ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 214
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 990
  • София
L'Agent, много често причината е стрес в днешно време за първия тип. Понякога и наличие на друго автоимунно заболяване.
А при другият е най-често затлъстяване и/или хормонален дисбаланс, както и наследствена предразположеност.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 15:44 от Вампи

# 991
Всъщност май никой не знае защо се "чупи" панкреаса и то по няколко различни начина.
всичко е известно ...
8 % от населението на България над 20 години има диабет ( или преддиабет)
самата аз имам няколко такива роднини , които коренно промениха начинът си на хранене , за да се стабилизират - никакви захари , никакви картофи , ориз и тем подобни високо-въглехидратни храни,
ядат само месо , яйца , млечни и зеленчуци ...

L'Agent, много често причината е стрес в днешно време за първия тип.
А при другият е най-често затлъстяване и/или хормонален дисбаланс.

първият тип е наследствен ,
 но вторият се придобива в следствие изобилното хранене с въглехидрати в наши дни ...

# 992
Откривателят, установил причината за поява на диабета, може да се обади да си потърси нобеловата награда.  Peace

диабетът е добре изучено заболяване
причините за диабет 2 са добре известни и това е изтощаването на панкреаса от
 високо-въглехидратна храна , която предизвиква усилено отделяне на инсулин , който на своя страна сваля прекалено кръвната захар , човек огладнява прекалено и пак се наяжда с въглехидрати и така докато панкресът не се изтощи и не може да произвежда инсулин ,
високата захар в кръвта залепя мазнините по тялото ,  хората стават все по-дебели ,
захарта в кръвта вече не може да се разгражда и това трови организма , бавно и сигурно ...

всичко това се решава със системна  ниско-въглехидратна храна , която поддържа постоянно ниско ниво на инсулин и кръвна захар в организма ...

Вашето мнение го разбрахме.
Аз попитах за източника, от който черпите тази обективна информация и се придържате към нея тъй категорично.
Познати и близки със заболяването имаме сигурно всички. Това няма нищо общо с дискусията. Освен това, че на всеки болен с установено заболяване конкретен лекар- ендокринолог е препоръчал най- вероятно определен тип хранене и проследяване. Но това не отговаря на въпроса за причината за поява на това заболяване.
На мой такъв познат освен намаляване на сладкото, което за кого ли е добре, се препоръча и намаляване точно на мазнините от животинскки произход, проследяване на хлебните единици най- общо и преимуществено преминаване на плодово- зеленчуков режим с редукция на наднорменото тегло. И какво от това?
Питаме за причина за болестта, а не за това, което вреди на вече болни хора. Те са болни при вече проявил се бъг с панкреаса. Но защо се появява той? Това не познавам лекар, който да е готов да ми каже със сигурност. А лекари не е като да не познавам и да не сме обсъждали въпроса, вкл. точно ендокринолози.
Стискам ви палци за наградата. Дано е пък ваша!

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 15:45 от Judy

# 993
.............
Прочети етикета на хляба ,който купуваш и почти на всички слагат въпросната киселина или витамин . Ор , ти разбираш от свинска мас  и свинско ,но моля те  Joy

За какво ме молиш?

# 994
  • София

Това пък със стреса звучи леко смешно. Във всяко популярно списание го пише - стрес, та стрес - той е причината за всички злини.
Затлъстяването и хормоналния дисбаланс са следствия, а не причини.
Говоря за сериозно научно обяснение.

Вече познавам доста хора с диабет тип 2, които не са дебели и никога не са били.
Някои даже не обичат сладко.

# 995
Не, вегетарианците не пият лекарства и не ползват козметика. Не се лекуват от паразити, нито дори от настинка. Отглеждат си хлебарките вкъщи. Други оригинални въпроси има ли?

Извинете, а зъбите миете ли си?

# 996
Айде стига с тия ескимоси. Най-малкото, условията, в които ние и те живеем, са различни. Те без месо и мас, в тия студове, са загинали. И нито скорбут ги е хванал, нито нищо.
От друга страна, китайците си папкат доволно ориз и са започнали да затлъстяват с навлизането на американския фаст фууд и сладкишите.
Проблемът не е във въглехидратите като цяло, нито в месото. Проблемът идва от всичката химия, която поемаме, захарно-сладкишната индустрия, веригите за фаст фууд. Нищо полезно, но ти прецакват организма. И не бива да се консумират, не, за да не лепнеш някое екстра кило, а просто защото е вредна за организма.

# 997
  • София
Истината е, че трябва да се спрат пакетираните сладкиши, а не месото!

# 998
Аз попитах за източника, от който черпите тази обективна информация и се придържате към нея тъй категорично.

това въобще не са мои съчинения , това е мнението на медицината  и никаква Нобелова награда няма обявена за едно добре изучено заболяване , което е с размери на епидемия .

# 999

Вече познавам доста хора с диабет тип 2, които не са дебели и никога не са били.
Peace
Истината е, че трябва да се спрат пакетираните сладкиши, а не месото!
И месото, натъпкано с антибиотици, консерванти и други красоти. Който го обича и счита, че му е жизненонеобходимо- препоръчвам да си го яде от собствено производство или поне от домашно сътворено, с познания за отглеждането на животното.
Иначе е като с всичко друго- всеки си поема риска.

това въобще не са мои съчинения , това е мнението на медицината  и никаква Нобелова награда няма обявена за едно добре изучено заболяване , което е с размери на епидемия .
Докато нямаш цитиран източник си остават точно твои. Без желание съм да те обидя. Важи за всеки друг участник и всяко друго мнение.
Exactly why this happens is unknown, although excess weight and inactivity seem to be contributing factors.
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/type-2-diabetes/ba … uses/CON-20031902

Това, че е констатирано това заболявание и се правят опити болните да се поддържат в що- годе нормална кондиция, не бих нарекла "изученост". Точно причината за появата му не е установена. А то си съществува много отпреди ХХ век. Още помня "жадния" от една от книгите на Талев- хайдутин из горите. Науката тогава, обаче, не е можела да изучи как се проявява то и как се установява. Което не значи, че не го е имало. Данни за честотата му, обаче, няма никой да намери. Което си е логично.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 16:03 от Judy

# 1 000
  • София

Това пък със стреса звучи леко смешно. Във всяко популярно списание го пише - стрес, та стрес - той е причината за всички злини.
Затлъстяването и хормоналния дисбаланс са следствия, а не причини.
Говоря за сериозно научно обяснение.

Грешиш. И за стреса и за причинно-следствените връзки. Сериозното научно обяснение съм го получила от медицински лица, но материали по темата има достатъчно. Пък ако ти е смешно, смей се.

# 1 001
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...

# 1 002
Ама защо мислите, че само месото с антибиотиците е вредно? В растенията ГМО няма, всякаш? Нито в ядките и семената?
Спираме сладкишите и фаст фууд-а (тук съм съгласна), спираме ГМО растенията и ядките, спираме антибиотичното месо... И караме на слънчево хранене?

# 1 003
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...

Точно от стрес е , ще ме извиняваш .Не само диабета , а и всички останали болести .
 Ода за свинската мас на Ор няма ли да напишем.  Naughty

# 1 004
Ама защо мислите, че само месото с антибиотиците е вредно? В растенията ГМО няма, всякаш? Нито в ядките и семената?

Защо мислите, че някой смята така?

Човек се запознава с това, което го интересува и сам си пресмята вредите, опитва, вижда кое как му влияе на него лично и сам си взима решенията.

Общи условия

Активация на акаунт