ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 835
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 590
Янечек , от напъване да кажеш нещо се повмириса , ако ме разбираш .  Laughing

# 1 591
Аз бих искала да попитам веганите тук   bouquet как разбирате къде да поставите точката, докъде да не ползвате животински продукти и откъде нататък може да се ползват?

# 1 592
Аз бих искала да попитам веганите тук   bouquet как разбирате къде да поставите точката, докъде да не ползвате животински продукти и откъде нататък може да се ползват?

Веганите не ползват никакви животински продукти .

# 1 593
А това случва ли се на практика, или е пожелателно - има такъв стремеж само? Ако става въпрос за здраве, за лечение, отново ли отказват лекарства с животински произход?

И в такъв случай, бих искала да попитам и вегетарианците - вие как преценявате докъде може да ползвате животински продукти и откъде нататък - не?

Не пиам за да се заяждам, интересно ми е как всеки решава за себе си този проблем.

# 1 594
А това случва ли се на практика, или е пожелателно - има такъв стремеж само? Ако става въпрос за здраве, за лечение, отново ли отказват лекарства с животински произход?

И в такъв случай, бих искала да попитам и вегетарианците - вие как преценявате докъде може да ползвате животински продукти и откъде нататък - не?

Не пиам за да се заяждам, интересно ми е как всеки решава за себе си този проблем.

Подбудите на всеки са различни , често не са морални по мое мнение , доста по-често са религиозни. Има разлика в това да заколиш едно животно да го изядеш и да го издоиш , ако това ти стига като обяснение. Вегетарианците носят и кожа , примерно аз го приемам като остатъчен продукт от месоядците като свършен факт , сега я избягвам. Живяла съм и с мъж месоядец , на който съм готвила месо , но не го опитвах .Това също някои ги чуди , недоумяват как ще имам сервирана пържола и няма да я ям  . Твърдо против съм опитите с животни , но веднъж вече щом го има лекарството не значи , че няма да го ползвам. Повече вярвам и в народната медицина и че организма ми сам трябва да се пребори , трябва да съм много зле да пия антибиотик примерно . Твърдо съм ЗА да се правят лекарства , но не и със опитни животни . По-моему тестовете така или иначе са не ефективни поради различната физиология само мъчат животните. Не съм против лекарствата, отраснала съм и в докторско семейство.

Веганите не използват животински продукти от какъвто и да е произход , за лекарства ако са тествани на животни не знам , честно казано.

# 1 595
Веганите не използват животински продукти от какъвто и да е произход , за лекарства ако са тествани на животни не знам , честно казано.
От поста ти разбирам, че ползват и то съвсем радушно, само грехът за убийство да е на чужда сметка Stop

# 1 596
  • Linz
Вегетарианец е човек, който не консумира месо.
Малката дъщеря, която също реши да стане вегетарианка, когато беше на 6 г., се ужасява, че имам ботуши и ръкавици от естествена кожа. Даже се пази се да не я докосна, когато съм с ръкавиците. Опитвам се да й избия тази мания, но още нямам успех. Голямата пък няма проблем с кожите.

# 1 597
От поста ти разбирам, че ползват и то съвсем радушно, само грехът за убийство да е на чужда сметка Stop

Да и ако разбираше разликата между веган и вегатарианец, ползвай гугъл.

# 1 598
Вегетарианец е човек, който не консумира месо.
Малката дъщеря, която също реши да стане вегетарианка, когато беше на 6 г., се ужасява, че имам ботуши и ръкавици от естествена кожа. Даже се пази се да не я докосна, когато съм с ръкавиците. Опитвам се да й избия тази мания, но още нямам успех. Голямата пък няма проблем с кожите.

Ужас, това дете вече е травмирано. Много жалко... Децата не бива да бъдат занимавани с със страховете и комплексите на възрастните! НИКОГА! Каквито и "съображения" да има един родител да бъде на диета, да гладува, да не яде нещо си, никога не трябва да го натяква пред детето, нито да му "възпитава" нужди за пречистване, ограничаване, да му внушава страхове, да го кара да живее в измислен свят, да крие от него реалността и да не го учи да се справя само с проблемите. За мене възпитаването, дори неволно, във веганство или вегетарианство може да нанесе много пробрели на детската психика и вместо да възпита любов към природата, ще съсздаде човек с наклонности към хранителни разтройства - най-лесният начин за самонасилие, когато човек има слаба психика, несигурност към себе си, подплатени от критично родителско отношение за глупости. Детето от малко трябва да знаекръговрата на живота и че смъртта е част от живота, че всички ще умрем един ден, че винаги, за да живее едно същество ще трябва да умре друго. Това е.

Веганството и вегетарианството е начин да се  самозаблуждаваш, че тебе ще те подмине всичко това, че си над другите, че  не си част от природната верига, че изкупваш някакви "грехове", или по-скоро вътрешни комплекси. Че единственият начин да те забележат и уважават, да ти обръщат внимание. Иначе дълбоко в себе си се плашиш, че никога няма да бъдеш оценен какъвто си. Затова - нека бъдем различни, "себе си"! Нали е много модерно! Всъщност тази психическа слабост действа на хората различно - едни не ядат животинско, други спират да ядат изобщо, трети преяждат от самота, четвърти започват наркотици. Но основата на всичко е вътрешната несигурност и страхът от отхвърляне. А когато си различен, все някой ще те забележи.   Wink

# 1 599
Аглика,нищо не разбираш, да ти кажем. Wink Аз спрях да ям месо на 10, а  мноу деца спират и по рано. Никой не ги кара, точно обратното. Нема да го разбереш, но нищо не ти пречи да го отречеш. Wink Simple Smile

# 1 600
Оле-оле,AGLIKKA.Първата чaст на постинга ти ми се стори интересна,затова и прочетох до края,но втората е пълен потрес.А като написа този дълъг постинг ти какви комплекси имаш и защо искаш да те забележат? И трябва всички да  минем на твоята диета,та да се почувстваме част от природната верига,вътрешно уверени и без страх от отхвърляне. Laughing Честно страшни птици се въдят тука с равен брой точки от всички отбори....

# 1 601
Andariel, във филм някакъв се вкара . Права си , само дето нито хора нито животни ядат като са болни дори и да им навира някой храна в носа, но си права , по принцип , дефакто, хипотетично и тн.  Wink

Напротив, азвинаги ям, даже имам повишен апетит. Това акосе отнася за тежко и хронично болни е вярно. Но за болести тип грип и настинка - не. Бульонът е много по-добър от вода/чай, защото съдържа желатин, колаген и електролити - по-важни за организма от самата храна, защото човек започва да гори мазнините си за енергия, когато гладува, но няма как да си набави от себе си необходимите соли. Просто ще колабира, ако ги няма.

# 1 602
Има и родени вегетарианчета, тях кой с какво е травмирал . Аглика , никой не трябва да умре за да живее друг, май вашите теб са травмирали като са те възпитали така.Един умира,а друг се ражда ,не значи същото .  Не познаваш вегетарианци не знаеш как ги възпитават , на какво основание се изказваш. В случая с майката и ръкавиците тя не е вегетарианка, а доказва най-простия факт , че не сме родени да сне насилници на животните , а това се възпитава. Най-нормалното нещо е дете да обича животинки ,дори вероятно не знае , че кебапчето идва от умряло животно. Явно е по-добре да им се каже колко са нисши и мръсни и да им се купи плюшена играчка, с формата на животно , тях да мрази ,а да обича плюша .

# 1 603
  • Linz
Не е травмирано детето. Контакт с други "откачени" вегетарианци няма, освен с мен. А аз не съм й внушавала нищо, дори съм я карала да яде месо. Толкова пъти съм й обяснявала, че аз на нейната възраст ядях месо. И за кръговрата знае много добре. И не знам откъде дойде всичко това.
Аз не мисля, че вегетарианците са по-различни хора (може би веганите вече- да). Повечето хора си имат някакви навици на хранене и вкусови предпочитания. Един не яде месо, друг- мляко, трети- плодове... Ама чак пък да търсиш поле на изява чрез храната си. Аз в реалния живот избягвам да споменавам, че съм вегетарианка, за да си спестявам лекциите от какво се лишавам и въпросите как успявам да преживявам.

adelinda, вегетарианка съм (от януари 1990 г.), но не съм възпитавала децата си във вегетарианство.

# 1 604
Оле-оле,AGLIKKA.Първата чaст на постинга ти ми се стори интересна,затова и прочетох до края,но втората е пълен потрес.А като написа този дълъг постинг ти какви комплекси имаш и защо искаш да те забележат? И трябва всички да  минем на твоята диета,та да се почувстваме част от природната верига,вътрешно уверени и без страх от отхвърляне. Laughing Честно страшни птици се въдят тука с равен брой точки от всички отбори....

Хахаха, мерси за "комплиментите"! Hug Wink Laughing Тъкмо това и очаквах. Значи вегетата наистина обожават првокации, както казва УАСП.  Twisted Evil

Щом имаш такива нужди, минавай.  Laughing На мене ми е все тая. Просто споделям разсъжденията си как когато искаме да изпишем вежди, можем да извадим очи. Разбирам от доста неща, от които ти не разбираш - например съпричастност, съчувствие и здрав разум.

Но най-много ме забавляват реакциите ви. За първи път съм в тази тема и се втрещих от неграмотността и злобата на пишещите тук. Все пак благодаря за "топлото" посрещане и изпращане!  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт