Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
kroelahai аз изтеглям 1мл в спринцивка и затварям с капаче игличката така ми се струва най-стерилно, самата спринцивка държа в кутията на пулмикорта на тъмно  Peace
Ние го спряхме пулмикорта, вече 5 ден сме на Сингулер само и бета глюкани, днес е на градина. Дано се задържи здрав  Praynig Praynig Praynig

Бързо оздравяване на болните!!! Hug

# 601
  • sf
А едно време подобни състояния ги водеха спастичен бронхит, астмата не беше модерна  Joy
И аз моя не го броя за истински астматик.
След малко ще го водя на дежурен,че нашата док беше дообяд, пък аз се надявах на подобрение и уж да избегнем опашките.  Rolling Eyes Той пък се омърлуши, подкашля начесто и то лаещо, кънтящо, струва ми се,че не е от гърдите ,ама да го чуят. Ефизола нещо не помага.

# 602
donsita , а бе я във твой стил - дай на детето едно кило сладолед и го изкарай гол навън да направи едно кълбо в снега  Joy Шегувам се - да не се засегнеш нещо ...ама ти нали си най- смелата в отбора .... Party С добри чувства го казвам  Peace
Дано да се окаже нещо бързо оправящо се и безобидно  Praynig

# 603
Rallichka, само да кажа,че не съм казвала,че лекарят личният на децата ми не е педиатър,напротив педиатър е и доколкото ми е известно с не ложо име в града.Казах,че родителите ми не са педиатри. А водя децата си при двама лекари,защото при д-р Радева не е лесно да отидеш когато решиш,там отиваш когато има свободен час или ако те покани в отделението.Не винаги е възможно да стане днес или дори утре,затова ги водя и при личната когато се наложи.За съжаление наистина предписанията им често са доста различни и тогава остава за мен чуденето кого да послушам.При мен е дори по сложно ,защото и майка ми и баща ми рядко са на едно мнение относно сериозността на състоянието на децата и не ми помагат относно избора на лечение,а дори понякога предлагат и трети или четвърти прочит на състоянието.За това не си мисли,че знам по рождение нещо,което вие сте изстрадали докато научите,защото не е вярно.Баща ми е реаниматор,мери им сатурацията и ако е повече от 92 % казва че са супер,нямало значение ,че им е трудно,важното е че дишат.Според него спазъм е само когато наистина е толкова трудно да дишат,че и сатурацията пада под 90%.Майка ми е вирусолог,но преслушва децата много старателно и много им съчувства,че се мъчат и не смее да дава съвети,да ги гледал педиатър.Педиатрите,единия казва спирай вентолина добре е вече,другия ги слуша след два часа и казва за урбазон сте.А и е факт поне при малкия ми син ,че той след вентолин обикновено се подобрява много,че и аз започвам да се чудя имал ли е наистина проблем.
  И за да не се оправдавам само ,защото не смятам че има за какво ,да споделя, че днес отидохме до личната да го преслуша заради задъхването,което продължава,въпреки вентолина и тя го видя в пристъп на задух.Каза,че щом минава след вентолина няма нужда от урбазон и не му сложи.Каза да не го оставям да беснее и щяло да отшуми до седмица или две.

# 604
И на мен пулможка ми каза,че тези спазми много често са от инфекции.Първите два дена сополи но много бързо стига надолу.И аз много трудно приех тези дълги лечения,но няма как.Пием сингулер,при нужда пулмикорт,отскоро научих за пулмикорта,но според мен той ни спасява последните няколко пъти от урбазона.
Ели няма нужда да се оправдаваш,аз колко пъти минавам през това и всеки път ми е се чуствам все едно ми е за пръв път,лечението при който и да съм ходила е едно и също.Само дето белодробната спира вентолина на 3 тия ден .

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 19:13 от ipppi

# 605
Ели, баща ти като е реаниматор, защо си губиш времето по форуми? Много е прав човекът, послушай го. Няма спазъм, без да има спад в сатурацията. Ти щом имаш възможност да мериш сатурация, какви изобщо са ти дилемите да даваш или да не даваш лекарства?
Това е много по-категоричен показател Peace.
Разбери, че с постоянно започване и спиране на вентолин , къде с нужда, къде без нужда, нищо не се оправя. Само натоварваш детето с медикамент , който се отразява и на сърце и на нервна система и на черен дроб. Ето, елементарно е - мериш сатурация и според нея спазваш схемата, която ти е дадена от пулмолог. Ти при всяко пребледняване на детето даваш вентолин. И го започваш и спираш без никаква логика. Моята дъщеря ,тези дни ако я видиш, ще кажеш, че е с цианоза-  бледа,всичко около носа и устата й е синьо. Да, но на детето нищо му няма. Просто не се е наспала и има уморен вид.

# 606
  • sf
donsita , а бе я във твой стил - дай на детето едно кило сладолед и го изкарай гол навън да направи едно кълбо в снега  Joy Шегувам се - да не се засегнеш нещо ...ама ти нали си най- смелата в отбора .... Party С добри чувства го казвам  Peace
Дано да се окаже нещо бързо оправящо се и безобидно  Praynig
 Joy Още вчера му дадох сладолед . Не се обиждам, аз не се съмнявам в методите си  Mr. Green
Водих го- гърдите чисти, гърлото спокойно  Rolling Eyes което ме озадачи като го слушам как гъгне и се опитва да откашля гърлено. Каза инхалации с физиологичен и да не се притеснявам, вирусно е. А мъж ми ме ядоса- първо цял ден не спря да мърмори кога ще спре да боледува това дете/ а аз дори не смятам,че той боледува много  ooooh!/ , а след прегледа каза " е, как така не се сети да направиш инхалация, аз ако знаех,че ще помогне, да съм направил вече"  ooooh!

# 607
 Шайн,но според д-р Радева,а и според единствената детска пулмоложка в бургас д-р Стоичкова само при много тежък спазъм се нарушава сатурацията и това не бива да е критерий дали да се прави вентолин или не,защото тогава било за урбазон работа а не за вентолин.И двете лекарки познават и уважават баща ми,но не са на неговото мнениие,а са педиатри.Според тях ако е под 95-96% сатурацията вече е на лице проблем.И аз пак не знам кого да слушам.Обвинявайте ме ако искате,но е факт.При последното ни хоспитализиране за пристъп с баткото сатурацията му е била 93%,а беше много зле и на вентолин и новфилин от 48 часа.Както също е факт,че при сатурация 96% са си били със свирене и са им изписвали вентолин на 4 часа.

# 608
Ели, моята винаги е била с нарушена сатурация при спазъм, и то трайно под 90 Peace.

# 609
За щастие не сме измервали подобни стойности при моите момчета.Само веднъж,когато големия се влачеше един месец със свирене и задух и постоянен вентолин,накрая беше 88% и пихме и АБ освен урбазона.На снимката имаше бронхит с перибронхит.

# 610
Ели, изобщо не ти е лесно. При мен само две мнения различни да има и да трябва да избирам, истерията ми е гарантирана. А пък като трябва да се съобразяваш и с това, че мненията са от близки, още повече се усложнява ситуацията.

# 611
Момичета,да оспамя малко темата. Моето дете, както повечето деца - астматици, често боледува. През ноември имаше коремна операция и отсъства месец от училище. Коледа изкарахме в болница, защото карахме грип. Астмата и тя с обажда при смяна на времето. Е, вчера им давали в клас стихчета за Левски и госпожата не му дала, защото можело да се разболее пак!!! Бясна съм, и това ако не е дискриминация!

# 612
  • Germany
По повод сатурацията - моя син при последните 2 спазъма беше с 98 и 96 сатурация, но си беше със спазъм... Мина с вентолин и пулмикорт за 2-3 дни. Като и двете намалявахме постепенно. Според мен, най важното е да се намери един лекар, на който майката да има доверие и да спазва предписанията, защото иначе се получава едно лашкане и допълнителни нерви и притеснения.

# 613
Е, вчера им давали в клас стихчета за Левски и госпожата не му дала, защото можело да се разболее пак!!! Бясна съм, и това ако не е дискриминация!
.
Еее не, още днес отивай при учителката и говорете, това е ужасно за детето, що за отношение?!!!?  ooooh! Ако не се разберете, аз бих отишла и при директора , дано не се налага де  Hug

Ели, не ти е лесно, а тук сигурна съм никой не иска да те обвинява, а всеки с каквото може да ти помогне  Peace Hug Аз мисля, че трябва да решиш на кой да се доверяваш, най-добре да е на личния лекар, но ако и нямаш доверие не може ли да я смените  Rolling Eyes аз лично имам пълно доверие на нашата педиатърка, не мога да си представя иначе как бих се справила Crazy

Успех и много прегръдки от нас и дано сте по-здрави вече! Препоръчвам горещо бета глюкани  Hug

# 614
Здравейте,
моля Ви за помощ и съвет, защото четейки разбирам, че всички майки в този форум са много запознати с проблема астма от мен.
Случаят е следният: Имам две деца-на 4г. и на 1г.Малкият ми син за първи път получи спастичен бронхит на 5месеца при вирусно заболяване, после на 7 месеца и последно на 9 месеца като последният път нямахме температура, не се чуваха хрипове на слушалки, а на ренген се видя бронхит- тогава лежахме и в болница.И оттогава и проблемите- лекарят, който го следи /педиатър със специалност алергология/ каза, че за него това е астма на вирусна основа, а доцентът, завеждащ детското отделение каза че е твърдо атипична пневмония.Тук е мястото да отбележа, че е кърмен изцяло 5 месеца и че никога не е имал обриви, където и да е!Считано от последното заболяване, доверявайки се на алерголога, пием Сингулар и оттогава 3 месеца.М/у временно спрях голямото детенце от градина и оттогава-вече 3 месеца не сме боледували /да чукна на дърво/. Тиражи, за каквито чета във форума, не сме имали, поне аз не съм чувала. М/увременно се консултирах и с д-р Мустаков, който съвсем правилно каза, че щом не го следи, не може да твърди на 100% че това е астма.Направихме и кръвен тест-излезе умерена чувствителност към моркови и слаба към краве мляко и забележете-ябълка. Моля за вашите съвети относно следното: 1/ имали ли сте подобен случай и според вас това астма ли е или са обикновени вирусни бронхити, 2/ Сингуларът има ли странични ефекти според вас и трябва ли да се пие и нещо с него-напр. Биогая и 3/ при така посочените чувствителности/алергени следва ли да давам ябълки и краве мляко/д-р Мустаков е писал, че не трябва да се дават в СУРОВО състояние/, и ако не това дете откъде ще получава витамини /не може да яде цитруси и мед заради възрастта, и ябълки и моркови/, защото аз съм твърдо привърженик на принципа, че човек е това, което яде /ние преди ядяхме по една ябълка на ден - имам предвид домашни ябълки/.Благодаря Ви много за отделеното време и внимание и ви пожелавам много здрави дечица и усмихнати родители!

Общи условия

Активация на акаунт