ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 285
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 605
Ваксините са също един вид животински продукт. Чудя се веганите дали се ваксинират? Или първо ги ваксинират като малки, че после стават вегани...
Всяка екстремност като я погледнеш от всички страни винаги прозира лицемерие...

# 1 606
# 1 607
Всяка екстремност като я погледнеш от всички страни винаги прозира лицемерие...

Напълно съм съгласна! Peace

# 1 608
Оле-оле,AGLIKKA.Първата чaст на постинга ти ми се стори интересна,затова и прочетох до края,но втората е пълен потрес.А като написа този дълъг постинг ти какви комплекси имаш и защо искаш да те забележат? И трябва всички да  минем на твоята диета,та да се почувстваме част от природната верига,вътрешно уверени и без страх от отхвърляне. Laughing Честно страшни птици се въдят тука с равен брой точки от всички отбори....

Хахаха, мерси за "комплиментите"! Hug Wink Laughing Тъкмо това и очаквах. Значи вегетата наистина обожават првокации, както казва УАСП.  Twisted Evil

Щом имаш такива нужди, минавай.  Laughing На мене ми е все тая. Просто споделям разсъжденията си как когато искаме да изпишем вежди, можем да извадим очи. Разбирам от доста неща, от които ти не разбираш - например съпричастност, съчувствие и здрав разум.

Но най-много ме забавляват реакциите ви. За първи път съм в тази тема и се втрещих от неграмотността и злобата на пишещите тук. Все пак благодаря за "топлото" посрещане и изпращане!  Hug Peace

Вземи си оправи правописните грешки и после пиши за неграмотност на другите  Joy

# 1 609
Сега видях, че Облачето е питала нещо, ама ще и отговоря малко по късно. Simple Smile

# 1 610
.....
Хахаха, мерси за "комплиментите"! Hug Wink Laughing Тъкмо това и очаквах. Значи вегетата наистина обожават првокации, както казва УАСП.  Twisted Evil

Щом имаш такива нужди, минавай.  Laughing На мене ми е все тая. Просто споделям разсъжденията си как когато искаме да изпишем вежди, можем да извадим очи. Разбирам от доста неща, от които ти не разбираш - например съпричастност, съчувствие и здрав разум.

Но най-много ме забавляват реакциите ви. За първи път съм в тази тема и се втрещих от неграмотността и злобата на пишещите тук. Все пак благодаря за "топлото" посрещане и изпращане!  Hug Peace

Не си ме разбрала-аз не пазя диети-просто нямам нужда.Пък ти като искаш добро посрещане,внимавай как влизаш.
И не си прави труда да ме коментираш,затова си има лични,ако искаш да ми кажеш нещо-давай там,тук обсъждаме друго,а не мен.

# 1 611
Веганството и вегетарианството е начин да се  самозаблуждаваш, че тебе ще те подмине всичко това, че си над другите, че не си част от природната верига, че изкупваш някакви "грехове", или по-скоро вътрешни комплекси. Че единственият начин да те забележат и уважават, да ти обръщат внимание. Иначе дълбоко в себе си се плашиш, че никога няма да бъдеш оценен какъвто си. Затова - нека бъдем различни, "себе си"! Нали е много модерно!

А, не hahaha !

Я направи един такъв анализ на месоядните, че доста от тях отрекоха, че човекът е част от животинското царство. Не зная кой е този дето се мисли, че е над другите, ама май не са вегетата.
Не разбрах само заради какво трябва да се чувствам по-различна ? И аз ям протеини, мазнини и въглехидрати, точно като месоядните. И до сега не съм срещала месояден, който да ме забележи и уважава само, защото аз ям марули. При положение, че много хора нямат достатъчно информация за вегетарианството, единственото, което ще предизвикам ако си сложа табелка "Аз съм вегетарианка/веганка/суровоядка или там каквото съм" е въпросът "Откъде си набавяш протеин/калции/омега-3 и други работи, за които не съм сигурен дали ги има в растенията, ама май и никога не съм се интересувал ?".

# 1 612
  • София
Аз си твърдя, че човекът е животно, по-точно е примат и е част от природния кръговрат.

# 1 613
Аз бих искала да попитам веганите тук ...
Облаче, мисля, че точно в темата няма вегани...по-напред се писа/пита, но никой не си "призна".
Иначе разбирам какво искаш да си изясниш.

Усещам, че с теб сме на една вълна откъм мисли. Дано успея тия дни да ти пиша лично.
 Hug

# 1 614
Човек не яде месо, защото просто не може. Аз до преди година ядях риба и млечни продукти, тъй че дори вегетарианка не съм била всъщност.Млечните са ми вкусни и сега, но просто не мога да ги ям.Сещам се за репортаж по ти ви преди 2-3 години. Показаха немска май беше крава Малвина в нейното все пак чистичко и почти хуманно затворче, как я доят, и после показаха 1 слабичка и тъжна кравичка, в тъмно малко оборче, с верига на врата и казаха:''А това е нейната бедна българска роднина Благовестка.'' И колкото пъти видя млечен продукт, се за нещо такова се сещах, станаха ми невъзможни за ядене. Има биосметана растителна бадемово мляко, има заместители.
Все повече малки деца не желаят да ядат месо и да носят кожа, просто така си си раждат, с по други нагласи за нещата. Grinning
Такива хора най-често не ползват козметика, изпитвана върху животни, нито пък такива лекарства.
Колкото до ваксините-има мнение, че увеличението на деца аутисти се дължи на ваксини.
Има месоядни, които пък са разредили месото, вече по здравословни причини.

# 1 615
Има месоядни, които пък са разредили месото, вече по здравословни причини.

Пънки, може да се каже, че ям месо рядко, но не е по здравословни причини. Не чувствам потребност да го ям ежедневно. Ям, когато ми се прияде. Имам дълги безмесни периоди, особено през лятото. Но мъжът ми яде месо всеки ден.

# 1 616
  • София
''А това е нейната бедна българска роднина Благовестка.''
В момента и кравите и прасетата и кокошките се отглеждат в по-добри условия, отколкото доста български деца. Говоря за големите ферми, не за кравата на някоя баба на село.

# 1 617
Благодаря ви за споделеното!   bouquet

# 1 618
Оле-оле,AGLIKKA.Първата чaст на постинга ти ми се стори интересна,затова и прочетох до края,но втората е пълен потрес.А като написа този дълъг постинг ти какви комплекси имаш и защо искаш да те забележат? И трябва всички да  минем на твоята диета,та да се почувстваме част от природната верига,вътрешно уверени и без страх от отхвърляне. Laughing Честно страшни птици се въдят тука с равен брой точки от всички отбори....

Хахаха, мерси за "комплиментите"! Hug Wink Laughing Тъкмо това и очаквах. Значи вегетата наистина обожават првокации, както казва УАСП.
Тя особено (Уасп) май най-много ги обича......     Laughing
Интересно, какво обаче провокира месоядните да обясняват във всяка тема за храна как месото е храна свише?    Thinking

Аз също не разбирам, честно казано, защо не си ядете месото три пъти дневно, без да считате за нужно да го обявявате всеки ден!   Grinning

# 1 619
1. защото темата е За или Против - значи може да пишат и тези За.  Simple Smile
2. Не се яде по три пъти на ден месо. Но досега многократно ти го пишат това, Краси, и ти не го забелязваш, така че предплагам и сега няма да го забележиш.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт