ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 181
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София
adelinda, за студа и мазното съм го чула от лекар по руската телевизия!Препоръчваха сутрин да се закусва филия с мас или сланина.Не знам защо го отричаш, като хората са доказали,че е ефективно.

# 1 681
Абе от време оно си зе знае че на север си се яде месо и мазничко, а на юг постно и салати.
Вижте в готварските книги...
Не случайно и у нас през зимата колят прасето..

Щото на  време оно не е имало Лидъл и там от пиле мляко примерно. В Гърция много се яде месо , думата вегетарианец е синоним на марсиянец, казвам го защото съм живяла там. Точно в Германия , на север има милиони вегетарианци и вегани .Това за студа месото , толкова си вярвате, че току да убедите и някой друг. Да не съм яла месо преди да повярвам . От както  не ям месо , мога да кажа , че много по малко се разболявам , но не твърдя , че има връзка.

Абсолютно неадекватни примери.То поне примери да бяха , а те- измишльотини. ooooh!

# 1 682
  • София
adelinda, за студа и мазното съм го чула от лекар по руската телевизия!Препоръчваха сутрин да се закусва филия с мас или сланина.Не знам защо го отричаш, като хората са доказали,че е ефективно.

Не е към теб, просто използвам поста ти.
Защото маста дава повече енергия за по-дълъг период от време. На този студ човек хаби много повече енергия за поддържане на топлината на тялото, също и физическите движения са затруднени и искат повече енергия. Само със захар не става да се набави.

# 1 683
Подобното привлича подобно Wink, яжте квото ви се ще...
Кефиш!

Кои растения наподобявате? Wink

# 1 684
Подобното привлича подобно Wink, яжте квото ви се ще...
Кефиш!

Кои растения наподобявате? Wink

как кои, алабаш, както каза Янечек, май, цитирайки лекаря си
 Joy

# 1 685
Тиква. Simple Smile
Тва, дето казват Анди, че сланината затопля, иначе белите мечки щяха да ядат месо, а да оставят сланината на полярните лисици, а те правят обратното.
Има заместители, ако на човек му е толкова студено и неще да яде месо.
Ако е там работата, има и диета с месо, мен ме ужасява, но бях мернала в тази тема суперсимпатичната ми Тумба. Не съм против ядящите месо, а против жестокостта към животните.
Тва, дето казва Ор от аюрведа май го знам или ми звучи логично, влече те тва, от което вече имаш предостатъчно и така още повече засилваш дошата...
Аз се кефя на такива закачки като тази за алабаша, щото разговорите с хора без чувство за хумор са мноу тегави...

# 1 686
Пънки, живяла ли си няколко месеца на -25 за да знаеш толкова кое топли?

защото аз съм и знам как мога да ходя с разкопчано яке след стабилна закуска с яйца и бекон
и как треперя на салата

# 1 687
Знам от филмчето за белите мечки, че сланината топли, нали казах.
Аз не се смятам голем спец по храненето, четем си Аюрведа отгоре отгоре, колкото да си ми  е полезна на мене. Имам и аверка, дето продаваше био мио еко меко Simple Smile и лекарка даже имам подръка за съвети.
Ще питам коя веге храна затопля и след неколко дни ще го напиша в темата, живот и здраве! Simple Smile
 Готин ден ви желая! Grinning

# 1 688
Знам от филмчето за белите мечки, че сланината топли, нали казах.
Аз не се смятам голем спец по храненето, четем си Аюрведа отгоре отгоре, колкото да си ми  е полезна на мене. Имам и аверка, дето продаваше био мио еко меко Simple Smile и лекарка даже имам подръка за съвети.
Ще питам коя веге храна затопля..............
Лютите чушки!    Laughing   Гаранция, че ще се припотиш поне 2-3 пъти......

Колкото по-тежка е една храна, т.е. по-трудно се смила, толкова повече загрява тялото.

# 1 689
  • София
Пънки, не разбирам това за сланината, месото и белите мечки. Не знаяя мечките да са вегетарианци.  Също така мечките ядат колкото могат повече и не зная да обират само месото, а подкожните тлъстини на тюлените да биват оставяни. За сланината на филията, по нашенско се слага мас, пак се слага и сланина. Сланината е мазнина и дава енергия. Месото дава белтък. Но и двете са много добри на студа. Северните народи не хвърлят мазнината и не правят от нея само гориво за лампите си, а си я хапват и нея. В студа и оскъдицата откъм хранителни ресурси, всичко се яде, стига да го има.
Едно време не са ядяли пресни салати, зарзавати и пр., защото не са можели да ги отглеждат и съхраняват. Сега поне откъм тази страна няма проблем да сложиш зарзават към кюфтето или пържолата.

# 1 690

мазното да, ако е филия със зехтин , разлика няма да има, дори ще подобри перисталтиката  Grinning

Вегетарианците в Германия не съм ги броила, друг го е направил . Там също има и огромни магазини за веганска и вегетарианска храна. Познавам също планинари , които ходят по планини в студа и пак не ядат месо.

biskit , кое от примерите ми са измишльотина . ?

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:41 от adelinda

# 1 691
  • София
adelinda, за неразбралите - топли животинската мазнина!

# 1 692
  • SA
Цитат
Колкото по-тежка е една храна, т.е. по-трудно се смила, толкова повече загрява тялото.

Ако това беше вярно, значи храните, богати на целулоза, трябва да загряват максимално.

# 1 693
Това, че в Гърция си работила в ресторант-ти си го писала в други теми, не ти дава правото да обобщаваш колко мнооого месо се яде в Гърция.  Wink

Лютите чушки!    Laughing   Гаранция, че ще се припотиш поне 2-3 пъти......

Изобщо не става дума за "тежка" или "лека" храна, а за калориите в храната.

За справка от учебника "Човекът и природата" 4 клас- Храносмилателната система на растителноядните животни е по-дълга от тази на месоядните, защото растителната храна се смила по-трудно от животинската.

# 1 694
Целулозата въобще не се смила от хората, само преживните животни я смилат. Хората просто я изхвърлят. Мазнината загрява, защото при засилен разход на енергия от организма, много бързо се разгражда и освобождава голямо количество енергия, тъй като е много калорична.

Общи условия

Активация на акаунт