ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 063
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Не знам кое запича и кое прокарва, но мъжът ми на следващия ден след края на постите вече е прокаран. По време на самите пости се оплаква повече от затруднения в тоалетната.

Ами за съжаление всеки режим, който ограничава група храна води до това.
Правила съм какво ли не, при Емилова това се случва веднага, дават ти няккаъв медикамент. При Дюкан бъркаш палачинките, не е случайно. Единствено когато се ядат всички  групи храни стомаха ми е редовен + отделеното е каквото трябва  Mr. Green

Тук съм напълно съгласна. Откакто станах вегетарианка стомахът ми страда повече  Simple Smile

# 1 741
Да нямаш някакъв колит? На мен също ми става гадно от яденето на сурова салата със зеле примерно, макар че на сарми и въобще готвено зеле нямам никакви проблеми - получавам газове и коремни болки. Фасул също ям само добре изкиснат.

Ако имаш предвид мен, нищо нямам освен забавен метаболизъм
Така съм си от дете вследствие погрешно хранене, предимо на тесто

...При Дюкан бъркаш палачинките с овесените трици - не е случайно. ...

Бъркаш трици заради многото протеин, да не почне да става на глюкоза
Както и заради постното филе, което запича

Ако не е филе, а вратна пържола, проблем с онова място няма да има

# 1 742
Знам,че домати, краставици,чушки и салати не им е сега сезона, но без зеленчуци не върви, 10 cent! А колко са вредни, само те си знаят.Онзи ден например от пълнени тиквички, всички ни боляха коремите, а кучето се скъса да повръща.А не правя за пръв път, но тоя път им имаше нещо на тиквичките.

ами точно това имах предвид Тайне, като казах че всъщност всички тези безумни спорове кое е по-добро нямат никакъв смисъл при положение, че ядеш не е ясно какво , независимо дали е от растителен или животински произход. Аз правих една карбонара онзи ден, вместо с бекон с тиквички, които имаха вкус на риба  Rolling Eyes Хем живея в страна, в която контрола върху храните е въпрос на национална чест и гордост.Майка ми в София опита да сготви едно пилешко, което за няколко месеца я отказа от месото изобщо. Какъв е смисъла да се говори изобщо за здравословно при това качество.

# 1 743
WASP, теб имах предвид, просто не бях цитирала.

Аз лично нямам проблеми със запека, когато съм си в "естествената среда", но на чуждо място - на гости, на път, по време на екскурзии, почивки и т.н., може и 1 седмица да не мога да ида до тоалетна, въпреки че ми се ходи, докато се "аклиматизирам". Затова не обичам среднодългите почивки - между 3 дни и седмица. И, сега сигурно линч ще получа, ама в моя случай най-много ми помага (изключвам лаксативи, силно съм против тях), рядко подсладено кафе, изпушено заедно с цигара на спокойствие.

# 1 744
добре, че не страдам от тази фикс-идея
откакто спрях агресивната целулоза и затлачващите теста и нишестени съм със супер редовен корем и достъпът до 00 ми е важен
ако се налага, нося в чантата пакети мокри кърпи и тоал.х-я
поне в БГ навън съм винаги с голяма чанта заради такъв багаж

даже като излизаме, планираме излизането така, че да знаем къде са тоалетните, че сме си пикливи  Crazy

# 1 745
Всеки диетолог ще ви каже , че без зеленчуци не може да смелите месото . Много Тюдори в този форум , не че очаквах по-добра обща култура, чак учебници по биология цитират . Аз познавам хора, които ядат само месо , също и диетата на Дюкян/или кой там беше/ , за която дори по телевизията даваха , че много вреди на здравето ако се прави 8 месеца примерно .
Simple Smile Не мога да разбера защо на вегетата им се иска и си внушават,че ние  гъчим само месо 3 пъти на ден?
Няма такива луди хора,разберете го,колкото и да ви се иска  да си успокоите душичките и гладния поглед-
не, месото не е единствената ни храна,както е за вас зарзаватът.

# 1 746
  • София
Ям и пиле, и вратни пържоли, и сезонни зеленчучи. Ей, схвана ми се ченето от дъвкане на тия моркови, цвекло и ряпа! Mr. Green
Смилам си всичко.
И при мен запека си е при стрес - нова работа, ново място и т.н.

# 1 747
Ауу, че интересна тема! Влязох от любопитство и очаквах глупави спорове, а останах доволна от многото интересна и разнородна информация, и от интелигентните пишещи. Ще чета засега, че само попрегледах, а по-късно ще се включа. За протокола - не съм нито "за", нито "против". Месо не ям, всички други в семейството са месоядни.

# 1 748
  • SA
Всеки диетолог ще ви каже , че без зеленчуци не може да смелите месото . Много Тюдори в този форум , не че очаквах по-добра обща култура, чак учебници по биология цитират . Аз познавам хора, които ядат само месо , също и диетата на Дюкян/или кой там беше/ , за която дори по телевизията даваха , че много вреди на здравето ако се прави 8 месеца примерно .
Simple Smile Не мога да разбера защо на вегетата им се иска и си внушават,че ние  гъчим само месо 3 пъти на ден?
Няма такива луди хора,разберете го,колкото и да ви се иска  да си успокоите душичките и гладния поглед-
не, месото не е единствената ни храна,както е за вас зарзаватът.

newsm10
Nikol *, и аз се питам защо Краси не го проумява това, но е факт.

# 1 749
Факт е, че веганите имат много ограничен избор на храна. Вегетарианците също. Например, шоколадът е не-веган храна, но също така не е и месо. Като се замисля, 99% от нещата, които обичам да хапвам съдържат животински продукти в една или друга форма. Confused

# 1 750
Факт е, че веганите имат много ограничен избор на храна. Вегетарианците също.
Сериозно?      Joy Joy Joy
Аз не ям месо, а у дома почти не се повтаря ястие.
Колко от месоядните могат да се похвалят, че в 30 последователни дни са яли все различни неща?   Laughing   Дори не месец, поздравявам всеки месояден, който една седмица не е повтарял ястие/продукт.

# 1 751
Краси, аз също ям различни неща, като далеч не всички включват месо. Когато човек яде всичко, логично менюто му е много по-разнообразно отколкото ако не яде някаква група продукти. Гледам да готвя еднократни дози, защото не обичам да дояждам и гледам да не повтарям ястията в рамките на една-две седмици. Отделно стоят нещата с храни като пицата, които и всеки ден да ги готвя, няма да им омръзнат на хората, с които живея. Като казах пица, за мен пица без животински продукти (месо, кашкавал, сирене) не е вкусна и не се брои изобщо за пица. Simple Smile

# 1 752
Факт е, че веганите имат много ограничен избор на храна. Вегетарианците също.
Сериозно?      Joy Joy Joy
Аз не ям месо, а у дома почти не се повтаря ястие.
Колко от месоядните могат да се похвалят, че в 30 последователни дни са яли все различни неща?   Laughing   Дори не месец, поздравявам всеки месояден, който една седмица не е повтарял ястие/продукт.

Краси, ще те поздравя и теб, ако кажеш, че не си повторила нито един продукт през седмицата. Ако може и списък за всеки ден. Ако дадеш такъв за цял месец, още по-добре.

# 1 753
  • SA
Цитат
Колко от месоядните могат да се похвалят, че в 30 последователни дни са яли все различни неща?

И какво лошо има в това, ако в тези 30 последователни дни се повтарят някои продукти, които сьдьржат доста от хранителните вещества, необходими на тялото да сьществува? Напьлно сериозно питам и изобщо не се заяждам.
Сьщо така трябва да се има и предвид, че разликата между свинско/телешко/агнешко/пилешко/риба...( айде, няма да изброявам повече, защото другите меса не са толко често срещани в БГ) е подобна на разликата между ябьлка/круша/слива/грозде/портокал ..., или  маруля/спанак/ броколи/карфиол/гьби..., или хляб/баница/кекс/мьфин/торта и т.н.
Мит е, че за да е в добро здраве, човек трябва всеки ден, месеци наред да яде различна храна. Повечето животински видове всьщност се хранят изключително еднообразно в естествената си среда.

# 1 754
Като казахте разнообразно хранене, моят стомах приема много тежко разни непознати екзотични храни. И прекалено разнообразно май също не е на хубаво. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт