Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
За Радева става въпрос.Тя го прегледа вчера и изписа лечението.Там направиха и снимката,която тя тълкува.Назначи вентолин,медрол и АБ ако продължи температурата,но тя изчезна.Мисля,че не го оставям без кислород,защото му правя вентолин,давам медрол,пръскам фликсотид и давам сингулер,и го нося за да си пести силите и кислорода съответно.Като си почине дишането му се успокоява и цвета на кожата и устните се възвръща.Свирене се чува в гърдите му само когато плаче или е задъхан и около половин час след това.Снощи не се е задушавал,днес също.Аз вярвам на тази лекарка на 100%,за сега не ни е подвеждала.Вярно,че все иска да ни изпише АБ при спазъм,но винаги предлага ако решим да изчакаме още ден,два и ако има влошаване тогава.И може би греша,но винаги имам едно на ум като давам АБ,защото колкото пъти до сега съм ги дала и на големия и на малкия си син при спазъм,никога не са помагали да мине.А и от венозния урбазон миналата година нямаше полза,свириха още 20 дни след него,камо ли от медрол през устата.Затова все ми се струва,че колкото и да ги тровя с лекарства,нещата изискват време за да преминат и това е.Дали сме зле или не не знам,когато неможе да си поеме дъх съм сигурна,че е зле,но когато след няколко часа диша добре вече не съм.Сигурно не съм добре,но това е.

# 586
Аз я избрах точно защото не изсписваше аб на дъщерями,но при сина ми е точно обратното всеки път.Зависи от детето.

# 587
Ами те и болестите се променятс годините,вирусите стават все по нетипични,шарките се омешиха.И педиатрите,или поне опитните от тях се адаптират.А д-р Радева твърди,че тази зима положението е много лошо - деца без температура а с тежка пневмония,със грип а почти без температура и затова залагат на снимките,като най-категорични за пневмония.Но както тя и сама каза в нашия случай е видно,че има бронхит и перибронхит,но дали е за АБ не е сигурно,а е верочтно и да е от честите спазми и алергичното дразнене на бронхите,те реагирали по същия начин и на снимка не е  ясно от какво е.И когато ПКК е добре,изчакваме с АБ,а и температура няма.А за умората изадъхването било нормално при бронхит и не значело непременно липса на кислород - това го твърди личната ни лекарка.

# 588
Шайн много добре го е написала, съгласна съм с всичко  Peace Само, че аз, за разлика от нея, няма да ти се извинявам за мнението си - ти самата обясняваш колко е сериозно всичко, как детето ти се задушава, задъхва и какво ли още не  Shocked, и се чудиш дали да даваш медрол. Спомням си, че и с вентолина процедираше по същия начин - когато ти скимне го даваш, после спираш, после пак почваш - това не са ментови бонбони, и за Бога, за твоето дете става дума - как издържаш да го гледаш толкова много време (месеци) как се мъчи  newsm78 Ето, Клемче ти е казала - ако се наложи -  и в болница да ви приемат, да се поизлекува (и това не е точното решение понякога, но все пак е опция) ....

...Аз вярвам на тази лекарка на 100%,за сега не ни е подвеждала.
По нищо, написано до тук от теб не личи това  Confused - в противен случай нямаше да питаш тук за толкова специфични неща като дозировки, схеми, дали-или.
Ели, не си прави експерименти с детето, това не е игра  Peace

п.с И на мен не ми стана ясно как така се пести кослорода по описаните от теб методи  Rolling Eyes

# 589
Проблема е,че не само Радева го лекува,до нея опираме в по-сложни ситуации.Иначе го следи личната и алерголожката при която е диспансеризиран.Затова и се чудя чии предписания да спазвам.За вентолина го намалям и спирам обикновено след консултация с лекар,макар и някога да е по телефона,а не както ми скимне.И дори и Мустаков ми е казал,че ако затрудненото дишане премине след почивка на детето,няма нужда да се дава медикамент,ако се е оправило пребледняването,значи кослорода си е добре.И затова го твърдя.И освен всичко както ви казах вече детето се влошава за няколко минути до половин час и после се оправя.Не е постоянно със свирене и задух.Защо е така не знам,според Радева е типично и няма страшно,затова и не ни хоспитализира.

# 590
И дори и Мустаков ми е казал,че ако затрудненото дишане премине след почивка на детето,няма нужда да се дава медикамент,ако се е оправило пребледняването,значи кослорода си е добре.
Аз това много не го вярвам, не, че има и значение де. То излиза, че всички ние, дето спазваме схемите на вентолина, сме си тровили децата, без да нужно... Всеки избира на кой да вярва или не, но да твърдиш, че вярваш на докторката, за мен означава, да прилагаш предписаното от нея лечение без да импровизираш. А ти водиш детето при двама лекари, техните предписания се различават, и ти питаш тук, във форума кое от тях да приложиш  Shocked Аз ли не схващам, или наистина е така?
И пак бих те попитала, защото не ми отговори - защо избра да запишеш децата си при доктор, който не е педиатър  newsm78

# 591
Здравейте! Имам нужда от малко помощ.
Назначиха на моето дете терапия с Пулмикорт , по цяла доза докато отшуми спазъма, след което продължаваме с 1/2 в продължение на 3 месеца.Въпросът ми е как съхранявате отворените дози / т.к в упътването видях, че се съхраняват 12 часа.
Освен Пулмикорт, Ефира 4, впръскване с Фликсоназе само сутрин.

Предварително благодаря за помоща ви!   bouquet

# 592
Вижте , има един момент , във който може би всяка майка , или да не е всяка , преживява едно лутане  между лекари и лечения , които често са противоречиви , докато разбере и попадне на точния лекар за нейното дете. Има и едно опасение , да не сметнат майката за прекалено страхлива , която води детето си при всяко задъхване на лекар , има и обратната страна пък - прекалена смелост и самонадеяност , което крие опасност за детето . Силно се надявам , че Ели е във някакъв такъв период , ще намери златната среда , и че скоро ще преминат всички тези кошмарни състояния . Аз също имах такъв момент на лутане и мина време докато  се науча как  да се справям със пристъпите  и кога е време за лекар ..... Confused .
А може и аз да греша за всичко - извинете пък разсъждавам на глас.

# 593
Ама разбира се!Точно така е и според мен.Не знам защо така и се нахвърлихте на жената.
Аз също имах момент, в който не бях осъзнала, че за моето дете тези лекарства и даването им са много, много важно и изпитвах угризения, че го тъпча с тези гадости.
Дойде момент обаче в който приех фактите.

# 594
Защото, Клемче и Карамел, тази жена, ако беше разказвала всичко това, без да спомене за родителите си- доктори, може би и аз щях да съм на вашето мнение. Но да имаш от първа ръка ценната информация, които и вие, и аз, доста дълго време търсим и синтезираме, и да твърдиш, че не знаеш на кой да вярваш, ми се струва несериозно. Все пак съм в правото си да изразя мнение, а и тя пита м/у другото - просто виждам нещата от друг ъгъл и ги споделям. Ако иска да я похваля, че съкращава лечението с вентолин - няма проблем, ей сега ще се пробвам  Peace

# 595
  • София
.
Назначиха на моето дете терапия с Пулмикорт , по цяла доза докато отшуми спазъма, след което продължаваме с 1/2 в продължение на 3 месеца.Въпросът ми е как съхранявате отворените дози / т.к в упътването видях, че се съхраняват 12 часа.

Аз правя така- вечер отварям ампулата и правим инхалацията, оставям я в хладилника (мушкам я в изправено положение в кутийката на ксизала), а сутрин слагам другата половинка-така са минали около 8 часа след отварянето.

# 596
.

Аз правя така- вечер отварям ампулата и правим инхалацията, оставям я в хладилника (мушкам я в изправено положение в кутийката на ксизала), а сутрин слагам другата половинка-така са минали около 8 часа след отварянето.
И аз така само като се наложи да давам Пулмикорт , но овивам ампулката във домакинско стреч фолио / найлоновото, не алуминиево/ .

# 597

Назначен е цяла доза един път на ден, докато отшуми спазъма , и после по половин, отново един път на ден за три месеца  Thinking Което май означава, че няма как да съхранявам, ще са минали 24 часа.
И друго да питам - казаха всяка вечер в един и същ час, вие така ли правите инхалациите?
[/quote]

# 598
Аз също спазвам 12-те часа, но не съхранявам в хладилник , а на тъмно вкутийка от друго лекарство - ние го използваме при нужда.
Относно самолечението на децата и лутането - аз в момента съм в такъв период.
Писах, че събота и неделя детето ми беше на вентолин, а от понеделник е на Пулмикорт, тъй като няма свиркане и задух, а само кашлица и падане на гласа, които се повлияха от Пулмикорт - този път на лекар не съм я водила. В последно време при посещението при лекар само със спазъм лепвахме и нещо от опашката пред кабинета и прецених, че този път имам силите и нервите да пробвам сама.

# 599
Ние сме на цял Пулмикорт ,аз лично вечер я правя чак по едно и също време не,веднъж в 8 ч,друг път в 9 ,случвало ми се е рядко и 9 половина ,не мисля ,че е фатално .Аз обаче си мисля ,че и на нас ще ни го намалят и се чудя дали няма да е по добре със спринцовка да си тегля половината ,а другата да я оставям вътре ,не знам де какво ще стане .
Моят син когато направи бронхиолит така се задъхваше , дишаше много участено ,но и на мен ми казаха ,че е нормално до месец два да покашля и при физическо натоварване да се задъхва ,минаха два месеца и беше като преди ,нито се измаря ,нито се задъхва вече . Двата пъти ,когато получи тираж беше на инжекции 6 дни ,като първите 3 дни дозите бяха по големи ,и постепенно ги намалихме останалите дни. Имаме само веднъж слаган еднократно урбазон и то беше по време на по лек пристъп ,ако в годината са по малко от 4 пристъпа не може да се каже ,че детето е асматик ,така ми каза доктора пулмолог при който водих малкият , според него детето няма астма а било от бронхиолита нашият тираж ,моля се едниствено до Април да не ми прави спазъм ,все седя на тръни .Лечението му с пулмикорт го изписа алерголог ,но аз бях изключително изплашена и не можеш да чакам да ми направи 4 пристъп ,че да почнем с тежката артилерия ,сега Алвокаста го спрях , по преценка на невролог ,от него едни тикове беше получил ,сега и помен няма от тях .Ксезала и него го спрях 1 месец да си почине ,и после пак сигурно ,Април месец сме да видим какво ще му бъде лечението ,ако за 6 месеца не ми е направил спазъм предполагам ,че ще ни намалят Пулмикорта ,други лекарства не вземаме освен него.
Аз също не мога да кажа какво ни има ,но трима предиатри казват ,че някой деца правят спазъм при инфекции и без да са асматици ,аз тотално се обърках вече ,единствено се моля да не получаваме повече този тираж ,че е доста страшничко .
Хубав ден ,и по малко болести на децата ни ,ех да се маха тази зима ,и този грип . Praynig
Прити аз като водя малкият на лекар седи в колата с баща си ,като ни дойде реда му чуквам на тела и той ми го води ,но нашата докторка е в една малка клиника и има възможност по този начин да стане ,ако беше в болница няма как .

Общи условия

Активация на акаунт