ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 445
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 225
Аз не обичам месо. Ям много, много рядко и това ми е ужасен проблем в момента заради бременността. Всички са си наумили, че трябва да ми обясняват колко нездравословен е фактът, че не ям месо, а аз буквално не мога да преглътна - хапката ми застава на гърлото и ми се гади. И така - отнасям всякакви обвинения, че си малтретирам бебето и какво ли не.

# 226
  • София
  И аз като бях бременна с малката, бях намразила луканки и суджуци, но като родих, пак ги проядох.

# 227
Ми тя и кожата ми не е пригодена да оцелява на такава температура, но нямам козина, а дрехи, нали, Елия.
Няма как да знам какво имаш Лиляна . Човека може да е месояден , но това е различно от хищник ! Ти беше написала , че човека е хищник ! Това са различни неща !

# 228
  • Ямбол
Значи имаме различна представа за хищник. За мен месоядните са хищници.
Ети и Уикито какво мнение има: Хищник - Хищник се нарича живо същество, което се храни с животни сходни по размер с него самото и ги убива за сравнително кратко време.

# 229
Значи имаме различна представа за хищник. За мен месоядните са хищници.
Ети и Уикито какво мнение има: Хищник - Хищник се нарича живо същество, което се храни с животни сходни по размер с него самото и ги убива за сравнително кратко време.
Ти не убиваш сама животното и не го изяждаш на място . Затова нямаш такива зъби и такъв храносмилателен тракт . Ти отиваш до магазина , купуваш парче месо и го ядеш след термична обработка . Това отговаря и на въпроса ти за козината  Peace

# 230
  • София
Хищници или тревопасни могат да бъдат само животните. Обаче много хора не правят разлика между човек и животно, някои дори се смятат за по-нисши от животните.  Crazy Оттук идва и объркването в терминологията.

# 231
Понеже е И хищник, И тревопасен, затова човекът е ВСЕЯДЕН.
Ако някой има инетерес, може да поразгледа находки на човешки останки и да сравни челюстта, големината и подредбата на  зъбите при най-ранно датирани и сравнително по-съвременни черепи. Изменяли са се както формата на челюстта, така и формата на зъбите /дори и броят им/. От стотици хиляди години човекът обработва храната си /топлинно/ - както растителната, така и месната. Не се налага да къса със зъби сурово месо, нито да стрива твърди растения. Някои му викат "еволюция".
Ако човекът беше чак толкова "тревопасен", то би било възможно да оцелее и ядейки само слама и сено.  

# 232
Все си мисля, че ако човек бъде поставен в определени условия на оцеляване, той много бързо ще се превърне в ловец и ще си набавя месо и риба вместо да рови и яде корени/храсти/трева  Simple Smile

# 233
  • Linz
...Какво против това имат някои?
Нищо против, но защо е необходимо да се показва? Каква е целта?
Всеки път ли когато се храниш, си представяш как храната е расла, обработена, размъквана по складове и разни превозни средства, обходена от всякакви животинки, обработена за търговски вид, продадена и препродадена, купена от теб и поднесена към устата ти?
Не е нужно да има някаква дълбокоекзистенциална нужда с определена дългосрочна цел, подкрепена от силна лична мотивация за да направиш решителната стъпка да публикуваш снимки в нета, нали? Не съм виждала друга тема, в която 10 страници да се пита "защо по дяволите, пусна тая снимка?!". Решила- направила го!
Може би рядко се пускат снимки на заклани и одрани животни и хората подскачат като ужилени... сякаш бруталните сцени трябва да си останат в кланниците, далече от погледа на любителите на животни, за които остава удоволствието да се наслаждават на мръвката си с чаша вино и приятна музика. Или не е хубаво децата да стават свидетели на случващото се в кланниците, защото има опасност голяма част от тях да поемат в грешната посока на вегетарианството? Или е друга причината, поради която въпросните снимки така бодат в очите?!

# 234
  • Ямбол
Все си мисля, че ако човек бъде поставен в определени условия на оцеляване, той много бързо ще се превърне в ловец и ще си набавя месо и риба вместо да рови и яде корени/храсти/трева  Simple Smile
Peace
Май в дивата природа ядливите растения не са толкова много в сравнение с дивите животни, които стават за ядене.

# 235
  • София
Просто това е начинът на добиване на месото. Информация като всяка друга. Какво против това имат някои?

А като правиш секс избива ли ти на конкретиката на съдържимото на дебелото черво на любимия? А знаеш ли, че като се целувате, и си обменяте една камара бактерии, слюнка и пр.? А че като дадеш на някой друг да говори по твоя телефон, и все едно после си се целувала с него, защото той е успял да го наплюе успешно?  Wink

Изобщо не ми дреме, ако ще цял ден да ми пускате снимки от кланици. Както вече писах, виждала съм как се колят животни, и то съвсем по ннатуралному, по селски. Дори при добър колач, на село пак животното на село се мъчи относително повече, отколкото животното в промишлената кланица. Ако трябва да бъда честна, обръщам вниманние дали в кланицата и транжорната е достатъчно чисто. Наскоро ми попадна едно филмче, което като го гледах, направо се възхитих от чистотата в цеховете.

Между другото, отказът от ядене на месо поради погнусяване е вид фобия.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 17:07 от Andariel

# 236
  • София
Аз не задавам въпроса за снимките заради някаква дълбокоекзистенциална нужда с определена дългосрочна цел, подкрепена от силна лична мотивация. Реших - попитах.

ПП Освен това, за мен тези снимки са далече от брутални.

# 237
  • Linz
Просто това е начинът на добиване на месото. Информация като всяка друга. Какво против това имат някои?

А като правиш секс избива ли ти на конкретиката на съдържимото на дебелото черво на любимия? А знаеш ли, че като се целувате, и си обменяте една камара бактерии, слюнка и пр.? А че като дадеш на някой друг да говори по твоя телефон, и все едно после си се целувала с него, защото той е успял да го наплюе успешно?  Wink
Не- на всички въпроси. И?

Изобщо не ми дреме, ако ще цял ден да ми пускате снимки от кланици.
А поради каква причина вече два дена се коментират и се пита "ЗАЩО"?!?! И на мен не ми дреме, че на вас не ви дреме, но колкото пъти вляза във форума, все тази тема е най-отгоре, и като я отворя пак едно и също се обсъжда- снимките. Все едно момичето не отговори няколко пъти защо ги е пуснало.

# 238
  • София
В такъв случай защо смяташ, че на хората, които консумират месо, трябва да им избива на клане на животните?

ок, разбрахме за снимките. Само не разбрах какво толкова, че хората ядат месо, или че не ядат месо? Който иска - яде, който не иска - не яде. Няма защо да се убеждаваме едни-други. А и дори най-върлите месолюбци ядат и зарзавати.

# 239
  • Tам през Атлантическия океан
Хищници или тревопасни могат да бъдат само животните. Обаче много хора не правят разлика между човек и животно, някои дори се смятат за по-нисши от животните.  Crazy Оттук идва и объркването в терминологията.

Прадедите ни/първобитните хора са били всеядни  Mr. Green 'що ли  Rolling Eyes

Ловували са /убивали  Sunglasses не по много хуманен начин  Whistling 

Общи условия

Активация на акаунт