Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 341
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Моята госпожица ходи на градина, да. И на мен док предварително нееднократно ми казваше, с абсолютна убеденост при това, че това дете не е за ДГ. Аз върдо бях решена да опитаме, защото това беше единственият вариант аз да се върна на работа (от която не искам да се лиша, а и не виждам как бихме се справили финансово). Първите седмици - два дни на градина, 1 седмица вкъщи. След това започна да прави по две седмици, а сега вече е трета седмица (да не чуе дявола  Praynig) и е добре. Отдавам го на зьасиленият й имунитет - с бета-глюкан и фреш всяка сутрин, рибено масло (но не през целия период). Наясно съм, че ще боледува, но да ти кажа - всички малки дечица боледуват, със съвсем малки изключения. Имам късмет с работодател (който ми се явява и 1-ви братовчед), никога не съм имала проблеми с болничните. А в нашето семейство и мъжът ми ползва болничи за малката,когато се наложи, така, че не са ни особен проблем - както впрочем би трябвало да бъде навсякъде, но не е  Tired
Та така, стискаме зъби тази година, да мине 1-ва група, и се надявам, че занапред положението само може да се оправя  Hug Аз друг избор нямам   Peace

# 466
Дъщеря ми тръгна на градина октомври, на 3г. 4 м. Преди това спазмите започнаха при нея от септември (за първи път). До момента, за 4 месеца на градина, има около 20 присъствени дни. Последното разболяване, след започване на Сингулара, изкара пак със спазъм, но лек, само с една седмица Пулмикорт, без Вентолин.

По повод градините - към тези, чиито деца ходят - предупредили ли сте сестрата и учителките? Днес говорих (пак) с медицинската сестра и с едната учителка, ако нещо се случи, незабавно да ми се обадят. Питах дали имат Вентолин (предполагам в такъв случай със сироп се реагира), имали. Ама пък сега се притесних, ако (недай Боже!) нещо се случи сестрата да не предозира нещо, знам ли....
Ние и двамата работим (няма как иначе), а едната баба, въпреки че от месец е пенсионерка, нещо не ще да гледа малката, "без да е болна" (още не мога да го проумея този параграф 22, след като 4 доктора - двете педиатърки, пулмолог и УНГ препоръчаха, ако има как, детето да не ходи на градина от декември до февруари, така че защо да чакаме да се гледат болни, като могат да се гледат здрави, но както и да е)

Не знам за вас, но аз усещам, че тотално изперквам. Залитам в крайности. Само болести са ми в главата, непрекъснато изпитвам тревога, без да преувеличавам. Дори да са здрави, пак съм напрегната и търся симптоми. Избягвам да водя децата, и особено малката, на места с много хора - дори до магазина. Като ни поканят на РД се чудя как да откажа, за срещи с приятели с малки деца на закрито - да не говорим. Имам чувството, че аз съм за лекар.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 10:08 от мартеа

# 467
Аз принципно съм споделила с едната госпожа, но съм спокойна, защото малката не прави спазми изведнъж - при нея все е било в хода на вирусна инфекция, и то не на 1-ви, 2-ри ден, така, че имам известна увереност, че в ДГ няма да се наложат спешни мерки,да чукам на дърво.
Аз бях същата параноя, все още съм, но в много по-малка степен. Установих, че и да се притеснявам, и да не, все тая - като има да си се раболява - ще се разболява и толкова. А има нужда от силна мама, не от хипохондричка, така, че вече приемам нещата по-спокойно. Първият път като ни приеха в болницата, аз бях по-зле от нея  ooooh! Строполих се на болничното легло, до нея (а тя беше на кислород, друголегло нямаше налично) и мъжа ми ни гледаше двенките известно време, докато дойде майка ми. Сега ми е смешно, обаче толкова ми беше зле тогава - повръщах, въобще не знаех къде съм, даже лекарите се загрижиха какво толкова ми е станало  #Crazy Ужас....
Моля се вече да не ми се случва през такива емоции да минавам, и на всички други пожелавам големите  болести да са зад гърба ви  Hug

# 468
Аз не съм предупедила,ама и той не ходи толкова често.Сега има температура и се чудя кой път да хващам,той също започна спазмите преди да тръгне на градина.Знам че децата боледуват в градината често имам голяма дъщеря която е на 7 ,и тя боледуваше ама караше само със сополи и тогава се оплаквах и една позната ми викаше моя ако се разболява само  със сопили ще черпя,сега вече разбрах какво е имала предвид.Станах половин доктор вече.Отрових го това дете с лекарства,миналата седмица спря аб, и сега 1оо процента пак ще изпишат.

# 469
Отрових го това дете с лекарства,миналата седмица спря аб, и сега 1оо процента пак ще изпишат.
Защо, защо, защо  newsm78 Имайте предвид, че от многото (и не винаги необходими) АБ също доста пада имунитета  Peace Ще ме изгоните вече от темата, но продължавам да не разбирам тази велика птребност от АБ  #Crazy

# 470
ipppi подсилвай имунитета и калявай, доколкото е възможно, това е начина за нашите деца  Hug Аз давам Бета глюкани вече месец, ще направя 3 месечния курс, доволна съм, миналата седмица изкара нещо за 3-4 дни-оправихме се с инфлуцид, тонзилотрен и Изопринозин, е наложи се 3 дни вентолин, ама свиренето беше лекичко и се повлия веднага; засега обаче го спрях да позакрепи; сега е с баща си навън да играе в снега, всеки ден като е здрав, да закалява, а и да се забавлява  Peace Фрешове, ако пие - моят не ще, само от ябълка и това си му давам, само каката се налива с лимони и грейфрути ; и има ефект  Twisted Evil
Иначе и ние сме 1 група в детската градина и боледуваме (изкара 1 бронхит и 2 гнойни ангини), но той е с астма от бебе, беше спрял да боледува, но като тръгна на детска и ......... , но то почти  всички минават през няколко боледувания първата година и да нямат астма;

На какво поддържащо лечение сте, то е задължително-вече се убедих, за да не стигате всеки път до пристъп и АБ  Peace

Аз се чудя какво да правя с Пулмикорта, доки казва да го намалявам и да го спираме, 2 месеца сме на него....

# 471
..............................

Не знам за вас, но аз усещам, че тотално изперквам. Залитам в крайности. Само болести са ми в главата, непрекъснато изпитвам тревога, без да преувеличавам. Дори да са здрави, пак съм напрегната и търся симптоми. Избягвам да водя децата, и особено малката, на места с много хора - дори до магазина. Като ни поканят на РД се чудя как да откажа, за срещи с приятели с малки деца на закрито - да не говорим. Имам чувството, че аз съм за лекар.

Е , това аз съм го писала Tired
Даже днес се чудя на себе си от къде намерих тази смелост да го пратя на градина , при положение , че не е ходил от 19 декември , а и по принцип в яслата и първа група , а сега и втора да му се събират един месец ходене. Сигурно съм прихванала от Донсита  hahaha
Дай Боже да е здрав че се мъчи нещо пак да образува задна хрема , а сутринта след като врязохме във градината , се изкашля два пъти  тютюнджийски , но и навън имаше гъста мъгла ......Сега треперя , защото незнам дали са ни запомнили че сме астматици и да го следят - нали не сме от редовните ......Милото преди ревеше че не иска да ходи , а сега че иска - като баща си непостоянен Joy А пък аз се чувствам - все едно са откъснали нещо от мен  Sad

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 11:05 от klem4e

# 472
Клемче  Hug
И аз се чувствах така, когато за 1-ви път приготвях раничката за градина. Ревях и слагах дрешките  Wink Но сега се чувствам прекрасно, а малката още по- . Имахме късмета да нямаме никакви проблеми около адаптацията (имам предвид психическата), и сега виждам, че и за нея, и за нас градината е добро решение  Peace
Фрешове моята пие. Аз правя зеленчукови и цитрусови. Горе-долу ги редувам, но определено имат страхотен ефект! Още повече, че не мога да я накарам да яде салата примерно, обича повече плодове, най-много някой и друг морков да хапне. Преди обичаше броколи поне, сега не. Та така, с една чаша сок доста хубавини приема...

# 473
  • София
 Hug Hug Hug
Колкото и да сме различни, всички майки преминаваме през едно и също.
За мен този стрес - постоянното притеснение, влачене по лекари и аптеки, нощните дежурства около леглото и пр. също ме побърква Crazy
Но спрях да го мисля, примирих се - моето дете е такова и аз ще направя всичко, което зависи от мен, за да подобря състоянието му. В тежките моменти си казвам, че това все пак е болест, която има лечение и ще мине, докато има майки, които се борят цял живот и им се възхищавам!  bouquet
Моето дете започна да ходи на градина на година и 8 месеца - общинска ясла. Първата година може би има около 20 дни, сумарно. Ходеше 1-2 дни и после цял месец не можех да го оправя.Спрях го на третият АБ, те ме и уволниха Twisted Evil, де, та реших, че не може повече да се мъчим - тръгна отново в края на март и пак беше така.На втората година, вече се задържаше повечко, но пак оздравяваше бавно.
Сега, вече в градинска група - боледува всеки месец, но се оправя за една седмица до 10 дни, това за нас е постижение.
Притеснявам се да не променя нещо себеусещането му, не искам да има влошено качество на живот, защото боледува. Въпреки, че той много добре си дава сметка за състоянието си, не искам да повтаря, че е болен и т.н.Няма да го ограничавам от деца, иска ми се да спортува активно и да го каля по някакъв начин.
Предупредила съм в градината, защото г-жата ми се изцепи, че не го пускаме на градина, защото сме си го гледали в къщи или пътуваме Rolling Eyes.Не можела да повярва, че боледува толкова много, при все, че е ходил и на ясла?! newsm78
Аз обясних, че когато го няма е болен, че прави спазми, обикновено нощем, но да имат едно на ум и да ми се обадят в случай на спастична кашлица, сенки под очите и затруднено дишане.
Последният път ми казаха, че е кашлял 2 часа, той направи ларинго-спазъм вечерта в къщи, но като е кашлял не се обадиха, защото постоянно има кашлящи деца, предполагам.
Кажете повече за бета-глюканите, препоръчайте нещо конкретно, ще ги започвам и аз.В момента не му давам нищо и се чудя дали не избързахме със спирането на сингюлер-а?! newsm78

# 474
Моите пък и двамата ядат моркови и зеле като зайчета  Joy и салата ядат, за зеленчукови фрешове не се бях сещала  Twisted Evil Laughing
Преди малко ми се обадиха с баща си: мамо, страхотен бял сняг има навсякъде и аз лежа по земята, много е хубаво  Heart Eyes

Честото боледуване е голямо изпитание за всички мами, по всякакъв начин опитвам да се отърся от параноята и да мисля положително. Ама като си изчета постовете в моментите, в които е болем, ами.... хич не ми се отдава  Whistling Crazy Дано сме по-здрави всички!!!!!!

# 475
Vikute, сингулера не го мисли много - и аз се чудех, дали пък ползите няма да са повече от вредите, и все пак дали не сме направили грешка, спирайки го, но не - само на Фликсотид е, от повече от година, не е по-зле от времето, в което пи Сингулер  Peace То си е индивидуално, де, но явно не е кой знае какво този Сингулер   Thinking
Бета глюкан препоръчвам ето този:

Три месеца вече го пие - (още 5 капсулки остават, и ще правим почивка) - нямам думи да го нахваля. Аз наистина съм много впечатлена от него  Peace
За всичко друго подкрепям написаното от теб - и аз не искам детето да расте "различно" от другите деца. Смятам да  я запиша на плуване, но още проучвам нещата.
Меган, браво на децата, че хрупкат така  Laughing

# 476
Отивам да си го прибера.......не могат да ме удържат в къщи от притеснение. Tired Споделих с една приятелка , че като се зажени сигурно ще спя между него и жена му  Joy, каква свекърва зла ще стана.......ужас , чак се плаша от себе си. Чакам оферти за психотерапевт. Crazy

# 477
Hug Hug Hug
Кажете повече за бета-глюканите, препоръчайте нещо конкретно, ще ги започвам и аз.В момента не му давам нищо и се чудя дали не избързахме със спирането на сингюлер-а?! newsm78

аз давам Имунобор Кидс от около 2 месеца, и на двете деца. Не мога да преценя има ли ефект. Не знам ефектът - по-лек спазъм при последното боледуване на кое се дължи - на Сингулара или на бетаглюкана. Факт е, че декември (горе-долу тогава започнах да ги давам) лекувахме много тежък спазъм, който дойде с натрупване върху недоизлекувания от ноември. Тогава детето беше много, много зле.
Та - по календар - след споменатото тежко състояние, започнах да ги давам декември, започнах и Сингулара тогава, бяхме месец на Вентолин и Пулмикорт, спряхме градината и детето се закрепи. Месец не се беше разболяла, въпреки че сестра й пипна някаква много упорита кашлица, а на Нова година бяхме с няколко деца, всяко от които с различен вирус. Преди месец тръгна на градина, сборна група, разболя се на 3-я ден. Давах упорито Инфлуцид и Коризалия и видимо се оправи за около 3 дни само с това, Сингулара и Имунобора. Все пак, на слушалка се чу лек спазъм, който овладяхме само с една седмица Пулмикорт. Това ми е наблюдението засега. Дано мога да се похваля повече занапред.

# 478
......моето дете е такова и аз ще направя всичко, което зависи от мен, за да подобря състоянието му. В тежките моменти си казвам, че това все пак е болест, която има лечение и ще мине, докато има майки, които се борят цял живот и им се възхищавам!  bouquet
.....
Hug и аз това съм го мислила много пъти, дай Боже да я израстат, дай Боже и болните дечица от страшните болести да имат шанс за живот....  Cry Praynig Praynig Praynig

Викуте, и аз давам Имунобор Кидс , почнах със сироп, но сега давам капсули и на двамата, мога да кажа, че съм доволна, Явно всичко е комплексо също така, и лампата от хималайска сол е до главите им като спят, и през деня е до компютъра - за мен е страхотна, аз лично усещам разликата във въздуха  Laughing

# 479
  • около Варна
Мартеа, и аз съм като теб, не мога да се понасям с тези черни мисли в главата, ограничавам и децата заради параноите си, май сме за групова терапия Simple Smile

Иначе аз виждам полза от Сингулара, но ние не сме с истинска астма/според мен/. Поставиха ни диагнозата след една безобразна зима с изкарани купища ларингити, бронхити, пневмония, няколко рентгенови снимки и безброй антибиотици. И ако преди всяка хрема беше бронхит, сега/да чукам на дърво/ положението е доста по-добре.

Относно градината мисля да ги подържа вкъщи докъм края на февруари, да поотмине този грип. След празниците ги пуснах ходиха 4 дни и още пием лекарства ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт