ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 418
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 255
  • Tам през Атлантическия океан

аз споря за средата  Laughing други за крайностите  Mr. Green

# 256
Не съм чела темата, но би ми било интересно да зная дали има статистика колко вегани и вегетарианци има сега, колко са били преди 20 и колко преди 200 години? newsm78

# 257

Мое приятелче , дете , момиченце гърче , гледаха зайче много години , дебел , казваше се Токидиди , не беше селекция бройлер  Wink

Не е нормално да трупаш мускули до такава степен, че краката ти да се чупят. Нали? Има напълняване и напълняване. Знам кога едно животно е дебело от прехранване и кога от друго.  Wink

# 258
# 259
Четейки темата, пак стигам до постулата за алабаша, който един много умен лекар ми каза: който се храни дълго време само със зеленчуци, след време придобива интелигентността на алабаш. Запишете си.

# 260

Четейки темата, пак стигам до постулата за алабаша, който един много умен лекар ми каза: който се храни дълго време само със зеленчуци, след време придобива интелигентността на алабаш. Запишете си.
Чудя се обаче , ти ли с какво се храниш , за да постигнеш такива интелектуални висоти ? Просто си умопомрачително елементарна  ooooh!

п.п. Тук , в Швейцария килограм био месо струва 40 CHF . Тук е забранено земята да се пръска с пестициди , фуража се обработва и т.н.
Ако си мислиш , че тъпчейки се с блъсканото с хормони и антибиотици месо , от животни гледани при крайно неблаоприятни условия и така си набавяш необходимото , за да се поддържаш умствено , катеорично не си успяла да го постигнеш ... Но щом те радва - залъгвай се !

# 261
Не съм чела темата, но би ми било интересно да зная дали има статистика колко вегани и вегетарианци има сега, колко са били преди 20 и колко преди 200 години? newsm78

Не зная, но съм гледала документални филми най-различни и помня, че вегетариантството е избор на съвременното общество - 100-120г. Преди това не е имало 'такова животно', или е било толкова рядко, че не е било явление изобщо. Което е различно от това, че има общества, които традиционно се хранят преобладаващо с растителна ( или животинска) храна, съответно на условията на живот, в които живеят (адаптирането към средата).

# 262
  • София
Хищници или тревопасни могат да бъдат само животните. Обаче много хора не правят разлика между човек и животно, някои дори се смятат за по-нисши от животните.  Crazy Оттук идва и объркването в терминологията.

Прадедите ни/първобитните хора са били всеядни  Mr. Green 'що ли  Rolling Eyes

Ловували са /убивали  Sunglasses не по много хуманен начин  Whistling  

Ловували са и са убивали, но не с нокти и зъби.

"Хищници наричаме всички животни, хранещи се с месо на други животни".

Справка:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8

Човекът не фигурира в списъка на хищниците. Каква изненада за любителите на "теорията", че човекът е животински вид.  Laughing

Като не животински вид не би следвало и да сме трвевоопасни  Laughing

Нали каза по горе че не бъркаме хомасапиенс с животните   Wink забрави ли  Laughing

А дълбоко в своята еволюционно развитие мож и като животни да сме ловували  Wink

Даже приматите като цяло 'вегани' но и те от време на време ядат месо/т.е. други животни  Sunglasses

Mr. Green

Нищо не съм забравила, но ти явно не четеш.  Wink Затова съм ти маркирала в червено какво съм казала по-горе.
Еволюционната теория по-добре изобщо да не я подхващаме. Единственото сигурно нещо, което може да се каже за нея е, че е недоказана. Т. е. рисунките, които си дала съществуват единствено в нечие въображение.

# 263
Е как да е недоказана бе, Александра  Rolling Eyes  .. в тая тема стана тъмна Индия, честно . Невежество с/у оригиналничене, накрая не е ясно кой какво мисли/защитава, важното е да се изцепи, а темата изобщо не е в мрака. ooooh! Гаси неграмотната история.

# 264

---
Темата е за и против месото , поставих снимките именно заради това ,че съм останала с впечатлението ,че точно тази конкретика много рядко изниква в съзнанието на хората като става дума за месо , ядене и т.н.  Wink Мога да ти го напиша още 20 пъти , няма проблем .

А защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н.?

А що не ?

Дълбоко съжалявам, но от този отговор наистина не разбрах защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н. Би ли ми обяснила по-подробно?
Защото това не е обяснение ,а въпрос  Wink

# 265
  • София
Тя ако беше доказана, нямаше да е теория.  Wink

# 266
  • София
Киселото ми зеле със свински гърди стана невероятно вкусно, пък който ще да я кара само на кисело зеле! Друго си е да  има леко мазничка мръвка в тавата!  Wink

Малко е трудно да се обобщи за приматите, защото са доста, но човекоподобните хич не са вегани, а си хапват и месо, и яйца, стига да успеят да се докопат до тях. Доста птици, дребни бозайници и дори дребни видове маймуни биват изловувани от шимпанзетата.

# 267
Аз съм МНОГО ПРОТИВ разните му добавки и прибавки, които бутат в месото и др.храни (разни Е-та и тем подобни), гдето хи4 не им е там местото... отколкото самото месо или зеленчуци и плодове  Crazy

# 268
  • София

---
Темата е за и против месото , поставих снимките именно заради това ,че съм останала с впечатлението ,че точно тази конкретика много рядко изниква в съзнанието на хората като става дума за месо , ядене и т.н.  Wink Мога да ти го напиша още 20 пъти , няма проблем .

А защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н.?

А що не ?

Дълбоко съжалявам, но от този отговор наистина не разбрах защо, според теб, е необходимо точно тази конкретика да изниква често в съзнанието на хората, като става дума за месо, ядене и т.н. Би ли ми обяснила по-подробно?
Защото това не е обяснение ,а въпрос  Wink

Т.е. ти самата нямаш отговор, така ли? Или не отговаряш поради друга причина?

# 269
Ядем месо всички-4 ри човека сме.Даже си го и отглеждаме за клане и ядене-прасе,зайци.Ще ми се и пилета да добавим,ама още е проект.От миналата година си отглеждаме и много голяма зеленчуково-плодова градина.В най-големите есенни студове садихме с мъжа ми дървета и тази година която идва ще берем първите плодове.И честно казано няма нищо общо с плода,зеленчука и месото из магазините.За мен магазинните са пълен боклук.Ко намеря начин да си произвеждам и шоколад...
Свели сме до минимум купешката продукция.Имаме даже лимон и още имаме необрано прясно зеле и е страхотно-свежо и хрупкаво.Зелето ако незнаете може да си зимува,не измръзва.Днес дообрах и последните късчета броколи.
Предстои подмяна на лозето,понеже моя милост е голям любител на Каберне и Мавруд и можете да ми завидите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт