Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 336
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
имуноглобулини - всичките, не само Ig E общ.
И пак повторете теста за алергии, може да е отключил алергия и към нещо друго - храна, животни....
и другото е ако можете да го заведете някъде на чист въздух за поне 5-6 дни и да видите дали ще има промяна.
Замисли се също за нещо ново, което може да му предизвиква спазмите, нещо което е в дома ви от скоро - стайни цветя, нови пердета, одеала, някакви постелки, килими, някакъв ароматизатов да държите някъде, абе всичко, което се сетиш.

И пак си подбутвам въпроса за ТЕЛК-а ????
Здравейте. Знам, че в темите назад доста е обяснявано и бях попаднала на постовете с отговора преди време, но сега не го намирам.
Искам да мина ТЕЛК с малкия заради астмата и честите остри ларингити, които караме и да видя колко процента ще му дадат и дали ще мога да получавам някакви месечни помощи. Ако има някой, който може да ми отдели малко време и да ми обясни ( може и на лични за да не натоварвам темата ) какви документи да подготвя и къде да ги подам. Имам една епикриза от болницата сега от последното боледуване, но водещата диагноза е пневмония и придружаващи заболявания остър ларингит, астма с алергичен компонент и трета сливица, тя върши ли ми работа изобщо?  newsm78 Четох някъде, че за да мина на ТЕЛК трябва поне три пъти за година да сме лежали в болница с тази диагноза, а аз обикновено си го гледам в къщи като вас - бием Урбазон, правим инхалации - Пулмикорт, Вентолин, отделно Ефира и т. н. Влошихме се доста през последните 5-6 месеца, сменихме и лекарствата, преди бяхме на Фликсотид. Личната не беше много наясно с ТЕЛК-а и каза да се информирам от други такива майки, но не ми й даде голяма надежда. Разбрах, че можа да вземам двойни детски и да се освободя от таксата в градината. Та в общи линии съм понаучила някои неща, но ако някой минал по този път има време и възможност да ми обясни ще съм много благодарна.  PraynigАз няма и много време да се ровя назад и да чета, че съм с близнаци вкъщи и можете да си представите каква лудница е. Very Happy

# 496
Ели, включили ли са ви поддържащо лекарство?
Имате ли домашен любимец (дори рибките са проблемни, храната им е силен алерген)? А мухъл да се развива някъде тайно - под легло, зад гардероб?
Да нямате някоя пухена завивка или възглавница?

Ние започнахме да чистим всяка седмица под леглото й, което е тип френско - долната му част е на практика на около 3 см от пода. Не е истина колко прах се събира там само за седмица, а по нищо не личи.

Аз съм с алергична астма (реакцията ми е към кучета и котки, но и други животни, с които нямам пряк допир като кон, заек и т.н., домашен прах и пр. - като цяло малко бяха нещата, на които не реагирах), отключи ми се на 16 г., при това цяла година след като си взех куче, дотогава не съм имала проблеми. Затова съм абсолютно против отглеждане на домашни любимци у дома, като зная какво съм преживяла (така и не позволих да махнем кучето, докато живеех с нашите, бях нон стоп на противоалергични и инхалаторни кортикостероиди), като си бях у нас, нон стоп ми ставаше зле.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 19:19 от мартеа

# 497
Потдържащото му лечение е сингулер и фликсотид,но още няма и месец откак ги взема.Преди беше само на сингулер известно време,но реално почти не го е пил,отказваше го.После беше на пулмикорт ,но направи реакция и го спряхме и сега последно включиха фликсотид.Когато го включихме беше с пристъп,който спря веднага.Но три дни след това пак започнаха нощните кашлици и пак трябваше вентолин.Сега даваме редовно и сингулера и фликсотида и дано има ефект.Нямаме нищо ново в къщи,нямаме домашни любимци,ароматизатори ,нито мухали.Общо взето съм махнала всичко за което съм се сетила,че може да алергизира.Освен това редовно пие Ксизал или Ериус.
А тези имуноглобулини как се изследват,от кръвта ли?И къде?Във всички лаборатории ли ги правят?

# 498
Ели, значи реално до сега сте били без лечение. Нормално е да минат няколко месеца, за да се натрупат лекарствата и да се очаква ефект.
А в болница влизали ли сте?
Аз бих те посъветвала да се прежалиш за едно постъпване, за да могат да направят пълна диагностика на детето. Това амбулаторно почти няма как да стане.
И според мен много бъркате с тези назначения по телефона, без да са преслушали детето. По-добре идете до лекар, отколкото да давате излишен вентолин.
Не веднъж ми се е случвало да съм напълно убедена, че малката е със спазъм, а след като я преслушат да се окаже, че диша перфектно Peace.

ailan, огледай се в темата за някоя мама от Стара Загора и я попитай на лични, защото изискванията в различните градове са коренно различни. Но като цяло общото е , че гледат само астмата- тежест на състоянието и честота на пристъпите. Ларингитите и третата сливица не са хронични инвалидизиращи заболявания, така, че те не те касаят Peace.
На първа страница е обяснена процедурата по подаване на документи. Ако нещо по-конкретно те интересува, питай Peace.

# 499
Момичета, това ли давате
http://apteka.framar.bg/30027906/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE% … 0-%D0%BC%D0%B3-30

Вече се чудя с какво да го подсиля моя син  Sad

# 500
Миналата годин през март бяхме в болница,но не му правиха никакви специфични изследвания,само ПКК и секрети от нос и гърло.Освен това баща ми и майка ми са лекари,високоуважавани в лекарското съсловие и макар да не са педиатри лекуващите лекари на децата ми им имат пълно доверие,че могат да различат дали има спазъм или не и кога се налага вентолин.Така,че децата не са останали без преслушване,макар и не точно от пулмолог.Но пък баба им и дядо им са ги слушали безброй пъти и им правят впечатление проблемите дори и да са в зародиш.Само за медикаментите не смеят да се месят и като има спазъм званим на докторката да каже какво и по колко да даваме.Тя смята,че не е нужно и тя да ги преслушва,освен ако не се проточат или усложнят нещата.А според всички лекари които сме питали в това време в Бургас е нормално да влизат от спазъмв спазъм и само кортикостероида може да прекъсне това.

# 501
# 502
Момичета, притеснено ми е Cry
Накратко:
Миналата събота сина ми се събуди с температура.Изписаха му Панцеф.
Температурата спря за един ден, след което отново 39.
Изписаха му Клацит и дехидрокортизон по схема.
Правим и инхалации с Пулмикорт и Вентолин.
Температура няма, свиркането в гърдите е почти вече ок.
Днес го водих да го слушат.Добре е, казаха да пие до неделя Клацит и дехидрокортизон.

Проблема е, че непрекъснато лежи и спи.
Днес стана сутринта, стана силно казано, защото лежа до 12 в леглото.
Излезнахме за 2 часа.Заспа в 4, спа до 6 и в 7 пак заспа.
Притесняваме това спане, на какво се дължи  Sad
Никога не е го е правил преди.

# 503
Карамел,каква е диагнозата?Знам ,че при пневмония се получава такова изтущаване.И другото което знам от опит е,че точно преди да се оправят след по-тежко боледуване и двете ми деца спят по много един два дни.И аз обикновено се тревожа от това,но засега винаги им е минавало след такова спане.

# 504
Диагнозата е нещо като бронхит, ама не било точно бронхит, а начален стадий.
Кашля ужасно и започна да подсвирква.
До спазъм не стигна.

# 505
Карамелче , Ели ти е написала .....Тошко спа много и лежа много при тази диагноза - казвам го не за да те шашкам . Ако имаш доверие на лекаря на детето ти ....не се замисляй - значи се оправяте . Но аз като си знам стоката - на твое място бих направила ренген / по- добре излишно облъчване , отколкото излишно притеснение / .Тошко от Дехидрокортизона става превъзбуден даже . Ох , тези наши дечица ..... Praynig

# 506
Карамел, защо не се консултирате с друг лекар или пък да направите една снимка, за всеки случай? И аз знам същото за пневмонията. Мериш ли Т следобед?

Искам да питам - капсулите Имунобор Кидс дъвчат ли се или се преглъщат с вода? Като гледам, те биха излизали по-изгодно. Сега давам около 60 лв на месец за сироп за двете деца, а с капсулите можем да се вместим и в 40 лв.

# 507
не знам, ще откача вече.
Цяла седмица сме по лекари.
Никога не се е държал така.Такова лежане и спане.
От друга страна- преслушаха го преди 4 часа и лекарката възкликна - "Идеално"!
Няма температура и каза, че е ок.
Просто не знам какво да мисля.

# 508
Мартеа , капсулите са като антибиотик - капсули и понеже Тошко абсурд да ги глътне , ги  разтварям във кисело мляко и давам веднага , иначе сиропа наистина излиза скъпичко.
  Карамел  ,Коя ви е докторката и от къде сте , че се обърках тотално вече......Не се шашкай , ти си познаваш детето , ако мислиш че не е характерно за него това лежане - не ти коства нищо да направите една снимка - тъкмо ще се успокоиш да Боже да е чиста. Всъщност ще ти коства , защото утре е събота и ще е платено ....., но за децата всеки намира начини  ....На нашата пневмония не се чуваше нищо - имаше само леко отслабено дишане .
И ние сме вече на Середит след дву месечно влизане и излизане от спазмите и приположение че две години преди това се влияеше много добре от Флексотита...

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 22:23 от klem4e

# 509
Eli, не приемай предишния ми пост като упрек, но наистина звучиш притеснено Peace.
Щом родителите ти следят децата, не виждам повод за притеснение. В такъв случай се опитай да се успокоиш.
Реално вие чак сега започвате лечение, защото вентолинът действа на момента, той няма стабилизиращ ефект.
И не е нормално да се влиза от спазъм в спазъм. Детето ми е с тежка астма и след започване на лечението спазмите драстично и прогресивно намаляват.
Пиша го най-добронамерено. Трябва да се спре този порочен кръг, защото при нас се стигна до пропускане на сърдечната клапа от постоянните спазми и повишено налягане.

Общи условия

Активация на акаунт