ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 846
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Пловдив
Излекуването не става с вода. Излекуването е борба на организма, а за борба трябва енергия. Известно време дори да не се храни организма ще си използва запасите, за да се бори, после обаче няма шанс.
Липсата на апетит, не е защото така е добре , а е защото "са увредени органи и системи".
Ето защо е добре да се даде храна, която в малък обем да осигури повече енергия и освен това да е апетитна за съответния индивид.
Понякога при заболяване, болката е много силна и се получава, тъй нареченото "централно задържане" един дразнител на нервната система е толкова силен, че подтиска останалите дразнения и съответно чувството за глад, студ и т.н. Това не озаначава, че ако в такъв момент оставим болния гладен и на студено това ще му е от полза.
Or, когато и е кеф се прави на професор по всички въпроси (включително, кой, кога и какъв секс е правил), а когато не и е кеф се прави на неразбрала. Типично за хора, които се опитват да извъртят истината и фактите, за да обслужат собствената си теза.

# 1 516
За обработката на храната е нужна доста по-малко енергия в сравнение с енергията, която предоставя храната. Досега да сме се гътнали, ако беше обратното - преработката да е по-скъпа от доставката.

Не можах да разбера какво искаше да кажеш с това.
Аз я разбрах-тялото изразходва енергия не само за храносмилане, но и за дишане, ходене, мислене, т.е. за всички извършвани от него дейности.Т.е., храната дава много повече енергия, отколкото отива за обработка на храната.

Аз мога да дишам и без да съм яла,обаче някои може и да не могат,знам ли вече...
Също така мога и да стана сутрин от леглото и пак да ходя с празен стомах,както и да мисля.
Затова пък ако прекаля с количеството храна,ще ми бъде затруднено и ходенето и мисленето...т.е. моят стoмах гори за преработка,но устройството на другите е по-различно от моето. Laughing
Иначе съм против гладуванията,ако тялото не ги иска самО.

пухито,съветвам те  да не се занимаваш с мен,защото мога и аз да започна да се занимавам с теб и това няма да ти хареса никак,обещавам! Може да ми пропускаш постингите,след като ти изглеждат професорски.

# 1 517
Андариел , убедих се още към 3-та страница , че постовете ви нямат общо с реалността , пак ще се пробвам. Не яде и малко , ако му носи майка му като е болно също.Не само човека живее в социални групи , също ако лъв е болен , а другите от прайда хванат плячка пак не яде. Вълците са на глутници и тн. Ако гледаш домашни животни , като са болни колкото и да ги обсипваш с храна отказват . Не само хората се грижат за себе подобните си . Има и животни единаци , при тях  съдбата предполагам е какво я описваш , но трябва да е болно едно животно в крайна фаза, че да не може да си набави храна ако иска.

# 1 518
  • София
Като разчитате на самолекуването, защо тогава не ги оставите хич без храна и не търчите до ветеринарната лечебница? На бас, че никоя от вас не си оставя животното без да му сипва редовно храна в паничката, а дори обратното прави - като види, че животното няма апетит, веднага го води на ветеринар, а после му брои всяка гранула и се радва, че е яло. Разбирам, че си защитавате някаква теза, но дълбоко се съмнявам след втория ден липса на апетит при животно или човек, да седите и да се успокоявате с това, че "организмът няма нужда от храна, защото не иска да хаби енергия за нея, вместо да се бори и очиства от токсини". Благодарение на откриването на глюкозните разтвори за вливане доста такиива "очистващи се организми" са продължили да мърдат и си живеят по живо, по здраво.

Аделинда, нещо не си в час! Лъвът не яде, защото няма кой да му донесе и да му го тикне пред муцуната! Кога здрав хищник от прайда е носил храна на болен?  #Crazy Майките носят храна на малките, но здравите малки изяждат всичко много бързо и за болните не остава. Колкото до домашните животни, нека ветеринарите да кажат - никой не си оставя животното болно без да яде. Ако трябва насила в устата му слага, използват се разни хитрости само и само да поеме поне малко храна, че да не отпадне съвсем.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:35 от Andariel

# 1 519
  • София
Аз пък, като съм с настинка/грип ме гони страшен апетит!
Рънъта праи борбъта, да не забравяме.
Едно животно ако откаже да яде, просто показва, че е много зле и трябва да се води на лекар.

# 1 520
По време на болест ако някой има нужда от храна ще яде,ако няма-ще откаже.Никой няма да хвърли топа,че е погладувал малко,ако му се осигуряват течности през това време.Както и въздух. Simple Smile
След като му просветне е друга работа-тогава трябва да се лапа.

# 1 521
...
Благодарение на откриването на глюкозните разтвори за вливане доста такиива "очистващи се организми" са продължили да мърдат и си живеят по живо, по здраво.
...

само да вметна, че глюкозните вливания са в временен ефект
ако след седмица-две не се включат и протеинови разтвори, си заминаваш наистина

Скрит текст:
видях го по майка ми
първият път я спасиха именно тези протеини
вторият път не ги поиска и след 6 седмици само на глюкоза угасна бавно и постепенно

# 1 522
Лъвовете не ловуват, заради гривата си , винаги ядат на готово , трябва да са му строшени крайниците, ако му се яде да не отиде са си хапне.. И на моята котка няма кой да и втика храна , тя за това не яде Crazy Flutter.

# 1 523
махат бананите и отгледаните от човека плодове от менюто на маймуните

http://www.westerndailypress.co.uk/Paignton-Zoo-ban-monkeys-eati … detail/story.html

# 1 524
  • София
Лъвовете не ловуват, заради гривата си , винаги ядат на готово , трябва да са му строшени крайниците, ако му се яде да не отиде са си хапне.. И на моята котка няма кой да и втика храна , тя за това не яде Crazy Flutter.

Ако лъвът едва се влачи познай как ще яде наготово! Никой няма да му го довлече, нито ще му запази порция. Да не говорим, че много бързо ще го детронират други мъжки лъвове, докато нашият хубавец кара на очистване поради болест.

# 1 525
Andariel, във филм някакъв се вкара . Права си , само дето нито хора нито животни ядат като са болни дори и да им навира някой храна в носа, но си права , по принцип , дефакто, хипотетично и тн.  Wink

# 1 526
  • София
Не съм права, а нещата са си така! Не си ги измислям аз. Гледай повечко на Анимал планет и НГ уайлд!

# 1 527
"ЗА", разбира се. Simple Smile

# 1 528
Не знам защо толкова се шокирате от това.....
Малко болести организма не може да пребори сам.
Когато се храниш нормално, голяма част от изразходваната енергия отива за обработка, преработка и усвояване на храната.
Оставиш ли обаче тялото да се самовъзстановява и самолекува, намалявайки храната, то концентрира силите и енергията си в това.
[b]Не сте ли се замисляли защо като сте болни, нямате апетит?
Защото тогава организма има друг приоритет, да "изгони" болестта, да се справи с нея и насочва всичките си усилия в тази посока.[/b]

Тъпкането на търбуха оставя за по-добри времена.    Laughing      

Краси, ти така ли се лекуваш? А децата си?

Честно, изумена съм!

# 1 529
  • Linz
Липсата на апетит е една от защитните реакции на организма, също както и високата температура, кашлицата, кахинето, хремата, повръщането, разстройството, възпалението и т.н. Всичко това е опит на организма да се справи с инфекцията. Изчезването на апетита при мен е първия симптом.
Неслучайно се казва болните да приемат лека храна и течности.

Общи условия

Активация на акаунт