ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 113
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Тук не прочетох някой да кара само на месо цял живот. Повечето месоядни декларираха смесен тип хранене - и месо, и зарзавати, и млечни, яйца, риба... Разните диети, особено дюканската, не искам да ги коментирам.

# 1 711
  • SA
Всеки диетолог ще ви каже , че без зеленчуци не може да смелите месото .

А ти как точно си представяш, че става това "смилане" на месото в храносмилателната система ?
Кьде точно в този процес са необходими зеленчуци?
И каква е разликата в "смилането" на месото сьс и без зеленчуци?

P.S. След инсулина на хапчета, кюфтетата от л..на, дойде време и на "смилането" на месо сьс зеленчуци в червата.
Уникална темичка!

# 1 712
  • София
Целулозата, тя е нужна, за да прокараме всичко през червата.

# 1 713
Тук не прочетох някой да кара само на месо цял живот. Повечето месоядни декларираха смесен тип хранене - и месо, и зарзавати, и млечни, яйца, риба... Разните диети, особено дюканската, не искам да ги коментирам.
Само тролките Аделина и Краси го твърдят това
Явно имат кристална топка
Или трето око им е порастнало от консумация на фураж
 Joy

# 1 714
Целулозата, тя е нужна, за да прокараме всичко през червата.

Това майтап ли е или наистина го мислиш?
 newsm78

# 1 715
УАСП, това е форум , който е достъпен за всички , не е частна дискусия и тона ти на ароантна пуберететка е леко неуместен.. Дали говоря глупости  не си ти човека да отсъди  Mr. Green
Не сме в личен разговор да ме " затапиш"  . Ако в живота , така си свикнала да се доказваш , тук е леко смешно.

# 1 716
  • SA
Ами червата са си добре проходими и не е нужна целулоза, за да се прокарва нещо през тях.
Малките деца( бебетата) като не ядат целулоза, да не би храната да не преминава през стомашния им тракт?

# 1 717
  • София
така съм чела, ама колко е вярно не  знам. На мен ми звучи логично. Целулозата като... нещо лентата на поточната линия, за да не се затлачат червата. Тя не се обработва от организма.
Малките деца и бебетата не ядат и пържоли, а карат предимно на мляко. В един момент започват да карат на обща храна, а в нея има сурови и сготвени зарзавати.

# 1 718
Не е точно така, Андариел. Човешкият организъм може независимо да преработва всички групи храни, физиологично сме напълно годни. Времето за храносмилане е различно. Има по-лесно и по-трудно смилаеми храни. Вероятно това което знаеш е свързано с по-лесното усвояване, не съм го чувала и нищо не съм чела по въпроса нито в учебници, нито в "Интернет".

# 1 719
Цитат
Човешкият организьм разполага с всички необходими органи, жлези, ензими за смилане на месото и този процес по никакьв начин не зависи от растителната храна, която приема
Да, и затова сигурно хората, които ядат предимно и основно месо, постоянно страдат от запек.   Mr. Green

Страдат тези, които ядат големи количества сухо филе, пилешки , пуешки и подобни меса. Нищо подобно не се случва, когато се консумира месо с нормалните по него мазнини. Пьк и аз всьщност не познавам много хора, които да ядат "предимно и основно месо". Това са някакви твои фантазии, които не спираш да повтаряш.
О.к., нека са мои фантазии.    Laughing
Само дето всеки втори е с някакви стомашни проблеми.....неслучайно най-рекламираните добавки, лекарства са за стомах-за газове, подуване, липса на ензими и т.н.
И имайки предвид, че днес човечеството се изхранва основно с месо (реплика на почти всеки е "Ама аз без месо на масата не мога да се наям!" - което е показателно по колко пъти на ден се яде месо, т.е., най-малко два), напълно логично е кое най-вече провокира тези стомашни неразположения и болести.
Като се има предвид, че на масата ни винаги има месо, понеже ако няма, все едно не съм яла................

Червеното е реплика на почти всеки месояден.Съмнявам се всички да ядат по 1 път на ден.    Laughing
Т.е., на всяко хранене ядат месо, 2-3-4- пъти на ден, колкото пъти се хранят.
Пък нека са Мои фантазии.....    Mr. Green

# 1 720
  • София
Не знам, възможно е да е грешно. Не съм проучвала въпроса.

# 1 721
Анди, да целулозата прокарва
Особено ако си затлачил червата и стомаха с ориз, картофи, хляб

Ако не си ги ял, може и само малко непостно месо да те прокара
Че даже и до растройство да те докара, едно агнешко напр, ако си с ускорена обмяна

Газове и подуване от консумация на месо НЯМА
но виж, от целулоза да
Пиша от личен опит

# 1 722
  • SA
Andariel , никьде не сьм казала, че бебетата ядат пьржоли, а обясних, че за нормалната перисталтика на червата не е необходима целулоза. Все пак кьрмата като сьстав по отношение на белтьчини, мазнини повече прилича на месо, а не на плод и зеленчук, нали? Ако целулоза беше необходима, за да си вьршат работата червата, то сигурно и в кьрмата щеше да се намират фибри някакви.
А това, че различните видове храни изискват различно време за обработка и усвояване, не означава, че те са трудносмилаеми и тежки. Месото много ясно, че ще престои по-дьлго в стомаха - то там се подлага на вьздействието на солната киселина и пепсина - процес, който не е необходим за картоф, или плод например.

Цитат
човечеството се изхранва основно с месо
Глупости!

# 1 723
Ами това е въпрос на лексика, някои хора мислят, че като ядат хрущяли те им се трупат директно в 'капачките'.  Трудното, имам предвид. Обикновеното бързото е и лесно и обратно. Това не значи че не може. Това исках да кажа. Аз лично съм избрала своя и на семейството ни начин на хранене, базирано на  биологическата ми специалност, много четене ( дори на глупости) , мислене и на опит личен. Сега , кой какво яде и как го аргументира си е негов бизнес. Аз не режа никоя храна с резачката и категорично. Почти не ям картоф, ориз и хляб, но не ям и консервирани храни салами, сирена включително. Месо и риба да, по малко и леки , не тлъсти меса.  Това е моят избор. Той е правилен за мен и 'ич не ми дреме дали някой е на пържоли , сланина или елда в същото време. Аз съм за баланса, а това дали ще се срещнем в чакалнята пред скенера е Божа работа. Защото то стига да попаднеш на замразени зеленчуци обогатени с тежки метали от някое поле расло върху отпадъци или на месо, наблъскано с какво ли не и всичките ни теории за здравословност и предимство на едното или другото изтичат в канала.

# 1 724
  • SA
10 cent, да, вьпрос на лексика е наистина. Вьпросьт е, че далеч това, която се усвоява най-бьрзо, е най-полезно. Понеже захарта например се усвоява за час, че дори и отпадьчни продукти не оставя за изхвьрляне, но това не я прави нито полезна, нито здравословна.
Имах предвид, че всяка храна си изисква някакво специфично, технологично време за обработка в тялото и е погрешно различни групи храни да се сравняват по този показател.
А иначе, мисля тук всеки говори за личния си избор на базата на опит и познания, които е придобил.
На мен сьщо не ми дреме и ако някой реши и сьс сльнчева енергия да преживява успешно. Аз сьм си направила своя избор и си го следвам.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 10:20 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт