ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 632
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 765

Че то и доста зеленчук няма как да се яде суров или без подправки. Коприва, авокадо, спанак, тиква, боб, леща... Но това не е аргумент да ги причислим към неполезни храни и да не ги ядем.

Само да вметна за авокадото - освен че си го ям сурово, в Австралия, примерно, често мажат филиите с авокадо, вместо масло.

# 766
Принципно не се и готви авокадото освен , че се овкусява. Сланака го ям суров, на салата, боба и лещата на кълнове може , само за тиквата не се сетих освен на фреш , как може сурова и да е вкусна . И копривата един познат я ядеше сурова в кисело мляко , аз не бих се осмелила  Mr. Green

# 767
но рядко децата по свой избор са месоядни или вегетарианци, а в повечето случаи гледат да угодят на родителите.

По мой избор не ям месо от дете. Родители (не-вегетарианци) - месо 1 - 2 пъти в седмицата.  И силно месоядни роднини.

Дали рядко или често няма статистики, които надеждно да подкрепят една от хипотезите.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 02:43 от Devorah

# 768
През първобитните времена цялото племе се е подигравало на слабите ловци.
А те чудейки се как да се оправдаят измислили вегетарианството.

По темата за авокадото. Не мога да си го представа сготвено каква гадост ще е.
Мачкам го на пюре със сол и лимонов сок и става идеална основа за хапки с червен хайвер   chef

# 769
Много тъпо е да се пренебрегва еволюцията и да се дават за пример първобитните, независимо в полза на коя теза. Нали толкова много време сме се променяли спрямо околния свят и червата ни са нагънати, така че да можем да смелим всяка храна, която ядем. Ама това някак си не се осъзнава и се говори " човекът е плодояден/ човекът е ловец. А всъщност чевекът е прасенце - каквото има, това яде и все оцелява да му се не види!

# 770
  • София
И без статистики е близо до ума доколко децата имат избор. Ако мама и тати са вегета, каква е вероятността да готвят месо специално за децата? Вегетарианството не е само рационален избор, а по-често е свързан с някаква вяра. Ако аз вярвам, че месото е вредно и не го ям, няма как да ме накараш да сложа месо в чинията на детето си. Месоядството е същото и типичен пример е жертвоприношението в месоядните култури. Но е по-лесно да се приеме, че едно дете не обича да яде месо. Някак нещата опират до отказ от благо и до дефицит на благо.

Точно, прасета сме, ама много хора се обиждат.

# 771
Айде, до черния хайвер стигнахме  Laughing Омари кога ще ядем Simple Smile

# 772
Когато Богинята дойде да ни даде прибор  Sunglasses

# 773
10 cent , това което ми е известно за витБ12 - обикновено  дефицит на този витамин се среща при заболяването пернициозна анемия, при което обикновено има и заболяване на стомаха - нарушена е секрецията на един фактор, който помага за усвояването на витВ12 в червата.
По начало, в дебелото черво на човек чревните бактерии може и да произвеждат вит.Б12, но той е неусвоим за тялото и се изхвьрля с изпражненията.

Всъщност за усвояването на всичко е необходима здрава чревна флора,иначе няма никакъв смисъл с каквито и витамини да се тъпче човек-от храната или синтетични.Поради тази причнина недостиг се среща и при месоядни.Маята и останалите набухватели в хляба примерно създават доста проблеми на флората,също и сиренето и кашкавала,приготвени с мая.
Другото нещо за нарушение се явяват многото фибри в храната както е при веганите и особено суровоядците-с времето се oшкурват червата им.Ще дам малък пример-при едно просто изчистване на стомаха с вода и сол първата храна след това трябва да е малко ориз сготвен с гхи(или масло).Т.е. червата трябва да се намажат с филм.Бабите навремето като са постили,.т.е. веганствали по 40-50 дни са продължавали да готвят с мас.Същото препоръчва да става и в днешно време по постите една съвременна лекарка,като маста може да се замени с масло ,но да се готви с животинска,а не с растителна мазнина.
Евентуално мога да си представя,че и с кокосова мазнина е добре.

# 774
  • Sofia
Принципно не се и готви авокадото освен , че се овкусява. Сланака го ям суров, на салата, боба и лещата на кълнове може , само за тиквата не се сетих освен на фреш , как може сурова и да е вкусна . И копривата един познат я ядеше сурова в кисело мляко , аз не бих се осмелила  Mr. Green
     Може да пробваш настъргана сурова тиква с канела,орехи и мед,вкусно е

# 775
Принципно не се и готви авокадото освен , че се овкусява. Сланака го ям суров, на салата, боба и лещата на кълнове може , само за тиквата не се сетих освен на фреш , как може сурова и да е вкусна . И копривата един познат я ядеше сурова в кисело мляко , аз не бих се осмелила  Mr. Green

Спанака суров е богат на оскалова киселина...Точно боб и леща на кълнове....не си ли чела за лектините.Да не говорим,че да се ядат кълнове е най-ненормалната работа,плод пак на съвремeнно творчество в "здравословните" среди.
Копривата може да се яде сурова ако се стрие добре с ръкавица,но по-добре е да се попари с гореща вода.
Авокадото е тежка храна,ама ако си суровоядка може да не ти пречи,все нещо трябва да те дърпа надолу.. Simple Smile

# 776
Черпя с кълнове от боб мунг, плийс! Grinning
Скрит текст:

# 777
Айде, до черния хайвер стигнахме  Laughing Омари кога ще ядем Simple Smile

Не четете значи. Червен, не черен.

# 778
Черпя с кълнове от боб мунг, плийс! Grinning
Скрит текст:

Ако ги бланшираш поне, може да опитам.Аз лично си го готвя както традицията повелява. Simple Smile

# 779
Хайде сега и да го бланширам, мноу ме мързи! Confused
Квото ядеш, придобиваш от качествата му, аз така знам и си пия чай от троскот да ставам жизнена и устойчива на всичко като него. Sunglasses Grinning

Общи условия

Активация на акаунт