Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 339
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Раличка и аз съм против аб,но нашия татко е голяма паника,вече и пулмоложката му вика доктор,не можем да се разберем.Аз лично смята,че това моето е без никакъв имунитет .Ще го взема и аз този имунобор,проблема е че той много трудно пие всичко.И затова аб имат голяма заслуга.Просто всяко дете е различно има по-голяма дъщеря и тя почти не е пила аб.Ходеше редовно на градина,и тя боледуваше в 1 група и много  добре знам какво е ,но боледуването е съвсем различно,тогава също се вайках и се оплаквах,че все има сополи,а една позната ми каза, че ако детето и има само сополи ще черпи,вече напълно разбирам какво има предвид.

# 481
Ipppi, а няма ли вариант да поговориш с него да не се панира толкова? Все пак и това влияе на детето...
Аз съм пропуснала да споделя, че и ние от две седмици имаме лампа от хим. сол -взехме само заготовка (т.е. парче хим. сол, с отвор за кабел) и мъжо я направи - чудесна се получи, ама и той ми е много сръчен  Heart Eyes А готовите ми се сториха доста скъпички - по 35-36 лв, това парче сол беше по-малко от 5 лв, крушата и трансформаторчето - ок. 6 лв, кабел и основа имахме, и така  Grinning
В предния ми пост не излиза линка - и аз давам капсулите БГ Имунобор.

# 482
Да се оплача нащета при нас ще се окажат доста сложни,относно климатолечението.През междусрочната ваканция отидохме за 4 дни на планина.И двамата тръгнаха със спазми.Докато пристигнем(около 3 часа път със смяна на височината от 0 при нас до 1500 метра на ските) малкия беше вече много зле,блед,че почти син около устата и под очите,кашляше и накрая повърна една пенеста бяла маса.През цялото време правихме инхалации ,но така и не го отпусна нацяло.Баткото пък още по пътя спря да кашля и всичко му мина в планината,по цял дел кара ски и щейна и не се запъхтяваше,само дето се върна с червено гърло и със стъпването в Бургас получи пак спазъм.А на малкото спазъма се поотпусна като си дойдохме.И сега на кого да угодя?Сега още са и двамата на вентолин и да видим до кога.

# 483
Горката то е било една почивка,ама дечица и това ще мине.И ние сме от морето,и влагата в Несебър 
ни съсипва.На планината им е добре.Сега хващам към Бургас на лекар,че много вдига и качва температурата,дано този път поне да няма спазми.

# 484
Ми то е така, с проба-грешка се открива на кой кое как му влияе..тъпо , но...
На моят син пак му изписаха сингулер паралелно в флексотида
Аз много харесах флексотида- пу-пу, с него е много добре
Ама защо сега да ги комбинираме  Tired

# 485
Оф и спазмите са гадни,но тея болести с температури са ми много страшни.Моите момчета много рядко имат температура и като вдигнат се ужасявам.
  Дребното от сутринта е с една ужасна влажна кашлица,а уж беше добре,не беше кашлял от два дни.А и ужасно пребледня и пак направихме вентолин,а трябваше да е чак вечерта.Явно пак се е заформил спазъм.Само не знам нов ли е или стария не ще да мине.

# 486
  • Стара Загора
Здравейте. Знам, че в темите назад доста е обяснявано и бях попаднала на постовете с отговора преди време, но сега не го намирам.
Искам да мина ТЕЛК с малкия заради астмата и честите остри ларингити, които караме и да видя колко процента ще му дадат и дали ще мога да получавам някакви месечни помощи. Ако има някой, който може да ми отдели малко време и да ми обясни ( може и на лични за да не натоварвам темата ) какви документи да подготвя и къде да ги подам. Имам една епикриза от болницата сега от последното боледуване, но водещата диагноза е пневмония и придружаващи заболявания остър ларингит, астма с алергичен компонент и трета сливица, тя върши ли ми работа изобщо?  newsm78 Четох някъде, че за да мина на ТЕЛК трябва поне три пъти за година да сме лежали в болница с тази диагноза, а аз обикновено си го гледам в къщи като вас - бием Урбазон, правим инхалации - Пулмикорт, Вентолин, отделно Ефира и т. н. Влошихме се доста през последните 5-6 месеца, сменихме и лекарствата, преди бяхме на Фликсотид. Личната не беше много наясно с ТЕЛК-а и каза да се информирам от други такива майки, но не ми й даде голяма надежда. Разбрах, че можа да вземам двойни детски и да се освободя от таксата в градината. Та в общи линии съм понаучила някои неща, но ако някой минал по този път има време и възможност да ми обясни ще съм много благодарна.  PraynigАз няма и много време да се ровя назад и да чета, че съм с близнаци вкъщи и можете да си представите каква лудница е. Grinning

# 487
  • sf
Моят ходи редовно на градина. Там знаят,че има астма, но не е ставало дума как да реагират при нужда,защото той прави спазми след започнала хрема и обикновено аз го спирам преди да почне силната кашлица. Сироп Вентолин не мисляя,че би помогнал при спешен случай  Crossing Arms
Аз не давам Сингулер от поне две години, сега е на шест и половина. Пулмоложката не знаеше, чак тази есен поиска да не го почваме зимата. Мисли,че досега го е пил. Залъгвам си съвестта като му давам хомеопатия по схема, но не си залагам главата,че е помогнала. По-скоро каляването, плуването и самото израстване дават положителен ефект. За тази зима не смея нищо да кажа, пу-пу.
АБ не е пил от години. Не разбирам даването на АБ без особена нужда, без предварителни изследвания и т.н. Смятам,че е напълно възможно организма да привиква към тях и когато наистина има нужда, те да не помогнат.
eli_vulkova, като те чета направо мъка ми става. Не е нормално това при вас, докторите какво казват, Вентолина спирахте ли го въобще скоро? Дано се оправят и двамата скоро, ама наистина.  Praynig

Какво е това парче хималайска сол, от къде се купува и за какво служи  Thinking

# 488

Какво е това парче хималайска сол, от къде се купува и за какво служи  Thinking
ами има статии за ползвата от хималайската сол при астматични пробеми, даже в София има цяла пещера направена - хората ходят там и си дишат.
А лампите от хим. сол са такъв тип"

Нашето парче го купихме от книж. Хеликон

# 489
  • sf
Знам за пещерата,даже мислех да ходим, ама се замотах  Rolling Eyes
А ако просто сложа парче сол в стаята му  Thinking

# 490
Нашата е поръчах от Биодарове, има ги в Хеликон и може би в някой био магазини  Peace  Hug

# 491
За да действа солта тя трябва да се нагрява по някакъв начин,с крушка ,със свещичка или върху печка с дърва например.А за вентолина,да спираме го но без него изкарваме между 3 дни и 2 седмици,според зависи.На дребния често пристъпите му отшумяват и с една -две инхалации с вентолин,но няколко дни по късно пак се почва.Не знам дали спирам бързо вентолина и остава недооправен,или нов спазъм прави.Заради тея грипове не го и водя всеки път да го слушат,което верочтно е грешка,но като звънна на лекарката и тя ми казва да си правим инхалациите и да не се навираме между шамарите по болниците.А баткото по рядко прави спазми,но пък по бавно му минават.

# 492
И аз мисля, че номерът е да се нагрява солта  Thinking А на нашата можеше да се слага чаена свещ, но ние я направихме електрическа. Сама по себе си е хубава лампата, дори и никаква работа да не върши  Grinning
Ели, да не те плаша, но тези работи покрай вас не ми изглеждат нормални - то това дете не оздравя - от спазъм в спазъм - ти хубаво не се натискай м/у шамарите, но пусни някакви по-задълбочени изследвания  newsm78

# 493
Пусках му кръвна картина и всичко си е наред,само еозинофилите му са 8 при норма до 4,тест за алергии кръвен правихме преди година и се оказа алергия към домашен прах,но не може все да е на противоалергично,все трябва и да се спира от време на време.А и като пие пак е така,общо взето не съм видяла особен ефект.А лятото си беше добре,нищо му нямаше.И от септември почти постоянно е със спазъм.Ето сега вече спря да кашли,направим ли вентолин и е добре.

Дайте идеи какви изследвания да му пусна?Носен и гърлен секрет правих и са чисти.

# 494
Ели , какво е поддържащото лекарство за астмата ....да не би да е неподходящото  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт