ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 598
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 810
И преди 2000 години е имало зехтин , не ставай смешни . Не е имало олио , палмови мазнини и тн. Мюсюлманите как са готвели като е нямало свинско . Такива уреди за кълнове в Лекси гледах и май нямаха и 30 лв.

Не понасям свинската мас и никога не сме готвили с нея, гнусна ми е  Sick Sick Sick
Or , не говори така кардинално , това ,че ти смяташ за нормално да готвиш с мас не значи , че е другите го правя, еле всички  Naughty

Ти пък откъде реши,че готвя с мас? Само се придържам към фактите и това,че нещо на мен не ми харесва,не означава,че трябва да е гадно и вредно.

Зехтин има където е топло и хората трябва да се разхлаждат-такива са му свойствата.Кокосови,палмови мазнини също.В Бг има студена зима-на хората им трябва с нещо да се сгряват-ядат свинско с винско,махат пръжки с лук,готвят с мас.
Природата не е така глупава да даде свинско на арабите и кокос на християните.

# 811
Кълнове правехме за домашна работа по биология. Бобчета върху влажен памук.

Аз така и не се докопах до ефективна технология за отстраняване на памука, който НЕ искам да го ям...  Crazy

бъръльо-бъръльо - по-напред у темата бе показаха и машинка за отглеждане на кълнове. Не знам дали с нея става по-бързо...  Rolling Eyes По онзи, простия, метод ти трябва място за 1 буркан и 1 тавичка колкото 1/2 нормален лист. Това е горе-долу същото място Wink Да, трябват ти и 5 или 2 пъти по 5 минути на ден да се занимаваш с това (освен яденето  Sunglasses)

# 812
  • София
Цитат
Мюсюлманите как са готвели като е нямало свинско

С овча лой са готвили и сега готвят с лой!

# 813
Сетих за мазния пилаф с овнешка опашка, любим на Настрадин ходжа.

# 814
За мен такива напитчици са пълна гнус. Ако щя ям, да ям като хората, бананите отделно, ядките отделно. Такива противни помии обаче съм забелязала, че често са в менюто на веганите. Слагат още протеини от коноп, соеви протеини и спирулина.
Ама да - как още някой не е казал, че Библията е написано "давам ви всяко семе и всяка трева за храна". Не убивай било повеля за вегетаринаство, направо ще падна. Вярно е това за алабаша.
пп: а тахан не си купувам, сама си правя  Sunglasses

Абе плодовите шейкове някои биват,но това смутитата верно са пълна гнус.
А скоро четох,че вит.С се разрушавал при това мелене и друсане в шейкъра и се отказах временно
от тях.

Тя тая овнешка или говежда опашка ли беше и на римляните била любима

# 815
Верно,баклавите им имат странен вкус.

# 816
Кълнове правехме за домашна работа по биология. Бобчета върху влажен памук.

Аз така и не се докопах до ефективна технология за отстраняване на памука, който НЕ искам да го ям...  Crazy

Оох, Маями, то там беше и номерът да не ни завъртят някоя двойка. Всичко трябваше да е чисто и прегледно. Не искам да чувам за кълнове. Колко опити съм направила  ooooh!

# 817
Верно,баклавите им имат странен вкус.
да,скъпите баклави са с масло,по-евтините-с лой
аз не им харесвам сладкишите

# 818
Най-вкусна баклава прави свекърва ми - 2 пакета масло разтапя на 1 пакет кори.

# 819
Някога хората са яли просто много по-малко, а са работели много повече физическа работа. Проблемът днес е, че добре се намухваме. Като ядеш малко, ни животинска мазнина, ни сланина могат да ти вдигнат холестерола.
Баща ми ми е казвал (на 81 е), че когато майка му постела в неговото детство, не е ползвала никаква мазнина. Те са от едно бедно планинско село, къде ти олио, къде ти зехтин.
Мда, с лой са готвели мюсюлманите. Това няма шанс да го хапна, ужасно ми мирише и месото, и млякото на овците.

# 820
  • София
А аз напоследък чувам от някои лекари, че комай нивата на холестерола не се влияят ни от диета, ни от килограми, а чове или е предразположен и от еднна възраст нататък си ги има, или не.

# 821
Трябва ми хубаво пилешко. Къде в София да купя? Ние в къщи не консумираме, защото всяко такова което сме купували от веригите е било с лош мирис при варене и го хвърлям, какви ли не марки сме пробвали.
Но ще имам гости които предпочитат пилешко и искам да им напрявя нещо вкусно...  Praynig

# 822
Пускал съм такива в темичката за калориите в период, когато съм бил в период на заслабване и следях по-изкъсо всичко, тъй че не е проблем да ги пусна пак. За да не търся точно у кой постинг е било, ето направо няколко линка към публикуваното от мен по въпрос:

Текст относно периода 01-14.08.2013 г.
Таблица "План от 01-14.08.2013"
Таблица "Реално 01-14.08.2013"
Графики План и Реално 01-14.08.2013 г.

Т.е. планът съм си бил направи на база 2 примерни менюта за някакво разнообразие. Реално те се изменят с течение на времето, защото човек НЕ Е нужно да е "закован" у някаква рамка, нали?  Sunglasses Но пък се следва общата тенденция на задоволяване нуждите на организма ден след ден поне на 80-90% по всички показатели, като калорийния прием е ограничен и има някакъв добър баланс межди Б,М,В  Flutter

Види се, че след 09.08. несъм подобрил по-истински нещата у реалното.....  Mr. Green За пример, ето и менюта за 12.08.2013 г. - План и Реално....

Всичко постнато по-горе е на база данни от USDA и други реномирани източници, но грешката в данните на USDA относно съдържанието на вит. А в храните НЕ Е поправена и ме мързи сега да преизчислявам всичко пак (нужно е да се разделят цифрите за вит. А на 3.333, което НЕзнайно защо USDA не са направили... Откри го 1 "колежка" от калорийната темичка през есента, т.е. СЛЕД август 2013 г.)

Всичко постнато по-горе е на база изчисления от мой си софтуер...  Simple Smile

Беше ми интересно да прочета, но откровено казано, много неща не разбрах.

Първо, в текста относно периода си писал за 30/30/40 Б,М,В, т.е това трябва съответно да са процентите от прием на белтък, мазнини, въглехидрати. Това по кой режим е ?!

До колкото разбирам от текста, си искал да сваляш, т.е калорийният прием е отрицателен. Но колко килограма е целта ти ? Не виждам изчислен базов метаболизъм на тогавашните килограми и на килограмите, които искаш да поддържаш (да достигнеш).

В плановата таблица виждам, че целта ти е 1700 калории на ден, което както и да го погледна е твърде малко за мъж. В реалната таблица имаш дни с по 3700 калории на ден и такива с по 1500. Защо така, не ми е ясно. В едни дни си преяждал, в други си гладувал. Фибрите и захарите в грамове ли са ? Ако въглехидрата е в грамове е твърде малко, имайки предвид, че осреднено калориите са ти 2000. Витамините и минералите предполагам са в проценти, нали newsm78 ?

Като се върна в България ще пусна вегетариански менюта.

# 823
Не знам за кога "някога" говорите, но например слънчогледовото олио преди 200 години просто не е съществувало. Да се чуди човек как са постили тогава. Или не са?

# 824
  • София
Не знам за кога "някога" говорите, но например слънчогледовото олио преди 200 години просто не е съществувало. Да се чуди човек как са постили тогава. Или не са?

Много просто са постили - без никакви мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт