ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 876
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 830
Новоизлюпени вегетарианци , аз не ям месо то 12 години newsm78 . Не можеш да знаеш как е "от другата страна " като не си пробвала , аз поне знам разликата. С тези салами само не убеждавай и месоядците ,че се хранят здравословно . Иначе за млечните диети , според В. Евтимов ,могат да се пазят 2 пъти годишно по 2 седмици , имат подмладяващ ефект.

# 1 831
Не може да не сте забелязали, че тези, които ядат основно месо и млечни продукти страдат от миризливи усти Laughing Нормално - след пиене на прясно мляко, устата ти мирише на гъ*а на кравата, основно с прясното мляко е проблема, то си и мирише гадно. Защо на котките тогава им миришат устите?! На всички котки, без изключение. Защото са хищници, а хищниците го имат този проблем, което важи и за иначе всеядния човек - че ако набляга на месо и млечни се случва същото. И пръдните миришат отвратително!
Както и редовно пиещите някои видове алкохол - от бирата например много се мирише, от ракията също, там пък особено отблъскващо - на чичо гнусьо. От виното не се смърди. Имам много чувствителен нос и много долавям миризми.

# 1 832
Не знам за ядящите месо, които познаваш ти, но аз лично, както и хората около мен, си мием зъбите. И устите ни не миришат.

# 1 833
  • София
 Joy  Само за този аргумент не се бях сетила!

# 1 834
  • София
Не може да не сте забелязали, че тези, които ядат основно месо и млечни продукти страдат от миризливи усти Laughing Нормално - след пиене на прясно мляко, устата ти мирише на гъ*а на кравата, основно с прясното мляко е проблема, то си и мирише гадно.
И на бебетата ли?!  Whistling

# 1 835
Бебетата не се хранят с краве мляко.
Майчината човешка кърма няма нищо общо с него, а пък АМ са толкова преработени, модифицирани, обогатени, "наторени", че не знам дали изобщо е останало нещо истинско в тях.

# 1 836
  • София
Като споменахте бебетата се сетих нещо - какво да правим с бебе, което майка му няма как да го кърми? Да го оставим на природата, вместо да го храним с АМ или ръчно подквасено козе мляко?

# 1 837
Майчината човешка кърма няма нищо общо с него, а пък АМ са толкова преработени, модифицирани, обогатени, "наторени", че не знам дали изобщо е останало нещо истинско в тях.

Много разбираш. Мислиш ли като пишеш? Има жени, които не могат да кърмят. Хайде да им вменим вина, че си тровят децата. Не е вярно, че АМ са боклук. Все пак са правени за бебета! Хората не сме толкова лоши.

# 1 838
  • волно калдъръмче
Майчината човешка кърма няма нищо общо с него
Като слушам за ГМО, хормони, пестициди и прочие химии, с които се храни майката, моментът, в който и майчината кърма няма да е това, което беше, не е далеч.

# 1 839

Много разбираш. Мислиш ли като пишеш? Има жени, които не могат да кърмят. Хайде да им вменим вина, че си тровят децата. Не е вярно, че АМ са боклук.
Прекрасно знам, защото и аз нямах кърма.Първия го кърмих месец и половина,  а втория-никак.
Давала съм по принуда АМ,  няма да ги оставя да умрат от глад.Но наддаваха като плондери, толкова са наблъскани с какво ли не тези АМ, че ...... като минаха на нормална храна след годинката, и двамата нормализираха темповете на наддаване на кг до нормални нива.

# 1 840
Много ми е интересно защо се правят такива обобщения от един пример. Моят син беше на АМ от двумесечна възраст, хранеше се в норма, кг също му бяха съвсем в норма. Дъщеря ми беше на АМ от петмесечна - същата ситуация. Не казвам изводи за АМ от тези два случая, просто споделям.

# 1 841
Уж храната ни е "отровена" с пестициди,хормони и всякакви химикали,
а хората живеят все по-дълго и по-дълго.
Казват - на фармакологичната индустрия,ваксините и лекарствата се дължи удължаването на живота,
но нали и лекарствата за едно помагат,друго разболяват?
Къде е истината?Не се ли оказва,че човешкият организъм е
приспособим към всякакви условия-и вътрешни,и външни?

# 1 842
Много ми е интересно защо се правят такива обобщения от един пример. Моят син беше на АМ от двумесечна възраст, хранеше се в норма, кг също му бяха съвсем в норма. Дъщеря ми беше на АМ от петмесечна - същата ситуация. Не казвам изводи за АМ от тези два случая, просто споделям.

Защото някои хора са мнителни. Всички са се наговорили да ги тровят.

# 1 843
  • волно калдъръмче
Е, не така. Някои изтръпват при мисълта за синтетичен окситоцин, но не им пречи да преглътнат някоя ГМО ядка със сирене тофу.

# 1 844
Цитат
Не знам за ядящите месо, които познаваш ти, но аз лично, както и хората около мен, си мием зъбите. И устите ни не миришат.

На мъжът ми устата му мирише и след краве мляко и след соева напитка
Естествено че си мие зъбите, но за мен това не е добър знак, честно казано, предпочитам да не прекалява  Confused Плодове/зеленчуци нямат този ефект при нас. Млякото определено има.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 11:34 от 10 cent

Общи условия

Активация на акаунт