ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 196
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Брезичка, замисли се колко естествени хабитати на хиляди животинки са унищожени, за да се засее пшеницата или царевицата, с която ти се храниш.

# 211
За консумацията на месо съм. Като дете съм виждала баба ми на село да коли кокошка. Гадно е. Свекър ми гледа животни и от едно от тях хапвахме вкусни пържолки на Коледа. Не бих участвала в колене на животно, но и не отказвам яденето на месо. Намирам го за нормално в природата на човека.
По-неприятна ми е демонстрацията на превъзходство на човека над животните под формата на дресировка, примерно в цирковете.

# 212
Брезичка, замисли се колко естествени хабитати на хиляди животинки са унищожени, за да се засее пшеницата или царевицата, с която ти се храниш.
Аман -заман ! Пфу ! Сакън ! Дай да заколя 2, 3 прасета по тоя повод ! Ама преди това аз да си ги отгледам ! Иначе няма да е същото . Ще снимам и вие да се покефите !

# 213
  • София
Моля те!  Praynig Иначе няма да ми дойде апетита.

# 214
  • София

---
Темата е за и против месото , поставих снимките именно заради това ,че съм останала с впечатлението ,че точно тази конкретика много рядко изниква в съзнанието на хората като става дума за месо , ядене и т.н.  Wink Мога да ти го напиша още 20 пъти , няма проблем .

А защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н.?

# 215

---
Темата е за и против месото , поставих снимките именно заради това ,че съм останала с впечатлението ,че точно тази конкретика много рядко изниква в съзнанието на хората като става дума за месо , ядене и т.н.  Wink Мога да ти го напиша още 20 пъти , няма проблем .

А защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н.?

А що не ?

# 216
  • София

---

А що не ?

Дълбоко съжалявам, но от този отговор наистина не разбрах защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н. Би ли ми обяснила по-подробно?

# 217
  • Linz
Просто това е начинът на добиване на месото. Информация като всяка друга. Какво против това имат някои?

# 218
  • Ямбол
...Какво против това имат някои?
Нищо против, но защо е необходимо да се показва? Каква е целта?
Всеки път ли когато се храниш, си представяш как храната е расла, обработена, размъквана по складове и разни превозни средства, обходена от всякакви животинки, обработена за търговски вид, продадена и препродадена, купена от теб и поднесена към устата ти?

# 219
Някои хора притежават висш интелект! За това ''Месоядните'' не ги разбират !

# 220
Аз не ям месо . Не се отказвам обаче от млечните продукти и яйцата . Всъщност прясно мляко не понасям , кисело също ...
Не натрапвам вжданията си на никой . На мен месото ми мирише и не ми е приятно , че е умряло животно , за да се наплюскам аз ...
Детето не го лишавам от нищо , той си хапва ...
Човека не е хищно животно Лиляна . Направи си труда да прочетеш , че нито подредбата на зъбите , нито храносмилателната система отговарят на организъм създаден да яде месо .
Никога не коментирам избора на хората обаче . Нямам проблем да стоя на масата с някой , който си хапва месо . Готвя и за детето си ... Просто аз така съм решила  Peace

# 221
За мен вегетарианството е избор, но не е естествен начин на хранене за човека. Реално преди да започнем да водим уседнал начин на живот и да отглеждаме зърнени култури и т.н. ние сме били ловци и месото е било част от храненето ни  Peace

Аз съм ЗА балансираното и пълноценно хранене и на принципа - Създадено ли е от човек, не го яж  Wink

# 222

Аз съм ЗА балансираното и пълноценно хранене и на принципа - Създадено ли е от човек, не го яж  Wink

202uu И аз съм на този принцип.  Simple Smile

# 223
  • SA
Някои хора притежават висш интелект! За това ''Месоядните'' не ги разбират !

Че промени настьпват в интелекта, при дефицит на есенциални вещества, е доказано.
Е, някои предпочитат да мислят, че това е проява на вьзвишеност.
Ето пример за една жена, преминала направо на друго стьпало в еволюцията. Хвала! ( постинга на Л.М.)
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=139.msg67375#msg67375

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 16:10 от kameloth

# 224
  • Ямбол
Ми тя и кожата ми не е пригодена да оцелява на такава температура, но нямам козина, а дрехи, нали, Елия.

Общи условия

Активация на акаунт