ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 409
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 270
Браво,Рибозом,искам и аз така,но като остарея,за тогава искам къща с двор и нещо подобно на това,за
което разказваш.Обаче мъжът ми как ще го убедя не знам...  newsm78

# 271
Ядем месо всички-4 ри човека сме.Даже си го и отглеждаме за клане и ядене-прасе,зайци.Ще ми се и пилета да добавим,ама още е проект.От миналата година си отглеждаме и много голяма зеленчуково-плодова градина.В най-големите есенни студове садихме с мъжа ми дървета и тази година която идва ще берем първите плодове.И честно казано няма нищо общо с плода,зеленчука и месото из магазините.За мен магазинните са пълен боклук.Ко намеря начин да си произвеждам и шоколад...
Свели сме до минимум купешката продукция.Имаме даже лимон и още имаме необрано прясно зеле и е страхотно-свежо и хрупкаво.Зелето ако незнаете може да си зимува,не измръзва.Днес дообрах и последните късчета броколи.
Предстои подмяна на лозето,понеже моя милост е голям любител на Каберне и Мавруд и можете да ми завидите  Mr. Green

Евала!  smile3501

# 272
Браво,Рибозом,искам и аз така,но като остарея,за тогава искам къща с двор и нещо подобно на това,за
което разказваш.Обаче мъжът ми как ще го убедя не знам...  newsm78

Ами ти хубаво искаш, но то само с искане не става.  Laughing Имам огромен двор, имам огромно желание, но хич ме няма в градинарството и така и не го използвам по предназначение. Косим си тревичката и толкоз. Ако никога не си се занимавала и ако нямаш green thumb, забрави. Само трева и цветенца поддържаме. От нас зеленчукопроизводители не става.  Laughing

# 273
Когато сме остарели изобщо няма да ни е до копаене и градинки, а качеството ни на живот ще се определя от това къде е супера,  болницата, аптеката, помощта от деца , контакта с внуците и тн. А и трябва да те вика земята, да те влече, да си видял да знаеш как става. Някак на 60-70г не се виждам да храня кокошки, зайци, да садя , пръскам и поливам, повече се виждам в някоя градинка с таблет Sunglasses

ам аз докато съм писала sophiemmaspencer е разяснила по-добре гледната ми точка.
и аз по стечение на обстоятелствата имам къща и градина, а идвам от центъра на софия - ами не ме влече. не че не опитах или ще спра да опитвам тоя двор на нещо да заприлича, но не ми е в кръвта

# 274

---
Темата е за и против месото , поставих снимките именно заради това ,че съм останала с впечатлението ,че точно тази конкретика много рядко изниква в съзнанието на хората като става дума за месо , ядене и т.н.  Wink Мога да ти го напиша още 20 пъти , няма проблем .

А защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н.?

А що не ?

Дълбоко съжалявам, но от този отговор наистина не разбрах защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н. Би ли ми обяснила по-подробно?
Защото това не е обяснение ,а въпрос  Wink

Т.е. ти самата нямаш отговор, така ли? Или не отговаряш поради друга причина?

Т.е. това което съм ти написала не е моя отговор , а съм ти задала въпрос .

# 275
О то и аз нищичко не вдявах.Само едни картофи бях нареждала за заравяне някога отдавна като бях мома.Добре,че е мъжа ми,да ми обясни като на малоумно какво и как се прави.Засаждането,копаене и подобни са негова грижа,аз съм по сладка,компоти и друга зимнина.Даже и това не знаех,търся рецепти в нета и ги обогатявам.Поне съм с голям усет в кулинарията и правя много неща,та едни сладка ще ми се опрат!Аз основно бера разни работи и ги консервирам.Много разтоварващо действа честно казано работата из градината.Признавам си,ако мъжа ми не беше земеделец по душа,аз хич нямаше да се захласна по зеленчукопроизводството.Имам чувството,че тука в една агроаптека в която ходя за препарати да спасявам една кайсия ме имат за идиотче.Всеки път мъкна листа и питам като за умиращ човек-какво й е,какво й е,ще се оправи ли сега?  Mr. Green

А иначе зайците са много интересни за отглеждане-следя болести,кога ще има озайчване,имам даже Ексел таблица,за да не пропуснем да поставим специално сандъче в което майката ражда.Капризни са  и искат старание и грижи.
И не виждам лошо да се създаде навик и децата да помагат активно-моите са две и се старая да ги включвам и да помагат-нека знаят от къде идва храната и да се научат да не съсипват и изхвърлят с лека ръка!И да не пазаруват ненужни им неща само защото са рекламирани.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 00:04 от Рибозом

# 276
Ядем месо всички-4 ри човека сме.Даже си го и отглеждаме за клане и ядене-прасе,зайци.Ще ми се и пилета да добавим,ама още е проект.От миналата година си отглеждаме и много голяма зеленчуково-плодова градина.В най-големите есенни студове садихме с мъжа ми дървета и тази година която идва ще берем първите плодове.И честно казано няма нищо общо с плода,зеленчука и месото из магазините.За мен магазинните са пълен боклук.Ко намеря начин да си произвеждам и шоколад...
Свели сме до минимум купешката продукция.Имаме даже лимон и още имаме необрано прясно зеле и е страхотно-свежо и хрупкаво.Зелето ако незнаете може да си зимува,не измръзва.Днес дообрах и последните късчета броколи.
Предстои подмяна на лозето,понеже моя милост е голям любител на Каберне и Мавруд и можете да ми завидите  Mr. Green

Откакто съм дошла да следвам в София все ми се иска цялото ни стопанство да го взема със себе си. Завиждам ти, Рибозом.

