ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

  • 63 298
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 7 171
Гледам, че днес форумът се е напълнил с ендокринолози, тесни специалисти по диабет.  Laughing Давайте, момичета. Много нови и интересни неща научих от вас.   Mr. Green

# 1 006
  • София
  • Мнения: 418
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...

"Фактори на околната среда, които остават все още ненапълно уточнени, отключват реакция на имунната система, която постепенно разрушава собствените инсулин-произвеждащи клетки в панкреаса (автоимунно заболяване)"
Цитирам от тук: http://spisaniemd.bg/vd/2013/09/za-profilaktikata-na-diabeta
При случаи с много близки за мен хора като причина е изтъкнат именно стрес.
Говоря за диабет тип 1. Като цяло причините, които отключват автоимунните заболявания са доста неизследвана територия, за съжаление.

# 1 007
  • София
  • Мнения: 15 828
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...
Да бе! Интересно тогава, защо при всеки стрес вдигам захарта и колкото и хапчета да пия, нищо не ми действа? Захарта започва да спада само като се успокоя.

# 1 008
  • Мнения: 3 882
не е вярно това за стреса ,
развитието на селското стопанство - големите добиви на пшеница , ориз , картофи , захар и тем подобни и последвалото го засиленото ядене на високо-въглехидратна храна водят до бичовете затлъстяване и диабет ...
китайците може и да са наблягали за ориза , ама колко ориз на ден са яли , обаче сега като има изобилие от храна , която  вдига нивото на кръвна захар и секреция на инсулин , виждаме какво става ...

# 1 009
  • София
  • Мнения: 44 507
Сериозното научно обяснение за диабета е - автоимунно заболяване.
Преведено от медицински на човешки - задънена улица.
Всичко останало са "фактори, които може да го провокират да се развие".
За съжаление, цялата медицина е така.
Не съм лекар.

# 1 010
  • Мнения: 379
Не ям месо и нямам намерение да прояждам. Супер съм...Ама не яжте и хляб. Житото на България се изнася, защото цените са по-високи и се печели повече от износ, отколкото от вътрешния пазар. В България се внася ГМО пшеница и от нея се пече хляба.

# 1 011
  • Мнения: 3 882
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...
Да бе! Интересно тогава, защо при всеки стрес вдигам захарта и колкото и хапчета да пия, нищо не ми действа? Захарта започва да спада само като се успокоя.
един път като си го хванала , може и да се провокира нивото на захарта от стреса , ама пък само от стрес - не ,
то едно време като са се бъхтили като волове от сутрин до вечер и са мрели като пилци от какво ли не , все едно много спокойно са живели ,
затлъстяването и диабетът са болести на цивилизацията ...
ти преди да почнеш да вдигаш захар как си хапваше - тестено , торти , ориз , картофи , хляб ... нали ?

# 1 012
  • Мнения: 2 127
Ама защо мислите, че само месото с антибиотиците е вредно? В растенията ГМО няма, всякаш? Нито в ядките и семената?

Защо мислите, че някой смята така?

Човек се запознава с това, което го интересува и сам си пресмята вредите, опитва, вижда кое как му влияе на него лично и сам си взима решенията.


Твои бяха думите, че освен сладкишите, трябва да се спре и месото, наблъскано с консерванти. Прозвуча всякаш всяка друга храна, е ОК и натурална. А реално, консерванти има навсякъде, във всяка храна - от соевите кълнове, до телешкото.
Най-добрият избор е домашното производство, да. Но кой може да си го позволи? Не всички имат роднини на село, както и не всеки има условия/време сам да си отглежда храната.

# 1 013
  • Мнения: 2 761
специално за диабет две стресът като причина се преувеличава ,
диабет 2 , както и диабет едно , не се провокира от стрес ...

Точно от стрес е , ще ме извиняваш .Не само диабета , а и всички останали болести .
 Ода за свинската мас на Ор няма ли да напишем.  Naughty

Ми айде пиши я тази ода,уж ти се драйфаше от думата мас,ама все покрай нея се въртиш.
Като е ясен произхода на диабета,колко човека са се излекували без въглехидрати и безстресов живот?

# 1 014
  • София
  • Мнения: 44 507
Излекувани няма. Има контролиран диабет.
Точно колкото можем да излекуваме и другите автоимунни заболявания.
Ох, забих, ама тия дни се боря с АДто на детето.

# 1 015
  • Tам през Атлантическия океан
  • Мнения: 7 120
На дрЪти години ще си види кой е папал правилно  Wink


# 1 016
  • Мнения: 24 467
Сериозното научно обяснение за диабета е - автоимунно заболяване.
Преведено от медицински на човешки - задънена улица.
Всичко останало са "фактори, които може да го провокират да се развие".
За съжаление, цялата медицина е така.

Язък! А аз бях готова да отварям шампанското за наградите... Sad

Water_Lilly, просто направеният от теб извод е погрешен и не почива на никакви мотиви. Нищо подобно никога не съм твърдяла. Отговорих изрично и само за месото- обект на тази тема.  Peace Както и попитах за уточнения и доказателства по конкретен повод, във връзка с конкретно твърдение, което намирам за лековато- невярно.
За вредите от него писах какво приемам, обосновката е дълга- има автори и книги. Разисквани са достатъчно. Тук не е мястото да бъдат преписвани. Само се позовавам на това какво приемам. Защо- пише го в тях подробно. Дали и кой споделя същите идеи, какви други споделя- все ми е едно.

# 1 017
  • Мнения: 3 882
аз пък не виждам защо се хващате  за тоя стрес ,
то , днешното , ако е стрес , онова , предишното , какво е било , не знам , как са го търпели и понасяли хората , не разбирам ,
не виждам никакви предимства на предишния начин на живот  , честно казано , във всеки един аспект погледнато...

# 1 018
  • Мнения: 2 761
На дърти години всеки го хваща дъртоза,независимо как е папкал.Въпроса е да не ни хване по-рано.

# 1 019
  • София
  • Мнения: 15 828
eau, ми винаги съм си била "месарка" или предпочитаща месо.Е, яла съм понякога тестени закуски, но предимно месо и най-много пилешко. Винаги съм била слаба, докато не ми извадиха щитовидната жлеза.Тогава започнах да качвам,силен стрес, критическата и 5 години след операцията се оказах с  диабет. А винаги преди това бях с ниска захар, по принцип не съм по сладкото, само кафето пиех много сладко.

Общи условия

Активация на акаунт