Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 324
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ние спахме спокойно,благодаря на Бог за което ,и днес ми се вижда добре,като изключим вчерашния кошмарен задух от следобед.Та се чуда да му дам ли Медрола или не.Вие какво ще ме посъветвате?

# 556
  • sf
Докторката,която го следи какво каза? Не съм запозната с медрола, но някои лекарства по принцип не се спират щом са изчезнали симптомите, а се дават още няколко дни. За медрола обаче не знам, той по принцип за спешни състояния ли е?

Моя го наливам с чай, давам ефизол и небетшекер. След малко ще го водя до Била за сладолед. Друго не се сещам какво да му дам, а още не ми се води на доктор.

# 557
donsita - аз при болки в гърлото давам Беладона 9. На моите девойки им действа много добре.

# 558
  • sf
Имам беладона, не се бях сетила- по колко да дам  Thinking

# 559
Ами медрола е урбазон на таблетки,но много трудно го пие,даже не знам дали глътна нещо от него.Смесих го с панадол и му го дадох,но изплю доста,обирах с лъжичката и пак му го давах,но май доста се размаза по устата му,разтекоха му се слюнки и едва не повърна и спрях.Сега трябва пак да му давам и направо не знам.А и ме е страх,че като ревне може пак да почне да се задушава и се чудя кой път да хващам.А лекарката му е в чужбина от днес за една седмица.Вчера каза ако успея да го накарам да го пие 3 дни,за да не му слага абокат.Но май ако пак се влоши ще отидем да му го сложат през абокат.

# 560
Ели, не те е ли страх  да смесваш две лекарства?
Аз самата понеже пия няколко медикамента, дори когато става дума за мен самата, гледам да ги пия през половин час, не знам защо, но имам страх от взаимодействие между различни медикаменти.

# 561
donsita за гърло-компрес с извара.
Така се лекуваме цялото семейство и действа безотказно!

eli_vulkova Аз съм давала Медрол веднъж.Пълня една чаена лъжица с кисело мляко и вътре заравям хапчето.После карам детето да го глътне без да дъвче.Иначе няма шанс да изпие тая горчилка.Първият път го дадох стрито, но повърна на секундата.Не го стривай, смесвай, нищо...давай го цяло.Иначе нямаш шянс  Peace
По този начин давам и Дехидрокортизон.

# 562
Карамел,и аз така си мислех да го дам и вчера даже питах тук в темата,но никой не каза,че може,само това за панадола получих като съвет,че ставало.А иначе вие как сте,оправи ли се детето,последно се тревожеше ,че много спи?

# 563
Да, добре е, даже е на градина.
Оказа се нещо съвсем друго.
Не беше нито от лекарствата, нито от болестта.

# 564
Радвам се.А ти като си давала Медрол,само еднократно ли го даде или имахте схема?Ако искаш да споделиш разбира се.

# 565
Схема.
Както и Дехидрокортизона.

# 566
Благодаря,явно не става с едно хапче,щом все на схема го изписват.Явно ще го пием някак си 3 дни.Дано поне има ефект,макар,че не разбрах точно какво се очаква да стане от него.

# 567
Е как какво - помага при силна алергична реакция - предотвератява задушаване и други животозастрашаващи състояния. А на теб как ти го изписаха - ако е по схема - изпълняваш схемата.

# 568
Ами схема е 3 дни,по 3 пъти на ден по едно хапче.Ако ще предотврати задушаването ще го давам,колкото и да е трудно.

# 569
Имам беладона, не се бях сетила- по колко да дам  Thinking
Давам 3х 5 гранули за гърло

Общи условия

Активация на акаунт