# 277
Не е за всеки тази работа с домашното производство. Родителите ми от четири години живеят в къща извън града и имат 4 декара двор. До миналата година всичко беше в трева, после взеха да гледат няколко корена домати и разни зелени подправки. Пробваха и с краставици и пипер, но нищо не стана и се отказаха. Не им харесва изобщо тази дейност, правят го само заради качеството на доматите, които по някаква независеща от родителети ми причина вървят много добре, даже съседите се чудят.  Mr. Green Животни е абсурд да гледат. Аз живея в къща с двор в града, но не изпитвам никакво желание за подобни неща и изобщо не ме мотивира идеята, че ще знам как расте нещо преди да го изям. Изобщо не ме интересува как расте, стига да е вкусно.

# 278
единственото нещо, което намирам смисъл да садя са домати. наистина е друга губерния домашния домат. възхищавам се на хора, като Рибозом, но самата аз трудно ще се увлека, въпреки че според мен това увлечение е като апетита - идва с яденето/практиката!

# 279
Не е за всеки тази работа с домашното производство. Родителите ми от четири години живеят в къща извън града и имат 4 декара двор. До миналата година всичко беше в трева, после взеха да гледат няколко корена домати и разни зелени подправки. Пробваха и с краставици и пипер, но нищо не стана и се отказаха. Не им харесва изобщо тази дейност, правят го само заради качеството на доматите, които по някаква независеща от родителети ми причина вървят много добре, даже съседите се чудят.  Mr. Green Животни е абсурд да гледат. Аз живея в къща с двор в града, но не изпитвам никакво желание за подобни неща и изобщо не ме мотивира идеята, че ще знам как расте нещо преди да го изям. Изобщо не ме интересува как расте, стига да е вкусно.

Чек, аз от десет години живея в къща с десет декара двор. Имах два опита за производство на зеленчуци, завършили с пълен провал Confused Срам....

# 280
10 дка  не е двор, а имение. И да го косиш сигурно не е лесно  Laughing

# 281
Е то не е особенно сложно да си засееш няколко овощни дървета.Почти като големи цветя е.После е голяма зарибявка да се научиш как да ги подрязваш и да оформяш корона.Съседите ме гледаха като полезно изкопаемо как с една книга отворена и по картинки подрязах прасковите и сините сливи,аз обичам много да чета и после да експериментирам.Почнаха тихомълком да ме наричат "Пловдивчанката",щото за капак в Сливен съм снаха и да шушнат като ме видят.Ама да видите как зяпаха като набрахме тази години праскови по-едри от едър мъжки юмрук.То в книгите всичко си пише бе,стига да се  интересува човек.От къде мислите се научих да отглеждам и зайци?  Crazy

# 282
Чек, аз от десет години живея в къща с десет декара двор. Имах два опита за производство на зеленчуци, завършили с пълен провал Confused Срам....

Аз се чудя как да отгледам азалия и гардения, а хубави зеленчуци се намират сравнително лесно и няма да гледам. С цветята обаче много се занимавам и се ядосвам като не вървят. Сега съм запланувала да отида в двора на апартамента на дядо ми и баба ми (който продадохме) и да си изтръгна една жълта роза, която баба ми гледа много години, и да я пренеса в моя двор. По някакъв начин още цъфти. Минах наскоро и я видях и мира не ми дава, докато не съставя план как да я получа.  Crossing Arms Собствениците на жилището не живеят в България, но ще ги издиря.  Mr. Green Израснала съм там и не ми трепва особено като мина и видя прозорците, но за розата ми се приплака направо.

# 283
10 дка  не е двор, а имение. И да го косиш сигурно не е лесно  Laughing

Имаме тракторче, но и човек, който коси периодично. Имаме дървета, включително и клен, от който си правим кленов сироп. Не е хубав, струва много повече, отколкото магазинския, но пък си е наш.  Laughing
Имам няколко стотин лалета, нарциси и зюмбюли. Когато ми ги изядоха сърничките, плаках.  Joy
Мисля, че имам азалия, но не съм сигурна. Погледнах. Имам, да.

# 284
Мисля, че имам азалия, но не съм сигурна. Погледнах. Имам, да.

И аз постоянно имам, но за по няколко месеца.  Mr. Green Мрат като по програма да им се не види. Гардениите същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт