ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 448
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 900
Сега е ред да кажем, че си можем и без вълнени пуловери на тия градуси (по принцип, а не защото си веган/вегетарианец).  Laughing
Е, има якета И с гъши пух, но съвсем не са задължителни, за да се изкара една такава зима.

# 901
Абе, колкото и да е, и супермного да топлят разните му гумено-шушлякови обувки, на мен лично ми е по-уютно с обувки от естествена кожа. Пък и нали кожите ще станат зян, след като изядем пържолките, ако не се направят обувки, чанти, колани, якета и пр.  Laughing
Както и с нищо не мога да сравня усещането от хубав огън в камината с истински дърва - дори и климатикът, парното и газта да дадат в крайна сметка същата температура, друго си е, някак по-топло и уютно си е с дърва.

# 902
Сега е ред да кажем, че си можем и без вълнени пуловери на тия градуси (по принцип, а не защото си веган/вегетарианец).  Laughing
Е, има якета И с гъши пух, но съвсем не са задължителни, за да се изкара една такава зима.

Какъв е проблемът с вълната по принцип? Животните не се убиват или тероризират (не че нося вълнени пуловери  Laughing).

# 903
Абе, колкото и да е, и супермного да топлят разните му гумено-шушлякови обувки, на мен лично ми е по-уютно с обувки от естествена кожа. Пък и нали кожите ще станат зян, след като изядем пържолките, ако не се направят обувки, чанти, колани, якета и пр.  Laughing
Както и с нищо не мога да сравня усещането от хубав огън в камината с истински дърва - дори и климатикът, парното и газта да дадат в крайна сметка същата температура, друго си е, някак по-топло и уютно си е с дърва.

Много се разводни темата, но изобщо имаш ли представа какво е -20 градуса? Едва ли ще ти е уютно с обувки от естествена кожа. ВЕрвай ми.  Laughing

# 904

Много се разводни темата, но изобщо имаш ли представа какво е -20 градуса? Едва ли ще ти е уютно с обувки от естествена кожа. ВЕрвай ми.  Laughing

Ами, всъщност повечето ми живот е минал в климат много по-хубав, топъл и сух от софийския, така че 10 години в София не можах да се стопля зимата  Mr. Green Не съм фен на отрицателните температури определено Simple Smile

# 905

Какъв е проблемът с вълната по принцип? Животните не се убиват или тероризират (не че нося вълнени пуловери  Laughing).

Да, има вегани, които дори не носят нищо вълнено и копринено както и кожено.
В заведение забърсват приборите с оцет или си носят собствени (защото с тези на заведението може да се е яло нещо животинско преди това) .
Не ядат мед и пчелни продукти.
Имаше и още, но в момента не се сещам.

Кукумицинка, аз знам, но не твърдя, че е вярно на 100%, че се гледат отделно животни за кожа.

# 906
  • София
Климатът на София е гаден, защото е котловина - сутрин винаги е студ и мъглите са твърде чести. А зимно време като има мъгла и влага, направо ти попива в дрехите. Обаче това е положението, все трябва да се живее някак!

# 907
Климатът на София е гаден, защото е котловина - сутрин винаги е студ и мъглите са твърде чести. А зимно време като има мъгла и влага, направо ти попива в дрехите. Обаче това е положението, все трябва да се живее някак!

А, бе Анди. Ти ела у Канада, където в момента температурите са по-ниски от повърхността на Марс, пък тогава се оплаквай от София.  Laughing

# 908
  • София
Аз затова не искам да идвам в Канада. Тук едва издържам, а там направо на шушулка ще стана!

# 909
  • София
Имам позната в Канада, която твърди, че понасяла канадския студ по-добре от софийския. Тук ѝ било по-студено.

# 910
Имам позната в Канада, която твърди, че понасяла канадския студ по-добре от софийския. Тук ѝ било по-студено.

Пак сме оф, но нормалния студ е поносим. Навсякъде в сградите е топло, в големите градове може да изкараш зимата без да си показваш носа навън. Тази година, обаче е извънредно положение. Студ! Май само белите мечки са щастливи.

# 911

sophiemmaspencer, как позна , че си по голяма от мен , като дата на раждане не съм писала.? Шарлан и аз не я знаех , но я знам от диетичните и вегетарианските форуми , но майка я знае . Добре , и да е имало , мас , не сме купували и аз не я помня. Майка , не обича много месо и не ни е и готвила .Баба ми прасета не са гледали , тя не е отраснала с мас, на свой ред и ние. Колкото и да ви е трудно да го проумеете е факт. Нямам сметка да лъжа , както вече казах , като дете съм яла месо  , не съм от родените вегетарианци и не го имам за лицемерие .

# 912

sophiemmaspencer, как позна , че си по голяма от мен , като дата на раждане не съм писала.?

Предполагам е видяла, че в профила ти пише XX г. Thinking

Вече нищо не пише, аз също поправям. Laughing

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 09:16 от ГАЛИ__

# 913
  • София
Tука стана малко -  аз съм ял мас, значи и ти си ял мас, но ако аз не съм ял мас, то тя не съществува.  Shocked

Моите родители са отраснали единият с шарлан, единият с мас, впоследствие са ползвали предимно олио, пък аз предпочитам зехтин, екстра върджънът ми е малко смрадлив, пък и правих едно прочистване с такъв и до ден днешен ми се повдига от него.  Sick Месо не ям, ботушите ми са кожени, нито съм промит мозък, нито мисля, че съм лицемерна в идеалите и подбудите си. Тази тема стана много тип "вечното дерби"...

# 914
Баба ми правеше козунак с мас, когато бях малка. Нищо общо със сегашният, който масово се прави с олио. Че и домашна беше маста, пра-баба ми си гледаше прасета на двора на село и дядо ми носеше.
С днешна дата, надали точно с мас бих готвила, но когато аз готвя, ползвам масло, вместо олио.
И макар в менюто ми основно да преобладават животински продукти, далеч не значи, че не обичам животните. Имала съм веганско залитане преди 7-8 години, в гимназията, отказвах и обувки от естествена кожа. Резултатът беше, че анемията ми се прояви за пръв път от 9-годишна и вкъщи шкафът и ученическата ми чанта бяха пълни с мултивитамини, желязо, калций и магнезий. Ами, мерси, ама аз предпочитам да си хапвам яйчицата и пилешкото, ама да не спомагам за оборота на близката аптека, поне що се отнася до неща, които мога да оправя само и единствено с едно хранене.
Допускам и варианта да не съм направила нещата правилно, разбира се Peace Колко пък да ми е разбирала главата от хранене тогава... Но все пак, веганството, при все цялата ми любов към животните, не е за мен.
ПС: Това с носенето на прибори вкъщи, вече е прекалено Shocked А мислех, че аз съм фанатик на тема хранене.
ПС2: От темата разбрах, че съм поло-вегетарианец Laughing Ама ям масло, което май ме изключва от групата... А сега де? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт