ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 409
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте на всички ! Преди няколко дни говорехме с мой приятел (вегетарианец) за ползите и вредата от месото. Не стигнахме до едно мнение,но ме накара да се замисля какво ядем всъщност и наистина ли ни е необходимо ! Ще се радвам да чуя и вашите гледни точки ! Вие консумирате ли месо ,колко често храните децата си с месо и въобще всичко ,което е свързано със здравословното хранене!

Здравей, Лора!
Аз съм против яденето на месо. Почитател съм на Лидия Ковачева и това реши мои реални и сериозни лични здравословни проблеми, както и ме е предпазило от нови до момента.
При мен е въпрос на лично убеждение и дългогодишен личен опит. Нямам нужда от този артикул и се чувствам здравословно в пъти по- добре от времената, когато съм го потребявала, въпреки, че тогава съм била с 20 години по- млада. Мога да копна по веднъж в месеца парче шунка, но съм до там. Ям риба и морски дарове, обаче. Основно консумирам сурови плодове и зеленчуци, салати, варива, семена и ядки, пека домашен хляб. Не съм веган. Уважавам, обаче, изборът и на веганите- така решили, така живеят. Ям сирене и яйца- изключително домашни, като внимавам с количествата. Сладкишите у нас правя с краве масло, основно. Готвя със и слагам на салатите зехтин. Маргаринът ми е от години напълно непознат продукт. У нас не се купува и консумира. Свинската мас- също.

Това няма общо с децата ми и с когото и да било друг. Всеки избира сам как да живее. Те също ще изберат, когато пораснат.
Това няма нищо общо и с въпроса какво са яли предците ми до Ной, нито с това, какво обличам и нося и каква козметика ползвам.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 09:20 от Judy

# 916
Не съм казала, че маста не съществува . Имам приятелка в тях само с мас готвят и картофите си с мас пържат. Има си село , гледат прасета, имат си мас ползват си я . Един дядо познавах , сега почина , от него знам , че и качамака са си яли с мас и пръжки  Sick. В моя край , село и тн . майка, където е израстнала, се гледаше едър рогат добитък и се яде мляко масло и тн. Качамака с масло и сирене се залива и тн. Не , че не сме всички граждани родени на село.

Judy, добре дошла в темата.   bouquet

# 917
  • Пловдив
Проявявам разбиране към:
"не ям месо, защото не ми харесва."
или
"не ям сирене, защото не ми харесва"
Не проявявам разбиране към:
"не ям животински продукти, защото така е правилно"
Не е правилно или не е по-правилно от ядененто на животниски продукти. Веганството е пълно лицемерие и демонстрация на нещо си, която е никому непотребна.

# 918
Благодаря, Аделинда!

# 919

ПС2: От темата разбрах, че съм поло-вегетарианец Laughing Ама ям масло, което май ме изключва от групата... А сега де? Thinking

Е, защо? Вегетарианците ядат масло. Simple Smile

# 920
  • София
   Аз съм на мнение,че един живот живеем и няма смисъл да се лишаваме от вкусните неща. Да си хапваме от всичко,но да не се прекалява.

# 921

ПС2: От темата разбрах, че съм поло-вегетарианец Laughing Ама ям масло, което май ме изключва от групата... А сега де? Thinking

Е, защо? Вегетарианците ядат масло. Simple Smile
Не се възприемам като вегетарианка, просто, което всъщност май е важното.
Тайна, именно Peace И аз съм на това мнение, с което и да се прекалява, не е добре. Било то с пържоли или кълнове.

# 922
Аз пък не разбирам как на минус 50 ще се живee без месо.
Иначе това за забърсването на приборите с оцет и аз го правя понякога,но от хигиенна гледна точка.
Вълнени пуловери и чорапи си нося,пък обувки от нeeстествена кожа не слагам.

# 923
Че месото подгрява ли  #Crazy , не знаех , че има такива функции. На южния полюс като правели експедиции , този който си беше клал кучетата да яде , с вярвания като на ОР , измряха почти всички . Норвежците , който са яли много сладко от диви ягоди , което пращи от вит С, си го прешляпали , без много зор. Скорбут е болест , от която са умирали едно време масово , остра липса на вит С. Доказано 1 година само на месо и човек се гътва. До тук с безумната теория на Ор за здравите ескимоси , които не ядели растения и били здрави. Яж една година само мръвка, ще загубиш излишните си килограми , здравето си и живота си .

# 924
  • София
Че месото подгрява ли  #Crazy , не знаех , че има такива функции. На южния полюс като правели експедиции , този който си беше клал кучетата да яде , с вярвания като на ОР , измряха почти всички . Норвежците , който са яли много сладко от диви ягоди , което пращи от вит С, си го прешляпали , без много зор. Скорбут е болест , от която са умирали едно време масово , остра липса на вит С. Доказано 1 година само на месо и човек се гътва. До тук с безумната теория на Ор за здравите ескимоси , които не ядели растения и били здрави. Яж една година само мръвка, ще загубиш излишните си килограми , здравето си и живота си .
Руснаците съветват при големи студове, да се закусва с филия със сланина или мас.Не знам каква работа върши мазното, но явно върши щом и по телевизията им го казват.

# 925
  • Пловдив
Оцета пък с какво ти помага на хигиената. Освен да обезмирисява, т.е. да осмърдява на оцет. Оцета (киселиността) може и да убива някой бактерии, но истински опасните едва ли, а вируси изобщо не може да убие. Ако някой ден изтрещя до толкова "от хигиенна гледна точка" ще си онся 70% спирт или алкохол, ще си забърсвам приборите с него и ще си ги фламбирам и изобщо "хигиенно гледащите" да вземат да станат и "хигиенно четящи" и да се запознаят как мрат зловредните агенти в околната среда и по предметите.
Има и вегани, които са големи защитници на животните и много ги е жал, за животните, които се колят и за това хранят домашните си любимци (кучета и котки) с веганска храна и гранули 100% от растителен произход. Изглежда тези хора много ги е жал за пилетата отглеждани във ферми и за закланите прасета, но не ги е жал да хранят едни абсолютно природно създадени хищници с трева.

# 926
Аделинда, не искам да те тревожа, но например телешкият дроб съдържа в пъти повече витамин Ц от ябълката. И не само витамин Ц. Така че не се кахъри за оцеляването на месоядните.

# 927
  • София
"ги е жал" на македонски ли е? Peace

# 928
Хората са хищници, заложено е по природа.. В месото има вещества, които не се съдържат другаде. ДА, може да се живее без месо, както може да се живее без ток, секс или дори къпане :Д Имам приятели, които не ядат месо, изглеждат бледи със сенки, слаби и немощни, изморяват се бързо и се държат странно! Хапвайте си месце, полезно е! Всяко прекалено нещо е вредно!

# 929
Че месото подгрява ли  #Crazy , не знаех , че има такива функции. На южния полюс като правели експедиции , този който си беше клал кучетата да яде , с вярвания като на ОР , измряха почти всички . Норвежците , който са яли много сладко от диви ягоди , което пращи от вит С, си го прешляпали , без много зор. Скорбут е болест , от която са умирали едно време масово , остра липса на вит С. Доказано 1 година само на месо и човек се гътва. До тук с безумната теория на Ор за здравите ескимоси , които не ядели растения и били здрави. Яж една година само мръвка, ще загубиш излишните си килограми , здравето си и живота си .

Ами ти доста работи не знаеш по принцип.И кой ти казва да се яде само месо?
Трябва май да си повториш тестовете за интелигентност,със сигурност има някаква голяма грешка в изчисление на резултата.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 11:24 от Оr

Общи условия

Активация на акаунт