Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ели, а вие колко дена успявате да изкарате без вентолин?
Имам чувството, че го правиш почти постоянно, а той не е за системна употреба Peace.

# 541
Ами около седмица май е най-дългата ни пауза последните 2 месеца.Преди септември обаче не беше така,но след това постепенно зачестиха проблемите,основно нощно време.

# 542
Ели, това е някакъв абсурд Peace. С най-добри чувства го пиша. Не може толкова дълго да се приема вентолин.
Лекарят, който следи детето, знае ли, че постоянно приема вентолин?

# 543
Здравейте,
Моята малка госпожица се поразкашля четвъртък вечерта, петък заминахме на Велинград (мислех си, че там нещата ще се оправят - ама не),събота и неделя беше на вентолин на 8 часа и в парната баня и басейна (там не кашляше въобще), вчера, като се прибрахме всичко премина. Днес сутринта направих пак вентолин , за да не го спирам изведнъж.
Не свири въобще, няма хрема или други неразположения остана едно задъхване при физическо натоварване. Лекар не я е гледал - при така описаната картина и ако продължава да е добре и да не кашля според вас има ли нужда да я водя на преглед?

# 544
Ние се върнахме от преглед. Имаме си някаква инфекция , която за сега е горе в гърлото, изписаха ни капки със Гентамицин и Алергозан , изопринозин , който си го взимаме от 24.01.2014г.. и Амбрекс  Нямаме спазъм засега и иска да ни види в четвъртък . При вдигане на температура АБ - Фоксеро / за пръв път го чувам / . Другото което ме озадаче е че дробчетата са чисти а пък имаме отслабено дишане от дясно  Shocked, но се сетих за това като излязохме от прегледа. Дай Боже да ни се размине  Praynig

# 545
Сега се връщаме от преглед.Оказа се,че малкия е с бронхитни и перибронхитни изменения.Днес за сега не евдигал температура и докторката каза,че може да почакам ден ,два и ако не вдигне повече температура да не давам АБ,защото кръвната картина е добра.Иначе изписа вентолин на 8 часа,медрол по схема и ако има температура Цидакс за 7 дни.Каза,че вирус е съвпаднал със наличен спазъм и затова сме на това дередже с бронхит и нощни кашлици със задух.А през деня детето си е добре,диша спокойно,но силно изострено,не свири.Не мога да си обясня как може нощем да се задушава а денем да е добре,но типично асматично било.Както и задуха и свиренето,които получава като се разплаче.Странна работа.Сега определено не съм нито по-спокойна,нито по-информирана за състоянието му.Има ли някой от вас със нощни тежки спазми,които да минават в изострено дишане през деня и после пак да се влошават нощем?

# 546
Фоксеро и ние пихме миналата седмица,нов аб нашата пулможка каза,че бил много хубав,каквото и да означава.И ние на снимка сме бели с бронхит и перобронхитни изменения,затова лежахме в болница,но според мен може да мине и у дома ако общото състояние е добро.

# 547
Общото му състояние е добро,като изключим моментите,в които не може да диша.Като се събуди следобед се разкашля и започна да плаче и пак започна със задуха,много е страшно,защото започва изведнъж със страшна сила,а не постепенно с кашляне час,два и тогава задух.Едва сварих да заредя инхалатора с него под мишница.Аз крещях "ДИШАЙ" ,а той на пресекулки повтаряше "ГЪРДИЧКИТЕ БОЛЯТ ,НЯМА ВЪЗДУХ" .Щях да откача.Дано не се почтори вече.Сега заплаче ли и скачам да го успокоявам.Само не знам медрола как ще го накарам да го изпие.Дали може да го сложа в лъжичка КИСЕЛО МЛЯКО?

# 548
Медрола са ми казвали да го стривам на прах и да го смесвам с 1 мл панадол

# 549
Не знам ,аз този медрол не мога да му го дам,много го усеща в сок,в чай и го повръща почти винаги.Затова и все бием урбазон като се наложи,еднократно не повече.Милото детенце ,моя и той като му е лошо и ме кара да му правя инхалация.Аз също съм опитвала медрола,да видя колко горчи,няма такава отврат,половин час след това ми горчеше в устата.

# 550
На всичкото отгоре ме предупредиха,че щом е направил реакция към Пулмикорта е възможно и към медрола да направи,та сега ме е страх да му го дам.Мисля да чакам до сутринта,че ако стане нещо поне баткото да е на училище и да не ни гледа паниките.Това с Панадола ми се вижда добра идея,май така ще пробвам,но сутринта.Само се моля тази нощ да е спокоен и да не се задушава,че с този постоянен вентолин не знам до къде ще стигнем.
   Днес питах лекарката,какво да правя,че редовно ни се налага,а тя каза,че щом има нужда да правя и това е.Малкото кислород бил по-опасен от вентолина.Да но до кога.

# 551
Днес говорих с една позната рехабилитатор и тя ми разказа как навремето е работила в санаториум,където са живеели и учели деца с астма,това до 8 клас.Всеки ден са имали някакви терапии и дихателни упражнения,които много помагали.Това било преди 15 години,каза че са ги обучавали на някаква гимнастика която имала много голям ефект.Сега този санаториум е саборен и се строи хотел,на това място минава някакво течение и въздуха бил лековит.Знам че в Трявна има,но не знам какви процедури има и колко помагат,някой запознат ли е.

# 552
  • sf
При нас изненада- малкия се събуди с болки в гърлото и опит за кънтяща кашлица  Rolling Eyes Оставих го вкъщи на чай и ефизол пък да видим. Ееех, а такива хубави планове имах днес  ooooh!

# 553
От снощи минахме на Пулмикорт - гърдите й не свирят, не кашля въобще, но гласа й падна.
Ще видя днес как е и ако се наложи утре на лекар.
Бързо да се оправят всички болнички!

# 554
В нета има доста инфо за гимнастиката, има клипове на дишане по метода на Бутейко...аз пробвах едно упражнение за предотвратяване на пристъп, да ви кажа има известен ефект, но то е само едно съвсем просто упражнение, трябва да се правят гимнастиките...

Общи условия

Активация на акаунт