ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 345
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 410
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.

Кукумицинка, това за костния мозък и лудата крава , го бях гледала по дискавъри или нейде от сорта по каналите . Нямам претенции на биохимик или ветеринарен лекар .
Явно не са гледали много котки. От гранулите определено им се влошава здравето и не е хубаво само на гранули. Някои (по породистите) направо си умират ако са хранени само на гранули. Т.е. живеят по-кратко...

Консервите не са по-добри , моите котки дори не ги искат. Едната само бульона лоче . Доказано било , че за 6 години комерсиална храна и  започвали да страдат от ред заболявания ,в следствие на храната. Също съм "чела/гледала" , че се правели от месо , негодно за хора, не рядко от умъртвени по приютите , евтаназирани техни събратя. Намирани са такива вещества като са ги изследвали . Умрелите по фермите кравички/"от хубав здравословен живот и старост"/ ,отиват в Макдоналдс. От филма "Земляни" или  по каналите съм го гледала, преди да реши някой , че звездите ми го говорят, че нямам право да го казвам , като нямам необходимото образование и тн.

# 1 411
Напоследък гледам, че котките не искат кренвирши, представете си какво има вътре. Намерихме някакви малки котета до полицейското управление и децата ревнаха "да ги нахраним, мамо!". Купих 2 кренвирша от близката бакалия и котетата не ги близнаха. Също съм виждала котки да отказват хляб, явно имат по-правилна преценка от нас какво не е храна.

# 1 412
Напоследък гледам, че котките не искат кренвирши, представете си какво има вътре. Намерихме някакви малки котета до полицейското управление и децата ревнаха "да ги нахраним, мамо!". Купих 2 кренвирша от близката бакалия и котетата не ги близнаха. Също съм виждала котки да отказват хляб, явно имат по-правилна преценка от нас какво не е храна.
Това и на най-върлия си враг няма да го дам като храна Simple Smile Simple Smile Simple Smile Вътре има 99% пластмаса и 1% адска химия. Веднъж забравих едни в микровелето - приличаха на обгорен край на найлонова връзка. Sick Sick

# 1 413
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират.

Значи и нашият ветеринар ще да е бил революционер.  Simple Smile

# 1 414
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират.

Значи и нашият ветеринар ще да е бил революционер.  Simple Smile
Всеки нормален ветеринар ще ти го каже. Имахме котка с хронична болест на стомаха и трябваше да яде само специални гранули (през целия си живот). Тогава ни каза - да знаете, че след определено време ще почне да боледува от това, това, това... и така си и стана.

Та ми е странно как хора, които гледат котки не го знаят...

# 1 415
Та назад се беше споменало , кое ни държало да продължаваме да не ядем месо , било верую, било Айнщайн. Последния кренвирш който съм яла , имаше такъв ясно изразен вкус на повръщано, че още ми държи влага . Пушеното пиле с вкус на кашон, ако не гледах какво ям , за мен щеше да си остане мистерия , още е де, но същото се отнася и за някои домати, на които случих това лято. Улично куче и кашкавал ми е отказвало . Наденици , кренвирши , всичко се прави от една розова пяна , при интерес мога да дам снимки . Внася се кръв на прах , това е месото в тях , другото някой с карти Таро трябва да каже. Също от пилешки/ глави .крака/  и телешки субпродукти , ситно смлени с много подправки, Е-та и прочее.  

# 1 416
Цитат

Някак ми се струва неубедително, че ти на 15 години преди 20 и кусур лета си го знаела, ма няма да придиряме.  LaughingНецивилизационно е.
Нещо наистина ви убягва нормалният тон на разговор.

# 1 417
Цитат

Някак ми се струва неубедително, че ти на 15 години преди 20 и кусур лета си го знаела, ма няма да придиряме.  LaughingНецивилизационно е.
Нещо наистина ви убягва нормалният тон на разговор.

Въххх - за човек на добрия тон си доста докачлива Simple Smile 
Знам го от 2 котки насам. Ако искаш смятай кога е било това.

# 1 418
  • София
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.
Роял Канин е по-скоро към ниския клас. Да храниш котката си с храна от супермаркета вече би трябвало да е подсъдимо.
Разбирачки!
И от човешка храна разбирате толкова.

# 1 419
Ние сме купували досега само кренвирши Тандем, мъжа ми само техни продукти купува, и като ги попаря в тенджера после стават мекички и приятни, харесват ми. Да не вземаме ли вече?  Confused

# 1 420
adelinda - Верно е, че в кренвирши и салами се бутат всекакви неща, но не и месо... Sad За съжаление! Sad С Е-та (оцветители, овкусители и ароматизатори) може да се докара на всекакъв цвят и вкус. И човек не го усеща.... За жалост Sad Но кучето котката го усещат, че не у ред и няма (почти) нищо хранително в тоя продукт! Защото кучето има стотици пъти по-добро обоняние от човека... Въобще животните имат по-развити сетива. Човеците тр. да внимават с тия фалшиви кренвирши др. такива... Поне докато парите и печалбата управляват Света!  Peace

# 1 421
Ние сме купували досега само кренвирши Тандем, мъжа ми само техни продукти купува, и като ги попаря в тенджера после стават мекички и приятни, харесват ми. Да не вземаме ли вече?  Confused
Никои не стават! Може да има тук таме някой местен производител, но масовото производство (дори със стара планина) е същият гнус. За София мога да ти кажа къде има уж истински кренвирши.

# 1 422
Роял Канин е по-скоро към ниския клас. Да храниш котката си с храна от супермаркета вече би трябвало да е подсъдимо.
Разбирачки!
И от човешка храна разбирате толкова.

Всички казват , че е от високия , аз така и никога не съм купувала ,  за още по-скъпа и не ми се мисли да има. Коя е по-висок клас от нея ?

# 1 423

Яж ги ако искаш , протеини, незаменими аминокиселини , витамини /иронизирам , разбира се /  : http://www.bulgariautre.bg/2013/09/27/187374-ot_kakvo_se_pravyat … renvirshite_video

Мит е ,че им слагат соя, соята е скъпа .

# 1 424
  • София
Не е розова пяна. А е сив прах в торби, като цимент.
Мъжът ми работи по складове и е виждал.
Ама аз пак купувам понякога кренвирши и колбаси. С кой акъл - не знам.
Всички марки са еднакви.
Има само едни немски, с 80 % месо - те биват.

Общи условия

Активация на акаунт