ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 102
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 725
За целулозата е вярно , няма хранителна стойност, но чисти стомаха + витамините които се поемат от дадения зеленчук , примерно зеле.

Месо хищниците в природата лъв да речем , се храни веднъж на няколко дена , крокодила може да яде и 2 пъти годишно .

# 1 726
Хаха
Това ми напомни една тукашна тв звезда, която ядяла хрущяли срещу рак
Защото акулите нямали кости, а само хрущяли и никога не развивали рак
 Joy

# 1 727
  • София
  Аз не разбрах, кои освен в дюканската диета се хранят само с месо?Това,че у нас предпочитаме месо, не означава,че не ядем и постни манджи, плодове и зеленчуци.Снощи след пилешката пържола с домати и краставици, изядохме едно помело, банан, ябълка и по едно киви.(Сега ме накарахте да ви щракна какво имам на шкафа).

Скрит текст:

# 1 728
Значи  Grinning по-отегчителна от вегетарианската пропаганда е само стръвността на нисковъглехидратната.  Обърнах се към  Андариел единствено за да й кажа , че  организма може да преработва независимо всички групи храни разликата е във времето/трудността . Къде ти се привидя сравнение по показатели че и полезности изобщо не знам, ама не ми използвай постинга, за да продължиш с наклона на мисълта си, който стана ясен много отдавна  Tired

# 1 729
  • София
Не знам кое запича и кое прокарва, но мъжът ми на следващия ден след края на постите вече е прокаран. По време на самите пости се оплаква повече от затруднения в тоалетната.

# 1 730
 Аз не разбрах, кои освен в дюканската диета се хранят само с месо?Това,че у нас предпочитаме месо, не означава,че не ядем и постни манджи, плодове и зеленчуци.Снощи след пилешката пържола с домати и краставици, изядохме едно помело, банан, ябълка и по едно киви.(Сега ме накарахте да ви щракна какво имам на шкафа).

Скрит текст:

тука мога да те критикувам единствено за сезонността на 2-3 продукта останалото ми изглежда перфектно  Grinning

# 1 731

Скрит текст:

Тайне, заради твоите снимки в една друга тема, мъжът ми ме тормози често да правя баница на тиган. Joy
Съжалявам, не е по темата за месото.

# 1 732
  • София
 Знам,че домати, краставици,чушки и салати не им е сега сезона, но без зеленчуци не върви, 10 cent! А колко са вредни, само те си знаят.Онзи ден например от пълнени тиквички, всички ни боляха коремите, а кучето се скъса да повръща.А не правя за пръв път, но тоя път им имаше нещо на тиквичките.

# 1 733
Анди, да целулозата прокарва
Особено ако си затлачил червата и стомаха с ориз, картофи, хляб

Ако не си ги ял, може и само малко непостно месо да те прокара
Че даже и до растройство да те докара, едно агнешко напр, ако си с ускорена обмяна

Газове и подуване от консумация на месо НЯМА
но виж, от целулоза да
Пиша от личен опит

Да, целулозата е жизнено необходима да прокара храна, която представлява прости въглехидрати като тестени изделия. Именно те затлачват червата. Но ако не се поема с достатъчно вода, така че водоразтворимите фибри да образуват нещо като "слуз", а неводоразтворимите да набъбнат, приемането на храни, богати на целулоза само ще влоши проблема със запека.

# 1 734
  • София
ГАЛИ__, и вчера имаше за обяд, но на фурна!И с кисело мляко.Пак доказателство,че месоядните не се хранят само с месо. Peace

# 1 735
Не знам кое запича и кое прокарва, но мъжът ми на следващия ден след края на постите вече е прокаран. По време на самите пости се оплаква повече от затруднения в тоалетната.

Ами за съжаление или не  всеки режим, който ограничава група храна води до това. Правила съм какво ли не, при Емилова това се случва веднага, дават ти няккаъв медикамент. При Дюкан бъркаш палачинките с овесените трици - не е случайно. Единствено когато се ядат всички групи храни стомаха ми е редовен + отделеното е каквото трябва  Mr. Green

# 1 736
Всеки диетолог ще ви каже , че без зеленчуци не може да смелите месото . Много Тюдори в този форум , не че очаквах по-добра обща култура, чак учебници по биология цитират . Аз познавам хора, които ядат само месо , също и диетата на Дюкян/или кой там беше/ , за която дори по телевизията даваха , че много вреди на здравето ако се прави 8 месеца примерно .

Хаха, аделинда, новоизлюпена вегетарианке--точно на теб ти липсва общата култура, а учебниците бяха да ти покажат, че и децата знаят и учат неща , които на теб ти се губят.  TiredПо-добре не се излагай повече. А и никой не видях да пише да кара само на месо.

# 1 737
  • SA
Хаха, думата "нисковьглехидратен" не виждам да сьм я споменавала в последните си постинги, нито да сьм обсьждала този тип хранене. Коментирала сьм сьвсем обективни факти.
Пьк на някого ако са му скучни - прескача, нищо по-просто от това.

# 1 738
Кукумицинка, така е
Поне на теория

При мен това не важи обаче
Колкото и вода да изпия тези фибри заедно  с храната стават на едно бетонно блокче
Подуват ме яко, боли ме и трябва да лежа по корем с часове, усещайки как се придвижва към крайната цел

Според моите наблюдения си е индивидуално
На близките ми им действа наистина яко прочистващо
А на мен ми докара болки, запек и хемероиди

Откакто избягвам такива храни имам плосък корем, редовен стомах какъвто никога не съм имала преди, и никакви болки

Така че човек трябва сам за себе си да намери своята формула, за да избегне дискомфорта

А не да се връзва на разни теории
Те не са общовалидни, както им се иска на някои

# 1 739
Да нямаш някакъв колит? На мен също ми става гадно от яденето на сурова салата със зеле примерно, макар че на сарми и въобще готвено зеле нямам никакви проблеми - получавам газове и коремни болки. Фасул също ям само добре изкиснат.

Общи условия

Активация на акаунт