ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 285
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
аз пък не виждам защо се хващате  за тоя стрес ,
то , днешното , ако е стрес , онова , предишното , какво е било , не знам , как са го търпели и понасяли хората , не разбирам ,
не виждам никакви предимства на предишния начин на живот  , честно казано , във всеки един аспект погледнато...
eau , ти май си се "хванала" за този стрес, изброихме го като една от вероятните причини. Просто имам чувството, че едно си знаеш...

# 1 021

Филм се снима за тях , точно те измряха почти всички и са бедствали много , моторни шейни тогава е нямало , ще ме извиняваш. Филма се снима , защото са амерканци мисля , голям шум около тях. Точно с тях са се съревновавали норвежците , които са останали в медийна сянка , а са минали много по безпроблемно, заради сладкото от ягоди и като цяло жители на по студен район са били много по подготвени и са знаели какво да си вземат , като храна и оборудване. Ескимосите ядат 23 вида растения ,ако не греша , мога да проверя . Никъде не съм написала само сладко то ягоди .

Аз визирах експедициите на Руал Амундсен и Робърт Скот до Южния полюс. Разбира се, че и екипировката, и екипажа, и внимателното планиране са не по-малко важни от храната и начина на транспорт. Имало е моторни шейни, разбира се, ще ме извиняваш. Не знам за кое време говориш, че е нямало, но аз говоря за времето, когато Южният полюс е достигнат за пръв път. Единият от двамата разчита основно на тях и на понита, другият - на кучета. Единият губи повечето си екипаж вследствие на недостатъчното храна, екипажът на другия дори напълнява по време на експедицията:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_the_Amundsen_and_Scott_Expeditions
http://en.wikipedia.org/wiki/Amundsen%27s_South_Pole_expedition
"Amundsen did not understand the apparent aversion of British explorers to dogs: "Can it be that the dog has not understood its master? Or is it the master who has not understood the dog?" he later wrote.[49] Following his decision to go south he ordered 100 North Greenland sledge dogs—the best and strongest available.[50] Besides their durability as pack animals, dogs could be fed to other dogs and could provide fresh meat for the men in the polar party."

А шипковото вино действително се прави без варене.

# 1 022
eau, ми винаги съм си била "месарка" или предпочитаща месо.Е, яла съм понякога тестени закуски, но предимно месо и най-много пилешко. Винаги съм била слаба, докато не ми извадиха щитовидната жлеза.Тогава започнах да качвам,силен стрес, критическата и 5 години след операцията се оказах с  диабет. А винаги преди това бях с ниска захар, по принцип не съм по сладкото, само кафето пиех много сладко.
Същото- моя приятелка се разболя от злокачествено заболяване. Слаба до мършавост, без каквито и да било интереси към каквото и да било сладко и високовъглехидратно хранене. След "лечението" на това заболяване се сподоби с диабет. Първото е в кавички, т.к. и при него лечение няма, има поддържане на състоянието и то до определено време. В крайна сметка- отнесе я основното заболяване. Но диабетът й нямаше нищо общо с храненето преди това и по време на "лечението" на болестта й. Поне не бе високовъглехидратно със сигурност. Лекарите, а и това, което съм чела за това лечение, заявиха, че честа последица от тези медикаменти, които тя приемаше, е отключването на диабет- една от многото възможни допълнителни "благини". Така пишеше и в медицинските й документи- диабет вторичен, вследствие от проведеното лечение. Сега прави ли са били, глупости ли са писали аз не се наемам да разсъждавам по въпроса. Тук има достатъчно разсъждаващи и осведомени. Оставям на тях.

# 1 023
  • София
Гледам, че днес форумът се е напълнил с ендокринолози, тесни специалисти по диабет.  Laughing Давайте, момичета. Много нови и интересни неща научих от вас.   Mr. Green

За съжаление понякога се налага човек да стане тесен, широк или пишман специалист.  Sad

# 1 024
Джуди, значи не съм те разбрала. Така ми прозвуча, щом си имала друго предвид, извинявам се Peace

# 1 025
Джуди, значи не съм те разбрала. Така ми прозвуча, щом си имала друго предвид, извинявам се Peace
Радвам се, че се изяснихме.  Peace

# 1 026
Гледам, че днес форумът се е напълнил с ендокринолози, тесни специалисти по диабет.  Laughing Давайте, момичета. Много нови и интересни неща научих от вас.   Mr. Green

от зор станахме да ти кажа , защото на диабетик с ампутиран крак не му се обяснява що е то диабет и как трябва да се храни и той яде баница с боза - ''традиционна храна'' за засилване на организма след  операция( ампутация )  , та и другият му крак гангреняса , отрязаха му го и си умря , ама някой да намекне поне , че трябва диета - няма такова нещо ,
другият диабетик след време вече се бе информирал и той се храни както трябва , дали някога въобще ще се докосне до баница с боза и с мисъл дори ...

# 1 027
Споко, смърт нема! Grinning просто умното и способно да оцелява човечество ще се инкарнира на некоя друга планета, без животни и растения, гола, скалиста, недружелюбна, и ще я облагороди. Wink Simple Smile
Просто там нема да има животни за да ги изтезава за благото си в опити, нито гори, които да изсича, котки, по които да стреля за развлечение...
Сам само на скалите, без пчелите и горите...
Нали прочетохте за самоубийството на 300 делфина, ина още, ина още...
"Сбогом и благодарим за рибките!''

А сега си пусни и Еarth song на М.Jackson   Laughing

Живеем в бедна държава и ми е жал за хората с малки пенсии и малки заплати,
не ги мисля много много животните,ако зависеше от мен с уличните помияри и котараци бих
постъпила както направиха в Румъния.

На дрЪти години ще си види кой е папал правилно  Wink

и стреса,и стреса не забравяй  Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 16:54 от Nikol *

# 1 028

Филм се снима за тях , точно те измряха почти всички и са бедствали много , моторни шейни тогава е нямало , ще ме извиняваш. Филма се снима , защото са амерканци мисля , голям шум около тях. Точно с тях са се съревновавали норвежците , които са останали в медийна сянка , а са минали много по безпроблемно, заради сладкото от ягоди и като цяло жители на по студен район са били много по подготвени и са знаели какво да си вземат , като храна и оборудване. Ескимосите ядат 23 вида растения ,ако не греша , мога да проверя . Никъде не съм написала само сладко то ягоди .

Аз визирах експедициите на Руал Амундсен и Робърт Скот до Южния полюс. Разбира се, че и екипировката, и екипажа, и внимателното планиране са не по-малко важни от храната и начина на транспорт. Имало е моторни шейни, разбира се, ще ме извиняваш. Не знам за кое време говориш, че е нямало, но аз говоря за времето, когато Южният полюс е достигнат за пръв път. Единият от двамата разчита основно на тях и на понита, другият - на кучета. Единият губи повечето си екипаж вследствие на недостатъчното храна, екипажът на другия дори напълнява по време на експедицията:
"Amundsen did not understand the apparent aversion of British explorers to dogs: "Can it be that the dog has not understood its master? Or is it the master who has not understood the dog?" he later wrote.[49] Following his decision to go south he ordered 100 North Greenland sledge dogs—the best and strongest available.[50] Besides their durability as pack animals, dogs could be fed to other dogs and could provide fresh meat for the men in the polar party."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B … D1%81%D0%B5%D0%BD

Не е нужно на ангийски да го намираш , ето на родния ни език :

1910 моторни шейни не е имало . Шипково вино се прави и от варени и от неварени шипки .

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BD%D1%80%D0%B8_VIII

Хенри 8-ми , Тюдор, не ядящ зеленчуци , страдал от диабет , наднормено тегло , подагра и ред други болести ,. Месо ядял в огромни количества и ягоди обичал само.

# 1 029

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B … D1%81%D0%B5%D0%BD

Не е нужно на ангийски да го намираш , ето на родния ни език :

1910 моторни шейни не е имало . Шипково вино се прави и от варени и от неварени шипки .

