Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 333
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
klemche коя група сте,ние сме първа и сме на същия хал.То и 30мин им стига ако има болни в групата,а и в това грипаво време.И аз много искам моя да ходи на детска,ама все е болен.
Втора група сме вече.

# 526
Да се оплача и да попитам случвало ли ви се е.А именно:малкия цяла нощ през около 3 часа вдигаше температура до 37.5 и след около 30 мин. я сваляше сам с обилно изпотяване.Така и не му дадох никакъв антипиретик ,защото небеше висока темп.За пръв път ми се случва хем упорито да я вдига,хем бързо да я сваля без никаква намеса.Що за чудо е това?И уж не е висока а дишането беше учестено до 45,което е много за него и се чуваше хриптене като при ларингит,но няма кашлица.Не посмях да му направя и вентолин,че нали пеи ларингит не е добре.Само на пара в банята стояхме и после на терасата и мина това хриптена.Гласът му не е променен така,че явно не е ларингит и от сутринта сме си пак на вентолин и учестеното дишане се оправи.Днес засега няма темп.,но спазум и силноизострено дишане си има.Дали може да е пневмония?Утре ще го водя на лекар да го видят и ако паквдигне темп,май ще искам снимка.

# 527
  • sf
Ели, много неприятно. Направете снимка, кръв, каквото трябва, не е нормално това вече.

# 528
  • Sofia
И аз бих направила снимка. Малкия така беша с учестено дишане и хриптене, като направи пневмонията. Преди това 2 месеца все беше на вентолин, спрем го и след няколко дни пак. Бях ви писала и преди за историите му.
Иначе да го похваля това хриптене, което се чуваше от гърлото му спря, остана да го науча да диша през носа.

# 529
Ами понякога се случва от не излекуване,и в един момент нещата се усложняват,особено ако боледува често.Ние така лежахме декември в болница.
Ели нали сте от Бургас защо не отидете в Маджуров там има денонощно педиатър.А и са адекватни.

# 530
Не е ли несериозно да го водя на дежурен кабинет заради температура 37.5 ,която на всичкото отгоре спада без сироп до половин час?Все ми се струва,че прекалено се тревожа и затова днес ще посетим личната,да видим тя какво ще каже.
  А иначе през нощта кашля доста и май ще се окаже ларингит,защото по едно време му беше трудно да диша,плачеше и му погледнах в гърлото,доста беше червено и подуто,почти нямаше дупка.Направихме инхалация на парата в банята,после една с физиологичен разтвор вън на терасата,дадох ериус и калциев глюконат,почистих нослето ,че се запуши и то след инхалациите беше пълно със секрет.И му мина,започна да диша по-добре и се успокои,и кашлицата понамаля значително.А през деня беше на вентолин,но през 8 часа.Мога да твърдя ,че го отпускаше,спираше учестеното дишане и нямаше кашлица,чак към 2 часа през нощта започна да кашля.

# 531
  • sf
Ели, само заради такава температура и аз не бих водила на спешен, но като се има впревдив цялостната картина може би. Та на мен ми се струва,че той все е с кашлица и спазъм, може и да бъркам,де, но странно ми се вижда.
Пиши после какво е станало   Hug

# 532
Ами при него са малко неясни нещата,защото често прави спазъм,но или отшумява сам или с една две инхалации вентолин,но скоро след това( няколко дни) пак се повтаря.И сега уж няма хрема,а снощи като се задушаваше се опитваше да диша през устата,а не през носа,въпреки,че той се запуши със воднист секрет чак след инхалациите.И все ми се струва,че има нещо ,което не е установено като проблем и не е винаги астмата.

# 533
Да права си,не е необходимо да се ходи до спешното всеки път,но ми се стори много разТревожена и затова ти го предложих.Ние сме на същия хал,но щом има и температура сигурно е лепнал нещо,то е пълно с вируси.Ние в момента сме болни имаше температура 2 дена ,водих го на лекар и се оказа,че сме лепнали грипа,гърлото му беше много червено и не се хранеше.Сега вече се храни и е по жизнен,но пак ми взе акъла.Аз по принцип съм от този тип които не могат да търпят и хващам пътя веднага,може и да е пресилено,но вече се напатих и ми писна да се правя на лекар.А пък как ги мразя тия инхалации няма да ви казвам.

# 534
Да права си,не е необходимо да се ходи до спешното всеки път,но ми се стори много разТревожена и затова ти го предложих.Ние сме на същия хал,но щом има и температура сигурно е лепнал нещо,то е пълно с вируси.Ние в момента сме болни имаше температура 2 дена ,водих го на лекар и се оказа,че сме лепнали грипа,гърлото му беше много червено и не се хранеше.Сега вече се храни и е по жизнен,но пак ми взе акъла.Аз по принцип съм от този тип които не могат да търпят и хващам пътя веднага,може и да е пресилено,но вече се напатих и ми писна да се правя на лекар.А пък как ги мразя тия инхалации няма да ви казвам.
Да ви питам вашитие деца имат ли ваксина синфлорикс,защото моя син има и въпреки това е правил пневмония и боледува,често.Нали я дават за превенция точно на такива заболявания,а те децата масово са с спазми и все болни,какъв е смисъла се чудя.На дъщеря ми набора няма тази ваксина 2006г.

# 535
Моите и двамата имат ваксината за пневмонията.Големия е правил пневмония 3 пъти,но за двата не беше съвсем сигурно дали е пневмония или тежък спазъм със задържан секрет,защото нямаже температура.Малкия веднъш му поставиха диагноза пневмония,но по скоро беше спазъм,нямаше температура,нито отпадналост.Не знам има ли смисъл или не от ваксината,но си мисля,че не бих рискувала да са по зле,затова и я сложих.

# 536
  • sf
Моят е набор 2007. Има я , ако е задължителна, иначе не слагам .

# 537
Ели,  наистина не е нормално това вече  Rolling Eyes За мен не е и нормално да си водиш децата при доктори, които не са педиатри, още повече с всички съпътстващи проблеми. А какво общо има фактът, че вашите са лекари  newsm78 Очевидно някой не си върши работата както трябва, за да е нон-стоп болно детето ти - това е моето мнение, и дано да греша всъщност, но едва ли  Rolling Eyes Пиши какво му е, след като идете при док  Wink
Синфлориксът има отношение само към Streptococcus pneumoniae, а мисля, че пневмония не причиняват само те  Peace

# 538
  • София
Синфлорикс не сме слагали (2008 г), но помня че не беше задължителна. Нашето ДжПи беше скептична за тази ваксина и не я сложихме. Аз също мисля, че пневмонията не се причинява само от една бактерия.
Моят си влачи една кашлица и сополи от нова година насам, но какво да се направи. Давам противоалергично и слагам капки за нос, инхалациите и аз съм спряла засега, но като чуя "лаещата" кашлица ги почвам пак.

# 539
Моят син прави спазъм на втория ден от хрема,когато няма хрема няма спазми.Често се разболява ,и сега се чудя какво да давам да го подсиля.Не съм пробвала бронховакасон ,дали помага в тези случаи.Пие сингулер.
Да знам че пневмония се хваща и от вирус,моя син кара такава,кръвната картина беше перфектна,но снимката излязоха някакви изменения.Обаче като има температура и затруднено дишане,ми се струва,че не е обикновен спазъм,защото повечето случаи та минават без температура.И все пак има доктори,ние можем само да предполагаме от опита който имаме.

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 11:16 от ipppi

Общи условия

Активация на акаунт