ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 595
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
Трябва ми хубаво пилешко. Къде в София да купя? Ние в къщи не консумираме, защото всяко такова което сме купували от веригите е било с лош мирис при варене и го хвърлям, какви ли не марки сме пробвали.
Но ще имам гости които предпочитат пилешко и искам да им напрявя нещо вкусно...  Praynig
Препоръчвам пилетата Дюк,по-скъпи са,около 7лв./кг.,хранени с царевица и имат вкус на домашни селски ,супата става невероятна

# 826
Трябва ми хубаво пилешко. Къде в София да купя? Ние в къщи не консумираме, защото всяко такова което сме купували от веригите е било с лош мирис при варене и го хвърлям, какви ли не марки сме пробвали.
Но ще имам гости които предпочитат пилешко и искам да им напрявя нещо вкусно...  Praynig
влез в темата за Чистата храна

# 827
СлънцеЛуна - Еми на 3-4 август (събота и неделя) ходих до морето (Зл.пясъци) и се поизпуснаха нещата...  Sunglasses Да, цифрите за В/М са в % от нормите и затова се сравняват със 100 Wink Другите неща - естествено съм ги изчислил, май само тях ги няма у тия таблици  Rolling Eyes Ще чакам менютата ти с интерес. Wink

# 828
Не знам за постите , но защо да не са готвили с масло . И търговията е измислена от памтивека,а зехтин се е внасял във България / дървено масло /. Янечек не знам каква ви е историята с доктора и алабаша  , да смятам ли , че твоя мозък е като на кокошка или прасе , който са интелигентни създания между другото. Mr. Green

# 829
И търговията е измислена от памтивека,а зехтин се е внасял във България / дървено масло /.

Чисто технически, преди 200 години не се е внасял зехтина, а просто се е превозвал от едно място до друго в рамките на една държава. Да, не е липсвал зехтин на пазара, но не знам доколко е бил достъпен и дали масово не се е готвело с мас. Маслото мисля също е било скъпа стока, а и то не става за всякакъв вид готвене.

# 830
  • Варна
А аз напоследък чувам от някои лекари, че комай нивата на холестерола не се влияят ни от диета, ни от килограми, а чове или е предразположен и от еднна възраст нататък си ги има, или не.
Не зависи от възрастта  Peace
Бях на една лекция, в която виден доктор сподели, че дори да се намали приемът на животински мазнини отвън, организмът си ги синтезира сам. Съотношението беше 1 към 3.

# 831
Не, Янечек, не е лимец, а пшеница. Тя не става хубава, поне моята, а лимец се каня да правя тази седмица. Я да се похваля и с люцерната си и да лягам. Simple Smile
Скрит текст:

# 832
  • София
А аз напоследък чувам от някои лекари, че комай нивата на холестерола не се влияят ни от диета, ни от килограми, а чове или е предразположен и от еднна възраст нататък си ги има, или не.

Ще се цитирам от друга тема:
Цитат
Високият холестерол няма много общо с холестерола, който приемаме с храната. Над 85% от него се произвеждат от организма, а "лошият" (всъщност липопротеините с ниска плътност, LDL) се увеличава при метаболитно нарушение, което пък най-често се причинява от високия прием на захар, трансмазнини, алкохол.

Това е стара информация и аз съм изненадана, че не се знае масово. Та нали поради тази причина дори тъпите женски списания още преди години реабилитираха яйцата и ги препоръчват като здравословна и пълноценна закуска.

# 833
И търговията е измислена от памтивека,а зехтин се е внасял във България / дървено масло /.

Чисто технически, преди 200 години не се е внасял зехтина, а просто се е превозвал от едно място до друго в рамките на една държава. Да, не е липсвал зехтин на пазара, но не знам доколко е бил достъпен и дали масово не се е готвело с мас. Маслото мисля също е било скъпа стока, а и то не става за всякакъв вид готвене.

Ми тогава всичко е било Био  Mr. Green и стандарта е бил друг, не е било стока лукс, няма да се учудя да се струвал колкото сега олиото за нашия стандарт. Маслото не е било стока , а сами са си го правели , всяка къща е имало крава , овце кози , но разбираше по ви е удобно да си мислите , че само свинската мас е била налична. Градовете са били малки , богаташите малко . Един богат селянин се е мерел с колко овце и тн. има и колко ниви . За мен да се готви със свинска мас е гнусно и недопустимо , щом може да се сложи на боб,  Sick, защто да не може с масло . Дори мога да дам рецепта, която знам от майка, която от нейната майка и тн. Вари се зелен фасул и картофи ,когато са готови водата се отлива , запържва се масло обилно количество с малко чесън , след което всичко се залива. Едно време основната храна на хората е бил хляба , пълнозърнест черен /щото е нямало друг/ , всичко останало са глупости дето ги говорите.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 10:35 от adelinda

# 834

Ми тогава всичко е било Био  Mr. Green и стандарта е бил друг, не е било стока лукс, няма да се учудя да се струвал колкото сега олиото за нашия стандарт.
Ти това сериозно ли го мислиш  Shocked

# 835
За постите знам,че сряда и петък по незнайно какви за мен причини  са били без мазнина.През останалото време не виждам как ще стане.И запек ще получат и мозъка ще им се спаружи 40 дни без мазнина,което на практика обезмисля пречистването.Да не говорим,че и представа нямам каква е тази манджа дето ще стане без мазнина.

Не знам за кой какво е бил зехтина,за мен стана известен преди няколко години,до тогава ползвахме слънчогледово олио.То пък е било на пазара по нашите земи  през 30-40 години на мин. век.
Маслото си е било лукс също,маста е била ширпотреба.

# 836

Ми тогава всичко е било Био  Mr. Green и стандарта е бил друг, не е било стока лукс, няма да се учудя да се струвал колкото сега олиото за нашия стандарт.
Ти това сериозно ли го мислиш  Shocked

Напълно . Коефициента ми на интелигентност е малко над средния. Целия ми род са лекари инженери , учители ,моите родители също . Никой не ме смята за глупава , че съм с такъв избор на хранене и  не говоря глупости .

Оr, точно бабите дървено масло му казват , не случайно го написах  . Вместо да гадаеш и мислиш провери в разни източници , еле преди 300 години сме били под труско робство и ние и гърците .Wink Това ,че ти не виждаш как ще стане , това не значи , че не е ставало по начина ,по който ти не разбираш . Моя колежка е работила в Кипър, при семейство попаджийско и са постили точно без мазнина и тахан са яли много , еле там зехтин бол. Но на нея не и е понесло/ това е друга тема на разговор/.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 10:46 от adelinda

# 837
Ох,хайде не се излагай така плоско.Ако искаш да си го мериш с някой ,не е мястото тука.

# 838
олиото е било лукс ,
готвели са с една дървена лъжица олио на една голяма тенджера ядене , затова бабите сега обилно поливат всичко с олио , поне тези около мен хич не го жалят ...

===

зехтин пък изобщо не са виждали , те за олио са си мечтали , вие за зехтин говорите ...

# 839
Едно време основната храна на хората е бил хляба , пълнозърнест черен /щото е нямало друг/ , всичко останало са глупости дето ги говорите.

Пълнозърнест хляб-друг път.Още тогава триците са ги хвърляли на животните,сега някои хора,които смятат животните за свои другари ги ядат наравно с тях.

Като се има впредвид,че едно време се е готвело в глинени негледжосани съдове,трябва да се знае,че преди употреба такива съдове трябва да се намажат изобилно с мазнина и то не от олио,а мас,и така да се ползва,щото иначе ще се спука и семейството ще остане без манджа.Та по време на пости пак ще се ползва същия мас-ен съд .

adelinda,нямам какво да гадая,чета в етнографски източници,срещам се и общувам с хора от всякакви области,не си изсмуквам от пръстите като теб и не се тупам в гърдите какви са роднините ми.

Общи условия

Активация на акаунт