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BD%D1%80%D0%B8_VIII

Хенри 8-ми , Тюдор, не ядящ зеленчуци , страдал от диабет , наднормено тегло , подагра и ред други болести ,. Месо ядял в огромни количества и ягоди обичал само.

Нужно е на английски, защото в българската статия не е описано в подробности подготовката, снатряжението и самата експедиция, дори, смея да отбележа, не отговаря твърде на едно от условията на уикипедия за безпристрастност. Също така, не съществува на български статия за сравнение между двете експедиции - тази на Скот и Амундсен, и ако беше прочела съществуващата на английски, нямаше да повтаряш инатливо, че не било имало моторни шейни.

# 1 030
Eau, поздравления за позицията
За съжаление съвр.диабетици развиват всякакви усложнения именно благодарение на лекарите си

И да, стресът има също роля
Дига яко инсулина и това е достатъчно след време, за да заминат инсулиновите запаси

Аделинке, какво още е ял Хенри?
Само месо ли е било в менюто му, че пишеш такива смешки?

Ето обещания цитат на животнолюбител-човекомразител  #2gunfire
...
 Вътре в себе си мисля като теб. Искам не астероид  да цапне земята, а умна бомба човекоубийца. ...

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 18:04 от Анонимен

# 1 031
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49956
ето за моторните шейни . Гледала съм документален филм , много подробен за всички от експедицията , а не пристрастен игрален , за "героите " на еди коя си нация. Точно там казаха са сладкото от ягоди , но с бг мамички не се спори  Wink

W'A'S'P' както писах династията на Тюдорите , са смятали зеленчуците , за храна, която не е смилаема и  е само за селяни . И плодове почти не ядял , само ягоди много обичал.

# 1 032
  • Costa Rica
Има един запазен документ, който изрежда какво е хапнала жената на Хенри за закуска един ден. Количеството е като за рота войници. И, да, месо, месо и пак месо в различни форми. А тогава захарта тъкмо е излизала на мода, та са я блъскали в месните пайове.

Edit: Ето рецептичка, но без захар. Артериите ми изпищяха само докато четях Mr. Green

Pig Pie
To make a Pig Pie
Spit a whole Pigg and rost it till it will flay, then take it off the Spit, and take off the Skin, and lard it with Hogs Lard; season it with Pepper, Salt, Nutmeg and Sage, then lay it into your Pie upon some Butter, then lay on some large Mace, and some more Butter, and close it and bake it: It is either good hot or cold

# 1 033
Има един запазен документ, който изрежда какво е хапнала жената на Хенри за закуска един ден. Количеството е като за рота войници. И, да, месо, месо и пак месо в различни форми. А тогава захарта тъкмо е излизала на мода, та са я блъскали в месните пайове.

Коя жена? Mr. Green

# 1 034
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49956
ето за моторните шейни . Гледала съм документален филм , много подробен за всички от експедицията , а не пристрастен игрален , за "героите " на еди коя си нация. Точно там казаха са сладкото от ягоди , но с бг мамички не се спори  Wink

W'A'S'P' както писах династията на Тюдорите , са смятали зеленчуците , за храна, която не е смилаема и  е само за селяни . И плодове почти не ядял , само ягоди много обичал.

Ок, гледала си била филм, некои хора и книжки са чели, освен да са гледали филми. Аз пък казвам, че е имало моторни шейни, макар и примитивни, в този вид. Ето тук самият Робърт Скот е сниман с моторна шейна (член на екипажа на Робърт Скот т.е., не се вижда кой точно е на снимката:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/antarctica/robert-falc … ace.html?image=11

Не искам да се прехвърлям на династията на Тюдорите, и в частност на Хенрито, но истината и причината за смъртта на членовете на кралските фамилии често е много комплицирана и включва начин на живот (и хранене включително), в известна степен кръвосмешения и още фактори като опити за убийство и пр.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 18:20 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт