ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 224
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 665
Е,няма как да е равно-в един продукт никога няма равни количества от едно и също нещо-едното винаги е в повече от другото.
Аз говорех за човешкия организъм, а не за продукт.

И омега киселините ли мерят в човешкия организъм? Абсурд е просто да са в еднакво кличество.

Няма май да пропусна пак да иронизирам , че ако на кой да е учен да кажете , че от месото се стопляте ще получите откровен присмех .

Оф...Това се знае от време оно,не знам какви учени търсиш и ти...

И после пак си изцвъкала едни...ама даже не стават за тор. Laughing

# 1 666
 Simple SmileАко ви е студено, значи ви е намалена дошата Пита, огнено-водната. Може да приемате горещи течности, вино, цитруси, лютиво...

# 1 667
Simple SmileАко ви е студено, значи ви е намалена дошата Пита, огнено-водната. Може да приемате горещи течности, вино, цитруси, лютиво...

С това,което си изброила ще си раздразнят Питата.

Студа означава дисбаланс на Вата-дошата преобладава през зимата,а ако има и такава конституция и дисбаланс ,проблема се задълбочава.
Точно за това зимъска студени салати не се ядат.
Поради същата причина и при болест се дава топла храна.

# 1 668
Абе от време оно си зе знае че на север си се яде месо и мазничко, а на юг постно и салати.
Вижте в готварските книги...
Не случайно и у нас през зимата колят прасето..

# 1 669
На мен при студ изключително много ми помага яденето на повече мазнини и пиенето на топли подсладени напитки. Зимата доста масло хапвам, че и пръжки Simple Smile

# 1 670
Точно за това и разпределението на благата е според климата, и е добре човек да се придържа към сезонно хранене.

# 1 671
  • София
То не пречи салатата, в частнот зелената такава, ако към нея има и по някоя кюфте и филийка хляб! Поне сега има марули.

# 1 672
Подобното привлича подобно Wink, яжте квото ви се ще...

# 1 673
Кефиш!

# 1 674
Поне сега има марули.

Марули има оранжерийни-не им е никак сезона,да не говорим,че преливат от нитрати.

Това е девиз на хомеопатията и само задълбочава проблемите.Точно,когато човек е в дисбаланс привлича храната,която не трябва да яде.Затова трябва да прави точно обратното,ако може да си улови сам проблема.

# 1 675
  • София
Марулите, барабар с лука като ги накиснеш във вода, и нитратите, и всякакви гадинки изчезват. Те и пролетните преливат от нитрати. Няма да има нитрати, ако си ги насяла ти или баба ти специално за ваша консумация. Всичко де що е за продан, все е с нитрати и каквото се сетиш.

# 1 676
Марулите, барабар с лука като ги накиснеш във вода, и нитратите, и всякакви гадинки изчезват. Те и пролетните преливат от нитрати. Няма да има нитрати, ако си ги насяла ти или баба ти специално за ваша консумация. Всичко де що е за продан, все е с нитрати и каквото се сетиш.

Горе-долу е така,но не съвсем...Аз марули по това време не ям,но нямaм нищо против другите да ядат.

# 1 677
Абе от време оно си зе знае че на север си се яде месо и мазничко, а на юг постно и салати.
Вижте в готварските книги...
Не случайно и у нас през зимата колят прасето..

Щото на  време оно не е имало Лидъл и там от пиле мляко примерно. В Гърция много се яде месо , думата вегетарианец е синоним на марсиянец, казвам го защото съм живяла там. Точно в Германия , на север има милиони вегетарианци и вегани .
Това за студа месото , толкова си вярвате, че току да убедите и някой друг. Да не съм яла месо преди да повярвам . От както  не ям месо , мога да кажа , че много по малко се разболявам , но не твърдя , че има връзка.

# 1 678
Точно в Германия , на север има милиони вегетарианци и вегани .

Ти преброяване ли им направи?

Това за студа месото , толкова си вярвате, че току да убедите и някой друг.

Няма защо да убеждаваме някой-до сега да беше поразровила малко из китайската и индийска медицина примерно,а може би и някой съвременен събрат учЕн да го е преоткрил даже.
Сигурно и в старата бг медицина се среща някъде,но жалкото е,че не е толкова запазена.За сметка на това хората си го знаят и без някой да им го е втълпил отнякъде.

# 1 679

Общи условия

Активация на акаунт