдите, че е налице само защото някой си е избрал определена диета /която е и твърде различна в различните общества и при различните родове и отделни хора, териториално и исторически/?

# 1 373
Тук малко започна да се спекулира. Кой е казал, че хората, които консумират месо го правят 3 пъти на ден? Вече някой ни заклейми със скорбута и проблемите с дебелото черво, сега и Краси говори за ядене на месо 3 пъти на ден. Аз тук не прочетох някой да се храни по този начин. Повечето "месоядци" дори казаха, че ядат месо максимум 3-4 пъти седмично. Пак повтарям (сигурно за 3-4 път  Crazy) никой не отрича ползите от консумацията на плодове и зеленчуци, но това не пречи те да се комбинират с месо понякога. Тази дискусия отдавна загуби смисъл, в крайна сметка едва ли някой ще си промени начина на хранене или възгледите за живота заради написаното тук.  Grinning

# 1 374
От всяка дискусия винаги има смисъл. Зависи от дискутиращите.  Peace
Аз си намирам винаги нова информация от подобни теми и ми е интересно. Вярно, че рядко потребители са полезни, но ги има, все пак. От тях винаги мога да копна нещо, което ми е било непознато или неясно до момента. Дали ще го приложа или ще се съглася е съвсем друг въпрос. Може да го направя, може и да не го или пък на по- късен етап. Важно е, че научавам.

# 1 375
Извинявам се на тези, които са се обидили от хумора. Също така - поглеждали ли сте в коя тема се намирате и в кой раздел!?!?!?  Joy
Последното място, на което очаквам да намеря сериозна информация за навиците на Ибиса и наклоността му към клизми е в нещо, което се нарича "Клюкарник".

# 1 376
Животното с клизмите е ибис.

Да бе? Къде го чете това?

Четох го на много места,включително и не в нета.

Аз пък на ни едно не намерих. Може ли линк?

Ибисът е месояден, колкото вегетарианците, които ядат риба и миди. Може би всъщност клизмата е по-полезна за тях? Тъй де, ако ще следваме примера на ибиса. Който пържоли не яде.

# 1 377
newsm62
Що пък да може ябълки?
То дървото не умира, защото ябълките са му бебетата. Т.е изяждате му бебетата.
Тя и кокошката не умира, като и ядете яйцата.
 smile3521
Всъщност за мен са малко смешни тези неща, но това си мисля, че обяснението за растенията и техните "чувства".

Със сигурност не само човека и животните "чувстват", а и растенията - тоже.  Sunglasses Ако си мислите, че това не е така, то - меко казано - изпадате у заблуждение!  Twisted Evil Ясно е че кокошката страда като й взимат яйцата - тя изразява това с неодобрително и тревожно кудкудякане... Какво друго да направи?!  ooooh! Други птици кълват, нападат с нокти..... Другите животни също реагират като им се отнамат малките. Особено агресивно е това при дивите животни... Но т.нар. домашни животни реагират! Не им е все едно и това е естествено! Растенията също реагират, макар да не се чува да пищят... все пак човешкия слух не е най-развит е Света, нали?  Stop но пък човек вижда ясно как растението отделя определени секрети и "плаче"... Някои растения изсъхват....  Crazy Да "чувстваш" и "усещаш" е характеристика на аурата, която е обвивка на тялото, защитаваща Душата. За животните сме свикнали да казваме често "Душица!", "И то душичка носи!", "Нали и то е душичка..." и подобни... последното казваме някой път и за растения... И това не е лишено от смисъл! Защото и животните имат аура и растенията - тоже! У животните аурата е по-слаба от тази на човека, у растенията още по-слаба! Дори и елементи на неживата природа (скали, камъни и др.) имат аура, но е още по-слаба, почти недоловима.... Не че нормално долавяме аурата, където е по-силна, де!  Twisted Evil Пряко доказателство за наличието на аура и Душичка у растенията е факта, че когато им се говори в положителна тоналност, нежно и с любов - по-бързо израства растението от семенцето, става по-голямо, по силно и прочие....  Party Важи и обратното - семената изгниват, ако им се говори зловредно...  Crazy

Judy - Думата беше "цивилизационен"... Това "цивилизован" е друга дума Wink

# 1 378
  • София
Тогава всички - фрутерианци!
Такива, дето ядат само паднали от дървото плодове.

# 1 379
Краси Hug
Само да кажа нещо не мноу по темата, ама смятам, че този принцип да избираме по малката злина е най-големия разваляч на нещата на земята.
бсп или герб, телето или кучето, хората или животните Confused
И по некое време се усещаме, че по малката злина не е малка и....вземем, че им разменим местата newsm78, на злините... Rolling EyesКак може животът да стане по хубав, ако избираме само между злини?
хайде, бай бай, мое мързелче, ставам да свърша нещо.
Хубав ден! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт