ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 261
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 425
Не е розова пяна. А е сив прах в торби, като цимент.
Мъжът ми работи по складове и е виждал.
Ама аз пак купувам понякога кренвирши и колбаси. С кой акъл - не знам.
Всички марки са еднакви.
Има само едни немски, с 80 % месо - те биват.

Аз знам , че и вноса е съшия боклук . Тези технологии химизирани в България не са се зародили , нито ГМО-то е наш патент. Сега правели ГМО , между прасе и човек .  #Crazy #Crazy #Crazy

# 1 426
Всички марки са еднакви.
Има едно много хубаво видео (не мога да го намеря сега). На деца в готварски курс им задават въпрос дали харесват чикън макнъгетс на Макдоналдс и всички отговарят "ДАААА". "А искате ли да ви покажа как се правят?" ги попита човека и наистина им показа. Извади една торба с един леко розов прах, сложи вода и после това нещо го забърка и изпържи. Децата имаха жестоко потресен вид и бяха искрено учудени. Явно са очаквали пиле Sad

# 1 427
Всички марки са еднакви.

Аз знам , че и вноса е съшия боклук . Тези технологии химизирани в България не са се зародили , нито ГМО-то е наш патент. Сега правели ГМО , между прасе и човек .  #Crazy #Crazy #Crazy
Че кой ген от човека ще позлват!?!?!?!  newsm78 newsm78

# 1 428
  • София
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.
Роял Канин е по-скоро към ниския клас. Да храниш котката си с храна от супермаркета вече би трябвало да е подсъдимо.
Разбирачки!
И от човешка храна разбирате толкова.

Всички казват , че е от високия , аз така и никога не съм купувала ,  за още по-скъпа и не ми се мисли да има. Коя е по-висок клас от нея ?
Ако Педигри е кучешкия аналог на кренвирша, Роял канин е като евтин шпек, примерно. Пълна е с кофти въглехидрат и оттам и проблемите.
Качествени храни, достъпни в България, са  Акана, Юкануба, Орижен. Имам опит само с кучешките, но предполагам, че при котешките храни положението е същото.

# 1 429
  • София
О, това с ГМОто между прасе и човек е много старо. Човека май е по-издържлив на някои прасешки болести. Освен това са сходни генетично. И при хората се ползват прасешки материали за имплантиране - кожа, сърдечни клапи и т.н.

# 1 430
О, това с ГМОто между прасе и човек е много старо. Човека май е по-издържлив на някои прасешки болести. Освен това са сходни генетично. И при хората се ползват прасешки материали за имплантиране - кожа, сърдечни клапи и т.н.
Представям си какви прасета ще ядем след време. Може би ще ни горовят от тавата  Mr. Green

# 1 431
Аз затова си храня котката с нещата, които ми останат от готвенето - кокали, кожи, части от месото, които няма да се ядат...
Капризна е и се виждам в чудо с купешката храна. За сметка на това яде кисело зеле, ама как ли пък няма да я храня с това.

# 1 432
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират. От високия клас "помия" , Роял Канин за 20 лв. не ставало така, аз за 20 лв. сьомга и чер хайвер ще купувам.
Роял Канин е по-скоро към ниския клас. Да храниш котката си с храна от супермаркета вече би трябвало да е подсъдимо.
Разбирачки!
И от човешка храна разбирате толкова.

Всички казват , че е от високия , аз така и никога не съм купувала ,  за още по-скъпа и не ми се мисли да има. Коя е по-висок клас от нея ?

За моите котки купувам Acana. В България килограмът е около 15 лв. Купувала съм им още Arden Grange и Orijen. Храня ги и с паучове и консерви на HILL'S.

# 1 433
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират.

Значи и нашият ветеринар ще да е бил революционер.  Simple Smile
Всеки нормален ветеринар ще ти го каже. Имахме котка с хронична болест на стомаха и трябваше да яде само специални гранули (през целия си живот). Тогава ни каза - да знаете, че след определено време ще почне да боледува от това, това, това... и така си и стана.

Та ми е странно как хора, които гледат котки не го знаят...

Имаме деветгодишна котка, храним я само с гранули и е в прекрасно здраве засега. Какви са болестите, които имаш предвид и на каква възраст? Ветеринар не ни е казвал нищо такова.

# 1 434
В  коткарската тема ми се нахвърлиха , че изказах "революционното "изказване , за това, че от гранулите котките умират.

Значи и нашият ветеринар ще да е бил революционер.  Simple Smile
Всеки нормален ветеринар ще ти го каже. Имахме котка с хронична болест на стомаха и трябваше да яде само специални гранули (през целия си живот). Тогава ни каза - да знаете, че след определено време ще почне да боледува от това, това, това... и така си и стана.

Та ми е странно как хора, които гледат котки не го знаят...

Имаме деветгодишна котка, храним я само с гранули и е в прекрасно здраве засега. Какви са болестите, които имаш предвид и на каква възраст? Ветеринар не ни е казвал нищо такова.
Започват да имат проблеми с бъбреци и черен дроб. То в крайна сметка не мисля, че е за 100 % от котките, но ако е породиста (те са по-кекави) и ако само такава храна й даваш е много верятно да има такива проблеми с годините. Има някаква връзка между гранулите и количеството вода, което пият.

# 1 435
Всички марки са еднакви.
Има едно много хубаво видео (не мога да го намеря сега). На деца в готварски курс им задават въпрос дали харесват чикън макнъгетс на Макдоналдс и всички отговарят "ДАААА". "А искате ли да ви покажа как се правят?" ги попита човека и наистина им показа. Извади една торба с един леко розов прах, сложи вода и после това нещо го забърка и изпържи. Децата имаха жестоко потресен вид и бяха искрено учудени. Явно са очаквали пиле Sad

Любимия Джейми Оливър как . : http://www.youtube.com/watch?v=S9B7im8aQjo

Сладоледа и бонбоните :http://www.youtube.com/watch?v=vrSdPWV5Tjo

Бигмак : http://www.youtube.com/watch?v=nSoJzuUgO6c

И търся клипа ,в който питаше децата,американчета от къде идва храната, на които  бяха убедени , че кренвирша е растение .

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 16:49 от adelinda

# 1 436
Мои приятели, които си затриха котките с гранураната храна, споделят, че се получават фосфатни камъни в бъбреците и запушени пикочопроводи, особено при мъжките котки.

# 1 437
Всички марки са еднакви.

Любимия Джейми Оливър как . : http://www.youtube.com/watch?v=S9B7im8aQjo

http://www.youtube.com/watch?v=vrSdPWV5Tjo
Баш!

# 1 438
Кучетата могат и да живеят на по-вегетарианска диета, без много месо, но котките са твърдо месоядни и им е пагубно за здравето, ако нямат редовен прием на месо.
А за китайци и корейци е пагубно за здравето,ако не хапват редовно прясно печено ...  куче
шшшшт,да не чуе Пънки

# 1 439
Чистия шоколад се прави само от растителни неща - демек е веган. Салата тоест. Mr. Green

Joy Joy Joy

Обожавам Линд 99% и си го внасям редовно

...Как ли пък няма да дам кестени на котката. ...
Сещаш ли как се криех да си ги ям тайно, че иначе нямаше спасение, такова чудо беше   Laughing
Обеля един и тя го лапне и докато обеля следващия, айде пак и за мен нищо
А аз се трепя да му пазарувам и готвя, то яде моите неща, гадината

Добрите наденици са от поне 120% месо и струват поне два пъти по-скъпо от пържолите
Италиански и испански са
Бълг. добри  такива няма
Добри бълг. млечни аз поне не съм открила
Масло, сметани, сирена, кашкавали не умеем вече да правим

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 19:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт